Lauantai 20.4.2019

Piraattipuolueen ensimmäinen vaaliehdokas: 61-vuotias

Luotu: 
19.8.2009 14:49
  • Kuva: Creative Commons / Darkismus
    Kuva
    Suomen Piraattipuolue on maailmalla kahdeksannes rekisteröity piraattipuolue.

Piraattipuolue merkittiin tänään virallisesti Suomen puoluerekisteriin. Puolueella on ensimmäinen ehdokas jo tänä syksynä Loviisassa kuntaliitoksen vuoksi järjestettävissä ylimääräisissä kuntavaaleissa.

- Puolueen ehdokkaaksi on lupautunut Loviisaan liitettävässä Pernajassa asuva yrittäjä, VTM Mikael Böök. Böök, 61, haluaa kyseenalaistaa tavallisimpia käsityksiä piratismista. Hän kannattaa siirtymistä vapaisiin ja avoimiin tietokoneohjelmistoihin julkisella sektorilla, puolue ilmoittaa tiedotteessaan.

Ylimääräisten kunnallisvaalien jälkeen puolue ryhtyy valmistautumaan jo hyvissä ajoin vuoden 2011 eduskuntavaaleihin.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

chrome3d

Mutta voi voi, kun on jo tullut toi Spotify. Kukas enää jaksaa uhota niistä kuppaisten virus MP3:sten loudauksista kun ilimatteeksi saa kaiken. Piti oikein tekijänoikeuksia alkaa riistämään jotta saisi MP3-soittimeen ilmaista täytettä. Miksiköhän kirjailijoiltakin pitäisi viedä samalla tekijänoikeudet, eiväthän piraattien mahdolliset kannattajat osaa/jaksa edes lukea kirjoja?

Todellakin, voi siirtyä käyttämään niitä ilmaisia ohjelmistoja kun joku on sellaisiakin halunnut julkaista niiden kaupallisten ohjelmistojen lisäksi. Siellä internetissä kun on varaa valita. Ehdokas on sellaisetkin sieltä ihan itse löytänyt. Saattaa jopa ostaa ilmaisten ohjelmien tekijöiltä t-paidan, mutta vain jos ohjelma on siis tosi hyvä.

chrome3d

Aivan. Tilannehan on aivan p#####stä ja artisteille ei jää mitään. Tämä on tietty piraattien vika. Itsekin aikaisemmin ostin CD:tä ja MP3:sia isommalla rahalla. Nyt 10 euroa riittää. Eipähän tarvitse kuitenkaan enää riistää tekijänoikeuksia muilta taiteiljoilta kun piraattien suurin massa, eli noin 99%, ei jaksa enää asiasta innostua. Vain pahimmat hihhulit jäävät asiasta mekastelemaan.