Perjantai 24.5.2019

Audi-kohu jakaa naisia: ”Kaksinaismoralismin huippu”

Luotu: 
3.9.2009 08:48

Uuden Suomen naisbloggajien keskuudessa mielipiteet Audin myyntijohtajan naisia alentavista kommenteista jakavat mielipiteitä.

Yhtä linjaa edustaa Helena Eronen-Kuhanen, jonka mielestä Audi-kohu on kaksinaismoralismin huippu.

- Kun nykyään tasa-arvon aikana nainen on ihan helvetin paljon tasa-arvoisempi kuin mies ja jos vaikka joku keski-ikäinen lady olisi Anna-lehdessä tilittänyt haluavansa parisuhteeseen kiinteälihaisen ja treenatun nuoren miehen, joka haluaa vain tehdä naisen onnelliseksi ja tyytyväiseksi, niin ei ketään kiinnostaisi. Kyseinen lady olisi vaan "moderni nainen", Eronen-Kuhanen kirjoittaa.

Toisia naisbloggareita Audi-pomo Esko Kiesin lausunnot raivostuttavat.

Kuudetta Audiaan ajava Kristina Ljungqvist kirjoittaa, että Audin sovinistiset arvot näkyvät yrityksen muussakin toiminnassa.

Ljungqvistin kokemusten perusteella kaikki asiakkaat eivät ole samalla viivalla Audi-liikkeissä.

- Ikävää, että kaikki ostajat eivät ole samalla viivalla Audi-kaupassa. Luulisi, että raha on tärkein asia. Mutta kun ei niin ei. Taidankin tästä lähteä liikkeelle ja ruveta testaamaan, missä tavallinen, ikääntyvä nainen saa kunnollista palvelua, Ljungvist kirjoittaa.

Uuden Suomen naisbloggareista myös johtaja Anna Knaster ilmoitti eilen siirtyvänsä Audista muihin merkkeihin.

 

Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Haggis

Tämä Audi-kohu muistuttaa tosikkomaisia suomettumisen aikoja, jolloin ainoastaan tietyn tyyppiset mielipiteet olivat julkisesti sallittuja.

Nyt on jo korkea aika havahtua siihen, että tässä feminismissä on jo menty liian pitkällä. Emme elä enää todellisessa demokratiassa vaan julkisesti ohjatussa naisoligarkiassa.

Haggis

Kohusta päätellen naiset pelkäävät miehiä. Joutuvat paniikkiin jokaisesta miehisestä mielipiteestä, vaikka se olisi kieli poskella sanottu.

Aikanaanhan oli tämä "kikkelikorttijuttu", joka sai aikaan samanlaisen hermostuneen paniikin naisten ja miesfeministien keskuudessa.

Nimimerkki

Feminismistä on tullut uuden ajan suomettuminen. Ei ole mikään ihme, että tässä stressiyhteiskunnassa miehillä pumppu pettää jo ennen 60 vuoden ikää...

Kaksinaismoralismin huippua on juuri se, miten tämä juttu on paisutettu ulos mittasuhteistaan - onnea lättäkenkäfemakoille itsensä naurunalaistamisessa. Taas tuli napakymppi.

riisipatajätkä

Tämä tasa-arvojuttu on täysin riistäytymässä käsistä kotoisessa Suomessamme. Eihän täällä enää ole naiset naisia eikä miehetä miehiä. Suomalainen nainen kiinnostuu jo välimerenmaista tulevista todellisista miehistä ja suomalainen mies Viron tai Venäjän naisellisista naisista. Tuo "audimies" olisi kyllä yhtä hyvin voinut lisätä paidansilitysjutun lisäksi sen että parisuhde on kuralla jos nainen joutuu vaihtamaan perheen autoon talvirenkaat. Pitäähän miehenkin tehdä pieniä huomaavaisia "miesten eleitä" kumppanillensa. Ja kyllä vaan ne miehet ja naiset ihan oikeasti ovat sekä fyysisesti että henkisesti täysin eri maata. Olen asunut yhdessä naisen kanssa ja kimppakämpässä äijäporukalla. Joka väittää että mies ja nainen on samanlainen puhuu potaskaa. Itse en edes haluaisi kumppanikseni mitään "hyvä jätkä" -tyyppistä naista, kyllä naisen pitää olla nainen.

Audi on äijämerkki ja sen imagon arvo nousi hieman mielestäni tämän jupakan seurauksena. Itse ajelen kuitenkin Nissanilla ihan vaan järkisyistä. Mulla ei ole koskaan ollut tarvetta pönkittää egoani autolla.

tapio_o_neva

Uskon, että Audin uusi lempinimi Suomessa on kiesi. On nimittäin niin, että ennen kaiken maailman .....t ajelivat pienellä BMW:llä, ja suurammat ....t suuremmalla BMW:llä. Yksi STS:n johtajakin osti henkilökuntalainalla hieman tyyriimmän asunnon, jotta jäi rahaa BMW 316:een, SDP:n veteraaneja.

