Tiistai 21.5.2019

10 blogia avioliittolaista – tästä Suomi on puhunut

Luotu: 
28.11.2014 09:17
Päivitetty: 
28.11.2014 09:35
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Eduskunta äänestää tänään avioliittolain muutoksesta. Vastakkain ovat lakivaliokunnan hylkäävä mietintö sekä siihen jätetty vastalause, joka puoltaa tasa-arvoista tai sukupuolineutraalia avioliittolakia.
|

Uuden Suomen Puheenvuoron blogimaailmassa on tällä viikolla ollut yksi aihe ylitse muiden. Se, jota homorummutukseksikin kutsutaan.

Sukupuolineutraalista avioliittolaista on kirjoitettu kymmeniä blogeja kiihtyen kohti tätä päivää, jolloin lakialoitteen kohtalosta päätetään eduskunnan täysistunnossa. Enemmistön vastustus lopettaisi aloitteen käsittelyn, kun taas kannattajien voitto antaisi samaa sukupuolta oleville oikeuden avioliittoon.

Alla kymmenen aihetta koskevaa blogikirjoitusta.

Piraattipuolueen Olli Markkanen seurasi torstaina eduskunnan lähetekeskustelua ja puuttui blogissaan aloitteen vastustajien argumentteihin. Esimerkiksi kristillisten Peter Östman sanoi eduskunnassa, että ”avioliittoa on Suomessa tuhansien vuosien ajan hallinnut kristillinen kirkko”.

– Joo ei ole. Kristinusko tuli vasta viime vuosituhannen puolella, kirkon mukaan 1155 kun Piispa Henrik tuli maahan. --- Avioliittoa kirkko ei ole hallinnut kuin vajaat 500 vuotta, jos sitäkään, Markkanen kirjoittaa.

Kansanedustaja Olli Kärnä (sd.) julkaisi torstaina oman pohdintansa, jossa hän kertoi päätyneensä aloitteen kannattajaksi vasta vakavan harkinnan jälkeen. Hän korosti Suomessa tapahtunutta asennemuutosta ja sitä, että aloitteen kannatus ei enää rajoitu ”vain Kallion punavihreisiin kuppiloihin”.

– Olen keskustellut asiasta eduskuntavaalityöryhmäni kanssa. Siellä jopa vanhemmat herrat olivat sitä mieltä, että lain puolesta voisi olla, ja että avioliitto kuuluu myös seksuaalivähemmistöille, Kärnä kirjoittaa.

Erityisesti kaksi puoluetta, keskusta ja perussuomalaiset, ovat olleet blogeissa esillä. Keskustaa aloite jakaa vahvasti. Keskustan puoluevaltuuston jäsenistä Jasi Kuokkanen ilmoittautui aloitteen vastustajaksi, Elina Lappalainen taas kannattajaksi. Keskustanuorten puheenjohtajan Teppo Säkkisen tunteikas kannanotto levisi sosiaalisessa mediassa vauhdilla.

Perussuomalaisista omat tiukan vastustavat kantansa toivat esiin kansanedustajat Mika Niikko ja Vesa-Matti Saarakkala. Jälkimmäistä harmitti evankelisluterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkisen myönteinen kannanotto, Niikko puolestaan ihmetteli, että ”tämä hallituskausi on mennyt yhden vähemmistöryhmän perässä pian jo neljä vuotta”.

Vasemmistolainen Saara Huttunen ihmetteli muun muassa Mika Niikon usein käyttämää lasten etu -argumenttia, jolla vastustetaan aloitteeseen sisältyvää samaa sukupuolta olevien parien adoptio-oikeutta. Huttunen korosti blogissaan, että ilman sukupuolineutraalia avioliittolakiakin homopareilla on jo lapsia ja kyse on lähinnä byrokratian helpottamisesta.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Risto Aallonharja

"All of a sudden we see a homosexual… 15 years ago he did his dirty job and nobody cared. Now he makes it a political issue. He demands recognition, respect, human rights, and he rallies a large group of people and there are violent clashes between him and police, his group and ordinary people. No matter what. It’s black against white, yellow against green. Doesn’t matter where this division line goes. As long as these groups come into antagonistic clashes, sometimes militantly, sometimes with firearms, that is the destabilization process. The sleepers, many of whom are simply KGB agents, become leaders of the process of destabilization"

- Yuri Bezmenov, 1984 Los Angelesissa pitämässään luennossa: "soviet subversion: 1. demoralization, 2. destabilization, 3. crisis, 4. normalization"

Erno Linnola

Miten huvittavaa tässä kaikessa on se ettei ole edes huomattu että pohjimmiltaan kyse on siitä miten ihminen suhtautuu ns. kulttuurimarxilaisuuteen ja Frankfurtin koulukunnan Kriittiseen teoriaan. Kiinnostavalla tavalla monet oikeistolaiseksi itseään luulevat "liberaalit" joutuvat taas kerran kulttuurimarxialaisten nenästä vedettäväksi eli ovat ns. hyödyllisiä idiootteja.

Herbert Marcuse oli oikeassa, Lenin ja Stalin väärässä: länsimaat vallataan ei työläisten vallankumouksella eikä panssareilla vaan tuhoamalla niiden instituutiot sisältäpäin.

Jali Karjalainen

no tämä homojen asia kait on tieteen kannalta ehkä semmonen, että näillä ihmisillä on vaikeuksia siksi, koska heillä saattaa olla perimän muutoksia ja hormoonijuttuja ja aivotoiminnasta johtuvai asioita ja ympäristö viestejä sekä ehkä jotain leimautumista joissakin asioissa jo lapsena, siis että jos ei äiti puhu lapselle äidinkieltää ja lapsi ei sitä kuule, se on vaikea sitten lapsen oppia omaa äidinkieltää eli tätä on se leimautuminen eli näitä asioita saattaa olla homojen elämässä ja he eivät siis itse ole näitä keksineet ja näin ehkä pitäisi tarkastella heidän asioitaan ja käyttäytyä asiallisesti ja kohteliaasti heidän kanssa pitäen heitä lähimmäisinä kuten muitakin ilman mitään syrjintää, saattaa olla että nyt uusi avioliittolaki helpottaa homojen elämää. Käsittääkseni jos ihminen sydämestään ja vilpittömästi kiinnostuu samasta sukupuolesta ja siinä syntyy rakkaus, ei siinä ole mitään pahaa silloin. Homojen asioita siis kannattaisi tarkastella nimenomaan tieteen kannalta eikä omista arveluista käsin ja kunnioittaa heitä ihmisinä ihmisten joukossa

Jali Karjalainen

Raamatussa kyllä puhutaan että Luoja loi ihmisen mieheksi ja naiseksi ja Paavalikin arvostelee Roomassa olevaa ihmisten elämää roomalaiskirjeen luvussa 1, mutta uudesta testamentista ei kait löydy varsinaista sanaa homo. Siellä kyllä Paavali puhuu korinttolaisille muistaaksen, että mies ei voi maata miehen kanssa jne. Mutta Paavali ei ottanut kantaa siihen, jos ihmiselle tulee esim. perimän muutoksia tai hormooneissa jyllää jokin häiriö tai aivot eivät toimi ihan kunnolla tai että proteiinit osa niistä onkin laskostunut virheellisesti ja sillai syntyy vaikeutta proteiinin toimintaa joka sitten näkyy ihmisen elämässä ulospäinkin. Paavali ei tuntenut soluntoiminnasta ja genetiikasta koska silloin ei vielä ollut ihmisellä tietoa näistä solukin toiminnoista