Lauantai 20.7.2019

Kataisen kuitti: ”Vain banaanitasavalloissa”

Luotu: 
24.9.2009 10:56
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen.

Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen (kok.) jarruttaa puheita vaalien uusimisesta. Moni oppositiopoliitikko ja kansalainen sekä jokunen hallituspuoleen edustaja on tällaista vaatinut. Esimerkiksi nettikyselyt ovat olleet murskaavia.

- Demokratiassa ei huutoäänestyksellä vaaleja järjestetä, ne on ainoastaan banaanitasavaltoja ja diktatuureja, joissa huutoäänestys kaataa hallituksen, Katainen tokaisi MTV3:n Huomenta Suomelle tänä aamuna.

Toki Katainenkin myöntää, että hallituksen luottamusta koetellaan.

- Sen myönnän, että luottamus poliittisen järjestelmän uskottavuuteen on varmasti monen silmissä horjunut.

Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko arvioi eilen, että Katainen istuu valtakunnan ohjaajan paikalla, eikä pääministeri Matti Vanhanen (kesk.).

Uudet eduskuntavaalit järjestettäisiin, jos Vanhanen tätä esittäisi, mutta pääministeri ei itseään aio erottaa.

- Katainen voisi millä hetkellä hyvänsä ilmoittaa Vanhaselle, että toimintaedellytykset ovat menneet ja nyt tarvitaan uudet eduskuntavaalit. Vanhasen olisi tässä tilanteessa pakko nöyrtyä, totesi Huusko näkökulmassaan.

Katainen vakuutti tänään MTV3:lle, että hallitus on toimintakykyinen ja että se pystyy jatkamaan vaalikauden loppuun.

Hallituksen toimintakyky on tänään esillä eduskunnassa.

 

 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ahti Pakkanen

Media ylläpitää vaalirahoituskohua koska se myy. Kun vaalirahasotkut ovat olleet pitkään tapetilla, rupeavat typerät massat sisäistämään ja pureskelematta nielemään keltaisen lehdistön suoltamaan potaskaa korruptiovihjailuista. Median nostattamasta kohusta voi rivien välistä aistia vihjailut hallituksen ja eduskunnan korruptoituneisuudesta. Kuitenkaan tätä ei uskalleta ääneen sano, koska näyttöä väitteelle ei ole. Median nostattama kohu perustuu typerään jankkaamiseen, joka uppoaa typerään kansaan.

Puheet hallituksen tai eduskunnan korruptoituneisuudesta, ovat hyvin hataralla pohjalla. Onko vaalirahoituskohun aikana tullut esille yhtäkään tapausta todistettavissa olevasta korruptiosta? Mihin perustuvat väitteet hallituksen epäpätevyydestä?

Miten nämä "hämärät" vaalirahoitukset ovat vaikuttaneet hallitukset tai eduskunnan toimintaan, muuten kuin että hallituksen ja eduskunnan edustajat joutuvat jatkuvasti vastailemaan median edustajien typeriin kysymyksiin vaalirahakohusta?

Vieras

Aliarvioi sinäkin vaan tavallista kansalaista. Taidat kuvitella, että ainoat älykkäät, jotka elämästä jotain ymmärtävät, ovat poliitikot. Varmaan ajattelet, että jokaisella täytyisi olla poliitikkoholhooja kädestä kiinni pitämässä, jotta tavallinen pulliainen selviäisi kunnialla jokapäiväisessä elämässä. Luovutaanko saman tien demokratiasta, että tulevat asiat hoidettua oikein, sillä eihän tavallinen ei-poliitikko ihminen ymmärrä, mikä on valtiolle ja hänelle itselleen pidemmän päälle hyväksi.

Vieras

Siikalan kauppaama keskustalaisen hengen mukainen totuus on tullut selväksi. Tutkimuksia korruptioepäilyistä ei saa aloittaa kun kyseessä on keskustalaiset kyläpäällikot! On muuten säänto jota noudatetaan jokaisessa apilakunnassa kehäkolmosen ulkopuolella. .

