Sunnuntai 21.7.2019

Stubb: ”Pyydän anteeksi, Antti”

Luotu: 
13.8.2009 08:25
Päivitetty: 
13.8.2009 09:32
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/ Uusi Suomi
    Kuva
    Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) oli pahoillaan Gazan klinikkaiskuun liittyvistä puheistaan.

Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) pyysi tänään anteeksi Kirkon Ulkomaanapua koskevia lausuntojaan MTV3:n Huomenta Suomi –ohjelmassa.

Svenska YLE:n mukaan Stubb sanoi keskiviikkona, ettei hän aio enää nostaa esille Gazassa tuhoutunutta klinikkaa, sillä asian käsittely olisi ilmaista mainosta Kirkon Ulkomaanavulle.

Stubb vertasi klinikan tuhoamista matkapuhelimen varastamiseen ja siihen, että varkauden uhri pyytäisi apua ulkoministeriltä. Svenska YLEn mukaan Stubb sanoi, että Kirkon Ulkomaanapu haluaa vain nostaa omaa brändiään.

Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen piti Stubbin kommenttia ajattelemattomana.

- Ellei näin ollut, osoittaa se ettei Stubb oikein ymmärrä mistä Gazan sodassa oli kyse, Pentikäinen sanoi.
Stubb oli selvästi vaivaantunut kommenttinsa saamasta julkisuudesta.

– Puhuin äsken Antin kanssa, että mennään alkoholittomalle kaljalle [selvittämään asia], Stubb sanoi.

– Homman nimi on se, että tässä meni mutkat vähän suoriksi. Heitin vähän herjana tälle Ylen ruotsinkieliselle toimittajalle, että hei, onko pakko puhua tästä, täähän on mainosta. Kirkon Ulkomaanapu tekee loistavaa duunia, Stubb sanoi.

Hänen mukaansa asia on ulkoministeriön osalta loppuun käsitelty.

– Jos olen jollain tavalla Kirkon Ulkomaanapua tai Anttia loukannut, niin pyydän anteeksi, Stubb sanoi.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Mikael

Ulkoministeri joutuu enempiä "väärinkäsityksiä" välttääkseen vetäytymään kuoreensa ja minimoimaan julkiset esiintymiset, menemään esiintymistaidon ja verbaliikan kurssille, tai sitten pitää hankkia hyvät neuvonantajat valmistelemaan haastattelut.

kpyora

Stubbkin huomasi, että Kirkon ulkomaanapu on Suomessa pyhä lehmä. Siitä ja sen edesottamuksista ei parane mennä sanomaan, mitä niistä oikein ajattelee :D

Tietäen hyvin, miten palestiinalaiset käyttävät siviilejä kilpinä, en yhtään ihmettele tapahtunutta. Todennäköisesti kuvausryhmät ovat olleet vielä valniudessa jossain vieressä, niin että kuvat saadaan maailmalle tuoreina.

Kirkon ulkokmaanavun nykyinen johtaja on erokoistunut tehtailemaan lausuntoja, jotka ovat tiukasti irti reaalitodellisuudesta. Kaveri pitää vaihtaa, jotta puljun uskottavuus ei katoa kokonaan.

valo

Surkeastipa on asiat tässä maassa jos Stubbon parhaiten esiintyvä poliitikkomme. Sanavalmiuskin on vahingossa lipsahtaneita "hauskoja herjoja".

Stubb käyttäytyy kuin keskenkasvuinen kukkopoika. Hänellä ei esiintymisen perusteella pitäsi olla mitää tekemistä ulkoasiainhallinnon kanssa.

Esiintymistaidon akeiden opettelu tekisi pojalle hyvää.

Sniper

Ne Suomen ulkoministerit ja poliitikot, jotka eivät koskaan sanoneet mitään millään kielellä, vaikka suu kävi, muistettaneen hyvin. Häpesimme heitä sekä kotimaassa että ulkomailla.

Nyt meillä on ulkoministeri, joka tietää asiat ja vastaa useimpiin mediankin kysymyksiin kiertelemättä usealla kielellä. Sekään ei tunnu olevan hyvä asia.

Vahinkojakin sattuu, mistä tämä Gazan tapaukseen liittyvä "heitto" on. Alexin kantti kuitenkin kestää pyytää asianomaisilta anteeksi ja korjata tilanne.

Minusta meillä on ajassa elävä ulkoministeri.

valo

Pyysi anteeksi !

Diplomatian peruskurssi on tainnut jäädä herra S:lta käymättä.

Hän on sellaisessa asemassa, että mokia ei saa tulla. pitäisi sitten suunsa mielummin kiinni kuin möläyttelisi noita "hauskoja herjojaan".

Tulee muistaa, että diplomaatti on maansa käyntikortti ja yksi tärkeimmistä ulospäin näkyvistä valtion virkamiehistä. Pelkkä kielitaito ja halu esiintyä ei yksin riitä.

Vaikka herra Stubb onkin ulkoministeri, niin hänen tulisi muistaa että myöskään oman maan kansalaisia ei saa loukata.

Htalk

"Hän on sellaisessa asemassa, että mokia ei saa tulla."

Ainoa tapa ihmisellä on estää mokat että ei tee mitään , ei sano mitään, mutta siinäkin on riskinsä että tulee passiivisuudella mokattua... Meillä Suomessa on ihan riittämiin politiikkoja kaikissa puolueissa, jotka eivät sano mitään vaikka suu käy ja ääntä tulee...

”Ihmiset voidaan jakaa kahteen ryhmään: niihin jotka kulkevat edellä ja saavat jotain aikaan ja niihin, jotka kulkevat jäljessä ja arvostelevat.”
(SENECA)

valo

Seneca ei varmaan tarkoittanut että edelläkulkijat saavat aikaan pelkästään jotain hyvää. He saavat aikaan myös pahaa ja valitettavan usein juuri sitä.

