Sunnuntai 16.6.2019

Perussuomalainen paljastaa: Laura Rädyn palkka +3670,91 €/kk

Luotu: 
28.8.2014 09:45
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Laura Räty nousee eduskuntaan Lasse Männistön tilalle. Se tietää hänelle 3670,91 euron lisätuloja kuukaudessa.

Perussuomalaiset ovat närkästyneet siitä, että kokoomuksen Lasse Männistö valittiin keskiviikkoisessa valtuuston kokouksessa Laura Rädyn viransijaiseksi Helsingin apulaiskaupunginjohtajan paikalle.

Sosiaali- ja terveysministeriksi kesällä nimitetty Räty nousee samalla Männistön tilalle eduskuntaan.

-Kyseessä on varsin erikoinen piiri pieni pyörii -kuvio, sillä kokoomuksella olisi ollut tehtävään useampia pätevämpiäkin potentiaalisia ehdokkaita, mutta Männistön valinnalla muutenkin kyseenalaisilla tavoilla tulojensa maksimoimista harrastanut Laura Räty sai 3670,91 euron korotuksen kuukausipalkkaansa, Helsingin varavaltuutettu ja perussuomalaisten Helsingin piirin puheenjohtaja Nuutti Hyttinen kommentoi Puheenvuoron blogissaan

Palkankorotuksella Hyttinen viittaa siihen, että eduskuntaan noustessaan Räty saa ministerinpalkkion päälle puolet kansanedustajan palkkiosta, eli 3177,50 euroa kuussa, sekä puolet kansanedustajan verovapaasta kulukorvauksesta, 493,41 euroa kuussa.

Samaan asiaan puuttuu omassa blogissaan Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Simon Elo, jonka mukaan apulaiskaupunginjohtajan viransijaisen tehtävä täytettiin ilman avointa hakua ja pätevyyden arviointia. 

-Laura Rädyn siirryttyä ministeriksi hänen viransijaisuuttaan hakee kansanedustaja, jonka siirtyminen apulaiskaupunginjohtajaksi nostaisi Rädyn eduskuntaan ja samalla toisi hänelle ministerinpalkkion päälle puolet kansanedustajan palkkiosta.

Räty nousee Männistön tilalle eduskuntaan, koska vuoden 2011 eduskuntavaaleissa hän jäi kokoomuksen ensimmäiselle varasijalle Helsingissä. Männistö puolestaan joutuu jättämään eduskunnan, koska apulaiskaupunginjohtaja ei voi olla kansanedustaja.

Lasse Männistön isä Jukka Männistö valittiin Kevan toimitusjohtajaksi viime keväänä. Laura Räty oli tuolloin Kevan hallituksen puheenjohtaja.

Laura Räty nousi otsikoihin viime viikolla, kun SDP:n kansanedustaja Tarja Filatov puuttui hänen lausuntoonsa Suomen pienituloisista. Sen jälkeen julkisuudessa on puitu Rädyn palkkajärjestelyjä hänen toimiessaan yksityislääkärinä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Otto Gustafsson

Mitenköhän tuo kommentti liittyi itse asiaan? (Erään puolueen jäsenille on annettu tehtäväksi, uutisen sisällöstä riippumatta, kommentoida perussuomalaisia aina negatiivisesti ja muistuttaa siitä, että "Soini ei halunnut hallitusvastuuta", jotta toiston avulla saataisiin disinformaatio perille. Hieman haiskahtaa nyt...)

Räty on kertonut, ettei ole ahne tai pyrkinyt maksimoimaan tulojaan. Nyt hän kuitenkin optimoi omat tulonsa sillä, että valitsi sijaisekseen henkilön, jonka johdosta hän nousee eduskuntaan ja saa itselleen kansanedustajan edut. Lisäksi tilannetta ei yhtään paranna tuo Kevan kuvio.

Tuntuu siltä, että tiikeri ei pääse raidoistaan ja Räty onkin pohjimmiltaan ahne itselleen etuja haaliva pyrkyri. Lääkäritoimen järjestely 2006-2009 meni vielä selityksillä, mutta tässä tapauksessa, kun pätevintä ei valittu, vaan itselle sopivin, alkaisi olla aika vanhan poliitikkolegendan mukaan "kirjoittaa kaksi kirjettä."

Jouni Halonen

Ei kukaan muu kuin wannabejakkupuvut. Ylipäätään, kun elämme puoluekurioligarkiassa, niin muuta vaihtoehtoja kansanvallan kannattajalle ja Suomen itsenäisyyttä kaipaavalle ei ole kuin Itsenäisyyspuolue. Kannatusyhdistysten läpimeno on valitettavasti puoluekuriin tottuneessa populassa melko heikkkoa.

