Uusi Suomi uudistuu!

Palvelumme uudistetaan syksyllä 2019. Päivitä tunnuksesi tiedot ajan tasalle täällä.

Maanantai 26.8.2019

Influenssarokote yhdistetty 13 ihmisen kuolemaan: Suomalaislääkäri rauhoittelee

Luotu: 
2.12.2014 13:03
  • Kuva: EPA/All Over Press
    Kuva
    Italiassa on vedetty käytöstä rokote-erä.
|

Italiassa ainakin 13 ihmisen kuolemaan yhdistettyä Novartis-yrityksen valmistamaa Fluad-influenssarokotetta ei ole käytetty Suomessa, kertoo THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen.

–Italiassa tämä rokote on ollut käytössä iäkkäillä perussairailla ihmisillä, joilla on muutenkin suurentunut kuolemanvaara, Puumalainen kertoo Uudelle Suomelle.

Puumalainen viittaa Euroopan lääkevirasto European Medicines Agencyn viime viikolla julkaisemaan tiedotteeseen, jossa kerrotaan, että Italian lääkeviranomainen AIFA on keskeyttänyt kahden Novartiksen valmistaman influnssarokote-erän käytön.

–Nyt on tehty kuten vuonna 2012, jolloin viimeksi oli vastaavanlainen tilanne. Kun aika pian rokottamisen jälkeen ihmisiä on menehtynyt, niin on haluttu keskeyttää rokote-erien käyttö kunnes on selvitetty, onko kuolemantapauksilla ja rokottamisella mitään muuta yhteyttä kuin tällainen sattumanvarainen ajallinen yhteys, Puumalainen sanoo.

Hän pitää ”erittäin todennäköisenä”, että influenssarokotteen ottamisen jälkeen kuolleet olisivat kuolleet muutenkin jostain syystä.

–Siellä kun on puolisenmiljoonaa iäkästä ihmistä rokotettu niin ihan tilastollisestikin kuolemantapauksia varmuudella rokottamisen jälkeen tapahtuu, hän toteaa.

Hän korostaa, että kahden lääke-erän keskeyttäminen on Italian viranomaisilta varotoimenpide.

Italian tv-uutisten mukaan Fluad-rokotteeseen on yhdistetty 13 ihmisen kuolmemaan. Asiasta kertoi myös muiden muassa talouslehti Bloomberg.

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapio Virtanen

Eipä taida noihin THL:n ylilääkäreihin olla luottamista, saihan narkolepsian yli 200 suomalaista sika-influenssa rokotteesta. Aiheutettiin elinikäinen vamma, eikä edes anteeksipyyntöä ole kuulunut THL:stä. Ei edes Pekka Puskalta.

Lumira Lumus

"Hän pitää ”erittäin todennäköisenä”, että influenssarokotteen ottamisen jälkeen kuolleet olisivat kuolleet muutenkin jostain syystä."
Varmasti kaikki ihmiset luolevat ja THL.n periaate tuli selväksi ei ole väliä kuoleeko rokotukseen, lääkkeisiin tai hoidon seurauksena, kun ihmiset kuitenkin kuolee.
Näin sanoi vahinkoa tehnyt lääkärikin ei haittaa vaikka ihminenvammautuu hoidolla, kun ihmiset voivat muutenkin vammautua. Tämä suomalainen hoitoetiikka, hoidolla saa vammauttaa ja aiheuttaa kuoleman kun ihmisille voi muutenkin tulla vammoja ja kuolema. Kukaan alan asiantuntija ei myönnä aiheuttamiansa vammoja ja kuolemia.
Rokotukset tuhoavat ihmisen omia suojamekanismeja ja duoja on väliailaikainen, mikäli ollenkaan toimii. Näin ihmiset tehdään rokotteista riippuvaisiksi, jotta bisnes ja liikevoitot kasvavat.
Toistuvat rokotukset lisäävät tartuntariskin moninkertaiseksi ja lopulta ne eivät enää auta ja ihminen jonka omat suojamekanismit eivät toimi ei selviä. Elimistön omat puolustusmekanismit ovat lopulta ainoa keino selvitä ja turvallisin vaihtiehto.
Rokote on turvallinen vain käyttämättömänä pakkauksessaan.
International Merorial of Vaccine Victims,
http://www.nvic.org/Vaccine-Memorial.aspx