Keskiviikko 12.12.2018

Liivijengi pahoinpiteli neljää: Poliisilla epäiltyjä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.4.2014 16:31
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva

Neljän ihmistä pahoinpideltiin asuinrakennuksessa Vantaan Pähkinäsaaressa eilen keskiviikkona kello 20.30 aikaan.

Pahoinpitelijät olivat poliisin mukaan pukeutuneet jengitunnuksellisiin vaatteisiin. Pahoinpitelyssä käytettiin lyömäasetta.

Yksi pahoinpidelty joutui käymään sairaalahoidossa.

Poliisi teki asiaan liittyen kotietsinnän Vantaan Viinikkalassa sijaitseviin kerhotiloihin tänään torstaina. Kolme henkilöä otettiin kiinni pahoinpitelyn takia.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pertti Pohjola

Moottoripyöräkerhoissa, jotka käyttävät kerhotunnuksia, on sekä todellisia moottoripyöräilijöiden kerhoja että niitä, jotka esiintyvät moottoripyöräkerhoina. Rikosuutisissa moottoripyöräkerhojen jäseninä esiintyvistä tuskin murto-osakaan kuuluu todellisiin moottoripyöräilijoiden kerhoihin. Osa näistä rikusuutisten "llivijäsenistä" kuuluu pelkästään rikollisjärjestöihin, jotka esiintyvät "moottoripyöräkerhojen jäseninä" ja osa kansainvälisiin moottoripyöräjärjestöihin, joita epäillään myös laittomista toiminnoista.
Monet todellisista motoristien järjestöistä käyttää yhteenkuulumisen tunnuksena järjestöliivejä. Eräs selvimmin liiveillä tunnistettavista on Gospel riders, jota ei todellakaan ole syytä lukea rikolliseksi liivijärjestöksi. En kuulu tähän ervostamaani järjestöön mutta kuulun kahdeksankymmpisenä motoristinä kolmeen motoristijärjestöön, joista kaksi käyttää liivitunnuksia. Kaikki kolme ovat arvostettuja järjestöjä ja käytän kerholiivejä sopivissa tilaisuuksissa.
UudenSuomen ja muidenkin informaatiokanavien olisi syytä vihdoinkin oppia käyttämään oikeita termejä. Moottoripyöräkerhot ja -klubit ovat tavalisten motoristien järjestöjä. Jos tarkoitetaan rikollisjärjestöjä tulee se tuoda selvästi ilmi. Ero tulee tuoda selvästi esille myös uutisissa.

Jaakko Kojo

Nykyään on menty liian piitkälle yksityisyyden suojassa. Rikollisten nimet ja tunnukset pitäisi julkaista, että ihmiset tietäisivät varoa. On totta, että on todellisia vilpittömiä mootoripyöräkerhoja, mutta suppea rikollisjoukko pilaa kaikkien maineen. Poliisille pitää saada enemmän resursseja ja valtaa.