Keskiviikko 23.1.2019

Antti Rinteen vaitonaisuus ihmetyttää – Ministerivalintojen takana “tuttu suuri mies”?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.5.2014 10:42
  • Kuva: Pro/Heikki Savolainen
    Kuva
    SDP:n uusi puheenjohtaja Antti Rinne ei ota minkäänlaista kantaa puolueen ministerivalintoihin.
|

SDP:n perjantaina valittu uusi puheenjohtaja Antti Rinne on toistaiseksi vaiennut täysin ministeriaikeistaan. Syrjäytetty puheenjohtaja, istuva valtiovarainministeri Jutta Urpilainen on kuitenkin selväsanaisesti ilmoittanut, että ei jatka ministerinä vaan siirtyy rivikansanedustajaksi.

Keskustan eurovaaliehdokas Timo Kaunisto arvioi Rinteen vaitonaisuuden kertovan siitä, että päätökset on taustalla jo tehty.

-Veikkaan, että niitä on ollut pyörittämässä tuttu suuri mies, Eero Heinäluoma, Kaunisto kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Kaunisto ennakoi blogissaan, että eduskunnan puhemiehenä nyt toimiva Heinäluoma nousee valtiovarainministeriksi ja Jutta Urpilaisesta tehdään eduskunnan puhemies.

-Heinäluomalla on tehtävästä kokemusta ja paluu tosipolitiikkaan kiehtoo aina. Johan noita tylsiä puhemiesvaltuuskuntia on johdettu maailman tylsimmissä maissa ja kaitsettu perussuomalaisia eduskunnan pilttuussa. Eerosta siis ministeri, Kaunisto kirjoittaa.

Urpilaisen mahdollinen nousu puhemieheksi tasoitaisi Kauniston mukaan “sukupuolikapinaa” SDP:ssä ja eduskunnassa.

- Kolme miestä parlamentin nuijan varressa onkin ollut omituinen näky tasa-arvolla ylpeilevässä Suomessa.

Puheenvuoron kokoomuslainen bloggaaja Seppo-Juha Pietikäinen puolestaan miettii, mahtuuko  Jutta Urpilaista tukenut SAK:n entinen puheenjohtaja ja nykyinen työministeri Lauri Ihalainen samaan hallitukseen  Antti Rinteen  kanssaan.

-Entä monet  muut nykyiset SDP:n ministerit, jotka tukivat Jutta Urpilaista? Eduskuntaryhmän nykyinen puheenjohtaja Jouni Backman ja monet muut kansanedustajat tukivat  myös Urpilaista. Lauri Ihalaisen lähtöpassit ministerintehtävistä olisivat  Rinteelle liian suuri riski  oman uskottavuuden menettämisen suhteen, Pietikäinen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan

Eero Heinäluoman nimi nostettiin esiin mahdollisena uutena valtiovarainministeriä myös Ylen Ykkösaamussa tänään.

-Sekin on mahdollista, Antti Rinne kommentoi.

Hän korosti eiliseen tapaansa sitä, että päätökset tehdään SDP:n puolue-elimissä eikä ottanut ministerivalintoihin minkäänlaista kantaa.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Osmo Marttila

SDP:n alamäki kiihtyy.

Eivät ole vieläkään ymmärtäneet että vähemmistön suorittama jyrääminen ja organisaatioiden valtaaminen ei ole enää lyönyt leiville vuosikymmeniin.

Miehet, ajattelevat tämänpäivän, menivät jo muihin puolueisiin.
Nyt sitten lähtee naisten parhaimmisto.
Jäljelle jäävät vain menneiden vuosikymmenten pullistelijat.

Reino Jalas

Rinteen on ilmaissut ministerisuunnitelmiansa suunnilleen niin että hän “menee sille paikalle kuin porukka päättää.”

Toki medialle voikin puhua löysästi, vaikka tuohon malliin. Mutta oikeasti tilanne on se että Rinteen on itse aktiivisesti HINGUTTAVA valtiovarainministeriksi.

Hänen avustajineen pitää puolueessa taustalla junailla, vaatia ja juntata, asettaa tarvitatessa koko puheenjohtajan arvovalta sen taakse että tulee valituksi. Tuoreena puoluejohtajana hänelle kuuluu ykkösministerin, valtiovarainministerin jakkara.

Kaikenlaiset yritykset suostutella ja tyrkätä Rinnettä esim. työministerin jakkaralle on nyrkkiä suoraan Rinteen palleaan. Ja Eero Heinäluomasta muka “suuren kokeneisuutensa” vuoksi sitten valtiovarainministeri.

Mikäli Rinne tuollaisen järjestelyn hyväksyy, antaa se elintilaa puolueen hajaannukselle, eri kuppikunnille. Kuin myös antaa lisää pelitilaa hallituskumppani Kokoomukselle.

VM-homman oppi Urpilainen joten homman pystyy oppimaan myös Rinne yhtä hyvin. Brysselissä kätteleminen ei ole sen kummempaa kuin kotimaassakaan kätteleminen.

Mikäli Rinne ei istu valtiovarainministerin jakkaralla juhannuksen jälkeen, on demareiden keulassa kyvyiltään hiukan epämääräinen, vain puolikuntoinen johtaja seuraavat 3 vuotta eteenpäin.

Hannu Rautomäki

"Heinäluomalla on tehtävästä kokemusta ja paluu tosipolitiikkaan kiehtoo aina."

Mikä oli Heinäluoman konkreettinen toimi Vanhasen hallituksen valtionvarainministerinä?
Varallisuusveron lakkauttaminen kokonaan, jolla hän antoi huippurikkaille 200 miljoonan euron verohelpotuksen.
Tuleeko huippurikkaille lisää etuuksia Heinäluoman ollessa valtionvarainministeri?

Marja-Liisa Kalkela

"Heinäluoma"? Esitti asian eduskunnalle virkansa puolesta.Veroministerinä. LAKI aloitteet teki :
Kepun J.Leppä
Kok Zyzze
Metsänomitajat .perheyritykset.
SDP/vastaan kok,rkp,kepu aloitteen tekijät ja pääministeri oli minkä puolueen ?
Perheyritysten johtaja Loppasi tuota jo ennen hallitusneuvotteluja -03.
Kuka olikaan nyt ko. firmassa palkkiovirassa?