Maanantai 20.11.2017

Uusi paljastus: Näin läheisiä ovat Tiura ja Nova

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.9.2009 07:10
Päivitetty: 
16.9.2009 14:41
  • Kuva: Jarkko Mikkonen / Uusi Suomi
    Kuva
    Marja Tiura on ollut läheinen vaalien suurrahoittajan Nova Groupin johtajien kanssa.

Kansanedustaja Marja Tiuran (kok.) ja kohutun vaalirahoittajan Nova Groupin välinen suhde on paljastumassa entistäkin tiiviimmäksi. Alkuviikko on hämmästelty Novan Tiuralle ostamaa Thaimaan-lentoa. Tämä ei ole kuitenkaan ainoa asia, jossa tamperelainen Tiura on Novan puoleen kääntynyt.

- Tiura on soitellut yhdessä vaiheessa päivittäin Tapanille [Nova Groupin toimitusjohtaja Yli-Saunamäki] ja minulle, Nova Kiinteistökehityksen toimitusjohtaja Arto Merisalo paljastaa Iltalehdelle.

Merisalon mukaan Tiura on pyytänyt apua muun muassa julkisuuskysymysten hoidossa.

Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistys, jossa Nova oli suurrahoittajana, jakoi juuri Tiuralle kaikkien suurimman yksittäisen vaalirahapotin, 20 000 euroa. Lisäksi Tiura on Iltalehden mukaan ollut Nova-hahmojen vieraana Savonlinnan oopperajuhlilla kahdesti ja kerran Pori Jazzissa.

Tiura oli lehden tietojen mukaan myös Santahaminassa elokuussa 2007, kun kokoomusjohto saunotti Nova-johtoa kiitoksena vaalituesta.

Nyt Tiura on ottanut etäisyyttä entisiin ystäviinsä.

- Tulee mieleen, että jätetäänkö ystävät ja kaverit, kun halutaan varjella omaa nahkaa, Merisalo kysyy.

Tiuralta onkin ollut lähes mahdotonta saada haastattelua Thaimaan-lippukohun alettua maanantaina.

Eilen Tiura lähetti STT:lle tiedotteen, jonka mukaan Tapani Yli-Saunamäki tarjosi hänelle apuaan kotiinpaluun järjestelyissä Bangkokista. Tiura sanoo STT:lle, että maksoi vuonna 2007 aiheutetun laskun vasta kaksi viikkoa sitten.

Tiuran avomies Olli Ainola on ilmoittanut jättävänsä työpaikkansa Yleisradion politiikan toimituksen esimiehenä.

 

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

veijo venäläinen

Tuskin Tiura on ainut korruptioista nauttinut edustaja.

Kyllä nyt jos koskaan on helisteltävä koko edustuslaitos
uusille urille. Siellä puhutaan koko ajan harmaan
talouden kitkemisestä. Kannattaa aloittaa tuosta
kivitalosta jossa on kivipölkkyjä sisäänkäynnin
edessä.

Toimittajat eikun höyryä putkeen...

Vieras

Eiköhän tuosta Tiuran puolueesta löydy lisää luurankoja kaapista jos Toimittajat viitsivät vähänkin penkoa noita
"novan " taustoja lisää.Mitähän sieltä löytyy kun oikein pengotaan.En usko,että TIURA on ainut Korruptoitunut kansanedustaja.Uskon ,että kun sitä Mannerheimintien kivipalatsia ruvetaan tutkimaan niin sieltä löytyy paljon lisää noita luusereita.Jos ei omat rahat riitä niin ei pitäisi muiden rahoilla rellestellä.

TakojaIlmarinen

17.000 (seitsämäntoistatuhatta) ihmistä ilmoittaa mielipiteenään, että Tiura on menettänyt luottamuksensa kansanedustajan. Gallupeissa otetaan 1000 otoksia ja julistetaan vaalivoittajia ym. tutkittavia asioista.
Tämäkin luku kasvaa jatkuvasti ja vaikka tuira äänestäisi samassa äänestyksessä itsensä puolesta työsuhdepuhelimellaan ei se enää auta!

Luottamus on mennyt ja toivottavasti verottajakin kiinnostuu näistä saaduista eduista.

Linssiluteen kohtalona on nyt olla luteena linssissä, mutta sitä saa mitä tilaa...

Vieras

Hyvä nämä on tutkia, mutta toisaalta tämä alkaa saada jo lööppisirkuksen tyyppisiäkin piirteitä. Pitää kuitenkin muistaa että Merisalo on juuri jäänyt kiinni aikamoisista väärinkäytöksistä. Tulee mieleen että yrittää nyt helpottaa omaa tilannettaan vetämällä mukaansa kaikki ne, jotka jollain tavalla linkittyvät hänen omaan, vastuuttomaan toimintaansa yhtiön rahojen suhteen. Myöskin syyttömät ja Merisalon toimista tietämättömät henkilöt.

Liike

Eikö olisi hyvä idea palkata Arto Merisalo Uuden Suomen avustajaksi tai kolumnistiksi. Silloin ei tarvitsisi käydä lukemassa syväkurkun paljastuksia Iltalehden sivuilta ja veikkaan, että Uuden Suomen lukijamäärä kasvaisi ainakin yhden viikon ajaksi samaan tapaan kuin Uutispäivä Demarin silloin kun he julkaisivat ensimmäisen Rakel Liekin kolumnin.

