Torstai 21.2.2019

Kiista 0,4 €:sta – ”Moni pettynyt”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.4.2014 17:39
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Eduskunnassa keskusteltiin hallituksen kehysriihen päätöksistä.
|

Mitä sosiaaliturvan indeksikorotuksen jäädyttäminen käytännössä tarkoittaa? kysyi kansanedustaja Juha Rehula (kesk.) kysyi hallitukselta eduskunnassa.

–Mihin toimenpiteisiin te arvoisa hallitus aiotte ryhtyä siinä tilanteessa, jossa leipä maksaa liikaa tai maitotölkkiä ei ole varaa ostaa? Rehula kysyi.

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) mielestä asia kannattaa laittaa mittasuhteisiin. Hän kertoi saaneensa toreilla palautetta indeksikorotuksista.

–Ihmiset ovat olleet pettyneitä, että täysi indeksikorotus on ollut 80 senttiä, Katainen kertoi.

Tulevana vuonna indeksikorotus on Kataisen mukaan 40 senttiä.

–Se 80 senttiä jonakin vuonna muuttuu 40 sentiksi tai 20 sentiksi. Näin suuresta tai näin pienestä asiasta on kysymys, hän totesi, Katainen sanoi.

Syynä indeksikorotuksen jäädyttämiselle oli Kataisen mukaan se, että hallitus ei halunnut leikata valtion osuuksia eli heikentää palveluita, jotka kohdistuvat sekä lapsiin, että vanhempiin ihmisiin.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Teppo Vanamo

Kyse on sikäli periaatteellisesta kysymyksestä, että oikeudenmukaisuuden perusteella päätösten tulisi koskea kaikkia indeksikorotuksia tasapuolisesti, aina kansanedustajan palkkioita myöten. Ei voida lähteä siitä, että indeksiin sidottuja asioita vekslataan kulloisenkin hallituksen mielipuolisuuden perusteella. Kataiselle tyypillinen asian vähättely ilman yhteyttä kokonaiuuteen, on tyypillistä kokoomuksen politiikkaa, jolla yritetään piilottaa puu metsään.

Petri Suomi

Kyse on myös työkyvyttömyys- ja normi eläkeläisten "leikatusta indeksistä".
Ympärillä on monta, joiden eläke oli joskus jotain ja sillä pärjäsi. Nyt ei enää, kun ne tulot jäävät jälkeen joka hemmetin vuosi. Ilkeyttään elävät tietysti kauan ja terveemmät yrittää vielä harrastaakkin kaikenlaista, mutta vanhemmiten alkaa v-käppyrä ja ikä tehdä tehtävänsä. Saa sitten sosiaali hoitaa ja vaihtaa vaippoja, jos niihinkään riittä rahaa.

BTW: Yhdeltä naapurilta oli kielletty kahvit ja juomat klo:16:00 jälkeen, että häntä ei tarvitse viedä käskynkkää kuselle. Olin paikalla katsomassa, kun "aapo" pyysi apua, niin lähettiin ja eikö joku valkotakki tullut mesoomaan, että en ole pätevä häntä kynkyttämään vessaan.

Kerroin totuuden. Minä >100 kg. "aapo" alle 50kg. ja minulla on kokemusta kuskata niskperseotteella(huumeiden vaikutuksen alaisia ja rähinäviinasta riahaantuneita) itseäni painavampiakin autoon ja selliin, joten montas teitä on tähän hätään laittaa? Valkotakki älysi pyytää anteeksi. Ei yhtään, kun se ei kuulu sairaanhoitotyöhön. Sorsaan olisi pitänyt lorottaa.
Jos tuolla ylhänä on joku, niin anna kuolla saappaat jalassa kerralla, että ei joudu pyytämään apua ja varsinkaan mihinkään hotitolaitokseen.

Nämäkin tuhannet ihmiset ovat luoneet meille tämän maan ja hyvinvoinnin. Jotkut harvat, kuten "aapo" jopa tapellut ettei paraatimarssia pidetty kuten Krimillä.
"aapolla" vain ei ole omaisia ja minä lienen ainoa joka käy katsomassa.

Anteeksi. Sieppaa, kun elämä on jollain ehtoopuolella ja häntä kohdellaan kuin esinettä. "aapo" ei ole sukua, eikä hällä ole omaisuutta, kun ikä on tehnyt tehtävänsä. Kansaneläke ja lisäosa josta sossu ottaa kaiken, kun "aapo" on kroonikko. Totta hemmetissä on kun ikää on 92v. mutta järki ja äly toimii paremmin kuin monella 40v. poliitikolla.

