Perjantai 18.1.2019

”Pappien mielipiteet muuttuneet nopeasti” – 44% muuttaisi avioliittolakia

Jaa artikkeli:
Luotu: 
27.6.2014 09:54
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Melkein puolet papeista sallisi homoille samat oikeudet avioliittoon kuin heteroillekin.
|

Noin 44 prosenttia papeista kannattaa sukupuolineutraalia avioliittolakia, kertoo Kirkon tiedotuskeskus. Kanttoreista noin 30 prosenttia kannattaa avioliittolain muuttamista sukupuolineutraaliksi.

Yhä useampi pappi ja kanttori on sitä mieltä, että samaa sukupuolta olevilla pareilla tulisi olla mahdollisuus kirkolliseen vihkimiseen. Papeista 35 prosenttia kannattaa kirkollista vihkimistä ja 50 prosenttia vastusti. Kanttoreiden keskuudessa vastustajia on 63 prosenttia.

Samaan aikaan osa papeista ja kanttoreista ajattelee, että kirkon tulisi luopua kokonaan vihkioikeudesta, mikäli sukupuolineutraali avioliittolaki toteutuu.

Tulokset käyvät ilmi Kirkon akateemisten jäsenkyselystä, joka tehdään neljän vuoden välein. Niemelä kirjoitti tulosten pohjalta tutkimuksen ”Kutsumusta, auttamista ja itsensä toteuttamista – Pappien ja kanttorien suhde työhön, hyvinvointiin ja suhtautuminen ajankohtaisiin kysymyksin Kirkon akateemisten jäsenkyselyssä 2014”

–Pappien mielipiteet ovat muuttuneet näissä kysymyksissä todella nopeasti. Erityisesti tämä näkyy Helsingissä ja muualla pääkaupunkiseudulla. Alueelliset erot ovat suuria. Hiippakunnista Oulu on ainoa, jossa samaa sukupuolta olevien kirkollisen siunaamisen vastustajia on enemmän kuin kannattajia, Niemelä kommentoi.

Jaa artikkeli:

Kommentit