Maanantai 25.9.2017

4000 €/kk-kohu: Nyt vastaa nuori eläkeläinen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
27.10.2009 21:34
  • Kuva: Compic-Photos/Eduskunta
    Kuva

Eduskunnan jättämisestä ilmoittanut kansanedustaja Janina Andersson (vihr.) myöntää, että hänelle myönnettävä 3600-4000 euron kuukausieläke tuntuu anteliaalta 38-vuotiaalle.

-Tuntuuhan se isolta summalta. Mutta toisaalta on turvallista tietää, että on tällainen työttömyysturvan kaltainen raha, jonka avulla voin rauhassa etsiä töitä, jos töihin haluan, Andersson pohtii.

Kansanedustaja Pertti "Veltto" Virtanen (ps.) kritisoi Uuden Suomen haastattelussa 4000 euron eläkettä liian suureksi nelikymppiselle.

-Sitä en pysty sanomaan, mikä on ansaittua ja mikä ei. Toisaalta minulta on jäänyt paljon asioita kuten äitiyslomia pitämättä, koska olen teinistä asti panostanut tähän täysillä, kommentoi Andersson.

Niin kutsuttu sopeutumiseläke annetaan kaikille eduskunnasta pois jääville kansanedustajille, jotka ovat olleet vähintään seitsemän vuotta eduskunnassa, eivätkä mene työelämään tämän jälkeen. Andersson tuskin jättäytyy loppuelämäkseen eläkkeen varaan, vaikka menettääkin eläkerahat muita tuloja hankkimalla.

-Olen miettinyt pitkään, että haluaisin vähentää työtaakkaani, ottaa esimerkiksi puolipäivätyön, saadakseni olla enemmän lasteni kanssa. Eduskunnassa puolipäiväisyys ei ole mahdollista, pohtii Andersson.

Siitä Andersson ei ole varma, miksi kansanedustajat tarvitsevat "sopeutumiseläkkeen".

-En tiedä, kuka siitä on päättänyt. Ehkä se voi olla hankalaa siirtyä politiikasta muuhun työelämään, kun on maine politiikasta, hän sanoo.

Itse asiassa Andersson ei ole vielä edes täysin varma, aikooko hän todella jättää hakematta eduskuntaan vuoden 2011 vaaleissa.

-Sanoin vain radiossa, että olen ajatellut jättää eduskunnan, ja siitä syntyi tällainen jättihässäkkä. Siihen on puolitoista vuotta aikaa, enkä voi varmuudella tietää, mitä tulee tapahtumaan, Andersson ihmettelee.

-Mutta ehkä kohun syntyminen oli hyvä asia, koska nyt minulla on hyvä syy olla asettumatta ehdolle!

Andersson kertoo saaneensa ilmoituksensa jälkeen paljon palautetta kansalaisilta.

-Aika monet ovat sanoneet, että sääli että lähdet, mutta ymmärtäneet, että teen tämän lasteni takia.

Henkilöt: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Työtön suomalaine ex-teini

Jos on jo teinistä asti panostanut täysillä tähän, niin mikä ettei ? Äitiyslomat pitämättä vielä ? Kyllä vihreät l. "vesimelonipuolueen" kansanedustajat ovat tietoisia kansan hädästä, varsinkin suomalaisten. Anni Sinnemäki voisi antaa oman mielipiteensä julkisuuteen tästäkin asiasta. Kansakin ymmärtäisi paremmin, vai mitä Tarja?

Oikeudenmukainen

"-Tuntuuhan se isolta summalta. Mutta toisaalta on turvallista tietää, että on tällainen työttömyysturvan kaltainen raha, jonka avulla voin rauhassa etsiä töitä, jos töihin haluan, Andersson pohtii."

Janina Andersson saa luvan etsiä töitä ihan yhtä pienellä rahalla kuin muutkin suomalaiset työttömät. Ai Janina on ehtinyt jo tottua korkeampaan elintasoon? So? Se on voi voi. Kyllä Helsingistä löytyy halpoja asuntoja köyhille työttömille. Sinne vain muiden työttömien sekaan, Janina.

Jos haluaa korkeat tulot, on tehtävä töitä.

