Keskiviikko 16.1.2019

HairStoren huijaus paljastui

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.9.2009 19:21
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Näiden keltaisten lappujen alle HairStore jemmasi parasta ennen -päiväykset. Loppuaan lähestyneitä päiväyksiä ei voinut nähdä mitenkään repimättä tarroja irti.

Uusi Suomi sai perjantaina mielenkiintoisen lukijavinkin, jonka mukaan Espoon kauppakeskus Sellossa sijaitseva HairStore-kampaamoliike peittää vanhenemassa olevien tuotteidensa parasta ennen –merkinnät tarralapuilla.

Kävimme tarkastamassa vinkatut hiusravintolisä HairGrow-paketit, ja näinhän asia oli. Lapputemppu oli tehty kaikille alemyynnissä olleille HairGrow-tuotteille. Kyse ei ole parista yksittäistapauksesta. Jos alennuksen syy oli päiväyksessä, se ei tullut mistään ilmi – päinvastoin.

HairStoren myymälävastaava kieltäytyi liikkeensä henkilökunnan välityksellä kommentoimasta asiaa Uudelle Suomelle ennen maanantaita.

Kuluttajaviraston lakimiehen Gunveig Planting-Visan mukaan parasta ennen –merkinnän peittäminen on ehdottomasti kielletty.

– Ei tällaista voi pimittää. Näyttää siltä, että tieto on tarkoituksellisesti peitetty kuluttajilta, Planting-Visa kommentoi.

”Näyttää siltä, että tieto on tarkoituksellisesti peitetty kuluttajilta.”

Planting-Visan mukaan ongelma on siinä, että kuluttajilta jää pimentoon tieto, joka saattaisi vaikuttaa olennaisesti ostopäätökseen.

Normaalisti esimerkiksi ruokakaupat merkitsevät ale-kyltteihin merkinnän ”Huom. päiväys”, mikäli tuote on alennettu lähellä olevan vanhenemisen takia. Nyt tietoa ei ole ainoastaan jätetty kertomatta, se on peitetty kokonaan.

Planting-Visan mukaan Kuluttajavirasto voi tällaisessa tapauksessa huomauttaa liikettä markkinointitavastaan. Sakkoja ei voida määrätä.

– HairStore varmaan ymmärtää vinkin tämänkin jutun kautta ja korjaa asian oma-aloitteisesti.

Planting-Visan mukaan HairStoresta on tullut Kuluttajavirastoon yleisemminkin valituksia.

Julkisuudessa HairStore on ollut esillä, kun yhtiö ja sen toimitusjohtaja tuomittiin vuonna 2007 sakkoihin sekä korvauksiin työntekijöihin kohdistuneista rikoksista.

Yrityksessä käytettiin kuumeenmittausta pelotteena. Työntekijät määrättiin töihin sairauden toteamiseksi.

Yritykset: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

geelikynnet

"Ja tästä annetaan sitten huomautus.
Ens viikolla on sitten uudet laput ja alennukset."

Eipä taida tällekkään asialle olla mitään tehtävissä. Odotellaan vain seuraavaa Hairstore kohua.

Vieras

Hyvä, että jäivät taas kiinni.
Ehkä asiakkaatkin alkavat välttää yritystä, kun siellä huijataan työntekijöiden lisäksi näköjään myös asiakkaita.

Uusi Suomi voisi ottaa myös selvää jätevesijärjestelmiä toimittavista yrityksistä, kun kauppalehden jutusta jäi sellainen kuva, että on vasta raapaistu pintaa...

qwerty

Pari vuotta siten Vantaan Petikossa Hiusvaraston päävarastolla ja oli aika ankea tapaaminen jonkun paikallisen pikkupomon kanssa.
Työsuojeluviranomaiset vaativat parannuksia valtuuksiensa puitteissa. Kyseseissä tapauksessa he vaativat itse asiaa, työsuojelua.
Hiusvarasto ei vain halunnut jostakin syystä investoida kyseisessä vetoisessa murjussa työskentelevän
henkilökunnan eteen.
Jostain kylmästä ja hikisestä Siporex-hallista oli väkisin väännetty varastohyllyjen sekaan "konttorityöpisteitä"
Edullisen, riman alta hipoen tarjoamani vaihtoehto torjuttiin liian kalliina.
Vetäkää siitä huumoria.
Se, että kauppaa ei tullut ei vituta lainkaan. Vituttaa niiden ihmisten kohtalo, niiden ketkä ovat olosuhteista johtuen pakotettuja työskentelemään ko. firmassa.
Kanssani saa olla eri mieltä, mutta mieluimmin asiaperustein.