Kauko Horttanainen

KATAINEN VARSINAINE MAANPETTURI MUUTTI KARKUUN PRYSSELIIN EIKÄ OLE ASIAA PALATA, HUIJARI KUMPPANIT URPILAINEN/HIMANEN OVELA HUIJAUS,ONNEKSI NYT ALETAAN TUTKIMAAN TÄTÄ.NYT NAURATTAA STUPPI YRITTI SAMAA HUIJAUSTA MENI PIELEEN, MYÖS SDP:n RINNE YRITTÄÄ SITKEESTI MÖLÄYTELLÄ MITEN HÄN SUUNITTELEE KANSALLE LISÄÄ AHDINKOA KRAPULA PÄISSÄÄN,EDUSKUNNASSA OLIS TARPEEN TEHDÄ HUUME TESTIT???????????? NYT OLIS HYVÄ KUULLA ETU KÄTEEN MONTAKO NAISPOLITIKKOA PAKENEE,AIKA MONTA, JOS ÄLYÄVÄT.

Kauko Horttanainen

20 vuotta sitten alkoi kansalaisten törkeä alistaminen,olis kyllä nyt heti hyvä tutkia politikoiden menneisyyttä sieltä löytyy rikollista taustaa,esim.katainen.himanen.(urpilainen lähti myös suomen perustuslakia rikkovalle linjalle)
SOSIAALITURVA ON PÄÄSSYT AMMATTI TAIDOTTOMIEN VIRKAILIJOIDEN OMAVALTAISEEN/LAIN VASTAISEEN ASIAKKAAN IHMIS-ARVOA ALENTAVAAN TÖRKEÄÄN ALISTAMISEEN.PERUSTURVA JOHTAJAT VIELÄ KANNUSTAVAT,VIRKAILIJOITA TEKEMÄÄN NÄIN.SITTEN ISO ONGELMA,(PÄIHTEET).NÄITÄ PERUSTURVAAN TARKOITETTUJA MAKSUJA KÄYTETÄÄNKIN TYÖNTEKIJÖIDEN PITÄMISEKSI TÖISSÄ .SITTEN ON ILMENNYT ETTÄ SUKULAISET JA TUTTAVAT SEKÄ ELIITTIPAKOLAISET SAAVAT MITÄ PYYTÄÄ,ESIM PAKOLAISET SAA LÄHTÖMAASTA ISON TUKON RAHAA SÄÄNÖLLISESTI,YKSIKIN PAKOLAINEN KERTOI KUINKA HELPPOA SUOMESTA ON SAADA SOSIAALI AVUSTUSTA VAIKKA TIETÄVÄT HEIDÄN SAAVAN KOTIMAASTAAN SÄÄNNÖLLISTÄ RAHALLISTA TUKEA,TÄMÄ PAKOLAINEN KERTOI MYÖS,ETTÄ HÄN ON SAANUT KAIKEN MITÄ ON PYYTÄNYT ILMAN SELITTELYJÄ,ESIM AJOKORTIN MAKSUN,SEKÄ UUDEN ASUNNON,KAIKKI TARVITTAVAT KODINKONEET,VATETUKSEN AINA TARVITTAESSA,TERVEYDEN HUOLLON MAKSUT,TV+LUVAT,LEHTIÄ,HARRASTUKSIIN,EIKÄ KEHOTETA TYÖN HAKUUN,SUOMEN KIELEN OPPIMISPAKKOA EI OLE,
JA TODISTETTAVASTI ALKUPERÄINEN SUOMALAINEN SAA KIELTÄVÄN VASTAUKSEN,TÄMÄN HE OSAAVAT VOITTE VALITTAA VAIKKA EI SIITÄ MITÄÄN HYÖTYÄ OLE.TÄSSÄ LYHYT ESIMERKKI VANHUKSEN KOHTELUSTA VIRKAILIJA SANOI TE OLETTE JO SEN IKÄINEN ETTÄ TEIDÄN PITÄSI PÄRJÄTÄ OMILLANNE.
TÄSSÄKIN SUOMEN LAKI ON POLITIKOIDEN HANURISTA,JOO KUN OVAT ITSEKIN YLIMIELISIÄ SUOMEN PETTUREITA PAHIMMASTA PÄÄSTÄ NÄIN ON,YHDEN KAUPUNGIN JOHTAJA KUULTUAAN PUTSAS KOKO SOSIAALI VIRASTON,AINOA VAIHTO EHTO ON SAADA KATKERAT AMMATTI TAIDOTON ROSKASAKKI ULOS JOKA KAUPUNGISSA,TÄSSÄ TULEE SE MUTTA KUN KUKAAN EI VALVO,ELI SE JÄÄ KAUPUNKIEN JOHTAJIEN TEHTÄVÄKSI.VAIKKA HEIDÄN PORUKASSAKIN KUKOISTAA EPÄREHELLISYYS.(IHME ETTÄ EI OLE TAPAHTUNUT MITÄÄN PAHEMPAA.