Perjantai 18.1.2019

Kaikkonen junaili itselleenkin tukea Nuorisosäätiöstä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.9.2009 13:24
Päivitetty: 
19.9.2009 20:24
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) ei suostu kertomaan, kuka muu säätiön hallinnossa on saanut vaalitukea.

Faktakulma

Keskustataustainen Nuorisosäätiö on perustettu 1961. Se on yleishyödyllinen säätiö, joka rakennuttaa ja vuokraa asuntoja nuorille aikuisille. Säätiön toimintaa rahoitetaan muun muassa Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) ja Valtion asuntorahaston rahoilla.

Keskustan kansanedustaja Antti Kaikkonen on järjestellyt itselleen vaalitukia. Kaikkosen johtama Nuorisosäätiö on tukenut Kaikkosta niin eduskunta-, kunta- kuin europarlamenttivaaleissakin.

Kaikkonen kertoi Alma Median Helsingin toimitukselle lauantaina, että hän on saanut vaalitukia säätiöltä, jonka puheenjohtajana hän on ollut vuodesta 2003. Kansanedustaja sanoo, että tuen antamisesta on sovittu "hallituksen piirissä". Hän on siis ollut itse päättämässä siitä, että saa vaalitukea.

Aiemmin lauantaina on kerrottu Kaikkosen johtaman säätiön rahoittaneen pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) presidentinvaalikampanjaa.

- Linja on ollut se, että säätiön hallinnossa olevia on tuettu vaaleissa. Tuki on ollut pienimuotoista, kyse on ollut muutamista sadoista euroista muutamiin tuhansiin, Kaikkonen sanoi.

Kaikkonen ei suostu kertomaan, kuka muu säätiön hallinnossa on saanut vaalitukea. Säätiön hallituksessa ei istu Kaikkosen lisäksi ainakaan muita kansanedustajia.

Raha-automaattiyhdistys on kertonut tekevänsä tarkistuksen Nuorisosäätiössä maanantaina.

 

Faktakulma

Keskustataustainen Nuorisosäätiö on perustettu 1961. Se on yleishyödyllinen säätiö, joka rakennuttaa ja vuokraa asuntoja nuorille aikuisille. Säätiön toimintaa rahoitetaan muun muassa Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) ja Valtion asuntorahaston rahoilla.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Alex1

"Rahamonopolien tuottoja ei saa kanavoida puolueille tai niistä riippuvaisille yhdistyksille/säätiöille. Tämä pitäisi myös laissa säätää."

LOL!

Käytännössä kaikki raha mikä lahjoitetaan RAY:ltä ja Veikkaukselta menee yhdistyksille, joita hoitavat politiikot. Nämä ovat suomalaisen poliittisen järjestelmän jatke kuten Ylekin, jossa voidaan puuhastella yhteiskuntaa oman aatemaailman suuntaan, ja hoitaa työpaikkoja suojateille.

Miksi sinä oikein luulet, että kaikkien urheilu-, lapsi-, päihde- ja kulttuuria tukevien järjestöjen keulakuva-pj:nä jne patsastelee juuri politiikot? Ihan vain kiinnostuksesta asiaa? Joopa joo.

Katso joskus huviksesi poliittisten taustavaikuttajien listoja, esimerkiksi lukemalla poliittisten nuoriso-, nais- ja vastaavien järjestöjen lehtiä, katsomalla erilaisten järjestöjen johtokuntien koostumusta, lukemalla kannanottoja ja vastaavia takavuosilta ja vertaa niitä "yleishyödyllisten yhdistysten" henkilökuntaan.

Pätevyyttäänkö nämä nuorbroilerit niihin työllistyvät.. :) Jep, jep.

veijo venäläinen

Tilintarkastukset ulkopuolisten tehtäväksi.
Ja hyvä veli tilintarkastajia ei hyväksytä.

Missä viipyy Valtion hallitsemien yhtiöiden
lahjoitukset kansanedustuslaitokseen?
Onkohan Kelakin mukana touhussa.
Odotan mielenkiinnolla.

