Torstai 16.8.2018

Perussuomalainen suuttui somalin puvusta – bloggaaja näpäyttää

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.4.2014 08:27
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Kansanedustaja Reijo Tossavainen (ps.) saa kritiikkiä blogikirjoituksestaan.

Kansanedustaja Reijo Tossavainen (ps.) ilmoittaa Puheenvuoron blogissaan pitävänsä sopimattomana sitä, että Suomen-somali pukeutuu Suomen kansallispukuun. Toinen Puheenvuoron bloggaaja Petra Nyqvist ihmettelee ristiriitaa Tossavainen blogin ja perussuomalaisten eduskuntavaaliohjelman välillä.

Tossavainen kirjoittaa blogissaan True Finn -elokuvasta, joka on uutta suomalaisuutta tosi-tv:n keinoin esittelevä maahanmuuttajaprojekti. Taide-elokuvassa esiintyy muun muassa somalitaustainen Mustafe Hagi.

– Mustafa Hagi on pukeutunut Härmän miesten kansallispukuun. Pidän sitä yhtä sopimattomana kuin sitä, jos perussuomalaiset pukeutuisivat afrikkalaisittain ja lähtisivät sen jälkeen naureskellen Lieksan torille, Tossavainen kirjoittaa.

Tossavaisen mukaan elokuvassa keskitytään ”‘taiteelliseen’ pilkkaan, jonka kohteena on Suomi ja suomalaiset, mutta erityisesti perussuomalaiset”.

Petra Nyqvist ihmettelee Tossavaisen kirjoitusta omassa blogissaan.

–Taideprojektin tyrmätessään edustaja Tossavainen kuitenkin asettuu poikkiteloin PS-puolueen omaan linjaan. Perussuomalaiset linjasivat taiteen ja kulttuurin taannoin eduskuntavaaliohjelmassaan. Siinä toivottiin taiteen ilmentävän kansallishenkisyyttä, suomalaista identiteettiä ja siellä on myös kohta: ”Myös maahanmuuttajien kotoutuksessa kansallinen identiteettimme ja isänmaallisuutemme saakoon sijansa”, Nyqvist muistuttaa.

–Kansallispuvun käyttäminen ja suomalaisen identiteetin korostaminen istuu mitä suurimmassa määrin tähän konseptiin, mutta jostain syystä oman puolueen vaatimus ei kansanedustajaa miellytäkään.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pekka Kärkkäinen

Taas propagandamedia jauhaa. Eiköhän tämä seuraava ollut se juttu, joka eniten asiassa kiukutti, mutta tuolla tapaa uutisoiden, kuin US sen tekee, saadaan asia näyttämään ihan erilaiselta lukijoille. Lukekaa koko alkuperäinen teksti, älkääkä näitä toimittajien mielipidekirjoituksia aiheesta.

"Suomen Kuvalehti on uutisoinut asian näyttävästi ainakin nettilehden puolella. Siellä otsikossa somalitaustainen Mustafe Hagi toteaa, että "perussuomalaiset on antanut luvan unohtaa Suomen lakipykälät tasavertaisuudesta ja syrjinnästä". Mielestäni se on järkyttävää vihapuhetta ja asioiden vääristelyä, jonka kohteena on noin puoli miljoonaa suomalaista.

Suomen Kuvalehti väittää, että "viime viikolla perussuomalaiset kunnallispoliitikot saivat estettyä Lieksassa yhdeksän syyrialaisen alaikäisen kiintiöpakolaisen tulon Suomeen". Siinä lehti valehtelee. Toki perussuomalaiset olivat vastaan, mutta ei heillä ole valtuustossa enemmistöä. Homman ratkaisivat demarit.

Tässä asiassa itseään suvaitsevina ja sivistyneinä pitävät henkilöt ovat kaikkea muuta kuin suvaitsevia ja sivistyneitä. Tosiasiassa köyhä Lieksa on ottanut ilmeisesti kunnan kokoon nähden eniten pakolaisia. Nyt siellä on katsottu, että resurssit eivät riitä enempään, koska paikalliset ihmiset tarvitsevat myös yhteiskunnan huolenpitoa."

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/164526-perussuomalaisia...

Lasse Neponen

Oma huomioni vastaa Kaarlen mielipidettä. Sellainen koulukiusaamis-mentaliteetti Tossavaisen henkilökohtaiseen mielipiteeseen (jollaiseen jokaisella lienee täysi vapautensa). Tähän sitten tartutaan lööpeissä ja blogeissa hyeenan lailla, vaikka aikansa ja palstatilan voisi käyttää merkityksellisemminkin. Jos Tossavainen olisi eri puolueesta, niin tällaiseen "paheksuntaan" ja politisointiin tuskin olisi kellään mitään hinkua.

Petri Sakkinen

Niin, onhan se vähän outoa, että muut putoavat koulukiusaajien ja ammattiloukkaantujien puolueen tasolle. Parempi olisi kun annettaisiin Tossavaisen ja kumppanien olla ihan omissa oloissaan eikä kirjoitettaisi heidän touhuistaan mitään.

(Mutta kun ne ovat niin hassuja!)

Mauno Strandén

Kun Tossavainen leimataan, niin mihin silloin syyllistytään, rasismiin, kun hän on väärän puolueen jäsen, vai onko kuin koulukiusaamisessa usein naama ei miellytä?
Jos ei kiinnosta jutut, niin onko pakko lukea ja pilkkuja viilata, ei noiden pilkun viilaajienkaan älyväläykset ole kovinkaa korkeatasoisia, joista pääsee ainoastaan siihen tulokseen, että he on nykyhallituksen toilailujen intohimoisia kannattajia!

Pasi Käyhkö

Persuthan ovat aina hokeneet, että maahanmuuttajat, jotka tekevät täällä töitä ja soputuvat meidän kulttuuriin, ovat ihan ok. Nyt, kun rodultaan somali joka on suomen kansalainen pukeutuu suomalaiseen kansallispukuun, niin tämä uuno (Tossavainen) innostuu asiasta.

Markku Likitalo

Tossu suuttuu vaan ajatuksesta että musta pistää suomalaisen kansallispuvun ylleen, eli ei ole minkäänlaista tarvettakaan saada maahanmuuttajia kasvamaan suomalaisiksi suomalaisten keskuuteen. Pelkkä kiusaaminen ainoa mentaliteetti. Ala- arvoista kansanedustajalta.

Leyli Guseinova

Miks tästä on tullut niin iso haloo?Tosi ristiriitainen juttu, kun toisaalta vaaditaan "maassa maan tavalla" ajattelua ja toisaalta ollaan vihaisia, että somalilainen pukeutui kansanpukuun. Eikö se osoita kunnioitusta suomalaiseen kulttuuriin, kun halutaan pitää kansallispukua?Aika monissa tanssiesityksissä esim.pidetään kansallispukua, tarkoittaako se pilkkaamista?Mitäs, jos englantilainen laittaisi suomalaisen kansallispuvun, olisiko se yhtä lailla kritisoitua? Come on, ihmiset, taide on nationalismin yllä!!!Ainakin sen kuuluisi olla niin!