Lauantai 21.10.2017

Suomen outo laki: Sähkölamautin onkin sallittu

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.8.2009 08:50

Sähkölamauttimia koskeva lainsäädäntö aiheuttaa ongelmia poliisille.

Sähkölamauttimen tai -patukan hallussapito on järjestyslain perusteella kiellettyä ainoastaan julkisella paikalla tai julkisella paikalla olevassa ajoneuvossa. Kyse on kuitenkin sellaisesta laitteesta, jota ei saisi edes tuoda ilman lupaa Suomeen.

Viranomaiskäyttöön tarkoitetun laitteen hallussapito ei ole nykyisen lain mukaan kiellettyä esimerkiksi omassa kodissa.

Lainsäädännön porsaanreiästä kertoo Vartti.fi.

- Sähkölamauttimen hallussapitoa kotona ei ole kriminalisoitu, eli siitä ei ole määrätty mitään rangaistusta, komisario Jarmo Heinonen Itäkeskuksen poliisista kertoo lehdelle ongelmasta.

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

setarkoS

Laillisesti - ei mistään.

Mutta jos olet laittomsati saanut sellaisen hankittua salakuljettamalla tai ostamalla pimeästi (kuititta, ilman myyntilupaa olevalta yms) salakuljetettua tavaraa, niin sen hallussapito on sitten merkillisesti laillista.

Tai tee näppäräsormisena itse kotona vastaava, ellei niiden valmistamista ole kielletty (tuskin on).

Vieras

Itse tekemällä voi saada laitteesta paremman, kuin kaupallisista versioista. Isompi akku pitää olla jotta virtaa riittää siksi aikaa, että ehtii sitomaan varkaan.

Senkin jälkeen kannattaa jättää sätkimään. Ja sitten voi miettiä mihin varas muilutetaan..

Holotna Pravda

Vielä kun komisario Jarmo Heinonen Itäkeskuksen poliisista kertoisi meille kaikille mikä tässä oikein on se ongelma. Sekö että siviileillä voi olla samoja jänniä leluja kuin poliisilla?

HjX

Ihmettelen vaan, että mitä haittaa tuosta lamauttimesta sitten on? Tuohan on oikein hyvä itsepuolustusväline, mikä haitta siitä muka on kotona? Artikkelissa kerrotaan vain miten "kauheaa" on että niitä saa olla, mutta ei perustella mitä ongelmia siitä tulee.

Vieras

ei sitten haluta suomessa sallia millään muotoa. Ainoastaan rikollisella on oikeuksia. Mitäs ongelmaa poliisille on siitä että jollain on kotonaan puolustusvälineitä?

Poliisi kyllä itse mielellään lamauttelee ihmisiä ko. välineillä. Monesti ilman syytäkin kuten esimerkit esim. jenkeistä näyttävät. Suomessa ei tällaista matskua saa levitykseen koska poliisin rikokset salataan tehokkaasti koneiston omin voimin.

Yhtähyvin voisi otsikoida että lainsäädäntö aiheuttaa ongelmia kansalaisille, jotka haluavat puolustaa kotiaan ja koskemattomuuttaan rikollisia vastaan. Harva se viikko saa lukea lehdestä kuinka johonkin asuntoon on tunkeuduttu ja tehty sitä ja tätä pahaa. Puolustautua ei kuitenkaan saa ja jos sen tekee niin maksaa rikolliselle korvauksia pitkään.

Meistä halutaan todellakin tehdä alamaisia - ei kansalaisia.