Nyt ymmärtää näiden Suomen RAY Veikkauksen ja
vastaavien monopolin säilyttämisen Suomessa.
Sinne valitaan johtajiksi entisiä poliitikkoja.
Siis pukki kaalimaan vartijana.

Vieras

Asukaslistat näkyviin, niin nähdään onko toiminta RAY:tä säätelevän lain mukaista yleishyödyllistä toimintaa.

Palkkiovirassa Mönkäre (sos.) laiminlyönyt pahasti tehtävänsä RAY:n johdossa.

(Ilmeisesti tilinpäätöstietoja ei valvota lainkaan näillä vakiintuneilla hakijoilla ja oikeasti avustuksia tarvitsevat yleishyödylliset yhteisöt jäävät ilman RAY:n avustuksia)

Alex1

"Asukaslistat näkyviin, niin nähdään onko toiminta RAY:tä säätelevän lain mukaista yleishyödyllistä toimintaa."

Hyvä huomio. Näitä vastaavia säätiöitä on aika monta tässä maassa, jotka voitaisiin tutkia. Kaikkea jännää löytyy kyllä taustalta, kun vähän pengotaan.

Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka suuri osa puolueiden "erityisasiantuntijoista", "erityisavustajista", puoluekirjalla olevista järjestöjyristä ja puoluetoimiston työntekijöistä asuu kovan rahan asunnoissa kuten tavallinen kansa. Ehkä joku suoraselkäinen asuukin, mutta epäilen.

Voi tulla yllätyksenä ihmisille, kuinka sidoksinen järjestelmä poliittinen todellisuudessa on, ja miten vaihdanta todellisuudessa toimii akselilla mielipiteet - vallankäyttö - hyöty. Järjestelmän tunteminen selittää nimittäin yllättävän paljon asioita..

Tähän viitaten, Virmavirta tuossa kolumnissaan oli kauhean huolissaan, että "vanha valta" on murtumassa, ja nykyisestä tekno- ja kleptokratian yhdistelmästä oltaisiin siirtymässä demokratiaan tai tasavaltalaisuuteen. Minusta ajatus kuulostaa kelpoisalta vaihtoehdolta, mutta lienee haave. Hyeenoilla on nimittäin tapana osata omiansa puolustaa - olennaista on pyrkiä rajaamaan niiden valtaa, jotta on sitten vähemmän mitä väärinkäyttää.

tapio_o_neva

Antti on keskustaliberalismin vartiomies Uudellamaalla, joka estää väyrysläisyyden pesiytymistä ja Keskustan marginalisoitumista Euroopan unionin kovasta ytimestä.

Lisäksi hän on hauska ja mukava kaveri, lämmin ihminen ja tuttu jo televisiosta. Hän mm. on tanssinut tähtien kanssa televisiossa, josta Satu Taiveaho on antanut hänelle nimityksen Kanki Kaikkonen.

Hän ei ole hopeamitalihiihtäjä, mutta valokuvamalli hän on. Muistaakseni Tanja Karpela sanoi, että Anttikin on ollut alushoususillaan joskus...

Substnssia on, koska hän on ollut suuren valiokunnan johtotehtävissä niin kuin tohtori Kimmo Kiljunen. Kaikkosella ja Jouni Backmanilla kuitenkin ovat maisterinopinnot kesken, koska suomalainen yhteiskunta on vaatinut niin paljon. Niin muuten taitavat olla Antero Kekkosellakin - edelleen.

realisti

Miksi nuorille asuntoja rakennuttavan ja vuokraavan yleishyödyllisen ja yhteiskuntarahoitteisen säätiön tarvitsee rahoittaa poliitikkoja? Onko säätiön tavoitteena ollut saada maahamme nuorisoasuntoenemmistöinen hallitus?

Mitä laki sanoo säätiöstä, joka jakaa varoja oman säädekirjansa ulkopuoliseen toimintaan? Säätiön toiminta ei silloin enää liene yleishyödyllistä, joten sen oikeus verovapauteen ja yhteiskunnan tukeen lieneen mennyt?

