Torstai 23.5.2019

Alexander Stubb avautuu: “Hei porukat”

Luotu: 
28.7.2014 17:41
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Alexander Stubb on vastannut arvostelijoilleen Twitterissä.
|

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) on iltapäivällä vastannut arvostelijoilleen Twitterissä.

Stubbia on kritisoitu ankarasti muun muassa siitä, että hän kertoi Twitterissä osallistumisestaan teräsmieskisaan samaan aikaan kun Malaysian Airlinesin kone ammuttiin alas.

-Eniten kritiikkiä niiltä, jotka eivät ole twitterissä. Sananvapaus, sormella osoittaminen ja mielensä pahoittaminen on hassu yhdistelmä, Stubb tviittasi iltapäivällä.

Hän korostaa sitä, että aina on oltava oma itsensä.

-Hei porukat, Twitter on olemassa keskustelua varten. Työtä ja vapaa- aikaa. Kannattaa aina olla oma ittensä. Ei muuteta mitään.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Alexius Manfelt

Pirkko, harvinaisen oikeassa olet. Juuri vastaus twitterissä osoittaa Stubelon koko älyllisen kentän laajuuden. Joku voisi sitä tosin kutsua kapeudeksikin. Vain MINÄ ja MINÄ ja MINÄ olemme tärkeitä, muusta vähemmän kuin viis!

Kimmo Leino

HYvä että Suomessa on "sanavapaus" ja saa "keskustella" ? Kuka saa ja kuka ei ? PL 118 § .."kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset ..syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa. " Koska Stub antaa lehdistölle oikeuden ilman vaaraa lehdistötuen lakkauttamisesta PUHUA siitä kuinka Suomi LAHJOI Kansainvälisen rikostuomioistuimen ; ettei kunnon KESKUSTELUA saada aikaan siitä MIKSI PL 118 § piti manipuloida ja Kansainvälinen rikostuomioistuin LAHJOA ? Minulla ei kumminkaan ole niitä nyt kuulutettuja IHMISOIKEUKSIA; koska EOA päätöksen 876/2/05 kaltainen rikosilmoitus vuodelta 2005 yhä on "esitutkinnassa" Porin poliisilla ! Eikö pääministeri uskalla ottaa kantaa kun kansalainen väittää, että Suomi on lahjonut Kansainvälisen rikostuomioistuimen ja manipuloinut "perustuslakinsa " ?

Jarmo Lius

Stubb on viimeinen mies puhumaan ilmaisunvapaudesta. Kirjoitin jo vuodan vaihteen aikoihin Facebookissa - jos Stubbista tulee pääministeri, keskustelupalstoja aletaan sensuroimaan kiihtyvään tahtiin.

Näin on tapahtunutkin jo. Siinä missä ennen vuodenvaihdetta lähes kaikki Stubb tekstini valtamediassa sensuroitiin, nyt sama sensuuri koskee jo Stubbin lisäksi Valtioneuvoston tekoja arvioivaa keskustelua. Enkä minä ole poikkeus, en ilmaise röyhkeästi, vaan perustellen, vaan minun on helppo havaita saman vaientamisen koskevan kaikkia "kollegoitani". Keskustelu muissa lehdissä on jo lähes mahdotonta. Uusi Suomi tekee myönteisen poikkeuksen. Vielä.

Eiköhän "natsisaksasta" tuttu ilmiö väärien ajatusten vaientamisesta laajene pian tähän Uusi Suomeenkin. Toivottavasti ei. Jos sensurointikäsky ei tule suoraan Stubbin käskystä, on hänen mediakuvansa vaalijat röyhkeämpiä kuin päämiehensä.

Karel Liinaharja

Rauhoitutaan nyt vähän. Politiikka on muovautunut teknologian kehittyessä, some on hyvä keskustelukanava poliitikolta kansalaisille ja toisinpäin. Myös poliitikkojen kuva on muuttunut, yleisöä selvästi kiinnostaa heidän yksityiselämä (ei näistä muuten näin paljon uutisoitaisi). Minusta Stubb antaa itsestään hyvän ja tavoitettavan poliitikon kuvan kun twiittaa vapaa-ajaltaan iloisia asioita elämästään. Maailmanmurheita ehtii ihan riittävästi vatvoa työajalla, en ole Stubbin nähnyt silloin yksityisasioitaan pohtivan. Ei se Gazan tilanne sillä parane että kaikki mukavat uutiset piilotellaan.