Perjantai 18.1.2019

Helsinki tyrmäsi tipattoman tammikuun – ”Meitä pidettäisiin hulluina”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
26.10.2009 09:11
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Aloite Helsingin kaupungintalon tipattomasta tammikuusta on tyrmätty, kertoo uutislehti Vartti nettisivuillaan.

- Tuntuu oudolta, ettei Helsingin kaupunki ole mukana tällaisessa kansanliikkeessä. Mielestäni se olisi ollut symbolinen tuki perheille, joissa monissa kamppaillaan alkoholin tuomien ongelmien kanssa, kommentoi aloitteen laatinut valtuutettu Markku Vuorinen (kd./sit.) lehdelle.

Kaupungintalolla kestitään muun muassa presidentin valtiovieraita sekä kansainvälisten konferenssien tai seminaarien osallistujia. Kansainvälisen toiminnan päällikkö Matti Ollinkari perustelee alkoholitarjoilun jatkumista sillä, että vieraiden viityminen on erittäin tärkeä asia.

Ollinkarin mielestä kohtuullinen alkoholitarjoilu nostaa tilaisuuksien tunnelmaa sopivasti. Herää kysymys, olisiko tipatonta tammikuuta ollut noloa selittää ulkomaisille vieraille.

- Meidän egomme olisi kyllä kestänyt sen, kun meillä on eukonkantokilpailutkin, mutta pidettäisiinhän meitä hulluina, ainakin barbaari-maine olisi lisääntynyt, Ollinkari arvelee.

Tänä vuonna kaupungintalo on määritellyt ensi kertaa katon alkoholikustannuksille. Katto on 100 000 euroa.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jarska

Tipatonta voi viettää ympäri vuoden, tai kuten minä, ei tarvitse olla mistään paitsi koskaan, kun en ole alkanutkaan käyttään alkoholia. Se, että muka vieraille pitää olla viinaksia, on merkki riippuvuudesta.

Vapaa ja sivistynyt ihminen ei käytä alkoholia, tämä tunnustetaan maailmalla. Suomalaiset vai yrittävät säälittävästi ja vanhanaikaisesti matkia "suuren maailman" tapoja, yrittäessään keekoilla lasien kanssa vierailujen yhteydessä. Tiedoksi vaan, maailmalla alkoholittomuus kyllä ymmärretään, sitä ei tarvitse selitellä.

Aika masentavaa, että tuossa asemassa oleva virkamies pitää raittiutta "hulluna". Vain raitis ihminen kestää kaikki vastaantulevat tilanteet elämässä, kun ei ole alkoholia heikentämässä elämänhallintaa.

Vieras

Onpas tyhmä aloite. Miten ihmeessä tipattomuus kaupungin vastaanotoilla esim. ukomaisille vieraille tukee lapsiperheitä. Ei mitenkään, naurettavaa!

On väärin puhua ja kirjoittaa alkoholitarjoilusta. Ihan kuin vieraat tulisivat vastaanotolle ottamaan alkoholiannoksia. Kyse on viinitarjoilusta ja se on ihan eri asia.

Vieras

Kun täällä kerta pitää kaikki kieltää ja rajoittaa, miksi ei sitten kielletä /rajoiteta alkoholinmyyntiä esim. joulukuussa ja ennen vappua, ja tietenkin enne juhannusta ja mahdollisesti myös muina kuukausina aina ennen viikonloppua!!! Ja johan helpottaa...