Kaarle Akkanen

Aika ihmeellinen järjestely? Mutta näin saatiin Räty eduskuntaa, vaikka häntä ei aikanaan sinne valittu. Kaikki taas meni ns. laillisesti. Hyvä veto, mutta mikä oli/on hinta, jolla ko. järjestely onnistui? Jotain lupauksia on varmaan annettu suuntaan jos toiseenkin!?

Mikael Latvala

On se vaan kumma, kun kansanedustaja voi olla samalla ministeri ja/tai kaupunginvaltuutettu, mutta apulaiskaupunginjohtaja ei. Onneksi sentään tämä neljä suora ei ole mahdollinen eli europarlamentin jäsen - ministeri - kansanedustaja - kaupunginvaltuutettu.

Jotta saataisiin uskottavauutta ja uutta verta Suomen ummettuneelle poliittiselle pelikentälle, niin pitäisi säätää välittömästi laki, joka tekee mahdottomaksi kansanedustajalle toimia samaan aikaan ministerinä ja/tai kaupunginvaltuutettuna.

Petri Suomi

En ota vetoa vastaan, sillä se vanha totuus ei miksikään ole muuttunut.

Ei ole väliä mitä krjoitaaan, kunhan vain kirjoitetaan. Nimimi oikein ja kuva on pelkkää plussaa. Kansa kiittää.

Tämän keksi jo aikoinaan mediamoguli Larry Flynt, joka Kentuckyn perämetsän aputoimittajan paikalta sai potkut julkaistuaan paikallisia juoruja lehdessä ohi omistajan. Kenkää tuli, vaikka muutaman sadan lehden levikistä piti ottaa silläkertaa useita lisäpainoksia, kun ne loppuivat myyntipisteistä sitämukaa.

Hän haastoi omistajan oikeuteen, voitti jutun ja perusti saamillaan korvausrahoilla ja lainan tuevin aluksi miestenlehti Hustlerin ja myöhemmin menestyksen myötä muutaman muun suurempien piirien juorulehden. Hän kertoo elämäkerrassaan (kirjassa, ei elokuvassa) aiheuttaneensa välillisesti muutaman murhan, satoja poliittisia skandaaleja, yritysten kaatumisia ja ihänet yritettiin salamurhata, joten loppuelämä menee pyörätuolissa ja keinotekoisten keuhkojen hengittäessä. Hänet on nimellisesti ja tosissaan haastettu satoja kertoja oikeuteen kunnianloukkauksista, mutta kertakaan ei ole tullut sakkoja kummempaa. Ne ovat taas vain lisänneet lehtien levikkiä ja nyttemin nettisivujen latauksia.
Hänen lehtiensä kaikki toimittjat eivät tarvitse hakea juttuja, vaan valita ne, koska poliitikot, muusikot, esiintyjät ja useat turhakkeet haluaa heistä kirjoitettvan edes vähän jotain kuohuttavaa.

Vähän samantyylistä toimintaa ja puffaamista on havaittavissa Suomenkin mediassa.
Laura Räty saa tulevissa vaaleissa äänivyöryn.

Petri Suomi
Vastaus kommenttiin #23

"Pieni" sivuseikka siihen Keva soppaan, josta kaikki alkoi. Edellinen toimitusjohtaja Ailus ajeli työsuhdeautolla, joka mielletään kalliiksi, koska oli BMW ja avoauto. Se kuitenkin oli BMW malliston halvimmasta päästä. Käytettynä jopa hankala hinnoitella ja myydä Suomessa.

Nykyinen toimitusjohtaja vaati itselleen Skodan, joka mielletään yleisesti halvaksi autoksi, jota se ei ole. Toimitusjohtaja halusi Skodan kalleimpaan malliin myös lisävarusteita ja sai näin käyttöönsä ostohinnaltaan kalliiman auton kuin edellinen toimitusjohtaja. Kovin moni ei tiedä/miellä, että kallein Skoda Superb maksaa noin 60 000€ + lisävarusteet. BMW:n 1 sarjan capriosta ei lisävarusteineenkaan tarvitse maksaa lähellekään tuollaista hintaa.

Automerkin valinta haiskahtaa sekin tietoiselta hämäykseltä. Löytyyköhän luurankoja vielä lisää. Meno alkaa vaikuttamaan samalta, kuin Espanjassa asuessani.

Petri Suomi

Jos palkka on laillisesti hankittu ja sen ovat hänen edeskäypänsä hyväksyneet, niin eihän se hullu ole joka pyytää, vaan se joka maksaa.
Itsekin kuvittelin pääseväni eroon maailman tylsimmästä hommasta, eli koodaamisesta ja tietyn alan ohjelmistojen koodaamisesta. Pyysin puhelimitse käydyssä keskustelussa niin karmean palkkion ja edut hommasta, että varmaan en tule kysymykseenkään. Toisin kävi ja enhän minä ole tottunut perumaan lupauksiani.