Siikala ei pysty vastaamaan totuudenmukaisesti yhteen kysymykseen; onko suomessa korruptiota tai yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen valtakunnan ylimmissä päättäjissä?

Oxensuxenstjärna

Jos uudet vaalit, kuin ihmeen kaupalla järjestettäisiinkin, kenen pitäisi olla huolissaan? Eikö juuri järjestetty uudet kunnallisvaalit jossainpäin suomea? mikä muuttu? Yksi taisi olla siirtynyt taivallisiin päättäjiin , mutta eipä juuri muutoksia tullut. Kyllä tämä kansa äänestää "kepujaan" tapahtui mitä tapahtui, ei tarvitse olla huolissaan. Saisi jopa pullistella että näin paljon meihin oikeesti luotetaankin. Laitoin tuon "kepun" tuohon muutenvaan ihan sama mikä puolue samat naamat ehdolla mikään ei muutu kukaan ei saa olla omaa mieltä vaan on eduskunnassa painettava sitä nappia mitä me päätetään, ettei puoluekuri tahriinnu.Lopettakaan äänestäminen! Kumpa joku keksisi puolueen ihmistä varten *mielikuvioi*

Tammikuun lapsi

Ei kai kuitenkaan voida olettaa että yksittäinen kansalainen on flegmaattinen tyhjä taulu, jonka media täyttää tahtonsa mukaan aina halutessaan?

Jospa kansalaiset tekevät nyt johtopäätöksiä todellisuudesta, jossa median suoltama tieto on vain yksi osa. Ihmisillä on myös omaa elämänkokemusta yhteiskunnassa elämisessä ja osallistumisessa johon nyt saatua tietoa verrataan ja sulatellaan. Uusia yhteyksiä ja ahaa -"elämyksiä" syntyy..

veijo venäläinen

Sitä vasta nyt pestään jopa ihan eduskunnassa.

On meillä edustuslaitos joka ei ymmärrä
miksi ne ihmiset sinne ovat valitut.

Ei tuo SDP ole puhdas pulmunen näissä
karkeloissa.

Vasemmiston rahahanat julki kuten nyt
ns oikeistoa käsitellään.

Sitten ennen uusia vaaleja jokainen
sinne pyrkivä ja sinne edustuslaitokseen päässyt
KIRJANPITOVELVOLLISEKSI.

Tulot - Menot = jäännös verotettavaa tuloa.

Vieras

Suomeen pitäisi saada lisää suoraa demokratiaa tämän nykyisen hyvävelikoplailun tilalle. Kansalle mahdollisuus erottaa edustajansa koska vain! Näin sen pitäisi oikeassa demokratiassa toimi. Aloite kansalta ja tietty määrä nimiä alle, niin uudet vaalit järjestettävä oitis.

Esim. Sveitsistä voisi ottaa mallia. Tiedän toki, että Katainen, Vanhanen, Halonen ja kumppanit toki mieluummin katselevat sitä mallia juuri niistä banaanitasavalloista ja idän ihmeistä.

TakojaIlmarinen

On myös toinen vaihtoehto. jota "Käpyvaltion" valtiovarainministeri ei kommentoinut.

Pääministeri Lahnasen ja Kanki Kaikkosen ja muidenkin rahassa ryvettyneiden tulisi erota eduskunnasta. Jos eivät sitä itse ymmärrä niin sitten erotettava muiden toimesta!

Missä nukkuu oikeusministeri? Onko hänkin ryvettynyt?
Entä oikeuskansleri, nostaa isoa palkkaa mutta ei puutu asiaan?

Kansa on saanut tarpeekseen ja myös tulee Katainen saamaan osansa jos ei ymmärrä kansalaisten yhtenäistä vihaa näitä kukkaisrahastojen (ruususen unta) ja muiden nuorisojärjestöjen rahavarojen väärin käyttäjiä kohtaan.

Ei tähän syvään halveksuntaan oppositiota tarvita.
Kyllä Käpyvaltion kansa tietää!