Esimerkkejä löytyy niin politiikasta kuin liike-elämästäkin. Ja valitettavasti näyttää motiivina olevan vallanhalu ja ahneus.

Ja oma tehtävänsä niillä jäljessäkulkijoillakin on. Joko heidän sanomisistaan tulee ottaa opiksi tai ottaa vastuu teosistaan.

Tuula Kiilamo

Herra/rouva Valo,

totta kai lausuma oli tyhmä.
Anteeksi on pyydetty.

Anna jo olla ja vilkaise hiukan taaksepäin.

A. Stubb on poikamaisuudessaankin vakuuttava.
Hän on inhimillinen ja uskottava.

valo

Parahin Tuula.

Valitettavasti A. Stubb ei ole mielestäni poikamaisuudessaan kovinkaan vakuuttava tai uskottava.

Ja jos vilkaisee hieman taaksepäin, niin sitä hän ei myöskään Georgiassa.
Ranskan presdentti työnsi tylysti meidän poikamaisen ministeimme sivuun ja rupesi itse selvittämään tilannetta.

Mutta kuka kehenkin ihastuu...

Vieras

Niin kuin se muuten teurasti muutama vuosi sitten Libanonin selkkauksen aikana suomalaisen rauhanturvaajan tovereineen. Tämän tosiasian lausuminen luulisi olevan itsestään selvää, olkoon sitten mikrofooni auki taikka kiinni.

Tyypilliseen huonokäytöksisen kokoomuspoliitikon tapaan Stubb pelaa kaksilla korteilla ja esittää ilmeisesti hyvinkin törkeitä mielipiteitä tavallisten ihmisten arvostamista organisaatioista niiden elän takana. Nyt Stubbin uhriksi joutui kirkon ulkomaanapu. Julkisuudessa hymistellään ja hurskastellaan sitten vallan muuta.
Vaan vielä se Stubb ja kokoomus joutuvat vastuuseen sanoistaan ja teoistaan!

Veteraani

Olisin kiinnostunut kuulemaan mitä hyvää Stubb on tehnyt
ulkoministerinä? Edes yksi analyyttinen esimerkki!

Sen sijaan tämän vahingossa ulkoministeriksi tulleen
miehen möhläyksiä löytyy lukematon joukko.
Harmi Suomelle, kun ulkoministerin status jatkuvaasti
heikkenee!

zsi

Tekevälle sattuu. Ulkoministeri on pyytänyt anteeksi kömpelöä sanavalintaansa ja se siitä. Menneisyydessä eläville vasemmistolaisille YYA-nostalgikoille ja muille suomensyöjille tuntuu olevan kova pala, että Suomella on uuden sukupolven ulkoministeri joka on oikeasti tehtäviensä tasolla ja kykenee toimimaan kansainvälisillä areenoilla Suomen edun mukaisesti. Sitä eivät kaikki menneisyyteen pysyvästi jumittuneet änkyrät tietenkään voi hyväksyä ja takertuvat ulkoministerin esiintymisessä pilkkuvirheisiinkiin hysteerisellä tavalla. Näilläkin palstoilla esiintyy jatkuvasti täysin asiatonta Stubbin arvostelua, jolle ei ole mitään järjellistä perustetta ja joka on itse asiassa kovin huvittavaa. Kun ei oikeasti mitään moitittavaa löydy, puhutaan sitten vaikka miehen hymyn leveydestä.

kpyora

Ei se kokemuskaan tuo automaattisesti osaamista. Hyvä esimerkki on Tuomioja, jonka virheitä kaksi seuraavaa ulkoministeriä on saanut paikkailla parhaan kykynsä mukaan. Tuomiojalla on kokemusta, älyä ja kielitaitoa, mutta sosiaalinen osaaminen puuttuu täysin.

Onneksi on saatu kaksi kyvykästä ja osaavaa ulkoministerä Erkin jälkeen. Korjattavaa on niin paljon, ettei se tapahdu ihan äkkiä. Stubb on ehdottomasti paras pitkästä aikaa. Paasio oli ilmeisesti kohtuullinen, mutta täysin ala-arvostettu Suomessa.

Vieras

Katsoikohan toimittaja kyseistä Huomenta Suomen haastattelua..? Stubbhan ei esim. sanonut ”Pyydän anteeksi, Antti”, kuten otsikko täsmällisesti antaa ymmärtää, eikä myöskään "Pyydän anteeksi, jos olen Anttia loukannut", kuten tekstissä väitetään.

Stubb kertoi ohjelmassa selvästi, että Svenska YLE:n toimittaja oli ymmärtänyt hänen sanomisensa väärin. Pieni toimittajalle heitetty vitsi oli ilmeisesti (tahallaan tai tajunpuutteesta johtuen)ymmärretty väärin, ja näin saatiin aikaan vääristelty "kommentti".

Anteeksipyydettävää tai korjattavaa on korkeintaan tuolla Svenska YLE:n toimittajalla ja Uusi Suomen Valtteri Varpelalla. Uskomatonta tämä nykyinen nettiuutisointi.

Huomenta Suomea seuraava

Jälleen on tehty nettiuutisoinnissa kärpäsestä valtava härkänen. Tämä siitäkin huolimatta, että tuossa Huomenta Suomen lähetyksessä nimenomaan selvisi, että se alkuperäinen kärpänenkin oli kömpelö väärinkäsitys, eikä sekään Stubbin taholta.

Kuinka voi olla tyttömyys Suomessa mikään ongelma, jos kerran esim. toimittajien taso on tällainen...? Uskomatonta tuubaa tämä nettiuutisointi. Tässäkin heti otsikon lainaus on suora vääristelyä.

Hoo

Paljon puhetta, vähän villoja. Sanavalmius on harvoin auttanut muussa kuin egon pönkittämisessä. Ei voi kuin ihmetellä miten tämmöinen kauniit ja rohkeat tyyli menee tietylle ihmisryhmälle läpi niin hyvin kuin tekee.

tapio_o_neva

Anteeksipyyntö ilman katumusta ja parannuksentekoa on arvoton. Ei ole kovinkaan uskottavaa se, että Stubb parantuisi maailmnankatsomuksestaan ja arvostaisi humanitaarista työtä muunakin kuin brändinrakentamisena.

