Perjantai 18.1.2019

Pekkarinen räjähti: ”Täyttä soopaa!”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.10.2009 10:28
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Mauri Pekkarinen ei sulata fiktiivisen roolihahmonsa suuhun laitettuja sanoja.

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) on Iltalehden mukaan raivostunut roolihahmostaan Ylen TV1:llä tänään näytettävässä Pääministeri-elokuvassa. Pekkarinen ei ole vielä edes nähnyt elokuvaa, mutta IL on esittänyt hänelle elokuvan väitteitä etukäteen.

Pääministeri-elokuva kertoo Irak-gaten takia eroamaan joutuneen ex-pääministeri Anneli Jäätteenmäen toimista vuoden 2003 eduskuntavaaleja edeltäviltä hetkiltä.

Elokuvassa tulkitaan, ettei Pekkarinen halunnut tuolloin nostaa Jäätteenmäen avuksi ulkopoliittisia teemoja silloisen pääministerin Paavo Lipposen voittamiseksi.

IL esitti Pekkariselle elokuvan kovimpia väitteitä häneen liittyen.

Elokuvassa Pekkarinen esimerkiksi vaatii keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajana Jäätteenmäkeä jättämään ulkopolitiikan pois vaalitaistoteemoista. Elokuvassa annetaan kuva, että Pekkarinen jättää Jäätteenmäen yksin Irak-väitteineen.

– Tämä on loukkaavaa, voin sanoa, Pekkarinen sanoo lehdelle.

Elokuvassa Pekkarinen vaatii, että Jäätteenmäki pyytäisi Lipposelta anteeksi.

– Täyttä soopaa! Tuo ei missään tapauksessa pidä paikkaansa. Roolissani on perustavaa laatua oleva virhe, Pekkarinen harmittelee.

Tänään Ylen Aamu-tv:ssä elokuvan ohjaaja Jyri Kähönen korosti, että elokuva on vain tulkinta vuoden 2003 tapahtumista. Kähönen piti täysin ymmärrettävänä, että jotkut elokuvan tosielämän hahmoista saattavat kokea tulleensa loukatuiksi elokuvan nähtyään.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Ylen vaino keskustaa vastaan nähtävästi jatkuu.
Paha paha. Kohta päitä kaatuu...

Voisiko ensi vuonna uudelleen valittava Ylen johtaja olla vihdoinkin poliittisesti sitoutumaton? Toimittajatkaan eivät ole muutamaan vuoteen tarvinneet demareiden jäsenkirjaa.

kyy

...ei tee ohjelmia, vaan johtaa yritystä.

Sitäpaitsi tietojeni mukaan tuon tv-elokuvan konna on Lipponen. Hän on demari, jos et tiedä.

Muuten olen sitä mieltä, että YLEn ohjelmia ei missään tapauksessa saa latistaa vaatimalla yksittäisiin ohjelmiin tasapuolisuutta. Ohjelmistokokonaisuuden olisi oltava tasapuolinen, mutta latteaa pannukakkuohjelmaa ei ole mitään syytä tehdä.

YLEn ohjelmistokokonaisuus on nykyisin varsin porvarillinen, ja vain se, että muu valtamedia on läpeensä oikeistolaista, saa jotkut kuvittelemaan YLEä vasemmistolaiseksi, koska se tehtävänsä mukaisesti edustaa koko kansaa, ei pelkkää oikeistoa tai hallitusvaltaa. Siis vasemmistoakin, vaikka nykyään vähän, selvästi vähemmän kuin esim. vaalitulokset edellyttäisivät.

Jos siitäkin vähästä vaaditaan luopumaan, Suomen mielipideilmasto muuttuu diktatuuriksi, joka on verrattavissa Iraniin tai Pohjois-Koreaan.

Sitäkö halutaan?

MikkoLahti

Turhautunut Iltalehti esittää soopaa Pekkarisesta.