Pekka Siikala

Koska Huusko on eri mieltä. Ja nettiäänestykset. Uuden eduskunnan voisikin valita Uuden Suomen ja iltapäivälehtien nettiäänestyksillä.

Se olisi tämän päivän demokratiaa, jossa taitavin ja aktiivisin tietokoneen naputtelija pääsisi eniten vaikuttamaan.

Kova jätkä tuo Katainen. Hattua nostan.

Vieras

Tässä korruptioskandaalissa on viimeistään osoittautunut, miten koplaaminen on ollut maan tapa jo vuosikymmeniä.
Nyt vastuulliset pakoilevat ja kiertelevät vastuutaan, aivan kuin Valko-Venäjällä, Pohjois-Koreassa, Zimbabwessa jne. Turha enää väittää Suomea miksikään korruptiovapaaksi maaksi, kaikkea muuta!

Vieras

Aamutv:ssä toimittaja sanoi: että koska vain pääministeri voi vaatia uusia vaaleja,eikö tilanne ole nyt niin että Vanhanen on "pukki kaalimaan vartijana?" Katainen sanoi ettei vaalirahakohun takia ole mitään syytä lähteä muuttamaan perustuslakia.Nyt meillä on tilanne Suomessa johon nykyinen halllitus pyrkikin muuttaessaan(vahvoilla perusteilla?)perustuslakia kaventaessaan presidentin valtaoikeuksia.Kenen etu on vahva pääministeri?Vanhanen jo lipsauttikin vaaliliitosta porvarien kesken.Kulisseissa on liitot sovittu ja sen takia hallitus on nyt vahvoilla.?

tim

Mehän ollaan jo banaanitasavallassa ilman vaan sitä, että banaanit kasvaisivat täällä. Mikkihiiri-Katainen otti "pultit" Mtv-3 toimittajalle kun tämä kysyi Häkämiehen ja nova-groupin rahoittajien tapaamisesta. Sanotaan myös että se huutaa joka pelkää. Muistaako joku muukin miten tämä Katainen kiipesi vallan rappuja. Taisi olla joku asiapaperi väärennös. Puolueesta joku teki rikosilmoituksen. Tämä samainen Katainen itse pyysi tutkinnan lopettamista puolueen nimissä. Niinpä tutkinta lopetettiin.

Vieras

Noinhan se meni eli Katainen väärensi jonkun kokouspöytäkirjan. Papereillahan se tosin eduskuntaan muutenkin nousi eli jakamalla Savon toreille vessapaperia äänestäjille. Kaiken nytkin julkitulleen p-skan pyyhkimiseen sitä taitaisi kyllä nyt tarvita Katainen itse.

MTV3:n haastattelussa vänrikkinappulan todellinen minä pääsi vihdoin esiin kaiken "lupsakkuuden" alta.

Seuraava vaihehan tässä vastuun pakoilussa on Kataisen lähtö isyyslomalle lähiviikkoina.

Vieras

Taidetaan niissä banaanivaltioissakin huutoäänestykseen päätyä vasta siinä vaiheessa, kun muut keinot eivät toimi.

Onhan tuo pääministerin tyhmyys, tietämättömyys ja muistamattomuus aivan naurettavaa pelleilyä. Hirveää katsoa tuollaista vastuunpakoilua.

Ihanko varmasti kokkarit ja vihreät haluavat peesata tuota ja alentaa itsensä samaan sarjaan? Onko se valta niin addiktoivaa ja usko omaan korvaamattomuuteen loputonta?

Vieras

Katainen sanoo, että hallitus on toimintakykyinen ja jatkaa vaalikauden loppuun. Tämä tarkoittaa sitä, että kansalaisten näkemys on väärä hallituksen toimintakyvystä. Niinkö? Hallitus valitsee itse itsensä jatkamaan tehtävissä jotka kansalaisten mielestä ovat liian vaikeita heille.