Stubb voisi ottaa yhteyden Israeliin ja järjestää Israelista vahingonkorvauksen kirkkollisveronmaksajille tuhotusta klinikasta.

Ehdotan, että Alexander Stubb erotetaan määräajaksi evankelis-luterilaisesta kirkosta, kunnes edes jotain tapahtuu. Ehkä Kokoomuksen rahoittaja, Konstsamfundet voisi maksaa, ellei Israel maksa.

Manuel Noriega

Ja tämän jälkeen ulkoministerin lausuntojen painoarvo viimeaikaiset Geoprgian sodan sanomiset mukaan lukien on tasan nolla.

Mitään näin typerää ja törkeää Suomen ulkopoliittiselta johdolta ei ole kuultu vuosikymmeniin. Ylilyönnit voi ymmärtää yksityisissä keskusteluissa, mutta kyse on lausunnosta tiedotusvälineille.

Gazan sodassa kuoli paljon enemmän ihmisiä kuin georgian sodassa ja sotarikoksista on paljon näyttöä. Tässä oli kyse suomalaisten pyörittämän klinikan tuhoamisesta, johon annettiin ristiriitaisia ja epäselviä selvityksiä Israelista. Ulkoministerin mukaan asia on vähäpätöisyydessään verrattavissa kännykän varastamiseen.

Tämä on selkeä viesti Israelin johdolle kuin myös arabimaailmalle. Seuraukset jäävät nähtäväksi.

jormatapio

Ei väliä Suomen eikä Palestiinan kristityistä, Moskovan Gay Pride paraati on tärkeämpi.

Stubb sanoi juuri radiossa, että tälläistä siviilikohteiden tuhoamista sodassa ymmärrettävästi sattuu. Eihän Gazassa ole ollut juridinen sotatila kuten ei ole Afganistanissakaan.

Mittasuhteet kohdalleen

Meillä jotkut menevät sivuraiteella. On yhtä tyhjän kanssa talo siellä tai täällä. Koko maailma on yhdistymässä hävittämään vainolaisemme. Meitä natotetaan kohti osoitettua päämäärää. Tämä on edullista tämä jatkuva vapauden voitto. Kirkon ulkomaan apu ei vaarannu, vaan länsi voimistuu yhä.

Kaikki venäläiset uutiset ovat vain silkkaa valhetta, puhdasta propagandaa. Uutiskuvat tekaistuja vapaiden maiden vastaisia. Pitää nähdä kokonaisuus. Parlamentarismin tulo on tärkeää. Vapaa maailma on hyvä. Kukaan ei ole sanonut mitään väärin. Anteeksi pyyntö on paikallaan, jos ihmetellään huorataloa. Sanomiset ja korvauksien hakemiset. Yhdessä maailma vahvistuu. Anteeksi pyyntökin kuuluu hyville ihmisille.

Vieras

Olisisiko ulkoministerimme herja ollut sama jos kyseessä olisi ollut Suomen Punaisen Ristin kohde?

Molemmat järjestöt tekevät pitkälle samansuuntaista hyvää työtä, Punainen Risti valtavana kansainvälisenä avustusjärjetönä ja KUA kotimaisena, paljon pienempänä. Kummankaan intresseissä ei ole auttaa pelkästään jotain tiettyä kansanryhmää, vaan autetaan siellä missä tarvetta on. Riippumatta siitä mistä kansallisuudesta on kyse tai mihin uskontokuntaan avun kohde kuuluu.

Molemmat järjetöt saavat käyttövaransa pitkälle samalla tavoin, osa tulee keräyksillä veronmaksajilta, osa avustuksena Suomen Ulkoministeriöltä verojen kautta - samoilta veronmaksailta. Lisäksi KUAn tuloista osa tulee kirkolta, kirkollisveroista.

Kännykkä ja ihmisten hyvin-/pahoinvointi eivät todellakaan kilpaile samalla tontilla. Hyihyi Aleksanteria!

tapio_o_neva

Mitäpäs jos Hillary Clinton ja Sergei Lavrovkin omaksuisivat Alexander Stubbin raikkaan tyylin? Tuhoutuisiko maailma viikossa, jos suomalaisesta uusdiplomatian mallista tulisi kansainvälinen käytäntö?

Entäpäs jos ryhmänjohtaja, joukkueenjohtaja, päällikkö, komentaja ja ylipäällikkökin alkaisi sanomaan, mitä ajattelee, tajunnanvirtaansa on mikrofoni kiinni tai auki?

Väärinkäsityksiä lietsova ulkoasiainministeri on maailmanrauhalle ja turvallisuudelle vaarallinen.

Väärinkäsitysten lietsoja sopii toimittajaksi, tutkijahäirikköprofessoriksi, päivystäväksi dosentiksi, mutta ei mihinkään, missä käsketään tavaravirtoja, aseita, rahaliikennettä tai ihmisiä: ei työnjohtajaksi, ei päälliköksi, ei osastonjohtajaksi, ei toimitusjohtajaksi eikä hallitusammattilaiseksi,

Savonmualta

Kyllä Aleksin pitäisi nykyisessä asemassaan osata lausua asiat niin, ettei vastuuta tarvitse siirtää kuulijalle!

Entäs sitten, kun laukaisee jotain vastaavaa 'huumoria' Hilarylle tai Sergeille!!!
Ainakaan lavrov ei tunnetusti ole mikään huumoriveikko!

tapio_o_neva

Muutoin Stubb ei olisi aina lenkillä tai komerossa, kun venäläisiä tulee kylään. Olisi mielenkiintoista tietää, miten vanhempi kollega on opettanut ryhmysaurallaan nuorempaa sauvakävelemään oikein.