Ymmärtäähän sen että YLE:ä, Hesaria,keltaista lehdistöä ym. Etelän mediaa jurppii kun päämin. Vanhasta parin vuoden ponnisteluista huolimatta ei ole vieläkään saatu kaadetuksi.
Vaikka valtakunnan parhaimmat aivot (enkä nyt tarkoita M. Jugneria) on valjastettu operaation taakse.

Vaan ymmärrätkö etelän median kyynisyyden ikeessä riutuva toimittajaparka, ettei se ole sinun kädessäsi?

Sillä Raamatun Kaikkivaltias antaa kuoleman ja antaa elämän.
Ja pitää katsomansa päällikön voimassa Suomessakin Herramme totuutta karttavan median tekemistä ansoista ja narinoista huolimatta.

Mikko Lahti
saarnaaja
http://www.pp.kpnet.fi/mila

moro

Onkohan tuossa eräs syy siihen, että uskonto on menettänyt asemaansa niin paljon viime aikoina.
Saarnamiehet ovat kepulaisia ja suorastaan haisevat kepulaiselle uskonnolle, jolle kulloinenkin puheenjohtaja on eräänlainen epäjumala.

Pidä saarnamies saarnasi ja politiikka erillään, vaan eihän kepulaiset pidä.

moro

Minä teen sellaisia johtopäätöksiä jotka on vedettävissä ihmisten kirjoituksista.
Eipä ole saatu pääministeriä kaadettua, vaikka se on jäänyt kiinni moninkertaisesta valehtelusta eduskunnan edessä,- ja varmaan Jumalansakin.
Jos sinä saarnamies saarnaat samaa totuutta kuin kepu, niin ei siinä mitään. Kepua pidetään jo lahkona,- ja puhutaanhan kepu-uskonnostakin.

Oma nimi ei tässä asiassa tuo pienintäkään lisäarvoa,- vai väitätkö etteikö "Herrani" tiedä nimeäni. Mitä sinulle minun nimeni kuuluu?

KMa

johtopäätöksiä ihmisten kirjoituksista, teetkö niitä niistä jotka tukevat sinun omaa kantaasi ja jätä huomioimatta kantaasi vastaan olevat kirjoitukset ja noin syntyvät johtopäätökset joita julistat.

kepu uskonosta kirjoittavat juuri ne jolla ei ole mitään muuta perustetta sanomisilleen, toisin sanoen uskovat omaan kirjoitukseen enemmän kuin faktaan.

Uskotko että on olemassa jokin kepu uskonto,jos on niin samallalailla on sitten olemassa kepu ateistikin, oletko ateisiti vai kuulutko tuohon uskoon uskovaan ryhmään?

moro

Nimimerkki "Liikkeelle" ei tarvitse Jumalan sanaa selittää, koska hän tietää sen niksit jo. Hän on musta porvari jonka viiteryhmä on ominut Jumalan lisäksi kodin ja isänmaan.
Kaikki kolme periaatettaan se sekä myynyt- että raiskannut.
Jäljellä on krematorion tulipesä jossa rahalle ei ole käyttöä.

Että näin

Mikko Lahti itse ei todennäköisesti tätä ymmärrä, mutta raamatunlauseiden höpöttäminen tässä yhteydessä saa asian näyttämään vain entistä surkeammalta keskustan ja Pekkarisen yms kannalta.

Pidetään sadut erossa päivänpolitiikasta.

MikkoLahti

Tietysti valistunut vaeltaja ottaa Herramme katoamattomalla totuudella kantaa katoavaisuuden ilmiöihin.

Sitäpaitsi,sadut ovat ihania.Ajattelehan nyt, miten mukavalta ulkopuolisesta kävijästäkin tuntuisi, jos harmaana sadepäivänä Hesarin tai Ylen toimituksien aamupalaverissa kuuluisi reipasta laulua:"Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa, missä onnen kaukorantaan laineet liplattaa..."

tapio_o_neva

Kannattaa kuitenkin muistaa, että SDP pyysi Kokoomusta aloittamaan hallituksen kaatamisen. Suomen sisäpoliittinen tilanne oli sellainen, että Suomen sotaan kiihottamisesta epäilty pääministeri oli juuri hävinnyt vaalit eikä hallituspohjaa olisi voitu vaihtaa.

