Sunnuntai 22.10.2017

Tuomarilta harvinainen haastattelu Ylelle: ”Hävetti se tuomio jälkikäteen”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.6.2014 14:06
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Joka viides vastaaja – tuomari tai lakimies – arvioi äskettäin tehdyssä kyselyssä, että käräjäoikeudesta tulee vain harvoin tai ei koskaan hyvin kirjoitettuja ratkaisuja.

Helsingin käräjäoikeuden tuomari avautuu Yleisradiolle antamassaan nimettömässä, poikkeuksellisessa haastattelussa tuomarien työssään kohtaamasta kiireestä.

Tuomarin mukaan etenkin perusjuttuja ratkovien käräjätuomarien tulostavoite on kova – ja jos 250 jutun vuositavoitteeseen ei pääse, ei esimerkiksi määräaikaisen työntekijän sopimusta jatketa.

Tuomarin mukaan liiallinen kiire vaikuttaa työn ja ratkaisujen laatuun. Kyseisen tuomarin mukaan lisäaikaa on vaikea saada, vaikka tapaus olisi hankala.

– Minulla oli tässä joku aika sitten todella erikoinen talousrikosjuttu. Pyysin esimieheltäni pari päivää lisäaikaa, jotta olisin voinut perehtyä kirjallisuuteen ja muihin tuomioihin. Esimies sanoi, että täällä ei juttuja viilata. Sekin juttu meni hovioikeuteen ja minua hävetti se tuomio jälkikäteen, tuomari kertoo Ylelle.

Hän arvioi kuitenkin, että kiireestä huolimatta juttujen lopputulokset eli rangaistukset menevät oikein.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mattsson

Aivan oikein... hoidetaan huonosti ja korjataan myöhemmin.
Nykyisellä oikeusjärjestelmällämme on työllistävä vaikutus lakialan työläisille, ja lain tulkinnat ovat mitä ihmeellisimmät. Järjestelmän pyörittämiseksi tarvittavat maksajatkin ovat varmat eli Suomen valtio ja me veronmaksajat.

Mielestäni koko oikeusjärjestelmämme on "sisäsiittoinen hyväveli kerho". Järjestelmäämme voisi yrittää kehittää samalla tavalla kuin nyt SOTEa, mutta eipä taida ikinä onnistua, kun lait määräävät järjestelmän työntekijät ja hyväksikäyttäjät.

Timo Lustig

Ei se nyt ihan noin mene. Suomen valtio käyttää kokonaismenoistaan oikeusministeriön hallinnonalaan noin puolitoista prosenttia. Se on mitätön summa, ottaen huomioon, että kysymys on oikeusvaltion perustasta. Tästäkin puolsestatoista prosentista säästetään järjestelmän toimivuuden kustannuksella. Tämä on johtanut juuri siihen, että käräjätuomarilta vaaditaan 250 jutun ratkaisemista vuosittan, laadulla ei sitten ole niinkään väliä. Sylttytehdas on tässä tapauksessa oikeusministeriössä.

Jukka Mattsson

No voitko selittää mistä syystä "juttujen" käsittelyajoista EU tuomioistun on antanut useita huomautuksia? Mielestäni yksinkertaisista asioista teemme oikeutta hakeville kansalaisille vaikeita, ja vaikeista hyväveli järjestelmään kytköksissä olevista teemme kansalaisten näkökulmasta jopa naurettavan helppoja.

Eräs lakimiestuttuni (varatuomari) kertoi, että kun asiakas luulee asianajajan palkanneena hänen auttavan häntä on se väärä käsitys. Ensimmäinen tehtävä on venyttää asia mahdollisimman vaikeaksi oikeusjärjestelmäämme hyväksikäyttäen, ja ottaa rahat pois.

Tämä juttu ei ole ainakaan vielä hävettänyt ko. tuomaria, joka käräjäoikeudessa avasi oikeusmurhalähteen:

Tässä konkreettinen esimerkki törkeästä oikeusmurhasta, jokja toteutettiin suomalaiskansallisen "hyvinvointioikeusvaltion oikeuslaitoksen" toimin jälkeen 6.5.1992 kun tuomarikuntaa oli käskytetty ns. Koviston konklaavin ohjeistustilaisuudessa. Tähän käskytykseen mm. Ylivieskan käräjäoikeuden istuva, tuomarivalan vannonut käräjätuomari alistui. Sama toistui ketjussa hovioikeus, korkein oikeus ja aivan viimekädessä Valtioneuvoston Oikeuskansleriin saakka. Kaikki edellämainitut ovat syyllityneet tahalliseen ja harkittuun oikeusmurhaan, perus- ja ihmisoikeusloukkaukseen sekä YK:n kansainvälisen ihmisoikeusjulistuksen vastaiseen tahalliseen menettelyyn.

http://www.youtube.com/watch?v=3JBvztl-9Gg
http://pankkikriisi.blogspot.com/2009_07...
http://pankkikriisi.blogspot.com/2009/07...
http://pankkikriisi.blogspot.com/2009/07...
http://pankkikriisi.blogspot.com/2009/07...
http://pankkikriisi.blogspot.com/2009/07...

Allekirjoittanut oikeusmurhattuna, juuri maksettu asunto ryöstettynä, nouseva, kehittyvä yritys, jolla aivan erinomaiset tulevaisuuden näkymät (Yritystutkimus: Hansacon Oy/Seniori LJK Eero Järvempää:: Konekersantti Oy/Nylytila-analyysi 1992, Bussiness Plan Summary pdf; suositus pitkäaikaiselle : käyttöpääomarahoitukselle. Rahoitusjärjestely yhteistyössä Keskipohjan Aluesäästöpankin kanssa ylläolevien linkkitiedostojen mukaisesti. Yhtiö eli Konekersantti Oy hankkii rahoituslähteen kun SKOP ei enään kykene rahoittamaan Säästöpankkeja;

Tämän oikeusmurhan perusjuridiikka tiivistettynä liitetetiedostotossa: Legal_summary_Konekersa.doc