Stubb voisi kirjoittaa verkkopäiväkirjaansa, mitä Sergei Lavrov on hänelle sanonut mainiosta johtajuudesta. Osa tekstistä menee varmaan kategoriaan K-17-.

Vieras

Stubb pyysi mokaansa anteeksi, kun puhui sivu suunsa luullen mikrofonien olleen kiinni. Mutta eihän se muuta Stubbin todellista mielipidettä miksikään.
Hän on edelleenkin sitä mieltä, että Israel saa tehdä Gazassa mitä lystää ja sen naurettavat selvitykset ovat riittävät eikä lisäselvityksiä pyydetä eikä korvauksia vaadita.
Hallituksen kanta Gazan sotaan ja Israelin tekemiin sotarikoksiin on näin tullut täsin selväksi. Nykyinen hallitus Subbia myöten hyväksyy Israelin toimet valitettavasti, näin se vain menee.

Jämsän Ukko

Stubbin kommentti on paras esimerkki siitä, että älykkyys ja lukeneisuus ei todellakaan välttämättä kulje käsi kädessä.

Stubbin kommentti antaa aiheitta huolestuneisuuteen: joko Suomen ulkoministeriltä puuttuu työtehtävissään tarvittavaa hienotunteisuutta tai sitten hän on jotenkin vakavasti sairas. Ei Suomen ulkoministeri voi näin selkeästi ottaa pro-israelilaista kantaa vähättelemällä IDF:n tekemiä laittomia siviilikohteiten tuhoamista. Se on tosin oppurtunistista käyttäytymistä mutta se ei edistä muuta kuin Stubbin uraa. Suomen etujen mukaista se ei ole. Onko Stubb todellakaan pätevä virassaan? En epäile ensimmäistä kertaa

Pertti Kostamo

"Jos olisin pääministeri Matti Vanhanen erottaisin ulkoministeri Alexander Stubbín heti tehtävästään"!

Kataista siihen ei tarvita sillä hänen ja puoluesihteeri
Taru Tujusen peli on aina Tehy-jupakasta alkaen ollut osittain pahasti valheellista toimintaa.

"Oikea ulkoministeri on olemassa,nimikkeellä ent.ulkoministeri,kansanedustaja-hänen työn halutaan
eri puolilla maailmaa alkavan heti"!

Kyseessä on maamme uskottavuus,hallituksen,ministereiden
ja jopa Rouva tasavallan presidentinkin (vähäisesti).

"On lastentarha-sarja ja on ammattilaisten sarja--siinä se"!

Olla lastentarha-sarjassa-on paha asia-ja ne jotka siihen lukeutuvat-voisivat katsella peiliin ja poistua!

uskomatonta

Kukaan suomalainen ei salli Suomen Kirkon omaisuuden häväisyä taikka kirkon osien minkäänlaista tuhoamista.

Kysymykset ovat periaatteellisia ja koskettavat jokaista suomalaista.

Niistä ei tingitä missään olosuhteissa, päinvastoin - jokaisen suomalaisen sisimmissään tuntema uhrivalmius oman säilyttämiseksi on vahva.

Itsensä myyminen oman edun vuoksi on valitettavaa, mutta sitä tapahtuu.

Vieras

"Emme ole sodassa koska emme ole hyökkäävä osapuoli", "Kirkon ulkomaanavun klinikan tuhoaminen Gazassa on kännykkävarkauteen verratava tapahtuma"
Stubbin pitäisi ehkä opetella ajattelamaan mitä puhuu, ettei tule puhuneeksi mitä ajattelee.

Vieras

Elukka - ei Kirkon Ulkomaanapu ota mitään etäisyyttä kirkon päätehtävään sehän toteuttaa diakoniaa, mikä on ymmärtääkseni kirkon yksi tehtävistä. Alunperin organisaatio perustettiin auttamaan meitä suomalaisia, mutta kun me pääsimme jaloillemme, siirrettiin avun suunta meiltä kehitysmaihin.
Kehitysyhteistyö on moninaista ja sitä suoritetaan sielä missä on tarve. Toimintakentät ovat usein väkisinkin ei rauhallisilla-alueilla. En näe tätä mitenkään islamin vastustamisena vaan yhden tapauksen tuomitsemisena ja vastaavat jutut kristittyjen tai muiden tekemänä tuomittaisiin myös varmasti.

KariR

Stubb ei ilmeisesti käsitä ettei ministerinä, erityisesti ulkoministerinä, voi heitellä kaikkea mitä mieleen juolahtaa.

Minkälaisen herjan Stubb heittää sitten kun suomalaisten rakentama sosiaalinen rakennelma, klinikka, koulu tms tuhotaan Afghanistanissa. Silloin Stubb on varmaan täynnä pyhää NATO raivoa ja jaksaa puhua asiasta kauan senkin jälkeen kun kaikki muut ovat kyllästyneet asian käsittelyyn.

On kohtalaisen uskomatonta, että Suomi kuittaa humanitaaristen apukohteitensa tuhoamisen ja YK sotilaidensa tapon näin helposti, kun tekijänä on Israel.

Stubb puheliaana miehenä voisi konkreettisena toimenpiteenä ehdottaa, että EU lopettaa kaikkien avustusten annon Israelin miehittämille alueille ja että EU katsoo vastaisuudessa Israelin velvollisuuden olevan kustantaa miehittämiensä alueiden asukkaiden ravinnontarve ja koulutus sekä tarvittavan infrastruktuurin rakentaminen. Mitä järkeä on kylvää sinne EU, jenkki ja arabi rahaa kun Israel kerta toisensa jälkeen tuhoaa kaiken mitä on saatu aikaan. Onko maailmassa mitään muuta valloitettua aluetta jonka kustannukset joutuvat muut maksamaan vuosikymmenten ajan? Jos Israel joutuu maksamaan palestinalaisten kaikki kustannukset saadaan rauha ja Palestinan valtio aikaiseksi alle vuodessa. Sen verran rahan arvon tuntevia heppuja on siellä.

helanes

oikein urakalla. Osin aiheesta, enimmäkseen ihan jostain muusta syystä ilkeämielisesti.
Stubb on älykäs, nopea, kielitaitoinen, pärjää näin kiperimmissäkin tilanteissa. Toisaalta hän on vähän hölö eli puhuu hieman liikaa liian nopeasti ja käyttää paljon kielikuvia, viljelee myös ironiaa ja ilmeisesti on välistä tyhmempiensä seurassa kärsimätön. Syntyy helposti väärinkäsityksiä. Opettelemista siis on. Mutta epäpätevä tai toivoton hän ei suinkaan ole.