Ei Pekkarisella olisi ollut mitään mahdollisuuksia, ja Kalli lieroili tilanteen Backmanin kanssa kuiville: epäilemättä tuomiojalaisten ja Halosen tuella.

Vie rahat

Oli hyvin tärkeä virstanpylväs monella tavoin.
- Auringonpilkkuja oli paljon.
- Pyhä henki tuli joillekin konkreettiseksi koska Isän valta kyseenalaistettiin milleniumhörselöinnin seurauksena.
- Kauppakamarimiehet verkostoituivat kulissien takana.
- Yhteisen kansanomaisuuden yksityistäminen eli huippuaikaa.
- Kaikki oli mahdollista, myös se, että nainen pääministerinä oli uhka. Jäätteemäki ei ole koskaan ollut uskottava koko kansan pääministeriksi muutoinkaan minun mielestä.

Ei ole ollenkaan kummallista,että tuosta ajasta syntyy nyt fiktiota. Jollakin tavalla totuudet pyrkivät pilkottamaan kaikkien valheiden alta.

Yksi ihmeteltävän kiinnostava ele vaivaa minua koko ajan tuon jälkeisissä mainingeissa: Mistä Halonen sai rohkeutensa korjailla Bushin kravattia?

Jätä ainakin tämä omaan arvoonsa Pekkarinen! Puuttumalla vain lisäät epäilyksiä,jotka kohdistuvat omaan uskottavuuteesi.

MikkoLahti

Turhautunut Iltalehti esittää soopaa Pekkarisesta.

Ymmärtäähän sen että YLE:ä, Hesaria,keltaista lehdistöä ym. Etelän mediaa jurppii kun päämin. Vanhasta parin vuoden ponnisteluista huolimatta ei ole vieläkään saatu kaadetuksi.
Vaikka valtakunnan parhaimmat aivot (enkä nyt tarkoita M. Jugneria) on valjastettu operaation taakse.

Vaan ymmärrätkö etelän median kyynisyyden ikeessä riutuva toimittajaparka, ettei se ole sinun kädessäsi?

Sillä Raamatun Kaikkivaltias antaa kuoleman ja antaa elämän.
Ja pitää katsomansa päällikön voimassa Suomessakin Herramme totuutta karttavan median tekemistä ansoista ja narinoista huolimatta.

Mikko Lahti
saarnaaja
http://www.pp.kpnet.fi/mila

porvarit esiin

Mikä ihmeen rupusakki siellä Yleisradiossa nykyisin mellastaa kun kunnon asiallista uutista ei saadaaikaan mutta kyllä näitä härskejä "tokumentteja".Ensin yritettiin häväistä Mannerheimi, sitten Kekkonen, Vanhanen ja nyt uudemman kerran Jäätteenmäki. Ja niin on häväisty Talvisota kuin muutkin kansakunnan pelastaneet ponnistukset.
Vielä joku väittää, että demarijäsenkirja ei ole tarpeen, se puhe on selvää p...aa.
Kaikki näiden kohujuttujen takana on sama 50 henkilön rupusakki, jolla ei ole isänmaallisuutta ja itsenäisyyden kunnioitusta lainkaan.
Mitenkähän pitkään tämä sakki saisi mellastaa jos toveriStalin olisi saanut Suomen haltuunsa.

Liike

Mannerheimin johdolla suomalaiset pelastivat isänmaan.

Vanhanen on itse tunnustanut ottaneensa vastaan lahjuksen Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtajana, Vanhanen on syyllistynyt valehteluun vaalirahoituksesta eduskunnassa kertoessaan ja Vanhanen on rikkonut lakia Nuorisosäätiön vaalituen vastaanottaessaan.

Mitä yhteistä Mannerheimilla ja Vanhasella muka on? Ei mitään.

Jos sinulla olisi vähänkään isänmaallista ajattelua, pyytäisit anteeksi äskeistä kirjoitustasi Jumalalta.