Sillä järjestelyllä Arto Merisalokin saisi itselleen täältä uusia nettikavereita reaalimaailman vähentyneen ystäväpiirin korvikkeeksi. Siis aito win-win -ratkaisu.

En halua maksua ehdotuksestani Uudelta Suomelta, Merisalolta enkä muiltakaan.

Liike

Voittekin tarjota Merisalolle mahdollisuuden kirjoittaa parissa-kolmessa osassa aivan oman versionsa niin vaalirahoituksesta kuin Nova Group -konsernin muistakin puuhista näkökulma-sivuillanne.

Jos hän on ollut tyytymätön aikaisempiin kirjoituksiin, luulisi hänellä olevan niin kova into oikoa tietoja, että vaikka maksaisi Uudelle Suomelle mahdollisuudesta avautua ilman toimittajien tekemiä sanojen muokkauksia.

TakojaIlmarinen

Kuten aikaisemmin kirjoitin näkyvissä on vain jäävuoren huippu! 80% on vielä piilossa, tästä poliittisesta yhteispelistä rahoittajien kanssa, johon näyttää sisältyvän kaikki mahdollinen!?
Ystävyys on perustunut Suomessa jo niin tuttuun yhteistyö ja avunanto ja ystävä kättäpäälle sopimukseen, joka kaatui yrityksen myötä.
Sellaista on aito ystävyys politiikassa!

Vieras

Eroa Tiura kirjoittaa:"Tiuran tulisi erota kansan hänelle valtuuttamista luottamustoimista, koska tämän jälkeen hänellä ei ole kansan luottamusta."

Minkä kansan? Luottamushan näkyy vaaleissa, ei nettikeskusteluissa. Vaaleissa mitataan luottamus siinä vaalipiirissä, jossa asianomainen on ehdokkaana, ei muualla.

Pasi Käyhkö, vapaa kirjoittaja, Espoo

Mielestäni Tiuran lisäksi pitäisi pitäisi erota myös myös Vanhasen, Pekkraisen jne. Ja lopettaa koko Keskusta-puolue. Vai onko politiikan tutkijalla vielä työ kesken? Toivottavsta ihmiset muistavat nämä tapahtumat seuraavien vaalien aikaan. Päätöksethän teemme silloin!

yövuoro

Eli koko kohun takana on ollut se, että Merisaloa harmittaa kun Tiura ei olekkaan heidän "tallissa" ja nyt sitten kostetaan?

Tiura tiputti Merisalon hyvän kaverin Huhtamäen pois Anna Tapion koulun hallituksesta ja torppasi samalla Novan lopullisesti ulos koulun miljoonaluokan kiinteistöpeleistä. Huomionarvoista on, että tämä Huhtamäki on Iltalehden Pokkisen ja Aamulehden isä & poika Pokkisen hyviä, pitkäaikaisia kavereita. Lieneekö sattumaa, että Tiura uutisointia on ylläpidetty Näiden kahden toimittajan toimesta ja muu media on ainoastaan komppaillut uutisia?

tikki

Tiura ja muut lahjusten ottajat saisivat erota tehtävästään. Eikö suomenlain mukaan kaikki jotka ovat syyllistyneet rikokseen pitäisi saada tuomio, ainakin tavalliselle tallaajalle tulee jonkunlainen tuomio. Kansanedustajat näkyvät olevan lain yläpuolella mikä on perkeleen väärin meitä normaali kansalaisia kohtaan.

Villakoira

Useimmat kirjoittajat eivät voi uskoa todeksi, että nykylain mukaan kansanedustajaa ei voida tuomita korruptiosta ellei hän itse tunnnusta ottaneensa lahjusta.
Lähes kaikki muut kansalaiset voidaan tuomita muunkin näytön perusteella. Kansanedustajat ovat siis pitäneet huolen, että voivat ottaa rahaa ja lahjoja joka suunnasta ihan laillisesti. Tiura ei varmaan ole ainoa, joka on matkustellut lahjalipuilla. Finnairin hallintoneuvoston jäsenille liput taisi kuulua vähän samaan tapaan kuin alennukset S-ryhmän hallintoneuvostolaisille.

Vieras

Tiuran asema punnitaan maaliskuussa 2011. Äänestäjät saavat sanoa sanansa. Viimeksi rahakkaan kampanajan käynyt Tiura sai 17000 ääntä.

Villi veikkaus on, että Tiuran äänimäärä romahtaa. Ja putoaminen on hyvinkin mahdollista.

Tiura on nyt siinä asemassa, että uskottavuus kansanedustajana on täysin mennyt.

Ja sitä voisi tietenkin yrittää palautta kalliilla vaalikampanjalla, mutta se kääntyy helposti itseään vataan, kun jo ennen vaaleja kysyttäisiin, että kuka homman maksaa!

Onneksi osa medista on valppaana, eikä keskity Tiuran ohella ainoastaan Linnan juhlien pukuvalintaan ja vauvajuttuihin.