Jos nyt kolme herrasmiestä ajaa pihaan ja yhdellä on Audi ja toisella on BMW sekä kolmannella Volvo niin ketä näistä pitäisitte vakaimpana, konservatiivisimpana ja luotettavimpana?

tha

Se on halvin, eli sillä herrasmiehellä on vähiten fyrkkaa joka voi johtua siitä että on konservatiivinen, eli maltillisella riskitasolla liikenteessä, tai sitten siitä että on luotettava ja ei siten ole kusettanut keneltäkään isoja rahoja. Tai sitten ei ainakaan korosta sitä, että on rahaa, eli ei halua hirvittävästi heiluttaa yhteiskunnan harmoniaa ja aiheuttaa kuhinaa kateellisissa, eli pohjimmiltaan arvostaa vakautta.

abc

"Audi on ja sen imagon arvo nousi hieman mielestäni tämän jupakan seurauksena."

Audin myyjäorganisaatio ottaa vastaan kiitoksella näkemyksesi ja laittaa ovelle kyltin "Naisilta pääsy kielletty". :-)

Vakavammin: Miten imago voi nousta typeristä puheista? Ehkä se vaatii vain puheisiin sopivan kohderyhmän.

Eipä silti, kyllä mersumiehetkin osaavat:
http://www.youtube.com/watch?v=mji82PQTYeo&feature=PlayList&p=2D4493A150...

Ola

Joskus todelliset sanat kirpaisevat. Nainen on erillainen kuin mies, vaikka eräät feministit toisin haluavat uskoakin. Yhden ihmisen ehkä todellista elämääkin kuvaava mielipide sai muutamat "vauhkot" takajaloilleen. Nukahtanut äärifeminismi sai uutta tuulta purjeisiinsa.

Htalk

Jos noi Audin ominaisuudet olisi rinnastettu vastaavalla tavalla miehen ihanneominaisuuksiin, kukaan normaali-itsetunnolla varustettu mies ei olisi noteerannnut sitä tässä mittakaavassa saati loukkaantunut henkilökohtaisesti.

Osa naisista varmasti tarvii tällaista itsetunnonkohottamista, "Meitähän ei Audi-kauppias määrittele,"- tyyliin.

Sinänsä toi Audi-juttu oli kyllä luokatonta markkinoitia ja vaikea sitä oli ymmärtää naisille suunnattuna myönteisenä viestinä, jolla nainen saadan ostamaan Audi.

tha

"jos vaikka joku keski-ikäinen lady olisi Anna-lehdessä tilittänyt haluavansa parisuhteeseen kiinteälihaisen ja treenatun nuoren miehen, joka haluaa vain tehdä naisen onnelliseksi ja tyytyväiseksi, niin ei ketään kiinnostaisi. "

Mutta jostain syystä ei kuitenkaan tämmöistä kommenttia ole ainakaan toistaiseksi nähty... jos joskus nähdään niin sittenhän se tiedetään :)

Kansankokonaisuus

Just just.

Luulen että 60-kymppinen ukko ymmärtää naisia huomattavasti paremmin kuin nuorempi mies. Käsitysten vanhentumisen sijasta pitäisi puhua järkevien mielipiteiden rappiosta.

Sinullakaan ei siis ole muuta sanottavaa kuin "hän on 60-vuotias heteromies, siis väärässä".

Natsi.

Vieras

Suss siunatkoon, ettei sama mies vielä tehnyt homoja naurunalaiseksi samassa lehdykässä.
Sitten se olisi vasta riemu revennyt tässä maassa, kun "kaikki sorretut" olisi herätetty henkiin samana päivänä.
Miten ollenkaan olisimme selvinneet enää ilman julkista terapiaa?

Hietsuarska

Edelleen on niin että eräisiin autokauppoihin on hankittu näitä luolamiehiä, puettu heidät pukuihin ja laitettu myymään autoja. Ja jos sitten sillä apinatyylillä ei ole saatukaan kauppoja aikaan naisten kanssa, niin syyhän on tietty naisissa, ei näissä luolamiehissä.

Onneksi nuo autoliikkeet ovat harvinaistumassa, sillä joillekin on jo selvinnyt se asia että aika moni nainen ostaa itse autonsa, ihan omilla palkkatuloilla. Ja silloin ei jakseta kuunnella sitä pukuapinaa joka tulee lipevänä lespaamaan naisasiakkaalle että "mitäs pikkuautoa me nyt laitetaan pikkurouvalle kauppakassiksi"...

Mutta kuitenkin, edelleen kuuluu olevan niitä tienaamishaluttomia autokauppoja jotka tuota luolamieskulttuuria jatkavat. Ovat varmaan jo niin rikkaita että lisätienesti ei ole tarpeen.

HjX

oli erittäin osuva provo naisille, kun pieni asia paisuu moninkertaisiin mittasuhteisiin. Kiesin tyyliset letkautukset ovat melko yleisiä miehille suunnatussa autoimagomaailmassa. Vaikka Kiesi ehkä ilmaisikin vain mielipiteensä, niin tästä päästääkin sopivasti kinastelemaan automerkkien paremmuudesta :)

Ollaan jotenkin lipumassa suuntaan, missä tartutaan pieniin koukkuihin huomioimatta kokonaisuutta ja sitten syntyy ns. vääriä mielipiteitä. Näin kehitys ei saisi mennä.