VierasPuumies

Rupusakkiin näyttää kuuluvan myös osa tänne kirjoittavista demarien hyysääjiä, jotka ovat niin sokeutuneita etteivät tajua mihin sosialistit olivat maata viemässä.
On hyvä, että meillä on selkärankainen pääministeri Vanhanen, joka ei hätkähdä rupilien syyttelyä. Rupulit eivät huomaa, että Vanhanen on kasvanut heidän kivityksessään ohi pilkkaajien.
Vanhanen onkin tämän päivän Mannerheim, mies joka katsoo tulevaisuuteen ja uskaltaa asettua isänmaansyöjiä vastaan.
Ei
ihme, että tannerilaiset kiroavat tämän rupusakin.

Liike

Tuskin Pekkarisesta saisi ulos räjähdystä käyttämättä trotyyliä hänen suolessaan.

Jäätteenmäkihän pakotettiin eroamaan hänen viitattua vaalikampanjan aikana sosialisti Lipposen mahdolliseen maan- tai valtiopetokseen Yhdysvaltain vierailulla. Lipposen teko on vahvistettu tapahtuneeksi ja Jäätteenmäkeä syytettiin vain sen kertomisesta ääneen.

Kuvaavaa suomalaiselle poliittiselle elämälle on, ettei Lipposta ole syytetty koskaan siitä teosta, jonka Jäätteenmäki otti puheeksi vaalikeskustelussa, mutta Jäätteenmäki joutui eroamaan. Olisikohan poliittisessa kulttuurissa parantamisen varaa?

Pekkarisesta on helppo uskoa mitä tahansa; hänhän vastustaa myös Suomen kansalle edullista tuontisähkön vaihtamista omaan tuotantoon.

tapio_o_neva

http://fi.wikipedia.org/wiki/Maanpetos

Sotaan yllyttäminen on rikos, jossa joku Suomessa tai Suomen kansalainen maan ulkopuolella Suomea koskevan sotilaallisen tai kansainvälisen poliittisen kriisin aikana tai sellaisen välittömästi uhatessa, tarkoituksenaan saattaa Suomi sotaan tai sotatoimen kohteeksi, pyrkii yllyttämällä, vääriä tietoja levittämällä tai hyökkäysteolla saattamaan Suomen osaksi sotatoimia. Ollakseen rangaistava teon on oltava sellainen, että sillä on todellinen onnistumisen mahdollisuus. Rangaistusasteikko on 1–10 vuotta vankeutta.

Vieras

sk 15/2008, taisi olla lipposen kolumni, joka tänään nousi tuplaöljyputkikeskustelun myötä uudelleen esille.
uutinen itämeri-seminaarista 14.5.2008uusisuomi.

kirjoittaa itse kolumnissaan ottaneensa jo pääministeriaikoinaan öljyputken puheeksi putinin kanssa. mitä on mennyt sanomaan ja lupaamaan?
koska työsuhde nordstreamin kanssa on alkanut? tuskin pääministerille olisi myönnetty sivutoimilupaa, moiseenkaan?

K-Veikko

"Täyttä soopaa! Tuo ei missään tapauksessa pidä paikkaansa"

Missä mennään: enää poliitikotkaan eivät osaa erottaa todellisuuden ja fiktion rajaa. - Voiko sitten kansankaan olettaa ymmärtävän mikä ero on kaupallisella "mediatiedolla" ja tiedolla.

Vie rahat

vielä yksi vahva muistikuva vuoden 2003 jälkimainingeista.
Se,kun Lipponen miltei itki ja sanoi puoluekokouksessa,että "Olen saavuttanut melkein kaiken"

Sitten oli sellainen median interventio,jolla koko ajan korostettiin Lipposen hitautta.

Nyt kun on fiktiosta kyse, niin epäilen Lipposen kyyräävän jatkuvasti vähän kaiken takana: Suponkin, koska siinäkin sattui - ettet vain TON olisi itse Nevala?- pälkähti päähäni kesken kaiken.