Tiura viihtyi julkisuudessa niin pitkään kun se oli hänelle myönteistä ja palveli poliittista urakehitystä. Mutta nyt kriisitilanteessa Tiura vetäytyy julkisuudesta.

tapio_o_neva

Tiura ei putoa eduskunnasta, mutta hänen rahalla ostettu kuplansa puhkeaa. Ääniä tullee edelleen noin 7 000 - 8 000. On aivan oikeasti yksinkertaisia ihmisiä, jotka samaistuvat televisiolupakarkureihin ja samalla yksinkertaisi kokkapuheita viljelevään naiseen.

Kansanedustaja edustaa vain kansaa, ei jaloutta, viisautta tai nerokkuutta.

Vieras

Arvoisa nimimerkki liike.
On suorastaa kuvottavaa,että mainitsitte Risto Rydin ja tämän "linssiluteen" samaan yhteyteen.
No asiaan.
Herätkää siellä Kansallisen Sekoomuksen piirissä.
Alatte muistuttaa jo lähes kepulaisia oman edun tavoittelussa.
Missä se paljon lanseerattu suoraselkäisyys.
Onpa kansanedustajan rahatilanne tosi huonoissa kantimissa,kun ei saa lentolippua Suomeen silloin kuin haluaa.
tiura, siis edelleen pienellä kirjoitettuna,oletteko kuullut ns. konsulinkyydeistä Suomeen.
No varmaan kyllä, mutta nehän joutuu aina maksamaan takaisin

Liike

Perustuslain mukaan järjestetyillä yleisillä vaaleilla Suomen kansan eduskuntaan valitseman edustajansa nimittäminen linssiluteeksi on minun mielestäni törkeä hyökkäys kansanvaltaa vastaan.

Myös Risto Ryti joutui kärsimään kaltaistesi vuoksi rangaistuksen toiminnasta, joka ei ollut rangaistavaa hänen tehdessään sen.

Andy_Hoo

Listan lahjoman vastaanottaneista saisi helposti katsomalla ketkä kaikki ovat tallentuneet vaalikauden aikana pidettyjen lukuisten festivaalien ns. VIP-tiloista otettuihin valokuviin. Esim. Oopperajuhlien, Pori Jazzin, Tangomarkkinoiden VIP-tilathan suorastaan pursuavat näistä loisista.

Paitsi että nuo loiset ovat rikkoneet lakia vastaanottamalla lahjoman, he pilaavat möykkäämisellään jokikisen kulttuurinautinnon. Kysykää keneltä tahansa työhönsä vakavasti ja nöyrästi suhtautuvalta artistilta. Enkä todellakaan tarkoita näitä, jotka nuolevat ns. "päätäjien" takamuksia.

Vieras

Virkamies ei saa ottaa lahjusta, mutta kansanedustaja ei ole virkamies. Kansanedustajia saa kestitä niin paljon kuin sielu sietää. Eli lahjussäännökset koskevat vain virkamiehiä.

Liike

Edustajat hyväksyivät itseään koskevan lakimuutoksen pitkin hampain, mutta hyväksyivät kuitenkin niin, että se tuli voimaan lokakuussa vuonna 2002. Aikaisemmin oli tosiaan pitkään niin, että lahjontapykälät koskivat vain virkamiehiä.

Kansanedustajia koskeva kohta: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001#L40P4

Kansanedustaja voidaan tuomita lahjuksen ottamisesta kansanedustajana sakkoon tai vankeuteen enintään neljäksi vuodeksi.

Lahjonnasta on tietenkin kyse vain, jos edustaja pyytää tai saa lahjan ja lisäksi lupaa toimia edun vuoksi edustajantoimessaan jonkin eduskunnassa käsiteltävänä olevan tai käsiteltäväksi tulevan asian päättämiseksi tietyllä tavalla. Lahjojen vastaanottaminen ilman tuollaista lupausta ei ole lahjuksen ottamista.

Vierasmies

Tiuran uskottavuus karisee kuin syksyn lehdet puista.
Nyt jo selvää valehtelua tapahtumista ja kaikkin puolin kaunisteltua totuutta. Kansanedustajan eroaminen ei kuitenkaan liene mahdollista vielä näillä perusteilla. Tuomio tullee seuraavisssa vaaleissa - toivottavasti puoluekin luopuisi Tiurasta, mutta tuskin uskaltavat, koska liian moni liian korkea poliiitikko pitäisi poistaa kuvioista...

Vieras

Eräässä TV:n uutiskommentissa arvovaltainen henkilö viittasi Nova-sotkun vahvasti omaavan lahjusrikoksen tunnusmerkistöä. Siihen viitaten, eikö olisi viranomaisten jo aika puuttua asioihin. Onko oikeuskanslerinvirasto niin hampaaton, ettei se pysty tekemään mitään. Eihän kansanedustajat suinkaan ole Suomen lain yläpuolella. Jos Tiuran ja Nova-kundien yhteydenpito on ollut niin tiivistä kuin uutinen kertoo, niin kysymys on jo paljon enemmästä kuin pelkästä hyväntekeväisyydestä.

