Perjantai 24.5.2019

SDP avasi hallituspelin – “Suomen tulevaisuuden haasteet sitä luokkaa”

Luotu: 
29.7.2014 18:46
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    SDP:n varapuheenjohtajan Sanna Marinin kommentti sai liikkeelle keskustelut Suomen tulevasta hallituspohjasta.
|

Helsingin kaupunginvaltuutettu Ville Jalovaara (sd.) ei pidä lainkaan ennenaikaisena tänään puheenaiheeksi noussutta keskustelua tulevasta hallituspohjasta.

-Ensi kevään eduskuntavaaleihin on nyt aikaa reilu kahdeksan kuukautta.  Ensi syksynä poliittisella kentällä ehtii vielä tapahtua paljon, mutta ei ole ennenaikaista alkaa puhua vaaliasetelmista, Jalovaara kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan

Hänen mukaansa suomalaisen poliittisen järjestelmän tunnettu ongelma on, että äänestäjän on etukäteen vaikea tietää, antaako kannatuksensa porvarihallitukselle, sinipunalle, punamullalle tai vai kenties jollekin muulle pohjalle.

-Asiapohjaista keskustelua siitä, miten puolueiden vaaliohjelmat vastaavat toisiaan ja kenen kanssa ne ovat valmiit yhteistyöhön, olisi hyvä ajoissa käydä.  Sen tulisi oikeastaan olla erinäisten vaalikeskustelujen ykkösteema, sillä yksikään puolue ei tule varmuudella tätä maata yksin johtamaan. Suomen tulevaisuuden haasteet ovat tällä hetkellä sitä luokkaa, että tarvitsemme mahdollisimman toimintakykyisen hallituksen seuraavien eduskuntavaalien jälkeen, Jalovaara sanoo.

Tuleva hallituspohja nousi esiin, kun SDP:n varapuheenjohtajan Sanna Marin totesi blogissaan, ettei soisi SDP:n enää menevän kokoomusvetoiseen hallitukseen. Marin tarkensi myöhemmin Ilta-Sanomille, että kyse on hänen henkilökohtaisesta mielipiteestään.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Teppo Vanamo

Siitä olen kyllä samaa mieltä, että Suomen poliittinen järjestelmä on läpeensä mätä, mutta se ei miksikään muutu paskaa jauhamalla. Hallituspohja on vihoviimeisin asia jota äänestäjän kannattaa nyt pohtia. Demareilla oli aikansa pohtia asioita keväällä, ja mahdollisuus kaataa hallitus.

Poliittisten puolueiden teerenpeli ja lehmänkaupat kannattaa katsoa vastaa äänestyspäivänä ja silloinkin tulokseen voi luottaa suunilleen saman verran kuin arpakuutioon.

Markku Laihinen

Sossut pettää aina, kuten Kepukin. Nähtiin Jutan aikana. Jutta toimi Kataisen aputyttöhä ja jakoi rahaa maailmalle ja vastikkeetta. Sama peli jatkuu. Uusi puheenjohtaja on suuri puheissaan pienn pieni teoissaan. On jo nähty tosiaan

Juhani Ahonen

Viimeisin SDP-vetoinen hallitus oli Lipponen vol.2 (1999 - 2003). Kyllä tässä ollaan menty aivan keskusta- ja kokoomusvetoisessa sosialismissa viime ajat. Omasta mielestäni yksi suurimpia ongelmia on poliittinen järjestelmämme ja maahan pesiytynyt suurelta osin verorahoin elävä puoluerajat ylittävä korporatiivinen eliitti. Siinä mielessä myös komppaan Vanamoa.

Markku Laihinen

Rauno puhuu vähän, mutta täyttä asiaa. Kepu vain on jo unohtunut ja Vanhasen rikoset ovat jääneet uuden hienon firman alle. Vanhanen aloitti vasikkeettoman rahan jaon eurooppaan, vm Kataisen avustamana. "Hei me tienataan tällä". kuuluisa huudahdsus, joka näyttää jo unohtuneen. Älkää un htako Kepun kepposia

Jukka Aakula

Ihan vakavasti miksi uskot näin? En halua väittää että olet väärässä suoralta kädeltä mutta voitko perustella. Itse luulen että tuollainen hallitus nostaisi veroja keksisi uusia lakeja ja sääntöjä jne.

Väittämättä nyt että nykyinenkään hallitus olisi ihmeesti onnnistunut. Luulen että Suomessa on ongelma siinä että mitään isoja uudistuksia ei saada aikaan tämän monipuolue-systeemin takia. Ruotsissakin on monipuolue-systeemi mutta siellä on käytännössä vain kaksi bloggia joista toinen on hallituksessa.

Laitinen Kimmo

Ei taida olla demareilla enää uusia eväitä poliitikkassa, , pelkkää populismia ja verkkosukkaa koko puolue,enemmän puhetta kuin tekoja. taitaa EX. valtiovarainministeri J. Urpilainenkin hakea eläkevirkaa politiikan ulkopuolelta. ei ole tekijöitä eikän äkijöitä enää. silloin kun omat kannattajat unohtuu, niin unohtuu myös kannattajilta puolue. Ei kannata demareiden miettiä hallituspohjaa, enneminkin edustajien pääsyä eduskuntaan. ei kannata mennä asioiden edelle.

Mika Kovin

Kenttä on avoin: Kokkarit ovat parhaillaan tekemässä poliittista itsaria. Pakkohan siinä on Demarienkin alkaa jo tehdä irtiottoa, kun ei omakaan kannatus oikein ole takavuosien kunnossa.
Kyllähän nyt Punamullakke olisi kysyntää joillain säällisillä lisukkeilla.