Lauantai 19.1.2019

Viinaa Virosta? Tulli voi nyt vaatia selitystä - Tässä uudet alkoholin tuontirajat

Jaa artikkeli:
Luotu: 
27.6.2014 14:11
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
|

Heinäkuusta eteenpäin suuria alkoholikuormia toisesta EU-maasta Suomeen tuovat matkustajat voivat joutua todistamaan lastinsa päätymisestä omaan käyttöön.

Muutosta perustellaan sillä, että alkoholiveron määrä on pienentynyt viime vuosina ”epätavallisen” paljon. Samalla alkoholin matkustajatuonti on lisääntynyt hurjasti.

Todistusta voi pyytää tulli, joka vastaa alkoholiveron kantamisesta.

Edelleen voimassa pysyy laki, jonka mukaan matkustaja voi tuoda toisesta EU-maasta vapaasti alkoholia omaan käyttöön, itse kuljettaen. Omaksi käytöksi katsotaan tuonti perheenjäsenille, sukujuhliin tai lahjaksi. Sallituiksi sukujuhliksi katsotaan saman ruokakunnan perheenjäsenten syntymäpäivät ja häät.

Jos alkoholia tuodaan minkäänlaista korvausta vastaan, tuonti ei enää ole omaan käyttöön.

Jatkossa rajalla matkustaja voi joutua siis todentamaan sen, että lasti todella tulee oman tai lähipiirin käyttöön. Tarkka sanamuoto on ”saattaa todennäköiseksi”.

Aivan pienestä alkoholimäärästä selitystä ei vaadita. Tässä lista:

  • 20 litraa väkeviä viinejä (noin 29 viinipulloa)
  • 90 litraa tavallista viiniä, siideriä, kuohuviiniä tai lonkeroa (270 tölkkiä lonkeroa, 130 viinipulloa)
  • 110 litraa olutta (330 tölkkiä olutta, yli 13 lavaa tai 26 mäyräkoiraa)
  • 10 litraa muuta alkoholijuomaa, esimerkiksi kirkasta viinaa (20 puolen litran viinapulloa)
Jaa artikkeli:

Kommentit

Grayling Dainty

Mielestäni kuvastaa hienosti tätä maata, että tulli voi edellyttää kansalaista selvittämään syyttömyytensä. Kuten menettelee myös verottaja, epäilyksestä suorittaa lisäverotuksen ja kansalaisen tehtäväksi jää selvittää asia tai kärsiä seuraukset.

Jarno Hintsala

naurattavaa toimintaa!!! rikkaat ja suur firmat sais vain hyötyä eurosta,mutta kansalaiset ei??? samaan aikaan ihmetellään miksi eu vastaisuus kasvaa??? no jos joku päättäjä lukee tätä palstaa niin sanonpa sille et tämmöisten aivopierujen vuoksi kapina henki vaan kasvaa,vaikka laittaisitte rajat kansalaisilta kiinni,niin sitten otettaisiin pontikkapannut esille ja kotiviinit pulputtaan ja alko olisi kuitenkin ongelmissa. ps:sieltä tuodaan muutakin kuin viinaa,esim karkkia,limukkaa,vaatteita,ruokaa,käytetään autoja huollossa,partureissa,kosmetologilla,teetetään silmälaseja ja apteekki on kans kannattava paikka asioida( 14 kpl närästyslääketta suomessa 14-15 ekeä,tallinnassa vastaava närästyslääke alle 3 euroa). meinaatteko kieltää kaiken kansalais tuonnin seuraavaksi:oD mitä ei saa virosta niin netin kautta sitten kiinasta,saksasta jne.......

Reijo Suominen

Hei mietitään tarkemmin!
Eikö tällainen määrä riitä kotikäyttöön ja vielä kavereillekkin tarjota.Itse käyn 1-2kertaa
vuodessa Virossa enkä ikinä ole tuonnut näinkään suuria määriä alkohoolia.Tuleehan sitä itselläkin viikoloppuisin otettua alkoholipitoisia juomia.Tämä on niin hekilökohtainen asia haluaako olla alkoholin suurkuluttaja ja pidemmässä juoksussa alkoholisti.Jos nyt esim. käy 2kertaa Virossa vuoden aikana ja tuo täyden satsin ja juo ne vuoden aikana voi vain kysyä onko kyseinen henkilö enää 5-10vuoden jälkeen työkykyinen henkilö.Täytyy muistaa että jokaisella on omat näkemykset näistä asioista.Hyvää kesänjatkoa kaikille keskustelijoille.

Grayling Dainty

Kysymys ei ole siitä, paljonko kukakin juo. Esimerkiksi minä en juo yhtään. Kysymys on siitä, että kun liityimme eu:iin, meille luvattiin tavaroiden ja palvelujen vapaa liikkuvuus. Nyt sitä vapautta rajoitetaan kaikilta kansalaisilta ja kaikenlisäksi kaikista kansalaisista tehdään rikollisia, elleivät he itse toisin todista.

Jukka Mattsson

No itse nautin muutaman pullon vuodessa punaviiniä, mutta silti tälläinen tullin "holhous" kuulostaa typerältä. Tullin tavoite on tehdä itsestään tärkeä paperinuija keinolla millä hyvänsä, järjestää uusia virkoja pikkuvirkamiehille, ja toimia valtiona valtiossa.
Onko kukaan laskenut kuinka paljon tuohon virkamiesvalvontaan kuluu veronmaksajien rahoja?

Jukka Matti

Suomessa sanotaan olevan 3 tasoinen oikeusjärjestelmä kansalaisilleen:

1. Poliisin pitää todistaa epäillyn syyllisyys.
2. Kansalaisen tulee todistaa syyttömyytensä verottajalle, tullille jne virkamiehille.
3. Vakuutus- ja eläkeasiassa vain pilvien yläpuolelta voi saada apua.

Jorma Moll

#8

Hyvä. Pasilla on järki tallella.
Kun laskee tuntipalkakseen 2- 30 €, laivamatkat, ruuat, besat, ...... niin ei voi sanoa muuta kuin että joukkohysteriasta on kyse .... katselkaapa ihmisiä laivojen lähtöselvityksissä, vanhat mummut ja papatkin kassit maata viistäen ... ei tarvii tv:n hupiohjelmia tuijottaa....

No... tosin Livikon viinatehtaan myyntiosastolla Tallinnassa myhäillään tyytyväisinä .....
heimoveljiltä sitä saa.... taas....
Kyllä me alan miehet tiedämme.

Liviko mainostaa mm näin:

"Livikolla on kolme myymälää Tallinnan keskusta-alueella, lähin on aivan lestinheiton päässä Tallinkin Terminaalista....."

Oho....taisi tulle pieni typokin jo.

Jorma Pallasvirta

Säälittää aina ystävällisten tullitarkastajien asema lähteä pohtimaan valtion verotuksellisia ongelmia VM:n edellyttämien toimenpitein ja viedä kapasiteettia todellisista ongelmista eli huuumetuonnista. Taitava VM:n juristi varmaankkin osaa osoittaa ettei näillä kahdella asiallla ole vaikutusta toisiinsa.