Vielä: Jos nyt jokin moka joskus sattuu, parempi sekin kuin että mies olisi pelkkä moka (näitäkin on nähty).

http://helanes.blogit.uusisuomi.fi/2009/05/13/kolme-ulkoministeria

Pekka Siikala

Kerrankin olen jokseenkin täysin eri mieltä Helaneksen kanssa.

Stubb on ollut ulkoministeri jo hetken aikaa. Hän on osoittanut ettei hän opi. Sillä jos ei tässä ajassa tuon ikäinen lähes neroksi ylistetty mies opi, niin hän ei opi koskaan.

Johonkin Kanervaan verrattuna Stubb on onneton tunari.Eikä muuksi muutu. Koska ei ole vielä muuttunut.

Tuula Kiilamo

Hyvä Siikala,
monet ovat valtuutuksesi ja runsaat tietosi. Tämä tarkoittaa sitä, että kritiikki ja itsetietoisuus käyvät kekenään piruettia, mitä tavallinen lukija ei oivalla.

Jos osaat kaiken parhaiten, ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin.

Mutta millä eväillä arvostelet Alex Stubbia?

Vieraskarjalainen

Kylläpä nyt kivittäjät pääsivät vauhtiin kun Stubbilta pääsi moka. Eihän nyt ulkoministeriltä ole soveliasta olla erehtymätön.

Harva edes osaa olla ylpeä hänen suoraselkäisestä mokan myöntämisestään ja vielä rehdimmästä anteeksipyynnöstä.

Sitäpaitsi lähes kaikilta on jäänyt tyystin huomaamatta tähän mokaan sisältyvä hieno mahdollisuus:

Kun Alex ja Antti saivat syyn tapaamiseen asian perinpohjaiseen selvittelyyn, antaa se oivan tilaisuuden rakentaa entistä parempia strategioita Suomen ulkopolitiikan menestykseen. Molemmat miehet ovat nuoria ja päteviä joukkoon, joka luotsaa Suomi-laivaa merellä.

Jokainen miettiköön itseään ja muita erehtymättömyydessä.

Vieras

Mielestäni Stubbin virhe oli juuri todella syvän länsimielisyyden paljastuminen, mutta se ei ole ylivoimaisen vaarallista vielä ajatellen,että mies on oppivainen. On selvää,että jonkinlainen kriisi oman maailmankuvan ja ulkoministeriyden välillä on kuitenkin käynnissä. Siksi mokat ovat siedettäviä. Antaa miehen ponnistella.

Sen sijaan Kirkon ulkomaanapu on maailmalla monesti täysin typerällä asialla. Pyyteellisesti tukkimassa ylivoimaisen naivia auttamisen haluaan paikkoihin,johin heitä ei toivota.

Auttamisesta on tullut tärkein ase nykyaikaisille lasten ristiretkille. Evankeliumia ei levitetä kuten entisaikojen profeetat, vaan materialistisen kierosti vallan kautta,joka perustuu lopulta sen osoittamiseen,että te heikommat olette riippuvaisia meidän armollisesta hyväntekeväisyydestämme.

Viisaimpia uskovaisia lienevät ne,jotka ottavat avun, mutta haistattavat paskat kaikelle sille, mistä se tulee.

laurimunkisto

Ehdollinen anteeksipyyntö, "jos olen sinua loukannut", ei ole mikään anteeksipyyntö, vaan loukkaus. Siinä vihjataan että vika oli sittenkin loukatussa. Tämä opetetaan lapsille jo pyhäkoulussa.

Ilmaista mainosta Stubb tällä tempullaan tosin Kirkon ulkomaanavulle (mm. kokoomuksen Nina Suomalaisen työnantajalle) järjesti oikein roppakaupalla, paljon enemmän kuin asiallisella puheenvuorolla olisi järjestänyt.

Luulevainen voisi luulla, että se oli ehkä tarkoituksin.

István K

Nykyinen Suomen Valtion johto on kokemattomin kautta aikain. Mukaan lukien ministerit Stubb, Katainen ja Vanhanen. Ja on niitä muitakin juppiasenteella liikenteessä !..
-Valitettavasti kokemus johtotehtävistä puuttuu pojilta-

Hämmästynyt tietämättömyyttä

Pyyttellistä tyhmyyttä kirjoitti:
"Auttamisesta on tullut tärkein ase nykyaikaisille lasten ristiretkille. Evankeliumia ei levitetä kuten entisaikojen profeetat, vaan materialistisen kierosti vallan kautta,joka perustuu lopulta sen osoittamiseen,että te heikommat olette riippuvaisia meidän armollisesta hyväntekeväisyydestämme."

Tämä kommentti ei voisi kauempana kehitysavusta olla. Onko ihmisten toimeentulon ja elintason nostaminen riippuvuuden aiheuttamiseta? Kehitysprojektitkin päättyvät, kun työ on valmista, eli joku kylä/alue on omatoiminen ja toimeentuleva. Kehitysapua ei enää tartte. Ei siinä rakenneta mitään riippuvuussuhdetta!

Veteraani

TV:n klo 15 uutisissa kameran eteen asteli rintaansa
röyhistellen arvoisa ulkoministerimme ja lausui suun-
nilleen näin:" Pyydän anteeksi Antilta aikaisempaa lausumaani.Jos olisin silloin tiennyt, että mikrofoonit
ovat päällä, en tietenkään olisi ääneen lausunut mitä
lausuin."