Antti Rokka

Havaintojeni mukaan Kokoomuksen kansanedustajista rohkea kolmannes on ahneita, herranpaskaan astuneita rikollisia.
Ei voi kuin ihmetellä tämän pahasti silmäänviilatun kansan tyhmyyttä kun se näitä luonnevikaisia kekkuleita eduskuntaan äänestää.
Tässä yhteydessä Kataisen puheet lähimmäisenrakkaudesta työttömiä kohtaan tuntuvat lähinnä irvokkailta vitseiltä.

Jape

Tuskin tämä yhteen lentolippuun jää..

Sitä mukaa kun esiin tukee uusia lahjuksia niitä maksellaan takaisin ja ollaan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

En tiedä millä virkamiehen mahdaatilla kansanedustajat tekevät työtään, mutta tavallinen ihminen olisi taatusti tutkinnassa ja syyteharkinnassa.

Se että palauttaa/maksaa samansa etuudet on tietenkin hyvä asia. Yleensä tällainen huomioidaan oikeuden antamassa tuomiossa lievennyksenä.

Liike

En ole ollut Marja Tiuran mukana matkalla, joten joudun arvailemaan tapahtumia vain hänen ja muiden esittämien kertomusten perusteella.

Tiura on kertonut STT:lle, että hän oli yrittänyt ennen Yli-Saunamäen avuntarjousta saada paluulippua Finnairilta. Minun mielestäni on yksinkertaista, että jos Finnairilta ei saa lippua tietylle lennolle, se johtuu siitä, että kone on varattu täyteen.

Luontevin selitys lipun järjestymiselle Yli-Saunamäen kautta on, että hänellä tai lipun maksaneella arkkitehtitoimisto VG-Groupilla oli lippu koneeseen ja se vaihdettiin Tiuralle.

<a href="http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/71510-marja-tiura-avautui-matkalippukohu...–-”pyysin-laskua”">Uuden Suomen aikaisempi juttu</a>
<a href="http://www.iltalehti.fi/uutiset/200909140110725_uu.shtml">Iltalehden maanantain juttu</a>

Hirmuisia salaliittoja on maailmassa loppujen lopuksi aika vähän. Luulisin.

Vieras

Kyllähän tuo on hyvin kokoomuslainen "luonteva selitys".

Eli arkkitehtitoimistolla sattui yllättäen olemaan lippu täyteen koneeseen. Ja tilalle vaihdettiin Tiura. Siinänsä aika uskomaton yhteensattuma.

Mutta miksi Tiura maksoi lentolipun vasta kaksi viikkoa sitten? Eli yli 2 vuotta lennon jälkeen.

Ei tässä mitään salaliittoa ole, mutta hyvin paljon hämärää ja myös paljon suoranaista totuuden pimitystä Tiuralta.

Tiura viihtyy yleensä hyvin julkisuudessa - varsinkin naistenlehdissä.

Mutta nyt otetaan poliitikosta mittaa, missä on Tiuran vastuuntunto ja suoraselkäisyys? Ne ovat Tiuran myötä kadonneet.

Seuraava etappi on Linnan juhlat 6.12. - kohauttavalla puvulla Tiura voi yrittää saada julkisuuden taas hallinaan.

Toinen tapa olisi puhua totta, mutta siihen Tiuralla ei taida olla taipumuksia.

Liike

Siksi kai en ymmärräkään joidenkin kommmentoijien henkilökohtaisen kaunaiselta vaikuttavia hyökkäyksiä minulle melko tuntematonta poliitikkoa kohtaan.

Sen verran olen aikaisempina vuosina selaillut naisten lehtiä, että tiedän niiden olevan yleensä kiiltävälle paperille painettuja ja sisältävän suuria lähikuvia haastatelluista ihmisistä. Sellainen on omiaan luomaan lukijalle yhtäältä kuvitelman loistosta ja toisaalta vastaavan tuttuuden tunteen kuin jonkun näkeminen televisiosta toistuvasti. Ehkä siksi jotkut kommentoijat suhtautuvat Marja Tiuraan kuin naapuriin tai työkaveriin ja ovat samaan tapaan katkeria hänen saamastaan julkisuudesta kuin työkaverin "ilman mitään ansiota" saamasta suosiosta?

Oletin edellisessä kommentissani yksinkertaisesti, että jollakulla täytyi olla Tiuran saama lippu koneeseen, jos se oli täyteen varattu. Tuskin Yli-Saunamäki sai sentään puhuttua Finnairin väkeä asentamaan koneen käytävälle ylimääräistä istuinta Tiuraa varten.

Yleensä luonnollisin selitys asioille on oikea selitys.

Vieras

Jos asioille on luonollinen eli päivänvalon kestävä selitys, niin miksi Tiura ei jo ajat sitten heittänyt sitä esiin.

Miksi siis pantata "luonollista selitystä" ja joutua päiväkausia muuttelemaan julkisuudessa sanomisiaan.

Tiuran käytös ja ontuva selittelty kyllä kertoo kaiken.

Nyt kyllä ymmärrän, että miksi Tiurasta ei tullut ministeriä. Kokoomuksen sisällä tiedettiin ylisuurella vaalibudjetilla kampanjoineen Tiuran taustajoukot.