Demokratiassa on mahdollisuus vaihtaa eduskunta ja samalla hallitus, silloin kun kansalaiset sitä vaativat. Diktatuurissa on lait laadittu siten, että hallitusta ei voi vaihtaa muuten kuin väkivallalla.

Lausunto on sama kuin todellisessa demokratiassa,yrityksen hallintoneuvosto sanoisi omistajille, ette te voi meitä vaihtaa, me olemme vielä toimintakykyisiä.

Oxensuxenstjärna

kristilliset olis oiva vaihtoehto. Jos heidän arvoisaan on jotain mikä ei sovi niin se muovautuu varmasti äänestäjiensä näköiseksi aikanaan. Ainakaan nämä nykyiset isot ei tarjoa mitään kellekkään, miettikää sitä oikeesti.

J.Ryyti

Rkp:n rahanpesusäätiöt on näköjään eri pelisääntöjän alaisia. Esim. Ekonomifondenia,joka on tukenut Rkp:n poliitiikkoja ei ole käsitelty ollenkaan.

Svenska litteratursällsäkapet hallinnoi Svenska kulturfondia. Miten Kirjallisuusseuran toiminta-ajatykseen voi kuulua poliitikkojen vaalikampanjoiden tukeminen?

Ei kuulukaan,mutta vaalirahoitusjupakassa ei puututa ollenkaan todella "suurten kalojen" pyydystämiseen.

Stiftelse för det tvåspråkiga Finland on antanut Rkp:lle useita miljoonia euroja perustamisvuodestaan 2006 alkaen.
Silti keskustelu käydään pikkusummia antaneiden säätiöiden toiminnasta.

Tuo kaksikielisyyssäätiö on rahoittanut ainoastaan Rkp:läisiä. Rkp puolestaan on virallisesti yksikielinen ruotsinkielinen puolue! Eli rahaa jaetaan säätiön nimen vastaiselle puolueelle.

Eduskunnan muut puolueethan on rekisteröity kaksikielisiksi paitsi Rkp! Silti tuo "kaksikielisyyssäätiö" ei tue niitä vaan Rkp:tä!

Jos vastaavaa tekisi suomenkielinen säätiö olisi asia varmasti median riepoteltavana, mutta laki ei ole sama eikä sen tulkinta tässä maassa.

Kaikkien noiden säätiöiden hallinto on rkp:läisissä käsissä. Ovat siis jakaneet rahaa toisillen ja todennäköisesti myös itselleen. Ainakin omalle puolueelleen. Jääviysssääntöjen luulisi olevan samat suomalaisten äidinkielestä riippumatta.

Noiden säätiöiden peruskirjassa pitäisi olla määräys jakaa rahaa vain Rkp:lle, mutta tuskin on.

jussi vaarala

hallituksen toimintaedellytyksetalkaa tippua kuin kanat orrelta sitä mukaa kun kansanedustjat yksi toisensa jälkeen alkaa turvaamaan poliittista tulevaisuuttaan taipumalla kansan edessä uusintavaaleihin

mitäs katainenkaan sitten enää voi

poliitikko elää kannatuksesta - niin myös katainen

vanhanen elää jo kannatuksen harhasta

TeeTee

Äänestäjät ovat valinneet edustajansa demokraattisilla vaaleilla, joten demokratio on toteutunut. Jos äänestäjä on laiska tai tyhmä, hän valitsee ehdokkaansa mainoksien perustella, ja antaa median äänestää puolestaan. Mielestäni jokaisella äänestysvelvollisella on VELVOLLISUUS ottaa ehdokkaista sen verran itse selvää, että äänestää omalta kannalta tärkeiden asioiden pohjalta eikä anna mainosten ja media vaikuttaa valintaansa. Jos kansa on valinnut "väärin", niin pitää varmaan sitten vaihtaa kansaa fiksumpaan.

Vieras

Banaanivaltioita me demokratia-apinat ryöstetään luonnonvaroista minkä kerkeäme ja yhtään elektroniikka laitetta ei olisi täällä jos ei banaanivaltioden pikku kätöset ole kaivoksissa kaivamassa meille piitä.

