Keskiviikko 26.6.2019

Vakuutuslääkärien valta suututtaa: ”Käsittämätöntä”

Luotu: 
10.7.2014 12:22
 • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
  Kuva
  Vakuutuslääkärit voivat tyrmätä asiantuntijalääkärien ja huippuspesialistien kirjoittamia työkyvyttömyyseläkehakemuksia, kertoo kansanedustaja Anssi Joutsenlahti (ps.).
 • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
  Kuva
  Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström vaatii, että vakuutuslääkärien yläpuolelle asetetaan puolueeton taho.
 • Kuva: Perussuomalaiset
  Kuva
  Kansanedustaja Anssi Joutsenlahti (ps.) ihmettelee vakuutuslääkärien valtaa blogissaan.
|

Vakuutuslääkärien päätökset ja valta muihin lääkäreihin verrattuna kuohuttavat perussuomalaisissa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström (ps.) vaatii, että vakuutuslääkäreihin liittyvät ongelmat pitää ratkaista.

–Erinomaisen tärkeä aihe ja ongelma, joka pitää ratkaista. Vakuutuslääketieteen uhreja on kuitenkin niin paljon, että tiedosta tai sen puutteesta ei voi olla kysymys. Kysymys on tahdosta puuttua asiaan, Lindström kirjoittaa kansanedustaja Anssi Joutsenlahden (ps.) blogin kommenttiketjussa.

Hänen mielestään vakuutusyhtiöiden yläpuolella pitäisi olla puolueeton taho, joka ratkaisee riitatapaukset.

Joutsenlahti ottaa kantaa Ylen haastatteluun, jossa asianajaja Kai Kuusi ihmetteli, miksi vakuutuslääkärit hylkäävät aiempaa useamman suomalaisen hakemuksen työkyvyttömyyseläkkeelle pääsystä.

–Asianajaja Kai Kuusi sai puhua eilen 10 minuuttia TV:ssä vakuutuslääkärien täysin käsittämättömästä vallasta tyrmätä jopa asiantuntijalääkärien ja huippuspesialistien kirjoittamia työkyvyttömyyseläkehakemuksia täysin potilasta edes näkemättä, Joutsenlahti pohtii Puheenvuoron blogissaan.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marko Lehti

monelta tuntuu unohtuvan se että vakuutusyhtiöt ovat yksityisomistuksessa olevia yhtiöitä joiden tärkein tehtävä on tuottaa omistajilleen voittoa.
kyse ei siis ole koskaan mistään yleishyödyllisyydesta tai hyväntekeväisyydestä vaan silkasta kapitalismista :-)

Asko Juuti

Joskus, kun olin vakuutusyhtiössä töissä, naurettiin tointaperiaatteelle. Ei olisi pitänyt:
Vakuutusyhtiön tehtävänä on kerätä vakuutuksenottajilta rahat ja myöskin pitää ne.
Nyt kuitenkin puhumme työeläkeyhtiöistä mitä suurimmin osin ja näissähän istuu tocereita hallituksissa. Kunkas se näin on lipsahtanut. Asuin myös, joskus, yhden eläkevakuutusyhtiön lekurin naapurissa ja suurempaa m....a en itseni lisäksi ole tavannut.

Asko Juuti

Joskus, kun olin vakuutusyhtiössä töissä, naurettiin toimintaperiaatteelle. Ei olisi pitänyt:
Vakuutusyhtiön tehtävänä on kerätä vakuutuksenottajilta rahat ja myöskin pitää ne.
Nyt kuitenkin puhumme työeläkeyhtiöistä mitä suurimmin osin ja näissähän istuu tovereita hallituksissa. Kunkas se näin on lipsahtanut. Asuin myös joskus,yhden eläkevakuutusyhtiön lekurin naapurissa ja suurempaa m....a en itseni lisäksi ole tavannut.

Kimmo K

Kun vakuutuslääkärit hylkäävät korvaukset, he pääsevät istumaan muutoksenhakulautakuntiin käsittelemään ihmisten valituksia vakuutusyhtiön päätöksistä. Seuraava valitus aste on vakuutusoikeus, samat lääkärit istuvat myös siellä. Joten, kun he hylkäävät korvaukset, he luovat samalla itselleen töitä.

Kaarle Akkanen

Tämä kysymys on askarruttanut jo monta vuotta. "Uskomattomia" tapauksia on tullut esiin, mutta menettelytavat ovat pysyneet. Nämä ko. päätökset on saatava "läpivalaisuun", perusteltuina ja omalla nimellä! Kaikkinensa kyse on "mätäpaiseesta", joka on puhkaistava. Liian kauan firmat ovat polkeneet vakuutettujen oikeuksia.

Teresa Savolainen

Vakuutusyhtiön lääkärit on yksi. Kelan lääkärit on toinen. Molemmilla on oikeus potilasta näkemättä kumota vuosia potilasta hoitaneen erikoislääkärin lausunnot, ja tehdä hylkypäätös korvausten maksamisten suhteen.

"Normaali"lääkäri ei nykyään voi/saa esim. kirjoittaa sairauslomaa ilman että potilas käy vastaanotolla, vaikka kyse on ihan tavallisesta flunssasta, joka ei mennyt ohi kolmen päivän työnantajalupaisella sairastamisella. Potilas pitää nähdä henkilökohtaisesti jotta sairausloman voi kirjoittaa. Samalla kuitenkin vakuutusyhtiöiden/Kelan lääkärit voivat suvereenisti tehdä päätökset potilasta tapaamatta, vaikka kyseessä on _hieman_ vakavammista asioista kuin flunssasta. Ihme juttu!

Juhani Vinberg

vakuutuslääkärit saavat kaikki tarvitsemansatiedot potilista sairauskertomksista,hoitoraporteistajs krlan rekisreistä mm siitä, onko määrättyjä lääkkeitä käytetty. jos hsaetaanmsennusdiagnoosillaeläkettä, eikä ole sairaalahoitojaksoj eikä olehankkinut määrättyjä lääkkeitä, niin on varma, ettei eläkehakemus mene läpi, lisäksi vakuututýhtiöyt voivat käyttää vakuutusetsivien palveluja, videoitu mm sitä, mitem¨¨n salkävaivainen, oman kertomansa muksaan kävelykyvytön korjaa talonsa kattoa, ajaa nurmikkosa käy lenkillä koiran kanssa ym vakuutuspetoksennyrityksiä,ei se potilaan kasvokkain näkeminen tuiö muuta infoa,kuibn että dhaisee tupakalle ja vanhalle viinalle, yrittää uuusituttaa bentsoresepytä jne. kyllä riippumattomia vakuutuslääköreitä tarvitaan, harkimo on tässä asiassa aivanmetsässä eikä tiedäasioista mitään