Keskiviikko 16.1.2019

SDP:n erikoisuudet: Tradeka ja KMS

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.8.2009 19:22
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    SDP:n puoluetoimisto Helsingin Hakaniemessä.

SDP sai eduskuntavaalivuonna 2007 ammattiliitoilta ja itseään lähellä olevilta järjestöiltä ja yrityksiltä (Tradeka) suoraa tukirahaa yhteensä noin puoli miljoonaa euroa. Viime vuonna vastaava summa oli samaa luokkaa. Lisäksi rahaa tuli taidemyynnistä, seminaareista ja muun muassa KMS:ltä.

Vuonna 2007 puolue sai avustuksia seuraavilta ammattiliitoilta: JHL 113 000 euroa, Metallityöväenliitto 101 301 euroa, PAM 76 800 euroa, Paperiliitto 24 401 euroa, PAU 16 575 euroa, Puu- ja erityisalojen liitto 14 862 euroa, Toimihenkilöunioni 12 920 euroa, Viestintäalan ammattiliitto 8771 euroa, Rautatieläisten liitto 7729 euroa ja Kemianliitto 6190 euroa.

Vuonna 2008 puolue sai tukimaksuja seuraavilta ammattiliitoilta: JHL 113 000 euroa, Metallityöväenliitto 135 069 euroa, PAM 54 900 euroa, Paperiliitto 18 899 euroa, PAU 15 045 euroa, Puu- ja erityisalojen liitto 14 914 euroa, Viestintäalan ammattiliitto 8512 euroa, Rautatieläisten liitto 7328 euroa ja Kemianliitto 3600 euroa.

Muilta työväenliikkeen toimijoilta puolue sai 2007 seuraavia summia: Työväen Lehdistön Kannatusyhdistys ry 100 000 euroa ja Osuuskunta Tradeka-yhtymä 30 000 euroa.

Vuonna 2008 saadut summat olivat seuraavat: Työväen Lehdistön Kannatusyhdistys ry 100 000 euroa ja Osuuskunta Tradeka-yhtymä 50 000 euroa. Tradeka tuki myös Vasemmistoliittoa suurilla summilla.

SDP:n taidemyynnin tuotot olivat vuonna 2007 21 020 euroa, ja vuonna 2008 6000 euroa. Taideostajia olivat Kiinteistö Oy Karihaara (11 000 euroa), Urheiluopistosäätiö (5 000 euroa) ja Suomen Viestintärahoitus Oy (5000 euroa).

Muiden avustusten yhteissumma oli vuonna 2007 54 800 euroa ja vuonna 2008 35 700 euroa. Avustajiin kuuluivat Kehittyvien maakuntien Suomi (KMS) 10 000 eurolla ja Osuuspankkikeskus 8 000 eurolla.

Vuonna 2007 SDP:n seminaarituotot olivat 84 040 euroa ja 71 126 euroa vuonna 2008. Osuuskunta Tradeka-yhtymän (vuonna 2007) ja Urheiluopistosäätiön lippujen (vuonna 2008) yhteissummat oli 2700 euroa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

saippuakauppias

Nyt kun on ruvettu paljastelemaan niin mennään loppuun saakka ! Koko puoluerahoitus, AY-rahat, Ek-Rahat, säätörahat tapetille. Rahaa kiertää mm. RAY-avustuksina kaiken maailman "yleishyödyllisille" järjestöille, loma- ja kurssikeskuksille, jotka ovat lähellä jotakin suurta puoluetta tai etujärjestöä. Näistä rahoja sitten valahtaa esim. puolueostoille mm. halpoina majoituskuluina jne...

Sokarates

seminaariliput ovat verovähennyskelpoisia joten turha moittia. Ja Tarasti ehdottaa että muutkin vaalituet saisivat verovapauden

On oikein että ay-liike tukee palkansaajaystävällisiä puolueita, samoin on oikein että teollisuus, yrittäjät tukevat oikeistovoimia.

liikemies pohojanmaalta

Tradeka joka on suuri kaupan ketju (Siwat, Valintatalot ja Euromarketit) sekä hotelliketju (Rantasipi, Cumulus ja Holiday Inn)on rahoittanut suurella rahalla SDP:tä ja Vasemmistoliittoa. Onko Tradeka saanut kaavoja kaupoilleen muiden ohi. Siitähän on syytetty porvarileirin tukijoita. Voisi kait nyt kysyä samaa SDP:ltä ja VAsemmistoliitolta ?? Paljonko on kauppapaikkoja, kaavoja ja hotellipaikkoja järjestynyt vasemmistovetoisista kunnista ja kaupungeista ???

qwerty

Työväen lehdistöllä menee hyvin.
Työväen Lehdistön Kannatusyhdistys ry lahjoitti 100 000 euroa v. 2008.
Tradekallakin taitaa olla SDP-lisä hinnoissaan.

