Maanantai 16.7.2018

Arhinmäki kuumensi Soinin tv:ssä – ”Kommunisti”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.5.2014 21:58
Päivitetty: 
22.5.2014 22:51
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Paavo Arhinmäen (vas.) haasto perussuomalaisten ryhmävalinnasta hermostutti perussuomalaisten Timo Soinin.
|

Perussuomalaisten tuleva ryhmävalinta nousi Ylen eurovaalitentissä esille Vasemmiston puheenjohtajan Paavo Arhinmäen suulla. Arhinmäki ihmetteli, miksi kansanpuolueeksi esittäytyvä perussuomalaiset hakee europarlamentissa paikkaa Britannian konservatiivien vetämästä ECR-ryhmästä.

–Brittien konservatiivit löivät aikoinaan polvilleen ammattiyhdistysliikkeen eivätkä puolusta työntekijöiden oikeuksia. Kannattaa tarkkaan miettiä, kenen joukoissa seisovat ne, jotka äänestävät [perussuomalaisia], Arhinmäki piikitteli.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin tiedetään neuvotelleen Britannian konservatiivien kanssa ECR-ryhmään liittymisestä. Arhinmäki ilmoitti jopa päivän, jolloin Soini tulee istumaan illallispöytään konservatiiviryhmän johdon kanssa.

–Mukavaa, että kommunisti tietää, kenen kanssa Soini illallistaa, vastasi Timo Soini kiihtyneenä.

Arhinmäen mukaan reaktio osoitti kysymyksen kiusalliseksi Soinille.

–Hän ei pysty kiistämään, mutta sen sijaan otetaan kommunistikortti esiin, Arhinmäki sanoi.

Perussuomalaisten ryhmävalinta on herättänyt keskustelua, sillä on yhä epäselvää, mihin ryhmittymään perussuomalaisten europarlamenttiin pääsevät edustajat parlamentissa liittyvät. Tällä kaudella perussuomalaisten ryhmä on ollut voimakkaan EU-kriittisen Britannian itsenäisyyspuolueen Ukipin johtama Vapaa demokraattinen Eurooppa eli EFD, mutta ryhmä saattaa hajota eurokriittisten puolueiden laajentaessa edustustaan europarlamentissa.

Timo Soini on tämän vuoksi ilmoittanut neuvottelevansa etenkin Britannian konservatiivien johtaman maltillisen eurokriittisen ECR:n kanssa. Sen sijaan Ranskan äärioikeistojohtaja Marine Le Penin kokoamalle ryhmälle hän on vastannut kieltävästi.

Ylen lähetyksessä Soini kertoi Arhinmäen hyökkäyksen jälkeen, että hän neuvottelee epäselvän tilanteen vuoksi yhä sekä ECR:n että EFD:n ja Ukipin kanssa.

–Sekä monien muiden, Soini ilmoitti.

Vasemmistoliittoa Soini luonnehti eurooppalaisten kommunistien kumppaniksi.

Juontajat joutuivat keskeyttämään kaksikon väittelyn.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Antti Joensuu

Soini sanoi myös; "Jonkinlainen henkilökohtainen hygienia pitää olla EU-ryhmän muodostamisessa, en minäkään katso kun muodostat ryhmää kreikkalaisten ja portugalilaisten kommunistien kanssa." Lähde: Iltalehti
Suomeksi; pidä huoli omista asioista..

Vaikka tosin; veikkaampa, että tuota keskustelua lähemmäs ei vasemmisto Euroopan parlamenttia pääse ja se vaikuttaa olevan tiedossa.

Henri Alakylä

Pistin merkille, ettei tentissä oikein osattu käsitellä sitä EKP:n toimivallan tarkistamista juuri lainkaan. Ylellä oli vino rivi politiikan toimittajia kommentoimassa, eikä juuri kukaan osannut keskustella aiheesta - tosin ei sitä käsitelty itse tentissäkään kovin tarkkaan. Ilmeisesti Suomen talous menee mallikkaalla radalla, kun aikaa riitti noin pari minuuttia tähän.

Mitä taas Ranskan FN:n tulee niin sääliksi käy Marinea, jonka isäukko paahtaa edelleen täysillä pilaamassa kaiken sen työn, minkä tytär tekee kitkeäkseen vanhat juuret irti.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/10847344/Jean-Ma...

