Maanantai 17.6.2019

Kallion kirkkoherra eropiikistä tv:ssä: ”Trollaus pimeyden ytimestä”

Luotu: 
27.10.2014 09:38
Päivitetty: 
27.10.2014 09:47
|

YleLeaks-satiiriohjelmastakin tuttu Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo analysoi tänään Ylen aamu-tv:ssä kirkosta eroamisia kirkollisvaalien alla.

Eroakirkosta.fi tiedotti eilen, että kirkosta eroaminen oli eilen sunnuntaina vilkasta.

Yhdeksi syyksi nettipalvelu mainitsee kirkon merkittävän aktiivisuuden seurakuntavaalien alla.

Laajasalon mielestä ”kirkko näkyy liikaa” -ajatus on ”pimeyden ytimestä tuleva trollaus”. Kirkosta eroaminen ei hänen mielestään auta muuttamaan kirkkoa.

Helsinkiläispastori ja poliittinen vaikuttaja Mika Ebeling huomautti, että vapaa-ajattelijoilla on käynnissä oma kampanjansa.

- He haluavat itse analysoida näitä tuloksia, Ebeling sanoi.

Yhdeksi syyksi on myös arveltu Vantaan seurakuntayhtymän osallistumista Sexhibition-messuille.

- Omasta mielestäni se ei ollut hyvä asia, sanoi Laajasalo.

Laajasalo kuvaa Sexhibition-vierailua huonoksi tilannearvioksi, vaikka tarkoitus lienee ollut hyvä.

- Meidän ei pitäisi hiljentää ääntämme siksi, että joku voi ärsyyntyä, Laajasano sanoi.

Myös poliittisten kannanottojen on arveltu lisäävän eroja kirkosta. Sunnuntaina kristillisdemokraattien puheenjohtaja, sisäministeri Päivi Räsänen oli kohun keskellä koskien tasa-arvoista avioliittolakia. Räsänen kuitenkin sanoo, että hänen sanomisiaan on tulkittu väärin.

Teemu Laajasalon mielestä kirkollisvaalit eivät ole homovaalit.

- Ne menivät jo.

- Ei pidä olla trollaajien lammas ja ajatella, että tuo edustaa kirkon kasvoja. Eivät politiikkaa tekevät yksittäiset ihmiset ole kirkon kasvot, vaan kirkon työntekijät, Laajasalo sanoi.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkaa tänään. Varsinainen vaalipäivä on 9. marraskuuta.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Matti Hemmi

Nämä nykyiset some hörhöt, twitteri ja fb sekoilijat eivät ole enää tästä ajasta.
Myös pimeyden ytimestä vierailevat kirkostaeroajat ja vapaa-ajattelijat ovat itse pahimpia oman päänsä tyhjyyteen uppoutuneita pölvästejä.

Niinkauan kuin meillä vielä onneksi riittää suurten ikäluokan elämän ja yhteisöllisyyden osaajia, heistä pitää poimia seuraavan hallituksen sisällön osaajat. Akateeminen nuoriso saa siirtyä opettelemaan aikuisuutta ja elämää sekä poliittisia taitoja vanhempiensa ohjauksessa, myös politiikassa.

Koulutuspolitiikka laitetaan myös kokonaan asutun Suomen hyvinvointivaltion tasolle ja puoleen määrällisesti sekä sisällöllisesti tarpeisiin vastaten. Pisan arviot eivät Suomea kannata pätkääkään. Lasten koulurepuista myös puolet pois.

Kokoomus epäonnistui erittäin pahasti hallitustaipaleellaan Kataisen ja Stubb'in osaamattomuuden ja ylimielisyyden takia.

Riku Salminen

"Nämä nykyiset some hörhöt, twitteri ja fb sekoilijat eivät ole enää tästä ajasta.
Myös pimeyden ytimestä vierailevat kirkostaeroajat ja vapaa-ajattelijat ovat itse pahimpia oman päänsä tyhjyyteen uppoutuneita pölvästejä."