Vieras

jonka avulla voin rauhassa etsiä töitä, JOS töihin HALUAN
===Sosiaalipummin määritelmä

tolla perusteellahan suurin osa työttömistäkin pysyy työttöminä. Kun ei halua vaan mieluummin elää sosiaalipummina. Joten ei niillä pummeilla mitään hävettävää ole. Mitä isot edellä sitä pienet perässä.Mikä tuli todistettua.

TakojaIlmarinen

On minullakin harmaa parta, mutta tuon toisen harmaaparran kirjoitus vaikuttaa lähinnä jonkun vihreän hupakon nimimerkin taakse kätkeytyneestä kansanedustajasta.

Ei kotäidiksi sopeutuminen tarvitse 4000 euroa.
Kysymys ei ole kateudesta vaan järjen käytöstä, mutta sitä onkin kaikkein vähiten näillä osittain taistolaistaustaisilla "vihreillä"

raikka

On ihan selvä että kansanedustajalla tai ministerillä pitää olla talous niin turvattu ettei joudu väenväkisin taloudellisista syistä jostakin tahosta riippuvaiseksi. Neljä tonnia kyllä riittää antamaan mahdollisuuden sanoa "ei" jos poliittinen omatunto sanoo toisin.
Eri asia on että ahneellehan ei mikään riitä joten ihan hyvä että poliitikkojen rahakytkökset möyhitään - vaikka ne johtaisivat välillä niinkin huonoon jutuntekoon kuin mitä YLEn lautagate-kompastelu oli.

Nimimerkki

Niinpä niin, mutta... tuohon "sopeutuskauteen" siirtyessään ei enää olla kansanedustaja eikä ministeri. Muutenkin kuulostaa hiukan omituiselta ajatus veronmaksajien kustantamasta "riippumattomuusturvasta".

Mahtaako joku täällä kirjoittelija olla itse saman "riippumattomuusturvan" piirissä?

tapio_o_neva

"On ihan selvä että kansanedustajalla tai ministerillä pitää olla talous niin turvattu ettei joudu väenväkisin taloudellisista syistä jostakin tahosta riippuvaiseksi. Neljä tonnia kyllä riittää antamaan mahdollisuuden sanoa "ei" jos poliittinen omatunto sanoo toisin."

Miten paljon palkkaa Jyrki Kasvillekin pitäisi maksaa, jotta hän pysyisi työpsykologina korvaamattomana ilonamme eduskunnassa eikä lähtisi Nokian tulosyksikön johtajaksi tai tuotekehitteljäksi edustamaan luovaa luokkaa käytännössä?

Pitäisikö kansanedustajen tuloja korottaa 100%-300%, jotta heidän moraalinsa voitaisiin ostaa markkinahintaan palkkasotureiden tapaan?

Mitä enemmän kansanedustajille maksetaan, sitä enemmän he erkaantuvat pieni- ja keskituloisista äänestäjistään ja sitä ahneemmiksi ja korruptoituneimmiksi he kasvavat kaupallistuessaan.

Vieras

Onkohan näillä vihrvarpusilla omaatuntoa ollenkaan,jos joskus on ollut,.niin nyt ei ole enää.
Ajatella,että nyt on turvallista hakea töitä kun saa suuret sopeutumisrahat.Ei tavallinen duunari tuollaisia sopeutuksia voi kuvitellakaan.Mitähän ne piipertäjät vielä saavatkaan aikaan.Voi PRKL ku v......aa

TakojaIlmarinen

Minkä ihmeen korrupion? Tällä palstalla vierailee täysin bimboja kirjoittajia, tai sitten ovat niitä vihreitä taistolaisia, jotka eivät ole päivääkään tehneet oikeat työtä!
Millainen "työhistoria" on tällä työpaikallaan vauvaa imettäneellä "virheellä"?
Normaali työpaikalle ei viedä vauvoja imetettäväksi!
Ainoa asia josta hänet muistan ja nyt muistan 4000 euron sopeutumiseläkkeen.
Voi h******i sentään näitä touhuja!