Katajaan kapsahtanut kansa tulee vielä tajuamaan ja maksamme kovan hinnan taas joskin joidenkin välkkyjen mielestä sekään ei koske meitä.

on nähkääs toisen etu, toisen nälkä.

Paska maa, tää suomaa ,hukkuu mahdottomuuteensa.

En mäkään duunista erottais itteeni vaikka täys paskiainen oonkin.

mitäs äänestitte apinat oma vika onks nyt hyvä mieli.

Uusi_Uljas

Eipä menossa oleva kriisi ole vain hallituksen, myös SDP on saanut osansa, vaikka kuitenkin Keskusta on saanut pahiten turpaansa.

SDP:n vuosibudjetti on ollut järkeensä kaksinkertainen Kokoomuksen tai Keskustan vastaavaan. Ei ihme jos Juttaa vähän vituttaa.

Kyllä ne hirttäjäiset keretään 2011 pitämään, ei vaalit nyt ennen vaalirahalain muutosta muuttaisi yhtikäs mitään, ehkä nostaisi Kataisen pääministeriksi ja Keskusta ja SDP voisivat tapella keskenään kakkospaikasta.

Villakoira

Monia ärsyttävät virheet ovat tosiasia, mutta ensin pitäisi nyt korjata vaalirahoituslakia, josta kaikki tuntuvat olevan samaa mieltä. Lakia rikkomatta uusissa vaaleissa voisi toimia samoin kuin edellisissäkin on toimittu.

Muutoinkaan ei johtajan pidä heti perääntyä, kun huudetaan.

Kepussa voisivat kyllä nyt ryhdistäytyä ja hankkiutua Vanhasesta eroon mahdollisimman pikaisesti. Tällä keinolla puolue voisi ehkä välttää täydellisen romahduksen seuraavissa vaaleissa. Samalla pitäisi tietysti potkaista perunakuoppaan mm. Vihriälä, Kaikkonen ja Puumalainen plus muut nuorison vuokratukien väärin käyttäjät.

Vieras

Mielestäni ainakin niiden tulisi lakeja ja määräyksiä sekä sopimuksia noudattaa, jotka tällaisia itse laativat. Perälautana on tietysti oikeudellinen käsittely. Mielestäni ei tarvita uusia vaaleja, koska niitä kyllä lähiaikoina on muutenkin tulossa. Vanhan sanonnan mukaan valta korruptoi. Siinä vaiheessa kannattaa herätä, kun päättäjiksi valitut haluavat peukaloida pelisääntöjä eli Perustuslakiamme.

jussi vaarala

pelaa valtiovarainministerin kortilla omaa kannatustaan vastaan

miten käy jos hän vastustaa kansan tahtoa ja se toteutuu sittenkin - pääseekö katainen enää edes eduskuntaan saatikka saako jatkaa kokoomuksen johdossa koska nykyinen asetelma miten kokoomuslaiset suhtautuu kriisiin ennakoi kyllä aika siivun leikkaamista kannatuksesta jota ei vähääkään paranna kataisen ylimielinen suhtautuminen kansan mielialoihin ja tahtoon

jo hänen kommenttinsa että ei ole aikaa erota oli kyllä tosi ylimielinen kansan suhteen

Vieras

Lähdeaineisto
Kuorsalo, Susiluoto, Valkonen: Salaisen poliisin valtakunta

Suomi harjoitti jatkuvaa yya-konsultointia

Esimerkkinä konsultoinneista syksyltä 1991 Gordievsky ja Rogachi kertovat kirjassaan Sokea Peili.
Heidän mukaansa Tehtaankadun henkilöt kehuivat olleensa mukana kirjoittamassa Esko Ahon hallituksen talouspoliittista ohjelmaa.

Suomea johtavat edelleen valtaosin KGB:n agenttien edessä nöyrtyneet poliitikot ja yleistä mielipidettä manipuloivat
edelleenkin joiltakin osin stalinismiin höyrähtäneet toimittajat.