Kauniisti sanottu. Minulle on kotona opetettu, että vaikka yksittäisen ihmisen teko on monesti arvostelua osakseen ansainnutkin, on kokonaisen ihmisryhmän solvaaminen vain yksinkertaisesti sivistymätöntä ja antaa solvaajasta huonon kuvan. Mitä mieltä olet tästä?

Matti Hemmi

Ensinnäkään, en sanonut kauniisti kun ei ollut tarkoituskaan. Solvaamisesta taas minua syyttäminen ei ole tippaakaan sivistyneempää kuin toden puhuminen suoraan valtaeliitin hallinnon ja toimeenpanemisen osaamattomuudesta.

Sitä mieltä olin siitä ;-)

Harri Salonen

Matti on ymmärtänyt demokratian oikein. Matti äänestää eduskuntaan kenet haluaa.

Minua huolestuttaa enemmän, että osaavatko nuo Matin mainitsemat " nuoret hörhöt" taistella oikeuksistaan yhtä hyvin? Kun äänestää ei voi twitterissä eikä facebookissa. Ja omalla mielipiteellä ei ole väliä, jos sitä ei joku ole korkeammalla tasolla viemässä eteenpäin.

Simo Perttula

Kirkko saisi olla aktiivinen vain ruokakassien jakamisessa. Ja yleensäkin köyhälistön auttamisessa? Itse olen aina kuulunut kirkkoon, ja pysyn hautaan saakka!
Sain uskoni syntyessäni. Kirkko pitää myös huolta suomalaisesta elämänmuodosta. Siihen ei ateismi sovi. Eikä avioliittolain muuttaminen vähässäkään määrin.

Matti Karvonen

Dogmaattis-eksoteeriset opit (eli käytännössä kaikki kirjanuskonnot) tarjoavat helpon pakotien ajattelun työstä aivolaiskoille ja orjamoraaliin taipuvaisille. Ja kaiken tekevät jottei kukaan ajattelisi itse, sehän on pahuutta...

Todelliseen maailmaan katsomuksensa perustavalle Galileon lausahdus "Filosofia on kirjoitettu teokseen joka avautuu ympärillämme; maailmankaikkeuteen" on riittävä perusta. Sillä mitä ei voi tästä lähtökohdasta alkaen johtaa, ei ole todellista merkitystä.

Max Mannola

Siis siksikö että naispappeus sallittiin? Moni nainenhan on erinomainen pappi.

Raamatun "nainen vaietkoon seurakunnassa" ei riitä miksikään perusteeksi, koska se on täysin kontekstistaan irrotettu lause. Sillä tarkoitettiin pölisijöitä. Muutama viikko sitten takanani kirkonpenkillä pölisi pari nuorta miestä. Yhtä hyvin lause olisi voinut kuulua "nuoret miehet vaietkoot seurakunnassa".

Harri Salonen

Ei ole helppoa kirkollakaan..

Jos pitäytyy perusasioissa, kieltäytyy muuttumasta ja tuomitsee kaiken moraalittomana - vetoaa kaikkiin päiviräsäsiin ja vanhempaan sukupolveen. Nuoret liberaalit kokevat tuon ahdistavana ja jättävät laivan.

Jos ehdottaa liberaaleja uudistuksia, keksii itsensä uudelleen ja suhtautuu asioihin avoimemmin - vetoaa nuoriin. Sitten vanhemmat pitkän linjan kirkossakävijät kauhistuvat muutoksia ja päättävät olla tukematta moista toimintaa.

Nita Hillner

Olen lukenut melko paljon katolilaista kirjallisuutta mm. Stinissen, Rolheiser ym. Myös entinen paavi analysoi Jeesuksen elämää kahdessa erittäin vaikuttavassa kirjassa. Hänellä on tietoa sen aikaisesta elämästä paljon.

Katolilaisuudessa on paljon syvällisiä pohdiskelijoita ja uskovia. Esimerkiksi Stinissenin kirjat auttavat löytämään uskon ja vahvistamaan sitä.