Tiurasta olisi muodostunut poliittinen riski hallitukselle -ja tämä ennakkokäsitys on nyt käynyt toteen. Ministerinä se olisi eron paikka.

Liike

Kun Arto Merisalo nosti minulle tuntemattomasta syystä asian julkisuuteen iltapäivälehden kautta ja Iltalehden toimittaja kysyi asiaa Marja Tiuralta, hän vastasi lehden toimittajalle, eikä ole näkemieni uutisten mukaan joutunut muuttamaan sanaakaan silloisesta vastauksesta. Lue itse tuolta:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200909140110725_uu.shtml

Eilisen Uuden Suomen jutun mukaan arkkitehtitoimiston toimitusjohtaja on vahvistanut STT:lle, että toimisto maksoi Tiuran lipun ensin Finnairille. Sekin puhuu minun mielestäni sen puolesta, että toimisto oli hankkinut aikaisemmin lipun koneeseen ja siirsi sen Tiuralle.

Nyt on vain päiväkausia yritetty tehdä uusia uutisia tapahtumasta, joka ei vaikuta mitenkään ihmeelliseltä. Ilmentää vain Tapani Yli-Saunamäen auttavaista luonnetta ja Marja Tiuran hyviä henkilökohtaisia yhteyksiä.

hanari

Ettei palkka eikä palkkiot riitä vaalikuluihin. Jos joka neljäs vuosi joutuu maksamaan 100 - 200.000 euroa vaalikuluja, koko palkka menee siihen. Käteen jää peruspalkasta 190.000 € vaalikaudessa. SAK apuun, ei ketään saa pitää töissä noin pienellä palkalla. Kansanedustajat ovat palkkakuilussa!

panda

Totta kai me olemme edelleen vähiten korruptoituneiden maiden joukossa, sillä Italiassakin on kansanedustajien korruption osalta tiukempi lainsäädäntö kuin meillä. Kansanedustajat eivät ole nimittäin rikkoneet mitään lakia vaan toimineet juuri niiden lakien mukaan, joista ovat itse päättäneet. Korruptiolakeja laadittaessa kansanedustajat tietoisesti rajasivat itsensä tämän lainsäädännön ulkopuolelle. Tämän tietää kyllä asioista nyt hurskasteleva Sauli Niinistökin. Siksi he voivat piipahtaa kunnanvaltuustoissa suosimassa omien rahoittajiensa hankkeita, mihin tavallisella valtuutetulla ei ole mahdollisuutta. Tämä on aika kiva tapa kerätä vaalitukea, kuten aina Arinan naiseksi itsensä luokitellut Suvi Linden Oulusta hyvin tietää. Tukea tulee myös hallintoneuvostojäsenyyksien ja osuuskauppaedustustojen kautta, sillä on maan tapa, että nämä yritykset tukevat edustajiensa vaalikampanjoita. Taaskin kansanedustajat ovat itse päättäneet, että he eivät ole jäävejä ottamaan tai vaatimaan tätä tukea eikä tuossa ole siis mitään rikollista.

Vieras

Kuvottavaa tämä korruptio johon Tiura on sotkeutunut. Eikö Olli Ainolasta ollut apua mediahallintaan? Hänen pitäisi tietää kuinka median kanssa käyttäydytään.

Tiura tekee tästä mediatemppua. Tarkoittaa: Mitä enemmän lööpeissä, sitä varmemmin läpi seuraavissa eduskuntavaaleissa. Ei sillä väliä millä keinoin.

Tuomari

pvat saaneet jossain muodossa vaalitukea, joko suoraan tai puolueensa kautta. Se ei ole laitonta vieläkään. Ei rahan antaminen, eikä vastaanottaminen.
Homma muuttuu lahjonnaksi jos rahaa annetaan ja vastaanotetaan muussa hyötymistarkoituksessa. Sen sijaan, että taivasteltaisi mitä kukin on kenenkäkin kanssa keskustellut ja milloin, on syytä tarkastella millaisia päätöksiä kansanedustajat ovat olleet ajamassa ja tekemässä. Sekä sitä, onko niillä tekemisillä kytköksiä vaalirahoitukseen.

Vieras

Eikös se mennyt jotenkin niin, että kansanedustaja ottaa lahjuksen vain silloin kun hän itse katsoo tehneensä niin?
Eli ei koskaan. Aika muuttaa tuota säännöstä ja pian. Vaikka tuskin eduskunnalla on siihen halua?

Vieras

kumma , että suomessa on lahjonnan estävä laki , mutta on säädetty poikkeus että rahaa saa kyllä runsain määrin silti lahjoittaa puolueille ja kansanedustajille , ei kuitenkaan vaikkapa kunnanjohtajalle

jos kunnanjohtajalle annat rahaa tai vaikka tarjoat hänelle viikonlopun porijazzeissa, on aikalailla varmaa että löydät itsesi syytettyjen penkiltä, niinkuin tuo kunnanjohtajakin

eli

lahjoa ei saa siis muita kuin poliitikkoja, joko härskisti suoraan,, tai puolueiden kautta

heidän suhteensa rahan syytäminen on itse asiassa oikein kansalais hyve , jos näitä poliitiukkojen sepustuksia nyt oikein olen tulkinnut

ei

ei

ei mene lautamiesjärkeen kyllä tämmöinen

Vieras

"jos kunnanjohtajalle annat rahaa tai vaikka tarjoat hänelle viikonlopun porijazzeissa, on aikalailla varmaa että löydät itsesi syytettyjen penkiltä, niinkuin tuo kunnanjohtajakin

eli

lahjoa ei saa siis muita kuin poliitikkoja, joko härskisti suoraan,, tai puolueiden kautta"

Ihan hauska ajatus, mutta kun nuo kansanedustajat eivät ole virkamiehiä ja taas kunnanjohtaja on.