Keskusta omi oikeudetta viime vaaleissa Nälkämaan laulun omaksi kampajamusiikikseen. Ilmeisesti laulun sanoja ei ole luettu kunnolla, niin paljon ryhdittömyyttä, kunniattomuutta ja ryöstömeininkiä Keskustan vaalitoimiin sisältyy.

Vainojen virmat, oi vaietkaa!
Rapparit, ryöstäjät, kaijotkaa!
Miekkaa ei tarvis - tarmoa vaan
puolesta hengen, heimon ja maan.

Kainuhun kansa, ah arpasi lyö!
Missä on ryhtisi, kunniatyö?
Meidän on uudesta luotava maa,
raukat vaan menköhöt merten taa!

runo: Ilmari Kianto 1911

tim

Istun pihalla ja ihmettelen. Juuri eilen puoluesihteeri Korhonen sanoi jos tulee uusi kujeita niin hän ei tiedä enää mitään. Onpa aika uskomatonta että Kaikkonen pystyy ja kehtaa tehdä tälläisia kupruja. Tämä on taas parasta "Kallismia"mitä maa päällään kantaa.

TakojaIlmarinen

Alkaa loppu verataukset näiden SUOKUSTA politiikkojen toimista. PUNKKI tai TORAKKA tulevat ensin mieleen. Edellinen imee verta (varoja) ja jälkimmäinen puree omistajaansa (kansalaista) hänen nukkuessaan.

Lisä ehdotuksia vastaanotetaan...

Yksi vielä lisää: LAPAMATO oleilee suolistossa ja syö isäntänsä sapuskat tämän tietämättä. Isäntä laihtuu ja mato voi hyvin!
(isäntä= äänestäjä veronmaksaja)

semi

Menossa on epätoivoinen median ja kansan yhteinen lääkintävaihe, jotta päästäisiin eroon epätoivotuista viaraista kansakunnan suolistossa. menossa on selkeästi kiho matoihin viittaava vaihe, koska kansan peräaukkoa kuttitaa tämä asia jo niin julmetusti että apua olisi saatava.

Aina luotettava ja meidän kaikkien kunnioittama yli poliittisten rajojen ja moraalin viimeinen linnoitus Lääkäri Jutta Urpilainen sanoi kuitenkin että tämä keskustelu on tylsää ja pitäisi lopettaa, joo lopetamme kyllä mutta.! -NE LÄÄKKEET NYT JA ÄKKIÄ, KUTITTAA.

Samaa pyytää jo media ja kansa, ihan aiheellisesti. Mutta koskapa lääkäri on potilastaan kuunnellut.

Hietsuarska

Tämän jutun pahin moraalinen ongelma on se että miksi hitossa MINÄ en ole saanut yhdeltäkään säätiöltä tahi firmalta lahjuksia?
Mielestäni se jos mikä on suuri vääryys!

Olen enemmän kuin pöyristynyt...

Gesär

Juuri kun luulin, ettei voi skandaali pahemmaksi mennä. MTV3: "Hän ei kuitenkaan itse muista saamiensa tukien suuruutta."

Pitäisikö itkeä vai nauraa?

Mätä Keskusta, mätä Kokoomus, mätä SDP, mätä Vasemmistoliitto, mätä pääministeri, mätiä kansanedustajia, mätä stasi-listoja panttaava suojelupoliisi, mätä pseudodemokratia.

semi

Onko ne tienneet tästä mahdollisesti koko ajan vai tietääkö ne mitään ja mitä nekin tekevät? Mitä kansa tekee suojelupoliisilla jos maahan on syntynyt näin iso korrup..? ei toki mitään rikollista koska kyse ei ole virkamiehistä vaan kyseessä on lievä moraalinen ongelma.

Kannattaa muuten seurata minkälaisia päätöksiä kunta tasolla tehdään, olen nyt melko varma että sielläkään ei ole säästytty tältä ongelmalta. Varmaan järjestäytynyt rikollisuuskin on jo sijoittanut roponsa tähän peliin, nehän yleensä haistavat nämä pelit ja juhlat kaukaa.

semi

Että Kepu sinänsä ei petä mutta koska kyseessä on poliittiseen Virus eliöön perustuva taudinkuva, joka on levinnyt laajasti -2000 luvulla. Ellei suorastaan räjähdysmäisesti kaikkiin puolueisiin. Sillä nyt tuntuu pettävän kaikki.

moro

Jos RAY:n rahaa on kanavoitunut kepun nuorisojärjestön kautta Matti Vanhaselle, on kysymyksessä käytännössä varojen kavallus, kuten tuo Kaikkosen itse- itselleen suhmuroima tuki myöskin on.