Suomen eduskunnassa, valtion virkakoneistossa, median piirissä ja liike-elämässä on edelleen vanhoja vakoilijoita, agentteja ja kontakteja – miten heitä halutaankin nimittää.

On todennäköistä, että henkilöistä on olemassa vakoiluaineistoa, mikä tuskin riittäisi juridisesti tuomioistuimessa, mutta vanhentuneenakin aineiston julkistaminen olisi sosiaalisesti ja henkilökohtaisesti hämmentävää ja noloa.
_
Kirja Salaisen poliisin valtakunta on julkaistu vuonna 2003.
http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2008/11/antoiko-supo-vrn-lausuman-ru...

rape

Demokratia banaanitasavalloissa ainakin toimii tuolla periaatteella.

Tilanne on hieman outo: vääryydellä (julkisen rahan käyttö politiikassa) ja korruptiolla (Nova, KMS) valitut edustajat sanelevat oman jatkonsa. On nähtävissä, että Suomen poliittinen järjestelmä ei ole suunniteltu tämänkaltaisia poikkeustilanteita varten, jossa epäillyt voivat päättää oman asemansa jatkosta.

Eikö se ole banaanitasavaltaa, jos mikä?

jäitä hattuun

Kyllä ne siitä hyytyvät selittämään, uskokaa pois.
Viikon sisällä tulee vielä muutama kirpeä rahoittajapaljastus ja kamelin selkä katkeaa.

Jännitystä peliin tuo vielä se että yllättäviä paljastuksia satelee oikealle, keskelle ja vasemmalle.

Ja näin perussuomalaiset nousevat hallitukseen. Muistuttaa jotain historian tapahtumaa...

Pekka Siikala

Lienee kommentoija käyttänyt termiä internetin lynkkausjoukot vertauskuvallisesti.

Esimerkiksi sinä olet ollut osa tätä lynkkausjoukkoa, vaikka et tietenkään ole ketään narun jatkoksi ripustamassa.

Politiikkaa ei putsasta paskasta internetissä. Internetissä politiikka kuorrutetaan paskalla.

Näin on.

jussi vaarala

on ollut keskeisin väylä tulla ihmisten tietoisuuteen paska - ja syy on se että media ei yksinkertaisesti voi piilotella enää sitä paskaa kun se oli aikaisemmin mahdollista

ja siitä seuraa että kansalle on paljastunut asioiden karmea tilanne poliittis-eettiseltä kannalta

ja siksi paine poliitikkoja kohtaan on nyt mitä on

näin on

Veronmaksaja

Eduskunnan portailla kokoontuu tänään to 24.9.klo 18-19 puolueista riippumaton mielensä ilmaisijoiden joukko teemalla "Demokratian hautajaiset". Nuoren kuolleen Demokratia-lapsen muistoksi voi tuoda hautajaiskynttilän portaille asetettavaksi. Siis hiljainen mielenosoitus.

Meiltä lähtee hyvän kokoinen työporukka, koska olemme saaneet tarpeeksi Vanhasen hallituksen elkeistä ja eikä vähiten työpaikkamme alueellistamisesta laittomin keinoin Kuopioon (Kataisen vaalipiiriin).

Kaikki liikkeelle - Vain kerran elämässä pääsee tällaiseen spontaaniin, mutta perusteltuun "eurooppalaishenkiseen" mielenosoitukseen!

Gösta

Eduskuntatalon portailla järjestetään illalla kuudelta mielenosoitus, jolla vastustetaan demokratian heikkoa tilaa. Mielenosoituksen järjestää Facebookissa toimiva "Viva la Revolution"-ryhmä, jonka mukaan eduskunnan uskottavuus on kuralla ja kansa vaatii uusia vaaleja.

Kutsun mukaan kysymyksessä on rauhallinen kynttilämielenosoitus ja demokratian hautajaiset. Viestiä välitetään muun muassa facebookissa, twitterissä ja internetin keskustelupalstoilla. Vuorokauden aikana ryhmään on liittynyt yli 300 jäsentä.

