Tiistai 21.5.2019

Homolaki repii keskustaa – ”Minun siskolleni kuuluu oikeus onneen”

Luotu: 
26.11.2014 14:09
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä vastustaa tasa-arvoista avioliittolakia, mutta moni puolueessa kannattaa sitä.

Perjantaina äänestettävä kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista jakaa mielipiteitä etenkin keskustan sisällä, kertoo keskustanuorten puheenjohtaja Teppo Säkkinen.

–Vetoaisin empiviin kansanedustajiin, että he äänestäisivät tämän tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Olisi hienoa, että kun meillä on käynnissä aika isoa liikehdintää keskustan sisällä, jossa varsinkin nuoret keskustalaiset pyrkivät tuoman esiin sitä, että puolue on tässä moniääninen, Säkkinen sanoo Uudelle Suomelle.

Säkkisen mukaan noin 60 prosenttia keskustan puoluevaltuutetuista vastustaa tasa-arvoista avioliittolakia ja noin 40 prosenttia kannattaa.

–Tämä osoittaa, että kenttäväessä on vahvaa tukea, vaikka enemmistö vastustaakin, Säkkinen sanoo.

Säkkinen ottaa tunteikkaassa blogissaan esiin siskonsa todetessaan, että kunnioittaa lain vastustajian vakaumusta.

– Minullakin on kuitenkin vakaumus. Sen perustana on kultainen sääntö. Se kertoo, että minun siskolleni kuuluu sama lailla turvattu oikeus onneen kuin minullekin. Että, häntä lainaten, ”ehkä joskus ei tarvi ollenkaan miettiä että uskaltaako toista pitää kädestä”, Säkkinen kirjoittaa.

Kansanedustaja Sauli Ahvenjärvi (kd.) ihmetteli viime viikolla, että keskustalla ja kokoomuksella ei ole selvää kantaa avioliittolaista.

–Vaalien kahdella suurimmalla puolueella - tuoreimpien gallupien perusteella - ei ole mitään linjaa näin keskeisessä kysymyksessä. Jos äänestää Kokoomusta tai Keskustaa, voi saada edustajakseen joko arvoliberaalin tai arvokonservatiivin päättäjän! Asialla tulee olemaan merkitystä, sillä ensi vaalikaudella avioliittokysymykseen palataan muodossa tai toisessa, Ahvenjärvi kirjoitti Puheenvuoron blogissaan.

Säkkisen mielestä tilanne ei ole erikoinen.

–Meillä on kuitenkin isot tavoitteet, jotka meitä yhdistää puolueena, vaikkapa tasapainoisen Suomen rakentaminen ja kestävä kehitys, ovat jaettu. Sitten on tällainen arvokysymys. Tämän kaltaisissa meillä on aina ollut eri näkemyksiä, Säkkinen toteaa.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Sari Korpi

Miksei yle tai US julkaise yhtään uutista tai artikkelia jossa vedotaan perinteisen avioliittonäkemyksen puolesta? Niitä olisi paljon ja hyvin perusteltujakin. Ei tätä voi sanoa tasapuoliseksi ja neutraaliksi journalismiksi. Esim Ranskassa käyty isoja mielenosoituksia perinteisen avioliiton puolesta, mutta missään valtamedian uutisessa ei ole asiasta hiiskaustakaan. Ainoa taho joka asiasta on julkaissut jutun on kristillinen Seurakuntalainen-verkkosivusto. Ja mikä yllättävää, myös homoja on tämän joukkoliikkeen kannattajina. Kannattaa käydä lukaisemassa jotta saa jotain muutakin näkemystä kuin tätä mielipidemuokkausta jota nyt jokapuolelta syötetään: http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/ulkomaat/5105/ranskan_joukkoliike...

Erno Linnola

Keskustapuolueella on ollut jo Kekkosen ajoista lähtien ollut naurettava taipumus yrittää olla liberaalimpi puolue kun se ihan aidosti edes on. Puolueen kannattaisi miettiä hyvin tarkkaan sitä kannattaako tuohon suvaitsevaiseen hötöporukkaan hönkiä ja keskittyä olemaan poliitinen koti sellaisille jotka ovat arvokonservatiivia mutta sosiaalisesti edistyksellisiä. Kekkonen kylvi puolueeseen aikoinaan moraalisen rappion ja vain keskustalaisten rivijäsenten tietämättömyys millainen tyyppi Kekkonen oli (teki valtavan määrän ulkopoliittisia virhearvioita, oli täysin Neuvostoliiton antaman tuen vanki, kyvyttömyys nähdä Suomen tulevaisuuteen) estää Keskustaan tänäänkin käymästä kriittistä keskustelu ns. K-linjasta. Vahinko.

