Sunnuntai 22.10.2017

Suomen lentokentillä häiriöitä perjantaina?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.9.2009 15:20

Ammattiliitto JHL järjestää perjantaina työnseisauksen kolmessa valtio-omisteisessa yhtiössä ja ilmailulaitos Finaviassa vastalauseena hallituksen aikeille myydä yhtiöitä.

Liitto varoittaa, että kuusituntinen työnseisaus voi aiheuttaa häiriöitä muun muassa lentokentillä ja lauttaliikenteessä.

Destian vt. toimitusjohtaja Hannu Kulju sanoo, että työnseisaus pysäyttää totaalisesti Järvi-Suomen lossit ja muutaman Meri-Suomenkin lossin. Sen sijaan saariston lauttaliikenne kulkee normaalisti.

Destian palveluksessa on noin tuhat JHL:n jäsentä. Kuljun mukaan kunnossapitotehtävissä olevien työnseisaus vaikuttaa aika vähän, koska vielä ei ole talvikausi.

Lentokenttiä pyörittävässä Finaviassa vielä selvitellään työnseisauksen vaikutuksia. Liikelaitoksen jhl-läisen pääluottamusmiehen Pauli Mannisen mukaan keskusteluja työnantajan kanssa käydään vielä keskiviikkoaamuna. Manninen sanoo, että vaikutuksia on vaikea selvittää, koska ilmaliikenne on tarkkaan säänneltyä.

JHL:n jäseniä toimii lentoasemilla muun muassa turvatarkastuksissa ja palo- ja pelastustehtävissä. Finavialla on töissä noin 500 JHL:n jäsentä.

Puolilta päivin alkavaan työnseisaukseen osallistuu noin 2000 Julkisten ja hyvinvointialojen liittoon kuuluvaan työntekijää eri puolilla maata. Destia, Labtium, Raskone ja Finavia eivät itse ole työnseisauksen kohteina, vaan tarkoitus on purnata valtion omistajapolitiikkaa vastaan.

Yritykset: 
Jaa artikkeli: