Torstai 20.6.2019

Omat ”tuhosivat” Laura Rädyn?

Luotu: 
25.8.2014 16:56
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Ministeri Laura Räty sanoi tänään tiedotustilaisuudessa "asettaneensa sanansa erittäin huonosti" ja pahoitteli asiaa.
|

Faktakulma

Tästä ministeri Laura Rädyn Verkkouutissa esittämästä kysymyksestä kohu käynnistyi: – Kuinka moni suomalainen löytää itsensä ryhmästä, joka tienaa alle 2 100 euroa tai 2 600 euroa?

Kokoomuksen hallituskumppanin SDP:n leiristä vastattiin viime perjantaina melko nopeasti, että kyseiseen tuloluokkaan kuuluu noin puoli miljoonaa suomalaista, ja kohu oli valmis. 

Sosiaali- ja terveysministeri Laura Rädyn (kok.) kokoomuksen Verkkouutisille esittämä kysymys suomalaisten pienituloisten määrästä on herättänyt demarileirissä sekä vasemmistoliiton ja perussuomalaisten parissa ilkkumista ja ihmettelyä. Yksi ihmetyksen aihe on, että Rädyn hankalaan asemaan ajanut lausunto tuli julki kokoomuksen omassa verkkolehdessä Verkkouutisissa.
 
- Kornia tässä on, että kokoomuksen oma verkkolehti tuhosi oman ministerin. Oliko haettu selkäänpuukotus? Vasemmistoliiton riveissä kuntavaaleissa ehdolla ollut pääluottamusmies Teemu Hiilinen kysyy Twitterissä.
 
Ainakaan tässä vaiheessa Rädyn poliittinen ura ei lausuntoon ole kuitenkaan kaatunut. Hän jatkaa ministerinä, vaikka kohulausunnon jälkeen Yleisradio on kaivanut esiin myös hänen osinkoina ottamansa tulot lääkärin töistä. Ministeri selvitti tänään sanomisiaan ja tekemisiään tänään erillisessä tiedotustilaisuudessa ja pahoitteli.
 
Kohun nostattaneen jutun julkaisseen Verkkouutisten vastaava päätoimittaja Alberto Claramunt seisoo sen takana. Hänen mukaansa kokoomuksen johdosta ei ole myöskään lähestytty verkkolehteä haastattelun julkaisemisen vuoksi.
 
- Juttu on julkaistu ja sen takana ollaan. Se oli normaali ministerihaastattelu ja tehty Verkkouutisten aloitteesta. Kun sen lukee kokonaisuudessaan, siinä on näkökulmana, ulotetaanko lapsivähennys myös laajemmalle eli keskituloisiin vai ei. Kaikki eivät halua lukea juttua kokonaan, vaan siteeraavat vain yhtä kohtaa, Claramunt sanoo.
 
Kokoomuksen Verkkouutisten lukijamäärä kasvoi Laura Räty -jutun ansiosta viime viikolla voimakkaasti, 122 prosenttia.

Faktakulma

Tästä ministeri Laura Rädyn Verkkouutissa esittämästä kysymyksestä kohu käynnistyi: – Kuinka moni suomalainen löytää itsensä ryhmästä, joka tienaa alle 2 100 euroa tai 2 600 euroa?

Kokoomuksen hallituskumppanin SDP:n leiristä vastattiin viime perjantaina melko nopeasti, että kyseiseen tuloluokkaan kuuluu noin puoli miljoonaa suomalaista, ja kohu oli valmis. 

Onko Laura Rätyyn kohdistuva kritiikki kohtuutonta?

3179 ääntä annettu
Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka S. Palo

On se ikävää, että politiikassa aktiivisesti mukana olevana välttää verojärjestelyllään kokonaan maksamasta kunnalle kunnallisveroa ja sitten vielä valitaan samaan kuntaan SoTe sektorin apulaiskaupunginjohtajaksi. Näinkö ne muut veronmaksajat palkitaan ?

Tony Kunnari

Yleisesti ottaen:

- Vaikka rikosta ei olisi tehty, ei teko välttämättä nauti kansan luottamusta suosiosta puhumattakaan. Sama myös toisin päin; vaikka rikos olisikin tehty, ei teko välttämättä ole tuomittava kansan silmissä. Kaikki riippuu siitä miten järjestelmä toimii ja mikäli jokin asia närästää, on otettava siihen kantaa, jotta asia muuttuisi.

Hannu Mononen

"...ei teko välttämättä nauti kansan luottamusta suosiosta puhumattakaan" -- onneksi se selviää viimeistään huhtikuussa 2015 pidettävissä eduskuntavaaleissa.

Jos katsotaan istuvaa eduskuntaa, siellä istuu myös aivan oikeasti tuomioistuimessa rikoksista tuomittuja, joten kansan suosio ja luottamus eivät seuraa aina lakikirjaa 1:1.