Siinä teillekin miettimistä, että millä tasolla Euroopassa tämä maahanmuuttokeskustelu menee suurten maiden kärkinimien (Jean-Marie Le Pen on puolueen kunniajäsen ja perustaja) kanssa.

Bo-Axel Wilhelm Blomberg

Terve, olen seurannut aika ajoin kirjoituksiasi. Tämä on sivuhuomautuksen oloinen kommentti/kysymys, mutta koko eurovaaleissa on itselleni jäänyt hieman epäselväksi, että missä määrin mepeillä ylipäätään on valtaa Euroopan talousasioissa/talouspolitiikassa, tai taloudellisessa integraatiossa. Päättävät ainakin budjetista.

Toisaalta esim. EKP:n mandaattia/ylipäätään EU:n valtaa lisääviä tai kaventavia perussopimuksia muutetaan kansallisten parlamenttien yksimielisyydellä. Samoin ero eurosta on kansallisen parlamentin päätettävissä, kuten olivat myös tukipaketit. Sikäli nämä asiat olisivat tavallaan enemmän eduskuntavaalien asioita... Toisaalta on myös valtaa käyttävät 'Troikka', ja komissaarit, joita Suomestakin tulee valituksi. Tässä valossa talousasiat ovat taas kovinkin relevantteja EU-vaaleissa. EU-parlamentin rooli on myös valvoa komission toimia ja parlamentin edustajat olivat näköjään esim. vuoden alussa käymässä kriisimaissa tutkimassa/arvioimassa Troikan toimia. Tuleeko Troikan (ainakin komission osalta) mahd. nykyään esim. hyväksyttää toimensa parlamentissa? Bongasin myös Sampo Terhon linkin erinäisistä talouteen liittyvistä äänestyksistä kuluneella parlamenttikaudella, jossa esim. pankkiunionin toisesta vaiheesta on äänestetty parlamentissa: http://www.sampoterho.net/images/Aanestykset.png

Osaisitko (tai joku muu) mahd. valaista tätä seikkaa, eli mikä on meppien valta (verrattuna muihin toimielimiin) EU:n/EMU:n talouspolitiikkaan liittyen?

Henri Alakylä

Tässä se onkin: finanssipolitiikka on meppien ja kansallisten parlamentaarikoiden käsissä. Rahapolitiikan tulee olla keskuspankin käsissä.

Mutta talous toimii hyvin tilanteessa, jossa nämä kaksi palasta pelaavat samassa joukkueessa. Nythän näin ei oikein tapahdu.

Meppien tehtävänä on pystyä muodostamaan järkevää finanssipolitiikkaa. Ajattele asiaa vaikkapa tavanomaisen automekaanikon silmin: työnostaja antaa työkalupakin, jossa on vain ruuvitalttoja ja hän käskee mekaanikkoa vaihtamaan autoonsa talvirenkaat.

Miksei automekaanikko saisi sanoa, että tarvitsen erilaisia työkaluja? Miksei meppi voisi kritisoida rahapoliittista linjaa ja todeta, ettei hän voi tehdä työtään oikein, kun olosuhteet tehdään luonnottoman hankaliksi?

Alexius Manfelt

Taitaa olla Soinille arka paikka tuo tuleva ryhmä? Tuleva valinta on mielenkiintoinen ja ehkä sillä on vaikutusta 2015 pidettäviin eduskuntavaaleihinkin. Huonosta ja "väärästä" valinnasta saattavat muut puolueet saada hyvä astalon itselleen !

Henri Alakylä

Tietysti saisi, jos näihin rymistelijäpuolueiden ryhmiin menee. Mutta sama tilannehan se on monessa muussakin maassa. Harva haluaa profiloitua näihin äärijengeihin.

Esim. Ukipin Farage kertoi, ettei ole mitään mahdollisuutta, että puolue olisi Ranskan FN:n kanssa samassa ryhmässä. Sama viesti on tullut PS:ltä.

Jukka S. Palo

Tekemällä tehty tuo ryhmä"epäselvyys". Eurokritiikittömien puristama tuhnu.
Eurokriittisiä on tulossa parlamenttiin siinä määrin, että ryhmien painoarvo muuttuu täysin ja/tai myös uusia ryhmiä tullaan kokoamaan. Täysipäiselle äänestäjälle on aivan ymmärrettävä PerSujen vastaus, että he etsivät omalle linjalleen painoarvoisimman paikan vaalituloksen selvittyä ja uusien ryhmäneuvotteluiden jälkeen.