Kekkosen tuoma moraalin turmellus puolueeseen on johtanut vaalirahasotkujen ja grynderiskandaalien kautta tilanteeseen jossa se poliittisen vallan nimissä ilmeisesti myy myös arvokonservatiivisuutensa ja siirtyy 40 vuoden viiveellä homopuolueeksi. Säälittävää. Sen jälkeen katoaa poliittinen koti niiltä joita perussuomalaisuus ja toisaalta uskontopuolue KD ei sytytä. Kokoomus on useimmille kepulaisille se viimeinen puolue jota he äänestävät joten suunta kohti nukkuvien puoluetta voi Keskustan syvillä kannatusalueella alkaa.

No itsepähän kepulaiset housuihinsa laskivat. Tämä näet ei tule olemaan heille mikään ihan pikku juttu.

Sari Korpi

Itse artikkelista, olen Erno Linnolan kanssa samaa mieltä, että Keskustan kannattaisi pysyä jämäkästi konservatiivisena puolueena, sillä saisivat ääniä. Lisäksi Kokoomus on Stubbin johdolla ottanut avoimen liberaalin kannan, joten Kokoomuksen konservatiivit äänestäjät voisivat helposti siirtyä Keskustaan, jos se pysyy konservatiivisena puolueeena.

Veikko Nironen

Ihmettelen, kuinka sellainen toimittaja, joka puolustaa jotain suuntausta voi katsoa peiliin ja nukkua hyvin, vaikka perinteisen journalistin pitäis olla puolueeton vallan vahtikoira...Joka esim. tässä perjantain äänestyksessä on asettanut mielipiteensä ja vaikutusvaltansa vaikkapa saman sukupuolen liittojen kannattamiseen, kannattais miettiä minkälaiseen kiusamisryöppyyn lapsi saattaa joutua, sillä lapsen asema tässä on haavottuvin...Ja tosiasiahan on se että suurin osa kansaa kannattaa perinteistä miehen ja naisen välistä avioliittoa, vaikka sitä käsitettä tasa-arvo höpötyksillä toimittajien hyvällä avustuksella...Tässä on mielestäni se toimittajien ammattitaidon ja arvostuksen ydin, että on rehellinen ja puolueeton tiedonvälittäjä...

Mauno Strandén

Matti Auer siis kannattaa nykymenoa, jossa tulevat sukupolvet on velkaloukussa?
No eihän niitä uusia kansalaisia kaan synny, kohtahan se homous opetetaan koulussa kädestä pitäen, on se niin kovaa vouhotusta!
Mitähän väärdejä nykyisen hallituksen henkilöt on olleet, täysin laskutaidottomia, kun Kataisella oli kovin pieni numero matikassa, mutta sehän olikin fanttastista, mutta niin lähti käpykaartiin sekin sälli, kun valkaannutti Suomen, vaikka piti olla hyvää bisnestä??? Vasurit ja demarit petti heti äänestäjänsä ja kehuivat kantavansa vastuuta, ei kanna Urpilainen vastuuta ja Arhinmäki joka kannatti kok politiikkaa huutelee katsomosta herjoja joita hän itse oli tekemässä?

Ilkka Hyttinen

Linda Pelkoselta 2:1- puolueellinen manipulointiyritys "Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa" - kaikki homoliitolakia puoltavia! - Kuitenkin:

Kansainväliset sopimukset lähtevät siitä, että miehellä ja naisella on oikeus solmia avioliitto. Ne eivät aseta velvoitetta hyväksyä samaa sukupuolta olevien avioliittoa, avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto. Suomessa on samaa sukupuolta olevien rekisteröity parisuhde, joka vastaa samaa sukupuolta olevien avioliittoa. Oikeuksiltaan samaa sukupuolta olevat parit pääsevät samaan kuin mies ja nainen- parit. - Mistä siis moinen kiihko "sukupuolineutraaliin", tvs. "tasa-arvoiseen" avioliittoon, kun sellainen jo kaikilla tavalla tai toisella parisuhteensa rekisteröineillä kuitenkin jo on?? - Näiden agenda on siis aivan joku muu kuin "tasa-arvoisuus"...

Jos ”tasa-arvo-avioliittolaki” toteutuu, Suomessa käy kuten Norjassa :

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180758-jos-%E2%80%9Dtasa-a...

Mauno Strandén

Ilkka taidat olla niitä harvoja jotka kirjoittaa asiaa! Nyt jos näin lopulta käy, että oikeaa avioliittoa aletaan halveksimaan, niin oikean avioliiton solmijoille pitäisi saada lisäliite avioliiton etuliitteeksi, vaikka OIKEA-AVIOLIITTO jonka voisi jokainen liittää papereihinsa! Kaikki muuthan liitot eivät voi keskenään synnyttää lapsia!
No Suomestahan tulee noiden vouhottajien avustuksella islamilainen, jotka korjaa tilanteen, itse en sitä hyväksy!