Lauantai 19.1.2019

Stubb: ”Aikakaudelle historiallinen budjetti”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
28.8.2014 19:46
Päivitetty: 
28.8.2014 21:05
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Pääministeri Alexander Stubb (kok.) esitteli vastavalmistunutta vuoden 2015 budjettia torstai-iltana.
|

Pääministeri Alexander Stubbin (kok.) hallitus hillitsee ensi vuoden budjetissaan valtion velkaantumisen tahtia. Valtio velkaantuu silti edelleen roimasti.

Budjetti valmistui torstai-iltana.

– Me olemme saaneet budjetin kasaan ja myös rakennepoliittisen ohjelman, Stubb ilmoitti hieman kello 19:n jälkeen tiedotustilaisuudessa.

Vuoden 2015 budjetti on noin 4,5 miljardia euroa alijäämäinen, minkä summan menoistaan Suomi siis joutuu rahoittamaan velalla. Alijäämä on merkittävästi pienempi verrattuna tämän vuoden noin 7,4 miljardiin euroon.

– Se on kuitenkin noin kolme miljardia vähemmän kuin viime vuonna, Stubb iloitsi.

Stubb oli tyytyväinen kestämättömäksi kuvailemansa velkaantumisvauhdin hidastamiseen. Valtionvelka nousee silti vuoden 2015 lopussa noin 102 miljardiin euroon.

– Se, mikä tekee tästä tälle aikakaudelle historiallisen budjetin on se, että se [alijäämä] on toista vuotta peräkkäin pienempi kuin edellisenä vuonna.

Hallitus sai sovittua myös rakennepoliittisen ohjelman toimeenpanosta. Stubbin mukaan budjetti syntyi yhteistyökykyisissä tunnelmissa.

– Yhtään yötä ei valvottu, yhtään erityisen tiukkaa tilannetta ei ollut, hän sanoi.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kauko Kangas

Stubbin toimintaan sopii erinomaisesti vanha suomalainen sananlasku:
" Aina olen itseni kehunut ja kehutuksi tullut".
Hallitus unohti lapset, lapsiperheet, työttömät, köyhät ja Helsingin ulkopuolisen Suomen. Päälle tulee vielä Kokoomuksen nimityspolitiikan suhmurointi ja Rädyn töppäysten peittely, niin ei uskoisi edes kloppimaisesti käyttäytyvän Stubbin viitsivän ylvästellä "saavutuksillaan"

Erland Salo

"Stubb: ”Aikakaudelle historiallinen budjetti”

Niinpä. En tuossa budjetissa mitään muuta "historiallista" näe kuin kokoomuksen edelleen jatkuva tavallisen kansan kurjistamien ja rikkaiden rikastaminen.

Vassarit lähtivät hallituksesta ja se naurattaa koko ajan.

Samoin tekivät Katainen ja Virkkunen, jotka tosin lähtivät kuin rotat uppoavasta laivasta. Siis: "Hoitakaa muut skeidahommat. Me lähdemme tienaamaan".

Lauri Viljanen

"aikakaugelle historiallinen budjetti" Aleksanteri on kerrankin oikeakssa. Budjettiesitys johtaa siihen että työttömien määrä lisääntyy 100-200 tuhatta ,tuotanto putoaa 10% nykyisestäänkin. Valtion velka nousee yli 10 miljardia + Eu:n pakoitepolitiikasta ja NATO tuksesta syntyvä 5 miljardin lisälainan tarve. Todella historiallista.

Ari Kuivanen

Mitäs niille eläkeläisille ja lapsiperheille jakamaan turhaan rahaa tärkeintä että kaikkein vähävaraisimmat saavat pikku roposensa:Jygälle n puoli miljoonaa euroa neljän kuun duunista ja Lauralle vaatimaton 3600 euroa lisää kuussa.