Markku Ollikainen

Politiikan suossa pätevät samat lainalaisuudet kuin muissakin taistelulajeissa. Kun saat toista painettua, luulet nousevasi.

Kommunismin vaikutuksista kertoo tuttu toverin lausahdus taistelun tuoksinassa: meillä on niin kova taistelu rauhasta, ettei jää kiveä kiven päälle...

Kaarle Akkanen

Soini keskustelee monen tahon kanssa ja juuri siksi, että löytää ryhmän, joka tarjoaa parhaat mahdollisuudet edustamalleen linjalle (EU:n liittovaltiokehityksen lopettamiseksi). Tämä on viisasta ja kannatettavaa. Ns. eurouskovaisilla ei tunnu olevan mitään muuta "asetta" Perussuomalaisia vastaan? Jankutetaan vain tätä yhtä ja samaa asiaa! Arhinmäki nolasi itsensä (taas), kun ei pysynyt asiassa vaan meni henkilökohtaisuuksiin. Kuka puhuu ja mitä kenen kanssa, ei kuulu toiselle. Kyse oli ja on EU:n vaaliehdokkaiden (puolueen) linjasta sekä unionin tulevasta suunnasta!

Lauri Viljanen

Alkaa pikkuhiljaa paljastua Soinin linja. Työväenvastaisuus alkaa paistaa miehen läpi. Yrittää kuitenkin kaikin voimin sälyttää itsensä vähäväkisen kansanosan selkään. Ukko alkaa olla kuin sulkasatoinen kana. Ei oikein kelpaa mihinkään. Varottava yksilö kuitenkin kun muistetaan että työväestö aikoinaan nosti A Hitlerinkin valtaan. Tämä pitempi versio diktaattorista on kuitenkin helposti torjuttavissa. Vaaliuurnalla voi tehdä laajakaarisen heiton ja lempata äijä pahaisen yli laidan.

Hans Vuomajoki

Kommunisti mikä kommunisti, sinne muiden kommunistien ryhmää vasemmistoliitto on menossa. Johan tuo vähintäänkin alkaa vituttaa jos alvariinsa tivataan tuosta ryhmästä. Eikö ole parempi neuvotella ryhmästä ja mennä siihen mikä on lähempänä itseään tai vaikka perustaa oma ryhmä samalla tavalla ajattelevien kanssa.

Kimmo Sivonen

Itse olen kyllä huolestunut siitä, että sekä "kommunisti" että persu ovat samaa mieltä NATO-jäsenyydestä eli kummankin mielestä asiamme hoidetaan Moskovan kautta. Kaiken lisäksi Venäjän oligarkkien ja Soinin brittikavereiden yhteistyö ei taida ihan päivänvaloa kestää?

Kimmo Leino

Eikös PerusSuomalaiset olleet lähes ainoita EI kommunistisia puolueita nykyhallituksessa ?

Ku hallitus päätti lailla 444/2012 VARASTAA jopa 3 miljardia euroa pienyritysten rahaa yhteiseen "vakuutusyhtiö"-omistukseen lähinnä vain Soinin porukka äänesti KOMMUNISMIA vastaan ? ( komminismi: yritysten omaisuus otetaan valtion haltuun ).

Suomessa hallitus harrastaa kommunismia ja syyttää siitä oppositiota !

Suomessa on jopa "kommunistinen" "perustuslaki": 118 § "Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset ...Syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa".

Jopa "oikeuslaitos" on "kommunisti-hallituksen" tiukassa valvonnassa !

Osmo Marttila

Todelliset kommunistit ovat he, jotka lisäävät liian suuria tulo-ja varallisuuseroja, eli kurjuutta ja matalapalkkatoitä. Kommunismi sikiää kurjuudesta. Sitä ei missään muodossa eikä tavalla lisää länsimainen demokratia, oikeusvaltio eikä markkinatalous.

Teemu Havulinna

Söpöä kun Vasemmistoliitto yrittää esittää työväenpuoluetta. Vai kuvitteleeko joku oikeasti, että Hallituksesta eroaminen ei ollut pellkkää vaalitaktiikkaa :D
Kun vaaleihin oli vielä aikaa ja ministeriys maistui, työväestön puolella olevat Vassarit saivat kenkää eduskuntaryhmästä :)