Lautagateenkin voi ainakin oikean jalan lipponen olla kätkettynä. Demarit ovat sotkeutuneet oikealle paljon enemmän kuin kokoomuslaiset rahanpalvojat voivat nähdä. He ovat useimpien pienemmän luokan yksityistämisprosessien koplaajia AYliikkeen välityksellä.

JiiTL

"Pekkarinen ei ole vielä edes nähnyt elokuvaa, mutta IL on esittänyt hänelle elokuvan väitteitä etukäteen."

Aivan, "väitteitä" arvioimalla elokuvaa/romaania/tv-sarjaa pitääkin arvioida!

Ja tuollaisia urpolaisia meillä on ministereinä.

Jokaisella rehdillä suomalaisella on hampaankolossa jotain Maalaisliitto-Keskustan takia.

KMa

ja sitten yhdet urpolaiset kirjoitelevat tuosta ohjelmasta faktana ja perustelevat sen avullamielipiteitään todellisista hahmoista, kuten on nähty.

Niin miksiköhän niitä väitteitä on ministerille esitetty, jos ei ole haluttu kuulla niistä mielipidettä/arviota, tuota vois ihan rehdisti itse kukin miettiä.

kiuru

Taas kauhea melske, vaikkei toimittajia lukuunottamatta kukaan ole nähnyt koko esitystä, joka ei todellakaan ole dokumentti.

Samanlainen haloo nousi Tervon Koljatista. Luettuani sen huomasin, että kohu-uutiset olivat jo ensimäisiltä 20 sivulta. Osoittaa jotain sekin. Kuitenkin kirjan paras ja sykähdyttävin kohta on, kun päähenkilö karsii naapurin ikiaikaisen kuusen.

Eikös muuten siinäkin yhteydessä Pekkarinen pyörtänyt puheensa. Se lukee taas huomisissa lehdissä.

fannyhill

Taas on Kepun mafia masinoinut hyökkäyksen.
Ihmisiltä on unohtunut, miksi Jäätteenmäki joutui eroamaan.
Hän valehteli Suomen kansalle (eduskunnassa).
Millaistahan soppaa siellä kepun tupailloissa oikein keitetään. Kun menee päivälläkin puurot ja vellit sekaisin.

-rh

Taitaa olla aika hämmästyttävän ulkokohtainen - yksi ennakkopätkä esittää Jäätteenmäen vaatimassa (ilmeisesti Manniselta) Grossman-asiakirjoja.
Jäätteenmäki toimi oikein, oikealla asialla, mutta varsin taitamattomasti. Hyvä tarkoitus on raskauttava asiainhaara, jos homma ryssitään, noinkin lahjakkaasti.
Löytyy yksi hyvä, lähteistetty Jaakko Mäkisen <A HREF="http://aikakaudenydin.blogspot.com/2009/10/taas-saatavilla-se-kadonnut-m... asiaan, jossa myös median kädestä syövä rooli tuodaan esiin.

Yksi kommentti

"Tänään Ylen Aamu-tv:ssä elokuvan ohjaaja Jyri Kähönen korosti, että elokuva on vain *tulkinta* vuoden 2003 tapahtumista. Kähönen piti täysin ymmärrettävänä, että jotkut elokuvan tosielämän hahmoista *saattavat kokea tulleensa loukatuiksi* elokuvan nähtyään."

Aika erikoista puhetta Jyri Kähöseltä. Mikä hän luulee olevansa? Haluaisin kuulla sen häneltä itseltään kasvotusten.

Yleen ei muutenkaan voi luottaa. Yle on värittynyt vahvasti punaiselle puolelle ja kommunismin suuntaan. Ei kiitos Yle. Ei kiitos mediamaksulle. Ei kiitos kommunismille ja vanhalle taistolaisuudelle.

Siitäkin huolimatta,

että jotkut Ylen ohjelmat ovat hyviä.

Vie rahat

Ei ollut tarkoitus herättää vainajaa henkiin, vaikka hän niin kovasti pyörikin mielessä vuoden 2003 maininkeja miettiessä.

