Keskiviikko 16.1.2019

Stubbin viisi nimeä: Orpo, Risikko, Räty, Toivakka, Vapaavuori

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.6.2014 10:50
Päivitetty: 
23.6.2014 11:05
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Tuleva pääministeri Alexander Stubb esitteli ministeriryhmänsä tänään. Kuvassa vasemmalta oikealle Paula Risikko, Jan Vapaavuori, Laura Räty, Alexander Stubb, Lenita Toivakka ja Petteri Orpo.
|

Pääministeri Alexander Stubb nostaa kolme uutta ministeriä kokoomuksen ministeriryhmään.

Stubbin ministerit ovat Laura Räty, Lenita Toivakka, Petteri Orpo, Jan Vapaavuori ja Paula Risikko.

Räty toimi aiemmin Helsingin sote-palveluista vastaavana apulaiskaupunginjohtajana. Rädystä tulee tällä viikolla nimitettävän hallituksen sosiaali- ja terveysministeri.

Lenita Toivakka on kokoomuksen kansanedustaja. Toivakka ottaa Stubbin aiemmin hoitaman eurooppa- ja ulkomaankauppaministerin salkun.

Petteri Orpo on kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, joka aloittaa tällä viikolla maa- ja metsätalousministerinä. Nykyinen ministeri Jari Koskinen luopuu tehtävästään Orvon hyväksi.

Jan Vapaavuori jatkaa elinkeinoministerinä. Paula Risikko, nykyinen sote-ministeri, siirtyy kunta- ja liikenneministeriksi.

Presidentti nimittää uuden hallituksen huomenna.

Alexander Stubb valittiin viikko sitten kokoomuksen puoluekokouksessa uudeksi puheenjohtajaksi. Nykyinen pääministeri Jyrki Katainen siirtyy Suomen komissaariksi Olli Rehnin paikalle.

Kokoomus muodostaa uuden hallituksen neljän kumppanin SDP:n, vihreiden, RKP:n ja kristillisten kanssa.

Puolueet pääsivät viime torstaina sopuun loppukauden hallitusohjelmasta. Hallitus istuu näillä näkymin ensi kevään eduskuntavaaleihin asti.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Lasse Lehmusto

Se ei vielä mitään, mutta Laura Räty ei ole edes eduskunnassakaan.
Lisäksi Laura Räty on apulaiskaupunginjohtaja ja Kevan hallituksen puheenjohtaja, rahaa tulee ovista ja ikkunoista.
Tyypillistä kokoomusta rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy.

Pasi Käyhkö

Lasse,

Ei Räty jatka ministerinä ollessaan apulaiskaupungin johtajana. Näitä hallituksen puheenjohtajiahan on jokaisella puolueella. Mutta täytyy sanoa, että kyseiset hallituspaikkojen valinnat ovat tehdyt, valitettavasti, ei pätevyyden vaan sopivuuden mukaan.

Matti Auer

Ei ole vaikea päätellä kuka on kuvassa kukkona tunkiolla. Sulle-mulle-virkapaikkoja jaellaan ja eliitti sen kun kasvaa. Suomi tulisi aivan hyvin toimeen, jos ei paremminkin, ilman näitä poliitikkoja ja hallitusta, kuten Kalle Isokallio totesi taannoin Ylen Jälkiviisaissa.

Irma Asikainen

Koskisen siirto oli hyvä juttu, sillä siinä saaatiin yksi porsaanreikä (toivottavasti) tukittua, mutta Risikon siisrto kunta ja liikenneministeriksi arveluttaa - aikooko tämä nyt sekoittaa senkin pakan uudelleen. Tämä SoTe-sähläys olisi kyllä riittänyt tälle vaalikaudelle. Rädyn siisrto Risikon tilalle saaattaa olla hyväkin asia, sillä hänellä, jos kellä, luulisi ainakin olevan kokemusta alasta(toisin kuin Risikolla) ja siinä tehtävässä kokemus on valttia. Eipäs nyt hutkita vielä, sillä uusia tuulia todella tarvittiin.

Mikko Paavola

Helsingin kaupunki maksaa varmaan Laura Rädylle sen palkaneron minkä hän menettää kun lähtee ministeriksi. Räty saan ainakin 2000 € enemmän kuukausipalkkaa kuin ministeri joka ei ole kansanedustaja. Siis tämäkin näytelmä nähdään vielä.

Erik Herlevi

MMM kaipaa seneerausta. Sekä kalastus- että maatalouspolitiikassa on paljon uudistettavaa. Uuden kalastuslain teko on saatava taas liikkeelle. Ministereinä on aikaisemmin vuosikymmenten ajan ollut MTK:ta lähellä olevia henkilöitä. Nyt ministeriksi tulee vahva poliitikko perinteisen toimintakulttuurin ulkopuolelta. Toivon, että nyt alkaa tapahtua.