Rymän perustajajäseniin kuuluva Jussi Lohijoki sanoo, että tarkoituksena on tehdä mielenosoituksesta jokatorstainen tapahtuma. Hänen mukaansa kysymyksessä on puhtaasti kansanliike, jonka taustalla ei ole mitään sidosryhmiä tai aiempaa aktiivisuutta.

-Haluamme näyttää, että nyt oikeasti nyppii. Että poliitikkojen on nyt pakko kantaa vastuunsa, hän sanoo.

Tämän illan mielenosoitukseen odotetaan vähintäänkin useita kymmeniä osallistujia.

YLE Uutiset/ Terhi Uusivaara-Melari

mxu

Olipas Kataiselta varsin kansantahtoa halventava kommentti. Lisäksi tuollaista ilmaisua (jota en tässä uskalla lainata) voisi nykypäivän suvaitsevaisessa ilmapiirissä pitää varsin rasssismisävytteisenä.

Vieras

joka ei kuuntele kansan tahtoa ja ääntä, ei voi olla kovinkaan hyvä edustaja. Vanhanen ja keskusta ovat ryvettäneet politiikan ja kokoomus on ollut myös hyvänä apuna. Nyt olisi tehtävä jotain johtopäätöksiä asiassa.
Minusta Vanhasen ero on selviö, mutta myös Kaikkonen
sekä Tiura kuuluvat samaan joukkoon. Ei siihen eroamiseen
tarvitse odottaa vaaleja, vaan suoraselkainen politiikko tunnustaa virheensä ja jättää työnsä. Niin yksinkertaista se on demokratiassa. Banaanivaltioista en tiedä, ehkä Jyrki Katainen hallitsee ne paremmin.

Vieras

Maan tapa on nykyään se, että lehdistö ottaa jutun ja jauhaa sitä loputtomiin kunnes syntyy ruumis. Tämä on hyvä esimerkki siitä. Ei sanota suoraan että hallitus tai Vanhanen on korruptoitunut, koska näyttöä ei kerta kaikkiaan ole. Silti vaan jatketaan, kunnes vyöry on riittävä kaatamaan ainakin pari ministeriä, mielellään koko hallituksen. Kaikki tämä vain jotta saadaan taas näytettyä että median mahti on rajaton.

tapio_o_neva

Toimittaja ja poliitikko ovat demokratisoissa julkisuustuotteita. Julkisuustuotteen saa kulutettua loppuun julkisuuden santapaperilla.

Minusta tämä vaalirahoituskeskustelu on ollut hyvää. Se tukee Suomen brändiä rehellisenä vaalitarkkailumaana samoin kuin myös kuvaa Suomesta läpeensä institutionaaliseti korruptoituneena korporaatiojärjestelmänä, jossa vaalituloksella ei ole mitään merkitystä hallintoon.

universal

Katainen on erittäin todennäköinen seuraavan hallituksen pääministeri. Eikä syyttä. Järjen käyttö on Suomessa sittenkin ollut se asia mistä palkitaan.
Torikokousten mölinä ei asiansa osaavaa poliitikkoa horjuta.

Olisin erittäin hämmästynyt jos Katainen olisi niin hätäinen, että lähtisi nyt hallitusta jotenkin kampittamaan.
Ja kansahan pääsee pikapuoliin sanomaan sanottavansa, vaalit ovat jo 2011.

Vieras

Eikö hra Ryyti nyt ala ymmärtää, että on kaksi Suomea-
On suomalainen Suomi, jota saa kriittisesti analysoida, arvostella ja riepotella.
On sitten ruotsalainen Suomi. Se on ikäänkuin pyhä sfääri. Sillä on jonkinlainen konsensuksen luoma sisäpoliittinen "diplomaattinen immuniteetti".