Koska pyöri, niin jollakin lienee aihetta ajatella Seppoakin. Olen oppinut suhtautumaan vakavasti intuitioon.

Mutta ahaa-elämys liittyi kuitenkin toiseen Nevalaan. Kai niitä vielä jokunen hengissäkin on. Sinänsä tietenkin samantekevää kenen alter ego Tapio ooännä on.

Uskon kuitenkin,että silloin ja Jäätteenmäen suhteen presidentti Halonen oli vilpittömästi pahoillaan ja muutenkin paljon puhtoisemmin maailmaa katseleva kuin juuri nyt. Voisko Pekkarinen jäädä eläkkeelle?

Vieras

Älä nyt Neva hermoile, tai niin sanoakseni räjähdä.

Pääministerimme jo antaa esimerkkiä uudesta journalismista: parin viime kuuntelukerran perusteella hän on tulkinnut "Pääministerin haastattelutunnin" siten, että siellä pääministeri haastattelee toimittajia.

Antaahan se ohjelman nimi tietysti mahdollisuuden tuollaiseenkin tulkintaan.Johan tässä kaikenmaailman sananvapauksista ja kriittisestä journalismista on muutama vuosi kärsittykin. Sopuleita, neulanpistopolitiikkaa, ellei peräti ruosteisia rautanauloja.

keskustalainen

Ohjelman mukaan (jo siitä on vähääkään totta)

1. Pekkarinen pelasi kahdessa leirissä yhtäaikaa ja oli epälojaalisuudessaan kauhistuttava. Miten tämmöinen olio voi olla vielä kansanliike Keskustassa mukana? Puoluetoverit! Eikö tätä miestä voisi saada pienelle lomalle vuonna 2011?

2. Maassa tapahtui vuonna 2003 vallankaappaus, jossa vaaleissa valitun puolueen johtaja "likvidoitiin" yhdessä tuumin lähimpien puoluetovereiden ja demarien kanssa. Kansan tahtoa ja puolueen enemmistön käsityksiä halveksittiin todella raskaasti - nyt sitten ihmetellään että kansa ei enää äänestä.

3. Lipponen itseasiassa syyllistyi valtiosääntörikkomukseen ja vaaransi isänmaan edut. Valtiosäännön mukaan ulkopolitiikkaa johtaa presidentti; Lipponen otti tämän roolin ja vei Suomen edun vastaisesti sotapolitiikan tielle. Tätä ei kuitenkaan tutkittu vaan ainoastaan sitä kuka vuosi tiedot. Johtopäätös: poliisi toimii poliittisin perustein ja syö demarien kädestä...

4. Vanhanen oli ainoa mies joukossa!

TOTUUS?

Lipponen lupasi sodanjälkeistä tukea IRAKILLE !

- vaikka sotaa ei oltu vielä edes aloitettu!!!

Siis ANNELI JÄÄTENMÄKI; on ainoa oikea poliitikko joka oikeassa ollut koko ajan!

. kukaan ei puolustanut Suomen ensimmäistä NAIS PÄÄMINISTERIÄ!
..ei omat mutta ei edes NAISET !

- kateuksissaan.

No; Lipponen nyt kaasu agentti; vieraan vallan asiainhoitajana!

- onko Suomen eduksi??

- nostaen suurta palkkiota, mutta onko maamme edun mukaista, ja ministerivalan sisällön mukainen tehtävä?

Fasse

Voiko joku edes kuvitella, etteikö ko pätkä ollut fiktion pohjalta tehtyä draamaa. Hyvää siinä oli se, että Järnefeldt oli saatu Kalman-Alman näköiseksi, vaikkei istunutkaan rooliinsa yhtä uskottavasti kuin Saisio Kassi-Almaksi.

Mokomasta ei Pekkarisen olisi pitänyt etukäteen päreitään polttaa. Ko teos tuskin jää edes vuoden jälkeen muisteltavien teatterin suurteosten joukkoon.

Eduskunnasta tulee viikottain nautittavampaa faktaa torstaisin kello 16.00 alkaen.