Sääliksi käy toisinajattelevia AY-liikkeen jäseniä,
vasemmistolainen nomenklatuura äänesti mitään kyselemättä heidän rahoillaan.
Ns. yleisdemokratiaa sen puhtaimmassa muodossa.

OL

Samaa mieltä kuin SOkrates, ammattiliitos ovat aina julisestikin tukeneet heidän politikkaansa ajaneita puolueita. On siis vain luonnollista että teollisuus ja kauppa tukevat niitä puolueita, jotka heidän asioitaan ajavat. Kaiken täytyy olla kuitenkina vointa ja julkista.

Valtionyhtiöiden ei tule tukea mitään poliittista ryhmittymää.

Nyt enään on pimennos vain se, mistä Kokoomuksen RKP:n tueksi perustetut ja suuria summia näille puolueille antaneet säätiöt saavat tukensa. Nä pitää myös julkistaa! Muuten ei avoimmuus pelaa.

Trout

Mistä nuo 200 000 "lehdistöfyrkat" tulevat oikeasti? Kyseessä on ilmeisesti jonkin sortin peiteyritys.

Onko tämä vaaleihin siirrettyä kierrätettyä puoluetukea vai mahdollisesti teollisuusyritysten tuen osuus? En yhtään ihmettelisi jos nuo 200 000 olisivat tulleet Gazpromilta, NordPoolilta ja ydinvoimayhtiöiltä. Nehän tunnetusti tukevat SDP:tä, mutta vähän epäselvää mitä kautta raha kiertää.

Paljon tietoa jäi puuttumaan..

1970blue

URHEILUOPISTOSÄÄTIÖ:
Valtuuskunta on ylin päättäjistä, valtuuskunnan jäseniä on 30 ja puheenjohtajana toimii valtiotieteiden maisteri Paavo Lipponen.

Hallitus hoitaa säätiön asioita, hallituksen jäseniä on seitsemän ja puheenjohtajana toimii laamanni Markku Pohjola.

Säätiön asiamiehenä toimii Yrjö-Olavi Aav.
Säätiön hallitus:

Laamanni, Markku Pohjola (Pj.)
Kanslianeuvos Maunu Ihalainen
Valtiotieteiden tohtori Eino Ketola
Toimitusjohtaja Juha Laisaari
Yhteiskuntatieteiden kandidaatti Erkki Rantala
Oikeustieteen kandidaatti Kirsti Salminen
Toimittaja Risto Tuominen (Vpj.)

Säätiön valtuuskunta:
Valtiotieteiden maisteri Paavo Lipponen (Pj.)
Teollisuusneuvos Esko Suuperko (1. Vpj.)
Opetusneuvos Arpo Heinonen (2. Vpj.)
Kauppatieteiden kandidaatti Arto Bryggare
Rakennusneuvos, varatuomari Ben Grass
Kansanedustaja Eero Heinäluoma
Liittosihteeri Irene Hämäläinen
Kaupunkineuvos Anna-Liisa Kasurinen
Järjestöneuvos Jaakko Kuusela
Toimistopäällikkö Riitta Lainio
HTM Lasse Lehti
Pääjohtaja Erkki Liikanen
Toimitusjohtaja Heikki Nykänen
Pääkirjanpitäjä Maija Nykänen
Liikunnanohjaaja Reino Ojala
Filosofian tohtori Jussi Pikkusaari
Valtiotieteiden tohtori Asko Puumalainen
Pääjohtaja Ylermi Runko
Lainopin kandidaatti Juhani Salminen
Oikeustieteen tohtori Olavi Syrjänen
Tarkastaja Martti Tynkkynen
Voimistelunopettaja Sirkka-Liisa Vehviläinen

Vieras vasemmalla

Tuskin näissä luvuissa on kuin osa demarien ja kommarien saamista rahoista?
Ottakaapa selvää kuinka paljon rahaa on juoksutettu Ruotsin kautta.
Luottamus selittävään demarien nokkasakkiin on mennyt.
Erityisesti selittelijä Korhonen on Juttaakin punaisempi tiedonpimittäjä.

