Sunnuntai 20.1.2019

Käry kävi - poliisi jakoi sakkoja 2000:lle

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.9.2009 15:53
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva

Viime viikolla toteutetun turvavyövalvontaviikon aikana poliisi kirjoitti 1970 rikesakkoa turvavyön käyttämättä jättämisestä.

Reilusti suurin osa sakotetuista oli henkilö- ja pakettiauton kuljettajia, mutta joukossa oli myös 49 henkilöä jotka vanhempina laiminlöivät lasten turvavälineiden käytön.

Valvontaviikko oli osa Euroopan liikennepoliisiverkoston TISPOLIN operaatiota joka toteutettiin yhtä aikaa verkoston jäsenmaissa. Suomessa valvonnan toteutti Liikkuva poliisi ja Helsingin poliisilaitos. Euroopan laajuisia tuloksia valvontaviikosta on tulossa myöhemmin syksyllä.

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnan tekemän arvion mukaan turvavyö pelastaisi Suomessa vuosittain noin 50 ihmistä kuolemalta. Lisäksi jopa kaksi kolmesta onnettomuuksissa vammautuneista turvavyöttömistä olisi voinut selvitä onnettomuudesta lievimmin vammoin tai kokonaan vammautumatta.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

kse

Eihän tällainen uutinen voi pitää paikkaansa - että muka 50 pelastuisi. Eikös liikenteen suurin ongelma - ainakin poliisijohdon ja Liikenneturhan mukaan - ole se, että tavalliset perheenisät ja -äidit ajavat 3 km/h ylinopeutta tyhjällä kuivalla tiellä päiväsaikaan. Kyllä tämänkin jonninjoutavan turvavyöratsaamisen resurssit olisi voinut paljon paremmin käyttää kyttäämällä rauhallista iltaliikeenettä 100->80 km/h tai 80->60 km/h -paikoissa.

TakojaIlmarinen

Kyllä turvavyö ratsia oli paikallaan, mutta miten on tämä kännykkään puhumisen laita. Nykyisin joka toinen auto ajaa yhdellä kädellä sataa ja harvassa autossa on automaattivaihdetta. Se taas näkyy hitaana liikkelähtönä kun toinen käsi tarvitaan puhelimeen ja toinen vaihdetankoon.

Länsiväylällä myös ajetaan tolkuttomia nopeuksia sellaisina aikoina kun siellä on tie auki taivasta myöten. Sinne kyllä moni joutuukin, kuten olemme saaneet lehdistä lukea.

Tämä nopeuden nollatoleranssi on taas jonkun nolla-aivoilla varustetun poliisin suurin oivallus.
Sellainen komisario löytyy Helsingistä!

EP

Poliisi valvoo ja selvittää sitä mitä johto haluaa. Kun kesämökillä käy varkaita… saat todistuksen ja se siitä jos ei satu ihan ihme tuuria. Selviää isompi satsi kerralla. Kun autoasi vaurioitetaan ei toimenpiteitä koska ei ole resursseja. Siis kun yksityinen kansalainen kohtaa rikollisuutta ei ketään kiinnosta ei varsinkaan poliisia kun ei ole … Mutta on kuitenkin aika vahtia muutaman km ylinopeuksia ja turvavöitä. Kai nuo ovat niin paljon tärkeämpiä kuin tavallisen kansalaisen omaisuu.

Unto Mono

Voi voi. On se sitten hankalaa.

"Turvavyö vaatii vyöttämistoimenpiteen, ja on käytössä hankala varsinkin, kun tarvitsee kääntää paljon rattia."

Suosittelen sinulle vilpittömästi joukkoliikennettä niin vältyt kohtaamasta moista ongelmaa.