Voi mikä yksinkertaisuus. Mies nyt vahingossa tunnusti
mitä mieltä hän on kirkon toiminnasta Gasassa, ja
edelleen anteeksipyynnön kohde oli Antti, eikä
kirkon ulkomaanapu.

Aikoinaan Kanerva joutui jättämään paikkansa tähän
asiaan verrattuna pikkujutusta.

Kokoomuksen johto, ottakaa asia vakavaan käsittelyyn.
Stubb loukkaa syvästi kirkon ulkomaanpalvelussa
työskenteleviä ihmisiä, ja samalla Suomalaista
mentaliteettia toimia hädässä olevien hyväksi.
Mies joka vertaa tapahtumaa hävinneeseen kännyk-
kään ei ole sopiva toimimaan Suomen ulkoministerinä.

Leila

eikä ymmärrä, ettei hänen postinsa ulkoministerinä ole Alexander Stubb -nimisen henkilön maineen nostamista, vaan Suomen ulkopolitiikan edustajana toimimista.

Stubb on vastuuton hölöttäjä, joka ei tajua, että hänen on opeteltava ymmärtämään laajempaa kuviota nimeltään Suomen ulkopolitiikka. Sen maine on nyt hänen harteillaan, mutta se taitaa olla hänelle liian vaikeaa tajuta.

Hän laukoo typeriä kommentteja, kuten "ajattelen Condin sääriä" - boy, isn't that absolutely fantastic and smart. HUHHHUH, mikä putkinäköinen ja -aivoinen tyyppi.

Vieras

Kirkon Ulkomaanapu ole pyyteellinen? Ensinnäkään te ette perusta niitä klinikoitanne omilla varoillanne tai kulloistenkin paikallisten ihmisten varoilla,vaan enimmäkseen kotimaassa kirkossa käyvien köyhien varoilla.

Toiseksi,kuka on nimenomaan teille privatisoinut kaiken kehitysavun,jos valtiollakin on oma velvoite,joka maksetaan verovaroista.

Kolmanneksi,ellei kaiken tuon auttamisen huuman takana ole mitään evankelioimisideaa, niin miksi sitten käyttää nimeä Kirkon Ulkomaanapu, kun se voisi olla vain ulkomaanapu tai kehitysapu.
Se on kieroa soluttautumista muiden uskontojen tonteille ollut aina. Vain keinot ovat muuttuneet.
Pahinta on ,ettei sitä saa arvostella. Pitäisi vain hillua jossakin euforiassa silmät kiiluvina, niinkö?

Sitäpaitsi,miksi vain murto-osa monien kotimaisten rahankeräysten tuotoista sitten päätyy avuksi sinne, mihin vietävää apua varten keräys milloinkin järjestetään?

Vieras

Suomen ulkoministeriö rahoittaa useita eri järjestöjä Suomessa, joille se on ns. ulkoistanut kehitystyötä. Ulkoministeriön yhtenä tehtävänä on kehityspolitiikka ja kehitysyhteistyö. Suomi suuntaa kehitysyhteistyötään kahdenvälisesti, alueellisesti, monenkeskisesti sekä kansalaisjärjestöjen ja EU:n kautta. Eri apumuodot täydentävät toisiaan ja niiden kautta Suomen apu ulottuu lähes kaikkialle maailmaan. Ulkoniesteriökään ei kaikkeen kykene yksin ja siksi on kumppaneita, kuten SPR tai Kirkon Ulkomaanapu ja paikalliset järjestöt kehitysmaissa.

Humanitaarinen työ tapahtuu yleensä kehitysmaissa ja sieltä harvoin rahaa irtoaa kehitystyöhön. Ulkoministeriö ja EU rahoittavat monia projekteja, mutta sekään ei aina yksin riitä.

Silloin kerätään varoja yksityisiltä lahjoittajilta ja yrityksiltä. Ihmisiltä, jotka haluavat auttaa maailman ongelmien ratkaisemiseen. Ei köyhiltä - vaan niiltä jotka vapaaehtoisesti haluavat antaa. Toki rahoitusta voi tuoda ko. valtio tai sen asukkaat jos niin haluavat/pystyvät, harvoin vain heillä siellä rahaa on. Joten esim. koulun rakentaminen voidaan rahoittaa niin EU:n, ulkoministeriön kuin yksittäisten lahjoittajien tuella.

Kirkon Ulkomaanapu perustettiin v.47 kun Suomen luterilainen kirkko liittyi virallisesti kirkkojen kansainvälisen avun verkostoon – tällöin vielä avun vastaanottajana. Köyhään Suomeen toimitettiin Suomen kirkon kautta rahaa, vaatteita ja ruokaa. Kun suomi toipui, siirrettiin avustustyö kehitysmaihin. Tästä se nimikin johtuu ja on säilynyt tähän päivään asti. Kirkko oli koko organisaation (nykyään säätiö) perustamisen takana, mutta nykyään rahoitusta tulee paljon muualtakin. Yli 40% valtiolta. Mutta edelleen myös seurakunnilta. Koko Kirkon Ulkomaanapvun tehtävä on erikoistua ja suuntautua kansainväliseen diakoniaan. Kristillinen periaate näkyy arvoissa auttaa kaikkia - uskontoon/politiikkaan yms. puuttumatta. Olla sielä missä hätä on suurin.
Varsinaista lähetystyötä tekee Suomen Lähetysseura. Mutta myös muut järjestöt esim. World Vision noudattaa kristillisiä arvoja ja ne arvot eivät tarkoita raamattu kädessä kulkemista - vaan kaikkien kunnioittamista ja arvostamista, erilaisuuden hyväksymistä ja lähimmäisen auttamista. Eikö?