noname

Hyvä kun Janinakin saa työttömyysturvan kun ITSE päättää jäädä työttömäksi. Yleensä siitä tavalliselle kansalaiselle seuraa melko pitkä karenssi. Ei ole kyse kateudesta, mutta kyllä v...ttaa. Itse olen tehnyt töitä alaikäisestä asti (usein montaa työtä limittäin) ja kolmenkymmenen vuoden jälkeen, hoitaessani tämän yhteiskunnan sairaita, terveys petti. Sain puolikkaan työkyvyttömyyseläkkeen (alle 800/kk) koska puolikas minusta voisi kelan lääkäreiden mukaan tehdä vielä jotain töitä, tosin ei kerrottu mitä! Tarkkaan on myös säädetty paljonko saa ansaita eli ansassa ollaan. Andersson on tehnyt teinistä asti hyväpalkkaista kansanedustajan työtä ja kuuluisi ikänsä puolesta kortistoon siinä missä muutkin tallaajat. Laki on hanurista jos tuollaisia eläkkeitä myönnetään ja se pitäisi pikaisesti muuttaa. Sotii kansalaisten oikeustajua vastaan.

Vieras too

Olen samaa mieltä! Me tavalliset kadun tallaajat kun otetaan loparit niin pitää työvoimaviranomaisille tehdä hyvin seikkaperäiset perustelut miksi irtisanoo itsensä.Vaikka perustelut olisivatkin hyvät esim.työnantajan yltiöpäinen juopottelu haittaen muiden työntekoa,2-3kk karenssi lyödään otsaan ja valittaahan voi mutta turhaan.Missä se oikeusvaltion maine oikein on? Ei sitä olekkaan.Ole siinä sitten sosiaalitoimiston armoilla että saat leivän perheellesi ja odottaen että saat jossain vaiheessa ansaitsemaasi ansiosidonnaista,yes!Kateellinen en saa tietenkään olla.Että elämä on ihanaa oikeusvaltiossa jossa kansanedustajilla menee ainankin hyvin ;)

tikki

Tässä taas nähdään poliitikkojen luonne ja selkäranka. Kyllä normaalien ihmisten pitäisi jaksaa olla töissä yli 60v, mutta tämähän ei koske poliitikkoa, perselihasten kuluttajaa. Toimeen pitäisi tulla 370,00e/kk työttömyyspäivärahalla, tämäkään ei koske poliitikkoa.

Ihan totta

>>>-En tiedä, kuka siitä on päättänyt. Ehkä se voi olla hankalaa siirtyä politiikasta muuhun työelämään, kun on maine politiikasta, hän sanoo.<<<

Ihan totta, se on varmaan älyttömän vaikeata. Suomi on täynnä traagisia kertomuksia entisistä poliitikoista jotka ovat syrjäytyneet yhteiskunnasta ja ajautuneet siltojen alle jätettyään aktiivipoliitikon uran. Nehän on ne kateelliset tavalliset kansalaiset jotka valtaavat erilaiset yritysten johtokuntapaikat, luottamustoimet, konsultointiyritykset jne

Kyllä yhteiskunnan täytyy tarjota kunnollinen turvaverkko tällaisille ihmisille; onhan toki selvää että pitkään politiikassa olleilla ei minkäänlaisia verkostoja ole, joutuvat poloiset yksin etsimään paikkansa kylmässä maailmassa. Maineenkin kanssa on vähän niin ja näin. Paniikkihan siinä iskee, jos ei saa rauhassa miettiä vaihtoehtoja.

Mitkä lie hoitovapaalla ja työttömyysavustuksillla porskuttavat ahneet populistit vain mollaavat Janinaa - saisivat hävetä.

machdevelop

perustuu saavutettujen, kohtuuttomien etujen itsestäänselvyyteen. Tässä tapauksessa jo teini-iästä politikoineen vihreän kansanedustajan haavekuva puolipäivätyöstä siviilissä kertoo kaiken. Meneekö hän todella kahdella tonnilla osa-aika duuniin kun loppuelämän odottaa neljätuhatta kuussa tekemättä mitään ja jonka edun menettää jos ottaa puolipäivätyön! Haloota järki ja haaveet.
Onnellista moraalia on kuvitella ottavansa vastaan "työnhakuturvan" toistaiseksi loppuelämän eläkkeen sijaan.

Haggis

Näin käy kun joku ryhmä pääsee päättämään tai vahvasti vaikuttamaan omiin etuihinsa. Ahnehditaan kaikki mitä irti saadaan.

Nyt viimeistään pitäisi kansallekin selvitä, että poliitikkojen paasaaman idealismin ja heidän käytännön ahneutensa välillä on syvä kuilu.