Kyllä se nyt on hauskaa HelsinginMedialla, kun kaikkien puolueiden perukuopista, juoksuhaudoista ja lähiökellareista alkaa miljoonia euroja löytymään.

Miksi kukaan ei nyt huuda demareiden johdon eroa, Kataisen eroa tai RKN johdon erottamista. Missä on Hesarin erottajat nyt?

Vieras

No ne Hesarin erottajathan sen 200 000 kannatusyhdistys tuen ovat sinne hommanneet niin ei kai ne ketään sen takia patista erolistalle. Rahallista tukea merkittävämpää onkin hesarin uutisointi ja mielipidetuki demareille, jota on jatkunut jo tosi kauan.

Vieras

Pää alkaa tulla vetävän käteen. Yksiä ja samoja kapitalisteja kaikki.
Kokoomus julisti joitakin vuosia sitten,että vastakkain asettelun aika on ohi. No niin näyttää olevan, mutta voiko
politiikkaa olla,jos ei ole vastakkain asettelua? Voiko mitään muutosta tapahtua,jos kaikki tahot toimivat täysin samalla tavalla ja samat ukot istuu kaikilla palleilla?

Ei olla enkeleimpiä,ehei.
Rahavirtoja mielenkiintoisemmaksi taitaa nousta sen etsiminen, liikkuuko täällä enää mikään,vai tökötetäänkö yhdessä ja samassa rasvassa kaikki tyynni ja vain matkitaan
sitä, minkä kaverikin teki.
Ei ole kumma,jos sotavöyhötykset alkaa vallata alaa,
Jäljelle jää kysymys: Mitä salattavaa tässä on ollut, miksi näitä ei millään haluttu julkistaa?

MerjaH

SAK jne. on?

Pyöriksikö se itsenäisenä vaikka ei saisi euroakaan jäseniltään...hamaan tulevaan, ikäänkuin ikiliikkuja siis?

Tietystikin siihen tulisi olla älykäskin, jotta raha poikimaan saataisiin. Joten tuskin sentään, Lipponenhan on siellä joka paikan pomona.

Kirkkohan on toinen ikiliikkuja: kun homot sun muut valtaa kirkon, niin uskovaiset lähtee...Mutta valtavat omaisuudet pysyvät kirkolla.

Eipä taida tavallinen SAK:n jäsen tietää, miten se raha kulkeekaan...

MerjaH

...mikä on vain ja ainoastaan monen kerroksen tyttömien olemassaolon tarkoitus: se on nimittäin SAK ja sen turvalliset palkat.

Sen vuoksi osa elää köyhyysrajan alapuolella, jotta ns. koneisto pyörii, ja Heinäluomat ja Lipposet saavat kunnon liksat...niin että jää perillisillekin jotain.

Vieras

Pieniä ovat silakat joulukaloiksi,nuo summat meinaan.
Maakunnissa on kokonaisia kiinteistöjä,rakennuksia,isoja sopimuksia vaihdettu kai puoluetukeen. Silloin on miljoonan jaossa.Urakat lienee jaetttu tuen antajien kesken tuen suhteessa.
Isot paikalliset pojat sopinevat asiat kamareissa.
Isot pörssiyhtiöt ovat jakanevat tukea tytäryhtiöiden kautta maakuntiin,jotta summat olisi pienempiä.Töitä ei saa muutoin.
Jotkut yhtiöt vapautettiin kartellista, vaikka kaikki tiesi sen olevan olemassa.Maanantaisin oli kai sovittu ja jaettu urakat.
Samaan lukuun kuuluu korruptio, vai mailman puhtain maa,Hah.
Sopimuksia ei kai saa jos ei ole mitään muuta tarjottavaa.
Maakuntien summista tulee yhteensä huomattavan suurempia.
Näinhän se on ollut aina.