Vieras

RAY:n tukea on valunut näköjään kyseisen tukea saaneen yhdistyksen johdon henkilökohtaisiin tarpeisiin. RAY on uudistanut ja tiukentanut nyt tukien käyttöä, ja tämä yhdistyksen toimintasektorin ulkopuoleinen varojen ulosohjaus ei varmasti jää huomioimatta RAY:ssä, varsinkin kun siitä on tullut julkinen haloo! Taitaa Kaikkonen joutua maksamaan tukensa takaisin yhdistykselle, muuten RAY lopettaa varmasti yhdistyksen tukemisen.
Sääliksi käy yhdistystä.

MerjaH

joka bongaa eduskunnan blondin,tekstailee kuulantyöntäjän näköisen naisen kanssa, ottaa HÄIHINSÄ velkaa, maksaa mökkinsäkin velalla...VAIKKA visusti ja kunnollisesti eläen (kuten kepun äänestäjäkunta yleensä tekee)luulisi pistäneen sivuun ihan omista tai akkansa varoista vähintäänkin ne häävarat.

Moni kakku päältä söötti.

tapio_o_neva

Mikä city-kepulainen? Eihän cityihminen voi olla kepulainen, koska hänellä ei ole kokemusta lehmänlypsämisestä.

En tiedä, onko Antti Kaikkonen tai Matti Vanhanenkaan koskaan lypsänyt - käsin tai koneella.

härskiä

voiko härkimpää enää olla. Ensin pidetään pelimonopoli, jolla rajoitetaan kilpailua ja sitten rahoitetaan kyseisellä firmalla omia tarpeita. Voiko politiikka enää alemmas mennä? tosta pitäis heilahtaa jo häkkiä ja linnaa, mut ei suomessa tulee vaan kutsu linnanjuhliin!

Flibu

Nyt päästiin lopultakin asian ytimeen, eli RAY:n jakamiin tuki euroihin. RAY on vuosikausia ollut poliitikkojen pohjaton kassa josta on voitu ammentaa varoja mitä erinlaisimille järjestöille, joilla on poliittisesti valittu johto (taiminnanjohtajat, hallituksen jäsenet ja toimitusjohtat ym.). Kyseinen poliittinen "eliitti" nauttii näistä "hyväntekeväisyys"järjestöistä mittavia taloudellisia etuja (täysin kohtuuttomina palkoina, palkkioina ja nyt näköjään myös vaaliavustuksina), joita voidaan kiistatta pitää poliittisina suojatyöpaikkoina eli he istuvat vihreällä oksalla ja vuolevat kultaa omaan pussiinsa.

Asiaa tarkastellessa on huomioitava myös em. RAY:n tukiraahaa saavien "hyväntekeväisyysjärjestöjen" tapa toimia silloin, kun kysymyksessä on henkilö joka on suorittavassa portaassa ko. organisaatiossa (siis ei koskaan poliitikko tai muu johtohenkilö). Suorittavan portaan henkilöinä työskentelevät usein ns. vapaaehtoistyöntekijät, joille ei makseta mitään palkkaa työstään järjestössä (esim. eräät sosiaalipalvelut), mutta palveluiden tilaajilta (esim. avun tarvisija tai kunta)peritään kuitenkin palvelusta normaali maksu.