Pitäisi siirtyä eduskunnassakin siihen, että toimi olisi palkaton luottamustoimi kuten kunnanvaltuustoissakin. Nyinen järjestelmä ylisuurine puoluetukineen ja ruhtinaallisine etuineen luo vain omaa etuaan ajavia ammattimaisia urapoliittikkoja ja poliittisia broilereita.

Luottomaustoimiset kansanedustajan säilyttäisivät kytkennän reaalimaailmaan, jolloin heidän olisi pakko tehdä myös jotain hyödyllistä työtä. Ei syntyisi näitä ongelmia työelämään siirtymisessäkään. Nyisistä kansanedustajista suurin osa on pelkkiä turhanpäiväisiä suunsoittajia ja passiivisia napinpainajia. Ei tällaisesta pidä palkkaa maksaa.

Holotna Pravda

Pidetään tämä mielessä kun seuraavan kerran kansakunnan kaapin päältä vaaditaan "palkkamalttia", "uhrauksia", "talvisodan henkeä", "solidaarisuutta", "yhteisvastuuta" yms. diiba-daabaa joka suomeksi tarkoittaa sitä, että niille jotka tätä maata oikeasti työllään pyörittävät ja pitävät pystyssä, annetaan yhteisestä kakusta entistä pienempi siivu.

"Sillä samassa venessähän tässä ollaan
ja järjestys on saatu tähänkin jollaan
toiset soutaa ja toiset vähän melalla avittaa
Kalansaaliskin jaetaan muttei ihan tasan
saa soutaja perkuutähteitä kasan
kyllä solidaarisuutta Suomessa tarvitaan"

Mitäs jos tunnustetaan rehellisesti että palkkasoturin moraalilla tässä mennään yhteiskunnan joka tasolla; Jokainen kahmii itselleen sen mitä irti saa ja puheille talkoohengestä, sitoutumisista ja solidaarisuudesta nauretaan paskaiset naurut.

Paavo Hammar

Kyllä Janina tulee Suomelle halvemmaksi vaikka isollakin ansaitsemattomalla eläkkeellä, on siitä sen verran riesaa ollut oikeiden asioiden eteenpäin saattamisessa. Varsinainen jarruttaja on ollut koko ajan, niinkuin kai vihreiden tarkoitus on ollut ollakin.

mikkoi

olemassa: 'kohtuullistaminen'. Eikös valtionyhtiöiden johdon palkkio-ohjeissa nyt edellytetä että perusteettomasti ansaittu, vaikkakin työsopimukseen perustuva, palkkio voidaan evätä tai periä takaisin jos siltä hallituksesta tuntuu. Sama menettely sopisi mainiosti kaikkiin sopimuksiin, tällaisiin eläkkeisiin erityisesti.

Vieras

-on tallella.
Tätä hienoa viestiä kansalle, voi makustella leipäjonossa, jos sattuu loppumaan jaettavat kesken, kuten jo monesti.
_
Kansanedustajien palkat nousivat 5,8 prosenttia aprillipäivästä 2008 lähtien.

Kansanedustajien palkat nousevat satasia
IS, Mika Lehto | 14.03.2008

Kansanedustajat saavat odotetut palkankorotukset.
Palkat nousevat 5,8 prosenttia aprillipäivästä lähtien.
Pienimillään korotus on 320 euroa kuukaudessa, joka tulee alle 12 vuotta eduskunnassa olleelle kansanedustajalle.
Korotuksen jälkeen minimipalkka on 5 860 euroa kuukaudessa.

Yli 12 vuotta istunut saa huhtikuusta alkaen kuukausipalkkaa 6 300 euroa.

Euromääräisesti suurimmat korotukset tulivat puhemiestölle.
Puhemiehen palkka nousee 600 euroa ja on 10 800 euroa.
Varapuhemiesten tilipussit kohenevat 500 eurolla ja palkka on vastedes 9 000 euroa kuukaudessa.

Palkankorotuksista päätti Jaakko Iloniemen johtama palkkiotoimikunta.
Perustelujen mukaan palkankorotuksiin vaikutti syksyn työmarkkinaneuvottelut ja kansalaisten ansiotason nousu.
Edellisen kerran kansanedustajien palkkoja nostettiin vuosi sitten.