Vieras

Kanta-asiakas olin... Usko hiipui jun tuli julki nämä muut rikkeet. Kuulin sitten että ei ollut ainoa rike siinä firmassa ja päättyi oman pääni hoito siellä. Eipä yllättänyt tämäkään uutinen. En ymmärrä miksi joku menee yhteenkään yrityksen paikkaan?

ON jo todettu monessa paikkaa ja monelta taholta että sinua viilataan linssiin ja kusetetaan... vaikka tuntisitkin olevaasi tyytyväinen asiakas! Herää ja vaihda firmaa

Liike

HairStore on monessa mielessä mielenkiintoinen firma. Sehän on ollut kielteisesti julkisuudessa parturi-kampaamojensa työoloista tehtyjen kantelujen vuoksi.

Nyt sille hätäkellot soivat myös Uuden Suomen huijauspaljastuksessa.

Toisaalta HairStore on myös yksi vanhimmista suomalaisista nettikaupoista. Minäkin olen huomattavan komeana miehenä ;) ostanut komeuteni säilyttämisessä tarpeellisia hiustenhoidon tuotteita firmasta ja ollut tyytyväinen. HairStorehan on myynyt ns. "vain kampaamoille" -tuotteita pilkkahintaan parturi-kampaamojen asiakashintoihin verrattuna, koska HairStore on myös monien tuotteiden tukkuliike.

Salli

Usein unohdetaan, että nykyisen lainsäädännön aikana korkkaamaton kosmetiikka ei vanhene vaan vanheneminen alkaa siitä päivästä kun tuote avataan. Siitä kertoo pieni purkin kuva ja säilyvyyden kertoo kuukausina M-kirjain. Jos tuotteesta löytyy maininta 18 M, tuote säilyy kaksi vuotta avaamisen jälkeen. Tällainen laki on luotu EU-tasoisena ja sille tapauttavat iloisena kaikki suuret ja pienet kosmetiikkatoimittajat. Ja taisi olla niin, että meidän omat mepit olivat vielä tuota lainsäädäntöä tukemassa..

Eli tuon perusteella HairStoren tuotteet ovat ihan ehtaa tavaraa ja tämä Uusi Suomi artikkeli "HairStoren huijaus paljastui" on ankka.

Vieras

Tuo ravintolisä ei ole mikään päähän hierottava mömmö, vaan ravintolisä joka SYÖDÄÄN eli KAPSELI. Tuotteessa on merkittynä viimeinen käyttöpäivä eikä mainitsemaasi säilyvyysmerkintää. Eikä koko tuote ole edes kosmetiikkaa. Paketteja oli teipattuna satoja, ei vain muutamaa.

Jouko Heyno

Uuslibertaristista anarkokapitalismia on vinguttu Suomeen jo vuosia, ja nyt, kun se tulee, ruinataan. Miksi? Sitä saa, mitä tilaa.

Julkisen palvelun tarkoitus on tuottaa palvelu. Yksityisen "palveluyrityksen" tarkoitus on TUOTTAA RAHAA. Mitä kohtaa ei ole ymmärrätty?

Kun valtionhallinto tukee palvelujen tuottamisen sijasta "yrittämistä" on selvää, ettei toimenpiteisin ryhdytä. Ajatus, että Hair Store olisi yksittäistapaus, on lapsellinen.

Vieras

Öh kuka tuossa puljussa enää kehtaa käydäkkään asiakkaana? Olisi jo luullut menneen konkkaan ku sen verran on vaihtoehtojaki tarjolla. Tää on tätä nykyaikaa ku ei oikeesti millään ole enää mitään väliä ihmisille vaikka oikeudessakin asia väärintehdyksi todistettaisiinkin.