Kirkon Ulkomaanavulla kerätyistä varoista menee 83% avustustyöhön. Unicefilta 77%. Planilla 80%. World Visonilla menee 73%. Väkisinkin jotain tarvitaan kotimaantoimintojen pyörittämiseen ja kenttätyöntekijöiden rahoittamiseen, mutta mielestäni yli 80% on aika hyvä homma eikä ole "vain murto-osa".

Kaikki nämä tiedot löysin netistä, missä ne on avoimesti kaikkien nähtävillä. Suomen kaltaisessa valtioissa voi luottaa ulkoministeriön omaan valvontaan kumppaneidensa suhteen ja silloin raportoinnin pitää olla läpinäkyvää.

Vieras

Taas on kommenttipalsta täyttynyt työttömien kommunistien ja kepulaisten vuodatuksista. Mukavaa, että teilläkin on joku harrastus Kela-kuponkien täyttämisen ohella.

Meidän työssäkäyvien puolesta voin todeta, että Alexander Stubb on paras ulkoministeri aikoihin, ehkä jopa koskaan. Hoitaa hommansa suvereenisti ja näyttää tulevan hyvin toimeen ulkomaisten kollegojensa kanssa; ja mikä ihme tuo, sosiaalinen, verbaalisesti lahjakas ja älyltään terävä mieshän tuo tuntuisi olevan. Tämäkös tankero-kepulaisia v-tuttaa ja kommunistiakin taitaa syödä eläimen lailla. Lol!

O

Ulkoministeri Hönön kommentti HSssa, "En tiennyt, että mikrofonit olivat päällä, MUTTA KUN NE NÄKÖJÄÄN OVAT OLLEET PÄÄLLÄ, NIIN EN TARKOITTANUT TÄTÄ."

Kuulostaa ihan Väyryseltä:)

Tämä älyllisesti keskenkasvuinen jolppi edustaa Suomea. LOL

Pentti Niskanen

Jakamalla leipää (ja sementtisäkkejä tunnelintekoon Egyptin vastaiselle rajalle), niin kuin kaikki muutkin, Jumalan armosta osattomiksi jääneille Gazan köyhille välittämättä vähääkään näiden kuolemattomista sieluista?

Pelastusarmeijassa sentään veisataan täydelle mahalle, tai kuunnellaan veisuuta.

Hizbollah Libanonissa harjoittaa hyväntekeväisyyttä Iranin mullahien ja Ahmadinejadin pienentyvästä öljybudjetista, mutta saa palkaksi kuolemattomia sieluja kannattajikseen.

Jos Suomen kirkko oikeasti ja tehokkaalla tavalla haluaisi auttaa maailman köyhiä ja koko maailmaa, se antaisi neuvoja perhesuunnittelussa palestiinalaisille ja muille puutteenalaisille.

Kirkko voisi saada aikaan ihmeitä lyhyessä ajassa palestiinalaisten pakolaisleireissä. Tämä Israelia ympäröivissä muslimimaissa iho kiinni ihossa elävä muslimijoukko voisi pian tuntea hengittävänsä hieman vapaammin. Näille kuudessakymmenessä vuodessa seitsenkertaistuneille puutteenalaisille saisi kirkko pyytämällä Bill Gatesilta ainakin ilmaiset kondomit.

Etelä-Afrikassa, jossa aidsiin kuolee tunnissa enemmän aikuisia ja lapsia kuin Gazan koko viimeisimmässä kahakassa, voisi kirkko ottaa tehtäväkseen vakuuttaa kansalle ja kansan johtajille, että aidsilla, jos tarkkoja ollaan, on jotain tekemistä sukupuoliyhteyden kanssa.

Lyhyesti sanoen. Kirkko voisi jo luopua vuosisataisesta valistuksen vastustuksestaan.

Vierailijako

politiikasta puhumattakaan.

Suomen ulkoministeriksi vedettiin ykskaks _politiikan_ ja maan ulkopuolelta kaiken maailman rupattelu- eli small talk -kouluja maailmallakin käynyt, kokematon, hopealusikka suussa kasvanut, hemmoteltu, helsinkiläisessä ansarissa kasvanut, muka-ihmelapsi.

Ulkopolitiikka on diplomatiaa. Ulkoministeri on diplomaatti ja diplomaattien ylin esimies.
Diplomatiaan, kuten kaikkeen sivistyneeseen, ja viisaiden, kanssakäymiseen kuuluu, että aina _ajatellaan ensin_ ja vasta sitten puhutaan. Ja silloin kuin puhutaan, niin _ei koskaan_ loukata ketään. Ajatteluun taas kuuluu seurausten tajuaminen ja tiedostaminen jo etukäteen.

Stubb kuuluu hemmoteltujen mulle heti -sukupolveen, joka ei ole koskaan joutunut huomioimaan ketään missään asiassa.

Tuomioja oli erinomainen ja arvostettu ulkoministeri, ja muutenkin hyvä poliitikko. Kritisoijien olisi hyvä muistaa ja tajuta mitä tarkoittaa olla vakaumukseltaan pasifisti.
Samoin kannattaa miettiä vakaumuksen merkitystä. Kautta aikojen ihmisten vakaumuksia on kunnioitettu - silloinkin kun ne poikkeavat omista.

Tuomioja, diplomatiaan ja politiikkaan jo pienestä kasvaneena, olisi ilman poliittista uraansakin parempi diplomaatti kuin Kanerva tai Stubb.

Hölöttäminen ei ole diplomatiaa. Ajattelu on.

ps.
turha sitten kommentoida ja haukkua tämän kirjoittamisesta kommunistiksi, tai demariksi.
hyvän kotikasvatuksen saanut arvostaa kaikkia ihmisiä, sekä tunnistaa viisaan ja pätevän ihmisen.

Tarzan.Kuusela

Tuomiojan kommentointi Israelin toimista nosti kohun hänen ulkoministerikaudellaan, vaikka hän puhui ainoastaan yleisinhimillisyydestä. Ei viattomia saa tappaa historian vääryyksien verukkeilla ja viha synnyttää lisää vihaa.