Tämänkaltainen toiminta on omiaan vääristämään normaalia kilpailua sosaalisektorilla ja samalla mitä tehoikkain tapa tuottaa työttömyytä (miksi palkata joku tekemään hoivatyötä, kun löytyy aina hyväuskoisia hölmöjä jotka suorittavat työt ilmaiseksi vapaaehtoistyöntekijöinä).
Tämä ihmisten hyväuskoisuuden törkeä väärinkäyttö mahdollistuu RAY:n ja poliitisen eliitin katkeamattoman napanuoran johdosta. Poliitikot suojelevat viimeiseen asti RAY:n ja Veikkauksen pelimonopoleja ja saavat samalla valtavat rahavirrat käyttöönsä erilaisten "hyväntekeväisyysjärjestöorganisaatioiden" kautta ja kaiken tämän täysin ilman valvontaa, korjaan valvovathan he itse itseään ja tämän tehokkaan valvonnan seurauksista saamme nyt koko kansa nauttia.

RAY = "HYVÄN" TAHON PELEJA, POLIITIKKO VOITTAA AINA!

Vieras

Olenpa minäkin RAYn automaattiin lantteja laittanut. Olen siis ollut kepun tukijäsen. Missähän jäsenkirja viipyy? Kun kolikko masiinaan kilahtaa niin kepu Brysseliin vilahtaa. Niin se taitaa olla.

Toisaalta: Kepulaiset viljelijät äänestävät nämä poliitikot jakamaan maataloustukia. Kepulaisten pikkukuntien lukemattomat kepulaiset virkailijat äänestävät nämä poliitikot jakamaan valtionosuuksia toisilleen ja kuntiensa kepupienyrittäjille kepuyritystukia... On siis oikeastaan vain oikeus ja kohtuus että kepun poliitikotkin saavat vaalitukea RAYlta ja ties mistä muualta. Kepu kokonaisuudessaan äänestäjistään poliitikkoihin elää veronmaksajien siivellä.

Rampe

Kepu kokonaisuudessaan äänestäjistään poliitikkoihin elää veronmaksajien siivellä.

Näin se on, muttei yksin Kepun kohdalla. Kansalaisten siivellä nuo politiikot elävät. Kertovat autuaan katse naamalla menevänsä eduskuntaan yhteisiä asioita hoitamaan. Yhteisten asioiden hoito unohtuu ensimmäisellä oven avauksella ja sen jälkeen keskitytään veronmaksajien lompakoihin.

semi

Toiveiden mukainen tosi mies, hän ei ystäviään hylkää hädän hetkellä kuten erään Jerry Cotton lehden otsikko -Hädässä ystävä ammutaan. Koska ei paljasta ketkä muut ovat saaneet lahjoituksia. Ihan arvauksena...hmmm I.k.a K.n.r.a puuttuvat kohdat voi täyttää tussilla ja nimi tulee näkyviin? :)

ardo

törkeyden huippu.säätiölain perusteella rahat palautettava säätiölle, koska rahaa jaettu vastoin säätiön tarkoitusta..myös tilintarkastajat, pitää olla kht tai htm,vastuussa. törkeää vanhanen!!!!!!!!!!!! pitäisi erota

Vieras

Asumisalan yhdistykset ja säätiöt ovat ennenkin olleet välineitä rahan kuppaukselle. Kyllä RAY:lla ja valtion tilintarkastajilla pitäisi olla ihan toisenlainen ote.

Niissä pyörii niin isot rahat, että muutama kymppitonni on helppo kupata.

Vieras

Mistä näitä kupruja oikein tulee?

Keskusta ui niin syvällä omassa liemessään että on todella erikoista ettei puolueeen poliitikoista ole vieläkään erotettu ketään tehtävistään ja kenenkään toimet eivät ole poliisitutkinnassa.

Eroa Vanhanen.

Vieras

Mitä kaikkea vielä pitää tapahtua ennen kuin eduskunta hajotetaan ja pidetään uudet vaalit ??
Poliitikot ovat pitäneet kansalaisia pilkkanaan- on otettu vastaan rahaa liikemieskonnilta, otettu synmäpäivärahaa kymmeniä tuhansia euroja samoilta veijareilta. Ensin kiistetty, sitten myönnetty, mutta sanottu, että kaikki on lailista ja kieltäydytty palauttamasta. Sitten kilvan palautettu. Mädän keskell seisoo pääministeri.
Kansalle on annettava mahdollisuus arvioida tällaista toimintaa. Uudet vaalit ja heti.