Virkamiehille on säädetty laissa kielto ottaa tai vaatia lahjuksia taikka antaa lahjan (siis eri asia kuin lahjus) vaikuttaa päätökseen.

Eli jos kaksi businesmiestä(tai naista) antaa toisilleen lahjoja on näiden organisaatioiden omassa vallassaan päättää lasketaanko lahja "sopimattomaksi". Virkamiehet taas ovat valtion organisaatiossa ja heille on siis valtio (eduskunta) säätänyt lain.

Ja muistutuksena vielä loppuun, etteivät kansanedustajat ole virkamiehiä. He siis itse päättävät mikä on sopivaa ja mikä sopimatonta. Ja kansalaiset arvioivat toimia ja lupauksia vaaleissa.

Vieras

ei liike-elämässäkään saa antaa organisaatiosta toiselle mitään lahjaksi

kyllä sekin on lahjusrikkomus jos vaikkapa betonitehtaan myyntitykki lahjoittaa talotehtaan ostopäällikölle viikonlopun hotelliloman

kyllä syyte napsahtaa se on vissi ja varma, niin virkamiehille kuin tavallisillekin ihmisille

paitsi ei politikoille

eli

valtakunnassamme ei saa lahjoa ketään , mutta poikkeuksena ovat poliitikot

heille saa syytää rahaa ja muita lahjoituksia estoitta

ja tähän politkotkin ovat usein vedonneet, että ei tässä mitään, tämä on oikein ja jopa suositeltavaa

Vieras

Suomen rikoslaissa säädetään mm.
"Rikoksista viranomaisia vastaan" ja "Virkarikoksista"

Näissä puhutaan lahjonnasta ja lahjoista virkamiehelle.

Ei muuten mainita "tavallisista ihmisistä"

Mutta mainitaan muuten kansanedustajiata ;-}

SIMO PERTTULA

Totesi tässä yksi kommentoija. Minäkin olin puolueen jäsen noin 43 vuotta, ja edelleen sen kannattaja!
Lisäksi Marja Tiura on koko poliittisen uransa ajan kuulunut poliittisten suosikkieni kymmenen parhaan listalle.
Poliisi ei ole käynyt "rikollispuolueen" jäsentä/kannattajaa hätyyttelemässä, vaan he ovat ystäviäni.

machdevelop

Politiikan termi tarkoittaa:

Olet pulassa ja PA, TIURAILE ! (Kaveri kilauttaa sinulle ja vippaat samassa puhelussa fyrkat kaverin firmasta, maksat vipin takaisin vasta jos julkisuus tai muu uhkaa.)
Tiurailu edellyttää hyvää itsetuntoa ja vankkaa politiikan tuntemusta, myös verkoistoituminen rakentaja- tai finanssipiireihin on tärkeää.
Tiurailun haitat: eipä juuri ole, joskus täytyy fyrkat palauttaa parissa viikossa, jos tuoli kuumenee liikaa!
Tiurailun hyödyt: lisää ilmaista julkisuutta, varallisuus karttuu, lisää luottamustehtäviä ja eläkevirka Kansaneläkelaitoksen johtajana rahanjaon estäjänä vakuutetuille

moro

Kytköksiä on.
15.9.2009 17:50 moro
Marja Tiuran (kokoomus) ylistyspuheet Ideaparkista ja Lempäälässä sijaitseva Ideapark.
Siinä korruptiokytkös, joka pitäisi laittaa poliisin liikkeelle

Matti Vanhasen kannatusilmoitus Vihtiin rakennettavasta Ideaparkista. Ideaparkin rakennuttaja Toivo Sukari maksoi
Matti Vanhaselle huomattavan summan rahaa vaalityöhön.

Nimimerkki "Liike" ihmettelee Merisaloa referoivien suurta määrää.
Asia lienee niin, että Arto merisalo on nämä samat asiat kertonut kuulusteluissa poliisille, ja ottaa nyt pienet haastattelurahat medialta, ennenkuin poliisi alkaa niitä julkistamaan.

Tässä alkaa olemaan erittäin kova paine poliisiakin kohtaan saamattomuudesta, joten kyllä ne jollain tavoin ottavat asian käsittelyyn.
Joku ainakin pitäisi saada syntipukiksi,- ja Marja Tiura olisi nyt valoon tulleen aineiston perusteella sopiva uhrattava.

hanari

Työmarkkinapolitiikka ja sosialismi on politiikkaa, ei sen edistäminen "voi" olla lahjontaa. Markkinatalous on eri juttu. Riistoporvarin tukeminen on aina lahjontaa ja korruptiota...
Mutta kuka antaa rahaa ilman tarkoitusta? Voishan sitä heitellä ikkunasta tuuleen, jos liikaa alkaa kertymään.

moro

Juuri noin kuin "hanari" sanoo. Vasemmistopuoleiden vaalirahoitus ei ole korruptiota. Se ei ole edes rikos,
mutta porvaripuolueiden vastaava on, kuten tuossa aikaisemmassa viestissäni osoitin.