Näillä Rädyn tekemisillä ei välttämättä voi yleistää kokoomusta, tosin Stubbin lausuma armahdus/sääli-kommentti kaipaisi vähän lisää analysointia. Heidi Hautala joutui aikanaan eroamaan tehtävästään satkun pimeän remonttimiespalkan vuoksi.
Miksei silloin annettu armon käydä oikeudesta. Pikku-Laura näyttää olevan vähän suositumpi pakkaus. Ei muuta kuin lisää hommia jottei ehdi hoitaa kunnolla niistä mitään ja jokaisesta muutaman tonnin lisäpalkka :) ja sossun tuet ja leipäjonojen leivät vielä hänelle suotakoon provikaksi :)

Jukka S. Palo

Ilman muuta harkittua. Kyllä kokoomuslainen tietää, että palkkiovirat toimii kuin asuntokauppa. Kyn yhdelle ylhäällä suhmuroidaan komea paikka, niin ketju siitä alaspäin on pitkä ja tarjoaa kaikille kerroksille etenemisen mahdollisuuden.

Olli Harju

Meniköhän se nyt niin, että Räty nimitti uuden apulaiskaupunginjohtajan.... Pistäkää nyt hyvät ihmiset tänne vaikka nimet jotka nimituksen äänstyksellä valitsivat, niin saatte sitten lisää polttoainetta jutuillenne. Perussuomalaiselle "paljastajalle", ihmetellään yhdessä kun saa saman kansanedustajapalkan kuin muutkin edustajat. Miten kehtaa... eikä kieltäydy !

Juha Väätäinen

Arvon kommentoijat!

Vilkaiskaapa paljonko Lasse Männistön palkka nousi kansanedustajan 6355 eurosta, kun liksaa ryhtyy maksamaan Helsingin kaupunki apulaiskaupunginjohtajalleen, jolla ei ole sen paremmin johtajakokemusta kuin johtamansa terveys - ja sosiaalialan osaamista! Jotkut junailee hyviä henkilökohtaisia bisneksiä puolueensa avulla!

Olli Harju

HS/ "Kaupunginvaltuuston äänestyksessä Männistö sai 54 ääntä, sosiaali- ja terveysviraston osastopäällikkö Juha Jolkkonen yhdeksän ääntä, erikoislääkäri Antti Holopainen neljä ääntä ja valtuutettu Sami Muttilainen kaksi ääntä." Onko se Juha niin, että jotkut harvat junailiat ovat 54 henk. ja enemmistö on sitten yhteensä 15 henk. Perin outoa...

Mikko Paavola

Eihän se vielä riitä että Rädyn palkka nousi reilusti yli 3000 €/kk - sillä myös Lasse Männistön palkka nousi n 6000 €/kuukausi. Kaikki oli sovittu jo etukäteen. Männistön isän palkka taisi nousta myös noin puolella kun hänet YTHS;n tj paikalta nimitettiin KEVAN toimitiusjohtajaksi jossa hän saa 18.500 €/kk ja muut lisäedut åäälle. Ailuksella oli tuotakin suurempi palkka mutta Ailushan oli syytön moniin niihin asoihin mistä julkisuus häntä syytti. Se että KEVA piti kahta arvokasta asuntoa tyhjillään ei ollut Ailuksen syy ja oli tyhmää. Ailus oli vaalinnut avoauton ja kenkutti kansalaisia - kanslaiset olivat kateita ja tyhmiä. Ailuksen asunnon remontointihintakaan ei johtunut Ailuksesta vaan miehet sen teki. Yksinelävää ja kaunista naista voi aina liehitellä.

Kimmo Leino

Ottiko KUKAAN huomioon, että kun on kansaedustajana siirtyy "kansanedustajien" eläkelain alaisuuteen; ja tuossa "LAISSA" EI ole eläkeleikkuria, ja bonuksena tulee "kansanedustajien" sopeuttamiseläke. Kun nämä laskee yhteen, kyllä minäkin hyväksyisin järjestely, vaikka palkka TILAPÄISESTI vähän laskisikin ! Ja YKSIKIN kausi kansanedustajana riittää siihen, että eläkeikä EI nouse, vaikka lakeja muutettaisiinkin. Haluan nähdä sen päivän, kun eduskunta äänestää läpi ELÄKELEIKKURIN kansanedustajien eläkelakiin ! Siis KAIKKI asiat huomioiden TODELLA hyvä diili ! Ja ME MAKSAMME !