On tietysti rasittavaa elää ilmapiirissä, jossa tietty ryhmä jätetään kaiken poliitisen arvostelun ulkopuolelle. Onkin ajan kysymys, kuinka kauan kansa ja journalistit jaksavat olla korrekteja nykyisen valtaetiketin säätöjen mukaan.

Nuoleskelijoiden kaarti nolottaa.
Rikas RKP fondeineen yrittää estää demokratian kannalta hyvin oleellisen vaatimuksen myös vaalirahoituksen katosta. Seurataan kehitystä.

ajaa

Poliittinen päätöksenteko näyttää muodostuneen diktatuuriksi, jota harjoitetaan eduskunnan enemmistön johdolla. Eduskunnan enemmistö valitsee diktaattorin eniten ääniä saaneesta puolueesta. Sitten valitaan lakeijapuolueet diktaattorin valtaa pönkittämään. Tällä kokoonpanolla sitten pidetään yllä 4 vuoden diktatuuria.
Puolitoista vuotta vielä ja pääsemme valitsemaan uuden diktaatortin, mutta ehkä silloin nämä vaalirahat ovat paremmin esillä ennen vaaleja, jotta minä voin valinnallani vaikuttaa tähän diktaatorin valintaa. Surkuhupaisa tilanne, että minä työmiehenä antaisin ääneni 20000 € TT:ltä vaalirahaa saaneelle "työväen asioita ajavalle" kansanedustajaehdokkaalle.
Vai tapahtuuko muutos vasta, kun vaivumme anarkiaan?

Henry.I.Niskanen

Huomioikaahan:Vaaliraha asia ei tullut esiin yksin mediassa.
JacobSödermann kysyi vaaliraha-asiasta normaalilla hallituk
sen kyselytunnilla oikeusministeriTuijaBraxilta; Mihin toimiin hallitus ryhtyy valirahalain uudistamiseksi ja miksi
ministeri viivyttelee asiassa.
2008 kesä näytti olevan vilkas ykkösvaihe.Unohtumisen esti
NovaGroupin konkurssi ja konkurssipesän selvitystila. Pesänhoitaja toimi täysin lainmukaisesti selvittäessään miksi yritys meni nurin ja miten yrityksen velkojat saavat
ne saamiset jotka konkurssipesä on sille velkaa. Novagroupin
johtoporras eli luxuselämää ja jätti laskut maksamatta.
Pesänselvitys toi ilmi mihin rahoja käytettiin eli vaaliraho
jen jakoon hallituspuolueille pääasiassa keskustalle ja kokoomukselle.Parempi kun tuli ilmi ja rahoja saadaan peräytettyä konkurssipesään kuin että olisi jäänyt piiloon
ja ylivelkainen pesä olisi kaatunut veronmaksajien syliin.
Vaalirahaa jakoi jopa KoneOy UKK:lle v1962 mutta ei Kone mennyt nurin.Sampo jakoi kokoomukselle jonka Wahlroos kertoi rehellisesti mitä pikkukähmy JyrkiKatainen salasi.
Matti Vanhanen on korvattavissa ei hän ole mikään uusi UKK.
Avoimmuus ja totuus se auttaa.Ay liikkeen ensimmäinen tehtävä on jäsenistönsä edunvalvonta.Tietenkin houkuttaa laventaa edunvalvontaa tukemalla ay myönteisiä ehdokkaita.
Mitä siinä on pahaa? Oma liittoni SMKJ on tukenut vaaleja
mm osallistumalla kok,kepu,demarit,seminaareihin ja ostaen
pari taulua tyhjien seinien täytteeksi.Toiminnanjohtajamme
VesaJussila hoitaa yhteiskuntasuhteita jotka ovat meille reppureille ja muille myynti-ihmisille arvokkaita.

Vieras

Katainen on vedonnut maan tapaan. Kuitenkin on monta puoluetta, jotka eivät ole eläneet tämän "maan tavan" mukaan. Katainen, Vanhanen ym. haluavat antaa kuvan, että "kaikki" ovat toimineet samoin. Eivät ole.