Tiistai 21.5.2019

Tylyä palautetta Alexander Stubbille: “Tuskin oikea foorumi”

Luotu: 
1.8.2014 15:46
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Keskustanuorten puheenjohtajan mukaan Suomen pääministeri Alexander Stubb on lausunut Nato-kantojaan väärissä paikoissa.
|

Keskustanuorten puheenjohtaja Teppo Säkkinen arvostelee pääministeri Alexander Stubbin (kok.) kannanottoja Natosta kansainvälisessä mediassa. Hän viittaa Stubbin Nato-myönteisiin lausuntoihin muun muassa Svenska Dagbladetissa ja Wall Street Journalissa.

- Suomen pääministerin on oltava maailmalla edustaessaan eduskunnan ja hallituksen linjalla, ei omalla asiallaan – toisin kuin pääministeri Stubb. Kansainvälinen media tuskin on oikea foorumi kampanjoida Suomen Nato-jäsenyyden puolesta. Kotimaassa puoluejohtaja Stubb esittäköön kantansa vapaasti kuten on tähänkin asti tehnyt, Säkkinen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan

Suomessa hän sen sijaan kannustaa kaikkia, myös Stubbia, Nato-keskusteluun.

-Minusta on tervettä, että Suomessa keskustellaan eri puolustusratkaisuista, erityisesti vaalien alla. En ymmärrä ajattelua, että on hyviä tai huonoja hetkiä tätä keskustelua käydä. Siihen pitää myös osallistua poliittisten johtajien, sillä heillä on asemansa puolesta laajemmin tietoa käytettävissään harkinnan tueksi.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Olavi Nieminen

Keskustan linjaa ei Stubb voi ajaa, siis Nato-vastaista.
Suomen itsenäisyyden ja uskottavan puolustuksen linjaa on ajettava.
Natofobia ei kuulu Suomen viralliseen linjaan totuudenvastaisena.
Suomen kuuluu olla Nato Venäjä-neuvostossa ajamassa etujaan.

Janne Pohjala

Putinin ja Merkelin salaiset neuvottelut osoittivat että EU on todennut että USA:n huseeraaminen Euroopassa on aiheuttanut enemmän haittaa kun hyötyä.

EU lienee myöskin kyllästynyt siihen mikä näkyy Nulandin "Fuck EU" kommentissa. USA kuuntelee vain tiettyyn rajaa asti mitä Eurooppalaiset Euroopassa haluavat, mutta sen jälkeen tekee ihan mitä haluaa ja Fuck EU. Koska luottaa siihen että "eivät ne uskalla kuitenkaan julkisesti vastustaa, nehän ovat miehitettyjä maita, kuten Obama vuonna 2009 puheessaan Rahmsdorfin tukikohdassa sotilaille totesi:

»Germany is an occupied country and it will stay that way...« – »Deutschland ist ein besetztes Land, und das wird es bleiben«

Es war Herr Obama, der 2009 als frisch gewählter US-Präsident bei seinem ersten Besuch in Deutschland meinte, das vor amerikanischen Soldaten sagen zu müssen. J

http://www.verband-deutscher-soldaten.de/index.php?option=com_content&vi...

EU on siis ohittamassa USA:n. Voi hyvinkin olla että vuoden päästä ei ole koko NATO:a, vaan entiset NATO -joukot on siirretty Eurooppalaisen puolustusliiton alle, jonka johto on Eurooppalaisten eikä Washington DC:n hallussa.

Sodan päättymisestä on 70 vuotta, Euroopan on oikeus alkaa hallita omaa aluettaan, itse kontrolloimallansa armeijalla, joka ei osallistu USA:n sotatoimiin kaikilla mantereilla kuten nykyinen NATO 3.0 alkaen Lissabonin kokouksesta 2010 jäseniään velvoittaa osallistumaan.

Otso Rajakontu

Onko joku kamppanja menossa Alexia ja kookoomusta vastaan, vaalikarjan pitää muistaa "putujussit/kepu pettää aina".
Natoon liittyminen on Suomen tärkein tavoite, millä turvaamme itsenäisyytemme, mitään muuta ratkaisua ei ole!!!

Heikki Toimela

Mitä keskustelua kepu vaatii kun heillä on puoluekokouksen päätös ettei Natoon liitytä vaan "optio" riittää?
Mahdollinen hyökkääjä säikähtää varmasti kun Sipilä, Kääriäinen, Pekkarinen , Lehtomäki ym huutavat rajalla "Nato-optio, nato-optio,nat....."

Seppo-Juha Pietikäinen

Tuota noin. Olisko tuo blogi ollut ihan erillisen uutisen arvoinen ?

