Lauantai 16.2.2019

Automyyjä jäi tavoitteista ja sai potkut: voitto oikeudessa ja 10 kk:n palkka

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.8.2014 11:51
|
Irtisanottu autokaupan työntekijä on voittanut oikeudessa, ja työnantaja on määrätty korvaamaan hänelle kymmenen kuukauden palkan kokoinen rahasumma.
 
Oikeuden mukaan irtisanotun automyyjän asetettuja kappalemääräisiä tavoitteita alhaisemmat myyntitulokset eivät johtuneet yksinomaan tai edes pääasiallisesti automyyjän laiminlyönneistä, aikaansaamattomuudesta tai asennoitumisongelmista. Seurantajakson tuloksiin vuosina 2010 - 2011 oli merkittävässä määrin vaikuttanut työnantajan menettely. 
 
Autotalo ei ollut osoittanut, että irtisanomiselle olisi ollut asiallinen ja painava syy. Yksipuolisesti asetetut myyntitavoitteet eivät olleet oikeuden mukaan ainakaan kaikilta osin realistiset. Myyjä oli työskennellyt yrityksessä lähes 20 vuotta.
 
Käräjäoikeus harkitsi, että näissä olosuhteissa työsuhteen perusteettomasta päättämisestä tuomittava lainmukainen korvaus myyjälle oli kymmenen kuukauden palkkaa vastaava korvaus. Mainitusta korvauksesta neljän kuukauden palkkaa vastaava määrä oli katsottava korvaukseksi kantajan kokeman loukkauksen aiheuttamasta aineettomasta vahingosta. Itä-Suomen hovioikeus ei muuttanut tuomiota.
 
Asiasta kertoi Edilex.
 

Jaa artikkeli:

Kommentit