Vasemmiston saama tuki voi olla joidenkin tahojen mielestä paheksuttavaa. Eniten siitä näyttävät ääntä pitävät tahot, joilla ei ole mitään kytköstä ammattiyhdistykseen koskaan ollut. Päinvastoin ilmoittavat inhonsa ammattiyhdistystoimintaa vastaan aina kun tilaisuus tulee.
Jäsenistöä tuki ei niinkään haittaa. Arvostelija ovat siis ulkopuolisia.

eve_avolin

Yksityisen yrityksen osakkaat sijoittavat yritykseen tietäen samalla, että ottavat riskin sijoituksensa menetyksestä.

Veronmaksajat, riippumatta siitä, ovatko liikkeen jäseniä vaiko eivät, tukevat liikoja kyselemättä ay-liikettä vuosittain runsaalla 200 miljoonalla eurolla joka vuosi, kun jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia.

Jos sijoitat vaikka 600 euroa vuodessa ay-jäsenmaksuusi odotat, että siitä noin 100 euroa on työttömyysturvavakuutuksesi ja loput edunvalvontaasi. Se että edunvalvontarahaasi menee puolueille voi olla sinulle ok, mutta miten on veronmaksajien laita, kuka heiltä on kysynyt?

moro

Myönnän jäsenmaksun verovähennysoikeuden olevan ongelmallinen tässä asiassa. Vähennysoikeuteen ei kuitenkaan mikään taho uskalla tässä maassa puuttua, niinkauan kun ammattiyhdistysliikkeellä henki pihisee.

Mitä Tarasti ikinä keksineekään, ammattiyhdistykseen ne eivät uskalla puuttua tässä asiassa.
Jos ne sallivat jossain rajoissa yritysten rahoituksen porvareille,- jatkunee ammattiyhdistyksen tuki myös.

Muuten: Veronmaksajat eivät ole kovin äänekkäitä olleet tässä asiassa. Äänekkäimpiä ovat ammattiyhdistykseen erityisen kielteisesti suhtautuvat joilla itsellään ei ole mitään suhdetta ammattiliittoihin.
Porvaristo/yrittäjätaho, sieltä se parjaus tulee. Maaseudun tukijussit myös.

eve_avolin

Ehkä parjaus tulee siitä, etteivät he voi ymmärtää, mihin esim. SAK tarvitsee 400 miljoonaa euroa joka vuosi.

Jos jäsenen keskimäärin vuosittain maksama jäsenmaksu on 400 euroa ja vertailun vuoksi pelkkä työttömyyskassamaksu YTK:ssa on 65 euroa (jolla saa ansiosidonnaista), käyttää SAK yli 300 miljoonaa tällä matematiikalla pelkkään edunvalvontaan.

Se tekee 1,2 miljoona euroa jokaiselle työpäivälle. Mihin se raha kuluu, toimitilavuokriin ja juristien palkkoihin? Eikö tässä summassa ole vähän liikaa, puoletkin voisi ottaa kevyesti pois, vaikka juuri sen verovähennyksen verran?

Vain ay-järjestöjen jäsenet saavat jonkinlaisen raportin rahankäytöstä ja me muut olemme siitä siksi niin pihalla.

Urpo

>Edustaja Tiura ei ehkä ole pahin vilpistelijä, mutta >typerä hän on. Ei asiaa seuraavaan eduskuntaan
>Jatkoa serannee.

Päinvastoin? Mitä enemmän ja törkeämpiä rikoksia poliitikot tekevät, sitä enemmän tulee ääniä. Onhan tuo nähty aikaisemmissa tapauksissa.

Å. Holm

Niin tiuroille, saunamäille kuin merisaloille on käynyt vanha totuus. Kun käry käy, oletkin yhtäkkiä yksin.

Arja Alho joutui eroamaan (toisen) valtiovarainministerin tehtävästä saadessaan eduskunnasta epäluottamuslauseen. Asiana oli miljoonien (markkojen) velan anteeksiantaminen entiselle SDP:n puoluejohtaja Ulf Sundqvistille.

Alho yritti epätoivoissaan saada "pojat" ja erityisesti puoluejohtaja Paavo Lipposen toteamaan, että näinhän me sen sovimme. Turha vaiva. Ystäviä ei enää tässä vaiheessa löytynytkään ja kenkää tuli yksinomaan hänelle.

Ei ihme, että Alho katkeroitui vaikka ei uskaltanut puolueen mahtimiestä julkisesti asiassa syytelläkään. Vaikka rivien välissä sylttytehdas oli hänen puheissaan kyllä havaittavissa.

Vieras

äänestetään yhteisellä päätöksellä vain henkilöitä, jotka eivät ole olleet eduskunnassa tai valtuustossa ... koskaan.