Jukka S. Palo

Todellinen ongelma on se, että sillä samaisella moraalilla sitten hoidetaan koko valtakunnan asioita esimerkiksi suhteessa EU:hun.
Oma maa ollaan valmiita myymään itselle saatavasta "taivaspaikasta" leveämpien pöytien ääressä, vaikka politiikan pitäisi olla YHTEISTEN asioiden hoitamista.

Teuvo Valkonen

Ministerin ja poliitikon toimintaa ei joidenkin mielestä saisi arvostella epämoraalisuudesta, vaikka laki sen sallii. Sellainen laki, joka ei ole synkassa kansalaisten moraalikäsitystsen kanssa tulisi "roskistaa" mappi kuuteen. Ja toisekseen poliitikkoa pitääkin saada arvostella, jos hänen toimintansa sitä vaatii. Kohtuutonta tai ei poliitikon on vaan kestettävä. Kuulunee tehtävän luonteeseen ja demokratiaan.

Laitinen Kimmo

Kaikki on sitä miltä näyttää , eikä se muuksi muutu.
Kuka uskoo että Kokoomus puolueena haluaa vähentää yrittäjien ( lääkärien)
Verosuunnittelua ja lisätä heidän verotaakkaa. se uskoo kuka haluaa. Ei he halua oman uskollisempien kannattajiensa veroja lisätä, Stubb & co haluaa vain kusettaa verokirjalla työskenteleviä palkansaajia.
"

Veikko Mäkitalo

Puupäitten kokoontumisajot, soini ja ja kepuliero, en muista nimeä, ohjaksissa. Puupåitä tuntuu löytyvän kosolti, kun rikollinen Hautala saatiin parlamenttiin parlaamaan paskaa . Trollikolonna batman puikoissa, Elo ruorissa, ei hyvältä näytä . Syksyn kuluessa saamme varmasti Ukrainan alueelta jännää battlematskua joten lumia odotellessa jyystäkää toisianne kuin viimeistä päivää.

Matti Kouri

Räty kertoi tiedotustilaisuudessa, että tänä päivänä hän harkitsisi toisin.

Miksi?

Luulenpasyyn olevan sen, että jos tästä samasta moraalittomasta kikkailusta jäisi kiinni joko Helsingin apulaiskaupunginjohtajana tai ministerinä, voisi eroilmoitus olla lähellä!

Toisin sanoen - hänen mielestään tavallisena lääkärinä voisi tehdä sitä edelleenkin.

Jos tämä ei ole sitä kokoomuslaista kaksinaismoralismia, niin mikä sitten!

Seppo Saari

Näin vaalikauden lopulla tulee yllättäen mahdolliseksi tehdä huomioita siitä, miten muiden (kuin PS) poliitikkojen möläyksiä käsitellään mediassa ja miten heidän puolueensa ja some-kommentit niitä jauhavat. Onko väki samaa vai ei? :-p
Tuttu lause oli "sitä saa, mitä tilaa"?

Jaakko Kojo

Peitefirmaa ei perusteta muutaman satasen takia. Pikemminkin kyse on kymppitonneista. Mitä sitten tulee ministerin luuloihin palkkauksesta, kokemattomana lipsahti karkea virhe. Täällä elää paljon ihmisiä tonnin palkalla. Köyhiä on OECD:n mukaan toista miljoonaa. Heille pitää kompensoida leikkausten aiheuttamat menetykset. Räty, kaiva paperit esiin molemmista asioista ja puhutaan vastaisuudessa totuutta.

Osmo Marttila

Kyllä Räty aivan itse teki ja tekee tuhotyönsä.

Hänen oma vuosikausia jatkunut ja edelleen jatkuva määrätietoinen erittäin kyseenalaisin menetelmin itselleen täysin ansaitsemattomia taloudellisia etuja ja muita etuisuuksia hakkiva toiminta on kaiken aikaansaaja.

Miten ihmeessä tällaiselle egoistiselle persoonalle voisi muka luovuttaa vastuunalaisia tehtäviä - varsinkaan muiden hyvinvoinnista huolehtimisessa? Eikö Suomesta todellakaan saada parempia jäseniä edes valtioneuvostoomme?

Anssi Rantala

Kaunaradio YLE on jälleen puhunut ja jäljet johtavat sylttytehtaalle.
Niin tai näin, Rädyn on vaihduttava. Homma on saatava nopeasti pois päiväjärjestyksestä! Vaaleihin mennessä on asia pois unohdettu ja uusi ja parempi kasvo ajettu sisään.

Puolueiden olisi oman edun nimissä oltava huolellisempia nimityksissään. Ei tuollainen nuori lääkärirouva oikein istu ministeriksi. Ei siihen istuisi nuorempi mieskään. Katu-uskottavuus on tainnut unohtua politiikan tekijöiltä? Kansa on valveentuneempaa kuin koskaan ja rankaisee tötöilystä, kuten on nähty.

Kokoomus ei todellakaan kaipaa omia kiuruja ja guzeninojaan. Homman on pyörittävä ilman tunarointia ja turhia pääkaupunkiseudun äänestyskuvioutopioitaaan. Nyt Stubb tarkkana!