Pikemminkin presidentti Niinistön Ylelle antama haastattelu Heinolassa olisi
ansainnut suuremman huomion.
http://yle.fi/uutiset/presidentti_niinisto_lannen_ja_venajan_kriisi_iske...

Niinistön mukaan Suomi on ollut mukana päättämässä EU:n Venäjälle asettamista pakotteista, eikä voi omin päin tehdä omia sopimuksia Venäjän kanssa.

->eli T Soini teki päivän poliittisen töppäyksen
http://yle.fi/uutiset/soini_pakotteista_neuvoteltava_myos_kahdenvalisest...

Jani Pulkki

Ai, osuuspankki hoitaa Venäjän 1,3biljoonan(tuhannen miljardin) rahoitus ongelmat.. No, niin, pakotteet koskevat tällä hetkellä suomea miten?
EU:n pakotteet koskevat rahoitusta ja rahoituksen vaikeutuminen hankaloittaa ostamista.. Miten tähän voi vaikuttaa? Russofanien mielestä Venäjällä on rahaa niin että ranteet pakkuu eivätkä tarvitse EU:n tai USA:n, Kanadan, Japanin, Australian, etc pankkeja(nämä nyt ainakin ovat määränneet samat pakotteet)
Soini olisi voinut pitää mölyt mahassaan ja K-linjalaiset voivat lisätä sen G ja B:n mukaan ja nuolla fsb:n mafiaan miten paljon haluavat.
Muut haluavat olla vastustamassa rikollista ja fasistista diktatuuria joka Putinin Venäjästä on tullut, väkivaltainen imperialistinen roistovaltio jota se kyllä aina on ollut muutenkin.

Juha Ojala

Stubb yrittää omalla tekopirteydellään (triathlonit yms) viedä huomiota pois siitä, että Suomen valtiota ollaan romuttamassa kokoomuksen toimesta. Tänään oli iltiksen sivuilla uutinen, jossa kokoomuksen kannatuksen mainittiin kasvaneen viime aikoina. Meneekö tämä kokoomuksen masinoima hämäysyritys edelleen läpi suomalaisille niin hyvin, että kokoomuksen kannatus oikeasti olisi nousussa? Suuret epäilykset heräsi, että olisi ollut tekaistu tutkimus. Kuka suomen kansalainen oikeasti haluaisi, että Suomi ajetaan lopulliseen konkurssiin ja identiteetti, jota voimme tällä hetkellä kutsua suomalaisuudeksi, katoaisi samalla? Liittovaltiokehitys ja jatkuva tasa-arvon lisääminen johtaa siihen, ettei ihmisillä lopulta ole enää omia juuria ja omaa identiteettiä siinä määrin kuin nyt on. Kokoomuksen linja on se, että kaikki ihmiset painetaan samaan muottiin. Se samaan muottiin painaminen on sitä, että esim Suomeen muuttaa eri kulttuureista ihmisiä, jolloin kulttuurien erot kaventuvat ja samalla ihmisiltä katoaa identiteetti. Ihmiselle on tärkeää tuntea kuuluvansa johonkin. On järjetöntä tietoisesti sekoittaa eri kansojen erot. Euroopastakin pyritään tekemään yksi ja sama taikinamassa, jossa kulttuurien erot katoavat ja henkinen köyhtyminen alkaa. Jotta loppuun tulisi hieno salaliittoteoria niin onkohan USA tajuamassa Euroopan todellisen vahvuuden eli kulttuurit ja kielierot yms? USA on liittovaltio heillä ei ole sitä vahvuutta, joka on Euroopalla. USA joutuu turvautumaan voimakkaaseen uskonnollisuuteen, jotta kansan henkinen tasapaino pysyy kunnossa? Kielierot ja valtioiden omat valuutat ovat tärkeitä, sillä ne luovat ihmisille kotoisuuden ja turvallisuuden tunnetta. Monimuotoisuus on avainsana. Sitä ihminen luontaisesti tavoittelee.

Jarmo Lius

Stubb yrittää päästä NATOon samoin kuin Ukrainan vallankaapparit EUn jäseneksi. Haetaan ulkomailta tukea omaa kansaa vastaan. Tulee mieleeni Kekkosen ajan noottikriisi 1961. Silloin oli tapana tilata ulkomailta (Neuvostoliitosta) apua ja pelotella kansaa. Hämärän rajamailla mennään.

Erkki Kelloniemi

Suomen talous on ajettu kuralle ja lähtökohdat siihen saatiin USAn pankkikiiristä ja sen jälkeen jenkit vielä höynäyttivät Nokian. Suomen esimerkki osoittaa, mitä jenkit tekevät globaalisti: horjutetaan talouksia, painostetaan ja paimennetaan pässiaitaukseen, Natoon.