Vielä parempi, jos heillä ei olisi mitään aiempia kytköksiä poliittisiin puolueisiin ... vain sitoutumattomia, puoluekurittomia hnekilöitä edustamaan kansaa jatkossa. Virkamiehiä riittää, joten myös asiantuntemusta poliittislle broilereille pitäisi olla saatavilla ... kun vain ymmärtäisivät pysyä poissa vanhojen poliitikkojen viitoittamalta, suomalaisen piilokorruption tieltä.

Joku epäili aiemmin, ettemme olisi enää 3. vähiten korruptoitujen listalla ... emme varmasti, emme edes 50 vähiten korruptoituneen maan joukossa - paitsi, jos sitä kysytään politiikoilta.

Eikö?

En tiedä miksi US on ottanut tämän jutun oikein sydämen asiakseen. Luultavasti jotain vanhoja kaunoja löytyisi jonkun US edustajan ja Tiuran/ Tiuran läheisten väliltä, jos asiaa tutkittaisiin.

Tiuraa on puukotettu jo aivan tarpeeksi, lopettakaa jo.

Eduskunnassa asioistamme päättävät monenkirjavat ihmiset. Puhdasta pulmusta sieltä on vaikea löytää, mutta rajansa kaikella. Tiura tuskin on sen seuran syyllisin ihminen.

Vaalirahakohu on tuonut esiin kummallisia piirteitä suomalaisesta yhteiskunnasta. Poliitikot ovat löytäneet jo pitkään urheilijoiden tiedossa olleen harmaan alueen. Jos jotain asiaa ei ole selvästi kielletty, niin se luokitellaan sallituksi. Onneksi tämä vaalirahakohu on tullut esiin ja on mahdollista luoda pelisääntöjä myös poliitikoille. Tosin he itsehän säännöt tekevät, joten kovin suurta mullistusta tuskin tullaan näkemään. Kukapa omaa etuaan haluaa pienentää.

Minä olen ainakin menettänyt täysin luottamukseni koko poliittiseen yhteiskuntaan. Seuraavissa vaaleissa todellakin äänestän esimerkiksi Halla-Ahoa. Vanhat poliittiset päättäjät saavat jo jäädä unholaan.

Sauna Majuri

Olihan tuossa uutisessa hyvääkin, nyt on löytynyt Tiuralle oikea rooli eli Santahaminan saunan selänpesijä.

On siinä kyllä pinta-alaakin mitä jyystää, kun katsoo näitä merisaloja ja muita touhupeppuja.

Tiurahan on ollutkin pelkkä vitsi, mummelit sen Pirkanmaalta ovat sinne eduskuntaan äänestäneetkin kun pitäähän tännekin saada "oma prinsessa" a la Karpela. Ja mummit sen myös jatkoon äänestää myös 2011...

Jyrgi Virtelä

"Perehdy Raamattuun, Katainen! - Jyrki Kataisen puheet lähimmäisenrakkaudesta kuumensivat opposition - Jyrki Katainen sai Eero Heinäluomalta opastusta Raamatun jakeisiin". 15.9.2009. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009091510254180_uu.shtml

"Jos veljenne tai sisarenne ovat vailla vaatteita ja jokapäiväistä ravintoa, 16 niin turha teidän on sanoa: 'Menkää rauhassa, pitäkää itsenne lämpimänä ja syökää hyvin', jos ette anna heille mitä he elääkseen tarvitsevat" (Jaak. 2:15-16).

Jyrgi Virtelä

"Kokoomuksen Hemming: Jarmo Korhonen on läpikiero peluri ja täysin mätä luuseri". 25.6.2009. http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Kokoomuksen+Hemming+Jarmo+Korhonen...

"Olen saanut tarpeekseni siitä, että sinunlaisesi läpikiero ihminen pilaa kaikkien poliitikkojen maineen, tiivistää Hemming sanomansa heti bloginsa aluksi. (...) Hemmingin mielestä keskustan vaalirahasotku on pilannut myös hänen itsensä maineen poliitikkona. - Minä joudun vastaamaan teoista, joihin minulla ei ole mitään osaa. Se on oikeasti väärin, Hemming pamauttaa." (US 25.6.2009. http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/64323-yllattava-purkaus-kokoomuksesta.)

Jyrgi Virtelä

"Lemmenlomalla Thaimaassa - Kansanedustaja Marja Tiura ja miesystävä Olli Ainola lensivät Hua Hiniin yhteiselle lomalle". 27.12.2007. http://www.iltalehti.fi/viihde/200712277023502_vi.shtml

"Nova-pomon väite: Maksoimme Tiuran lennon Thaimaasta - Nova Kiinteistökehityksen toimitusjohtaja Arto Merisalo sanoo Novan maksaneen kansanedustaja Marja Tiuran lentolipun Thaimaasta Suomeen vuonna 2007". 14.9.2009´. http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=200...

tapio_o_neva

Muistaakseni lääkintöhallituksen entinen pääjohtaja suositteli lemmenlomia. Se tekisi Yleisradiolle ja eduskunnalle hyvää. Molemmat Pattajalle ja samaan vanhaan vuokralentokoneenseen.