Sunnuntai 16.6.2019

Koko Suomen kattava ”ratsia” ihmetyttää: ”Mitä p*rkelettä täällä tapahtuu?”

Luotu: 
3.11.2014 14:00
Päivitetty: 
3.11.2014 15:18
  • Kuva: EPA/All over press
    Kuva
    Arkistokuva parturin tarvikkeista. Aluehallintovirastot selvittivät partureiden ja kampaamoiden hinnoittelun saatavuutta maalis–syyskuussa.
|

Yrittäjä Antti Halonen hämmästelee Puheenvuoro-blogissaan koko Suomen kattavaa parturi-kampaamoiden ”ratsiaa”. Halosen tunteikas ulostulo on saanut runsaasti lukijoita.

Aluehallintovirastot ovat selvittäneet kampaamojen hinnoittelun saatavuutta ympäri Suomen. Kampanjan aikana tarkistettiin yhteensä noin 2 500 parturia tai kampaamoa ja mukana olivat kaikki Suomen aluehallintovirastot.

Tulosten mukaan huomautuksia annettiin esimerkiksi siitä, että hinnasto oli huomattavan pieni kooltaan tai siinä oli käytetty pientä kirjainkokoa. Halonen hämmästelee, miksi tällainen ratsia on pitänyt tehdä.

- Siis onko nyt tosiaan niin, että aikuiset ihmiset ramppaa läpi 2500 kampaamio ja tiiraa ikkunoissa jotain helevetin hintalappuja, että onkos nyt teitillä vähän lappu vinossa, nih? Siis mitä perkelettä täällä tapahtuu? Tuossahan on pitänyt masinoidan helvetinmoinen armeija byrobotteja kaduille taahaamaan, paheksumaan ja kirjaamaan muistioihin merkitsevästi, Halonen avautuu blogissaan.

Uusi Suomi sai viranomaisilta perustelut valvontaiskulle. Lue juttu täältä!

Aluehallintovirastojen mukaan osa huomautuksen saaneista yrityksistä ei ollut tietoisia siitä, että palveluhinnasto on pidettävä näkyvillä myös ulospäin. Joillain yrityksillä oli myös sellainen käsitys, että yrityksen verkkosivustolla oleva hinnasto on riittävä.

Eri aluehallintovirastojen tuloksista lisää täällä.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Laitinen

Jos sääntö on kuluttajien parhaaksi, voisi esim. vähittäiskauppa liikekohtaisesti ilmoittaa hinnat selkeän avoimesti, selkeällä fontilla vaikkapa näyteikkunassaan. Lisäksi myös heille samantyyppinen veloitus avoinna olosta mm. juhlapyhinä,,,,hehän tuottavat myös tuotteiden lisäksi maksullisia palveluita :)

Tero Siltanen

Ei ole mikään ärsyttävämpää kuin puhua pikkuvirkamiehelle joka omin sanoin edustaa lakia ja järjestystä.. Voi kiesus kuin puhuisi seinälle mutta itse pitäisi tehdä kaikki mukisematta hymyillen mitä sitten sattuukin valtion työntekijän suusta tulevan. Mutta voi sitä kiukkua kun et tee ja vetoat lakiin ettei sinun tarvitse sitä tehdä. Hyvin harvoin kukaan lyö liinat kiinni ja päättää pitää yksityisyytensävapautensa oikeutensa jonka terve järki antaa. Sitä oli hieno seurata kun pikkupiru alkaa kiermurtelemaan ja kyselemään miksi miksi... Tein väärin ja annoin selityksen... Ei olisi pitänyt eikä olisi tarvinnut. Olet valtion hommissa töissä missä tahansa hommassa olet minulle yhtä tärkeä kuin paskakuskit. Itse asiassa arvostan niitä enemmän hoitavat hommansa eivätkä tunkeudu ihmisten elämiin turhaan.. Valtio tunkeutuu jo nyt lakejensa kanssa monelle sellaselle alueelle jolle sillä ei pitäisi olla mitään tekemistä. Ei ihme jos tulee sana holhous monella mieleen. Jos säästää pitää aloittakaa siitä pikkuvirkamies armeijasta joka suojatyöpaikoissaan tekee turhanpäiväisi hommia... Valtio on paisunut liian isoksi. Emme ole jenkkilä tai englanti... Olemme juroja suomalaisia jotka ovat kasvatettu herran pelkoon päiväkodista lähtien. Kansalaistottelemattomuus on kansalais velvollisuus kun valtio alkaa sortamaan kansalaisten vapauksia ja oikeuksia. Terve järki kun lentää romukoppaan niin tietää että tulossa on kovemmat ajat tulevaisuudessa.. Oikeudet eivät ole vain osan porukan etuoikeuksia.