Jarmo Lius

Stubbin NATO kaverit USAsta irtisanoivat Oulussa IT alan ihmisiä hurjat määrät. Viimeisin irtisanominen on tehty uuden pääministerin johdolla. Microsoft söi sanansa.

Voisiko Stubb antaa haastattelun sinne rapakon taakse ja kertoa heille, että Suomen kansan luottamus Yhdysvaltoihin on laskenut huomattavan alas. Heidän hyökkäyksensä talouttamme vastaan uhkaa itsenäisyyttämme.

Olisi aika yllättävää moittia Venäjän hallintoa yksittäisten venäläisten tempauksista Ukrainassa, samoin siis voi moittia USAn yksittäisten amerikkalaisten tempauksista Yhdysvaltojen hallintoa.

Vai uskaltaako virallinen Suomi vain haukkua venäläisiä?

Sergei Niemelainen

Voi että natoilijat voi olla typerää porukka... Naton olis pitäny hajota saman aikaan ku neuvostoliitto... eli nato on ainoa toimiva jäännös neuvostoliiton ajalta. NATO=USA vai kukakohä pistää siihen touhuun eniteen rahaa ja vetää naruista, jos kyllä porukka halua hypätä USAn aiheuttamii riitoihin niin mikäs ettei liitytään toki natoon mutta kansanäänestyksen kautta niin sitte ku kansasan ääneistä yli 50% natoon puolesta sitte liityttän vaa, mutta ennen sitä iso STOP.

Markku Laihinen

Ihan tässä nyt olen utelias, minkä autuuden Nato tuo tai olisi tuonut? Edelleen olen yrittänyt kysellä teiltä Nato kiimaisilta, oletteko tulleet ajatelleeksi, että Natoon liittymisen kautta te olette ensimmäisinä "tykinruokana", konfliktin sattuessa? Konfliktin ei tarvitse olla lähtöisin ollenkaan Venäjältä. Kun jenkit tarvitsevat lisävoimia, niin olette, millä mantereella tahansa, "torrakko" kourassa. Tätäkö te haluatte? Vai onko teillä kenties ajatus, ettette joudu, vaan tuo naapuri tuosta joutaa lähtemään?
Jos näin on, niin olen surullinen puolestanne.

Riku Reinikka

Standard AJP-4.5 ALLIED JOINT DOCTRINE FOR HOST 
NATION SUPPORT

"0101. Aim.

The purpose of NATO’s Host-Nation Support (HNS) concept is to provide 
effective support to NATO military activities and to achieve efficiencies and 
economies of scale through the best use of a host nation’s available resources."

"The NATO Commander will draft a HNS Request (HNS REQ)
as soon as the need to conduct a military activity arises and sign and submit
it to the HN"

Kaarle Akkanen

Nato-keskustelu on paikallaan. Vaikuttaa valitettavasti siltä, että "pressa" hakee epätoivoisesti ulospääsytietä Nato-jäsenyyden kannattajista puhumalla EU:n yhteisestä puolustuksesta? Natohan on juuri sitä, poislukien ns. ulkopuoliset, kuten Suomi. EU ei tule koskaan rakentamaan rinnakkaista järjestelmää, sillä heillä on jo Nato! Tätä EU-rintamaa (?) korostamalla halutaan kaiketi väistää "pelottava", hankala ja poliittisesti ongelmallinen kysymys?

Yrjö Matilainen

Kyllä se näin on pojat, Moskovalle on tärkeää saada hajaannusta Natoon, ja estää uusien maiden liittyminen siihen (Suomi ja Ruotsi). Usa:ssa on ilmeisesti alkamassa eristäytymis-
kausi ja vetäytyminen maailman laidoilta, kuten Euroopasta. Silloin tulee Moskovalle tilaisuus "korjata" Neuvostoliiton hajoamisen "vääryydet": liittää Baltian maat taas ryssänvaltaan a´la Krim, ja muut itä-Euroopan maat kuten Suomi, Puola sellaiseen pakkopaitaan kuin Kekkosen aikana, että ministerilista pitää hyväksyä Kremlissä ennen hallituksen muodostusta. -Aika ihmeellistä tää Usa-viha Suomessa: kun me ei olla koskaan sodittu Usa:a vastaan, eikä sen puolella, niin mikä siinä mättää? Venäläisiä vastaan on sodittu 800 vuoden aikana muistaakseni 700 kertaa. Se nyt on jokaiselle täysjärkiselle suomalaiselle selvää, että meitä ei uhkaa Saksa, Usa tai Norja, vaan ainut riski on Moskova.