Maanantai 27.5.2019

HSL:n matkakortteihin iso uudistus

Luotu: 
12.11.2014 12:37
  • Kuva: Markku Huusko / Uusi Suomi
    Kuva
    Helsingin Seudun Liikenteen eli HSL:n matkakorteista tulee kanta-asiakaskortteja.

Helsingin Seudun Liikenteen eli HSL:n matkakorteista tulee kanta-asiakaskortteja. Jatkossa matkakortti toimii kanta-asiakaskorttina Kliento-nimisen yrityksen kanta-asiakasohjelman piiriin kuuluvissa liikkeissä ja ravintoloissa.

Klientoon kuuluvat yritykset puolestaan tarjoavat haluamiaan kanta-asiakasetuja asiakkailleen. Kliento-palveluun kuuluvat tällä hetkellä muun muassa Cafe Ursula, Ciao! Caffé, Wrong Asian Kitchen, Funky Burger sekä 4Runners.

Kliento-yhteistyö on alkusoittoa isommalle matkakorttien uudistukselle, joka on tulossa ensi keväänä. HSL suunnittelee tarjoavansa asiakkailleen kumppanuusetuja, jotka ovat saatavissa matkakortilla tai Oma HSL -palvelussa. Matkakortin käyttöä muun muassa kirjastokorttina ollaan suunnittelemassa. 

 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kersti Rajala

VR sotki junalla matkustamisen niin perusteellisesti, että monet ovat vaihtaneet bussiin, minäkin. Järjestelmä on niin monimutkainen ja sitouttava että se ei houkuttele. Ei ole aikaa eikä halua hintojen kyttäämiseen. Olen siirtynyt Onnibussiin, jonka hinnat ovat verrattuna VRn hintoihin vain kolmasosan.

HSL on nyt lähtemässä VRn tielle. Turussa alkoi toimia taatusti Suomen edistyksellisin joukkoliikennesysteemi Föli. Hinnat ovat halvat ja samalla hinnalla saa matkustaa niin turkulainen kuin naantalilainenkin. Eläkeläiset voivat matkustaa alle 1:50€:n hintaan klo 10-14. Vaihtoaika on kaksi tuntia. Näin sen pitää olla. Tutustukaa siis Turun systeemiin.

Olli Saarinen

Kirjastokortti OK mutta kunnallisessa yrityksessä on pidettävä varansa että tarjotaan vain ID-palvelu eikä ryhdytä molemminpuoliseen suosintaan jonkun rajoitetun bisnesryhmän kanssa. Eli tarjoaako Cafe Ursula alennuskahvit bussikuskeille?