Stubbin tapaus on myrsky vesilasissa. Tuskin sitä olisi kukaan edes huomannut, ellei asiaa olisi nostettu erikseen tapetille. Viisas ihminen osaa pyytää sammakoitaan anteeksi.

Iloitkaaamme siitä, että johdossaame on (osin) pätevää porukkaa. Berlusconin rinnalla Kanervakin kalpenee, Kekkonenkin törttöili ja silti hoisi maan asiat aikansa tilanteen mukaan parhain päin.

Virastoveijari

Politiikan kielen hallinta on vaikea alue. Kaikkia miellyttäviä lausuntoja pitäisi antaa joka suuntaan ns. "uskottavuuden" säilyttämiseksi. Joskus tarkkaavaisuus pettää ja tulee lausuneeksi asioita, joihin itse oikeasti uskoo.

Siinä vaiheessa media on voittaja. Vahinkoja voi vähentää a) valehtelemalla b) syöksymällä puhumaan totta. Kumpikin vaihtoehto sisältää riskin.

Lopputuloksen määrittelee media kokonaisuudessaan. Jos sen mielipide jakautuu, kaikki hyvin, jatketaan niinkuin ennenkin.

Paitsi: jos olisin poliittisen diskurssin stailaaja - mitä en suinkaan ole - neuvoisin hiukan venyttämään aivojen työskentelyn ja suuaukosta tulevan ääniaineksen välistä aikaa. Just in case.

Näkemykseni ei millään tavalla liity kohistun lausuman substanssiin. Toisaalta ymmärrän hyvin kohisijoiden tunne-elämän vaurioita.

Virastoveijari

Politiikan kielen hallinta on vaikea alue. Kaikkia miellyttäviä lausuntoja pitäisi antaa joka suuntaan ns. "uskottavuuden" säilyttämiseksi. Joskus tarkkaavaisuus pettää ja tulee lausuneeksi asioita, joihin itse oikeasti uskoo.

Siinä vaiheessa media on voittaja. Vahinkoja voi vähentää a) valehtelemalla b) syöksymällä puhumaan totta. Kumpikin vaihtoehto sisältää riskin.

Lopputuloksen määrittelee media kokonaisuudessaan. Jos sen mielipide jakautuu, kaikki hyvin, jatketaan niinkuin ennenkin.

Paitsi: jos olisin poliittisen diskurssin stailaaja - mitä en suinkaan ole - neuvoisin hiukan venyttämään aivojen työskentelyn ja suuaukosta tulevan ääniaineksen välistä aikaa. Just in case.

Näkemykseni ei millään tavalla liity kohistun lausuman substanssiin. Toisaalta ymmärrän hyvin kohisijoiden tunne-elämän vaurioita.

marjaleenakuronen

Niin, siis olen miettinyt Stubbin anteeksipyyntöä eli
pyysikö hän anteeksi sitä, että mikrofonit oli auki
vai sitä, että onpas minulla tosi ilkeät ajatukset?

Stubbille tuntuu kaikki olevan "BRÄNDIÄ", ymmärtäähän
sen tietysti, kun piti ihan brändityöryhmäkin perustaa,
mutta sopiiko tuo sana humanitäärisen avun yhteyteen
onkin sitten ihan eri asia.

Itselleni brändi on suomenkielinen lausuntatapa
hyvästä juomasta silloin tällöin nautittuna,
mutta niin kuin tuon juomankin kohdalla, kaikki
konjakit ovat kyllä "brändejä", mutta kaikki brandyt
eivät ole konjakkia!

Ja niin Stubb saattaa kyllä olla brandy (osaa kieliä,
lukenut jne.) mutta - konjakki-luokkaan hänellä on hyvin,
hyvin pitkä matka!

P.S. se LOL on tätä nettikieltä ja tarkoittaa suomeksi
"nauran ääneen" !

maalaisserkku

Minunkin korvaani kuulosti oudolta tuo, että Aleksanteri Stupido I ei olisi sanonut noin, jos olisi tiennyt mikrofonien olevan auki. Anteeksipyyntö kuulosti uudelta sammakolta eikä pyyhi koskaan pois sitä, mitä tuli sanottua. Korskealta ja kovalta tuo lausunto kuulosti, kertooko se sanojansa arvomaailmasta?

O

Hauskaa seurata kuinka nuoren mullin A. Stubbidon rinnalle nostetaan aatteen hämäristä vertailtavaksi toinen pienen ihmisryhmän neronakin ihailema pölyinen idealisti. Tuomioja on historiallinen jäänne, joka edustaa taantumuksellista punaelitismiä. Hehän pitivät itseään älykköinä ja kiukuttelivat lännelle Neuvostoliiton ihmemaan ollessa vielä voimissaan. Tuomioja oli jatkuva kansallisen nolostumisen aihe. On se surkeaa ettei Suomesta löydy tasapainoista ja salonkikelpoista asiantuntijaa ulkoministeriksi.

ps. Israel tai ev.lut. kirkko eivät oikeastaan edes ole aiheen keskiössä, vaan Hönön poliittis-diplomaattinen kyvyttömyys ja älyllinen ontuminen. Kummallista kuinka ihmiset pitävät älykkäinä niitä, joita ihailevat (Stubbido ja Tuomitseva-oja). Rakkaus on sokeaa, niinhän se on.

Vieras

kierrellä ja kaarrella. Kirkon Ulkomaanapu on laitettava suurennuslasin alle, sanoipa Stubb mitä hyvänsä.

On hyvä lahteä liikkeelle kysymällä,miksi valtion pitää käyttää kirkon harjoittamaaan kehitysapuun veromarkkoja,jos kerran kirkolla on omakin kirkollisverona toteutettu veronkeruu-järjestelmä kaikenlaisten keräysten lisäksi.

Pyytellisyydessään ev.lut kirkko on mennyt jo yli röyhkeyden rajan suhteutettuna siihen,mitä se todella on saanut kehitysavullaan aikaseksi.