Kansanedustajien palkat euroissa:
Kansanedustaja (alle 12 vuotta palvellut):
Palkka nyt: 5540. Palkka 2008: 5860.
Kansanedustaja (yli 12 vuotta palvellut):
Palkka nyt: 5950. Palkka 2008: 6300.
Varapuhemies:
Palkka nyt: 8500. Palkka 2008: 9000.
Puhemies:
Palkka nyt: 10200. Palkka 2008: 10800.

V. 2006 verotiedot:
Kolmen suuren puheenjohtajien tulotaso noudattelee tarkkaan puolueiden suuruusjärjestystä ennen viime vaaleja.
Suurituloisin oli odotetusti viime vuonna Keskustan Matti Vanhanen, joka nautti koko viime vuoden pääministerin
palkkaa. Vanhasen kokonaisansiot olivat yli 152 000 euroa.

Kakkossijaa pitää viime vuoden valtiovarainministeri, sosiaalidemokraattien Eero Heinäluoma, jonka tulot olivat
vajaat 127 500 euroa.

Kokoomusjohtaja Jyrki Katainen oli viime vuoden vielä oppositiojohtaja, mutta nousi silti
pronssisijalle vajaan 129 000 euron vuosituloilla.
_
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1501609
__
Vanhasen ansiot puoluejohtajista suurimmat
http://yle.fi/verot/2006/artikkeli05.html

Vieras

pelkkää sekoilua, sanan varsinaisessa merkityksessä:
- Lue ja hämmästy:
Vain maksamalla 5860 egee kuussa saa näin tasokasta tuotetta täysistuntoihin!
Kansanedustaja (alle 12 vuotta palvellut):
Palkka 2008: 5860 e/kk.
___
Täysistunnon pöytäkirja PTK 96/2009 vp
PTK 96/2009 vp
96. KESKIVIIKKONA 21. LOKAKUUTA 2009 kello 14.01
4) Valtioneuvoston tulevaisuusselonteko ilmasto- ja energiapolitiikasta: kohti vähäpäästöistä Suomea

Valtioneuvoston selonteko VNS 8/2009 vp
Janina Andersson /vihr (vastauspuheenvuoro):
Arvoisa puhemies! Yleensä tämä paksu paperipinkka täältä menee suurelta osin paperinkeräykseen - hieman turhaankin, voisi olla sähköisessä muodossa - mutta tämä kirjanen ei kyllä mene paperinkeräykseen.

Todella toivon, että tätä myös käännetään monelle kielelle, että voimme jakaa tätä myös muille, koska tämä sama keskustelu käydään ihan taatusti juuri nyt erittäin monessa maassa. Samat tiedot, sama tahtotila toivottavasti löytyvät meiltä kaikilta.

Se, mikä nyt olisi erittäin toivottavaa, on se, että olisimme yksimielisiä - ainakin lähes kaikki, en tiedä perussuomalaisista, voivatko he olla mukana - että tämä on meille se perusta, minkä päälle rakennetaan. Sitten kun täällä on nämä skenaariot lopussa ja meillä varmaan jokaisella on oma lemppari, niin sieltä sitten yritetään löytää jonkinmoinen kompromissi, että saadaan tämä laiva eteenpäin.

Tämä on ainoa tapa, se että me teemme sen yhdessä, koska tässä ei ole varaa jäädä odottelemaan ja voivottelemaan, että vaan 2 promillea. Meidän on pakko toimia, me kuulumme kuitenkin rikkaimpiin maihin maailmassa, ja meillä per henkilö on aika isot päästöt.

Toivon todella, että me voimme tähän kaikki yhtyä ja viedä tätä asiaa vaan eteenpäin ja sitten hakea skenaarioista, mikä on semmoinen, joka toimii meillä, myös seuraavassa hallituksessa.
_
http ://www.eduskunta.fi/triphome/bin/hex3000.sh?kokohaku=%28SUKUNIMI%3D%28janin...

Vieras

Arvoisan kansanedustajan lausunnot kuvastavat mielestäni juuri sitä tilannetta, joka meidän ajassamme vallitsee ja joka tuhoaa yhteiskuntaa: pinnalle päässeiden joukkojen asenne "kaikki Minulle heti nyt!". Ei ajatuskaan siitä miten kansan enemmistö elää tai mitä mieltä se on tällaisista kansan asioista päättämässä olevan henkilön ajatuksista.
Historia opettaa, että hallitsevan luokan (tai melkein tasavertaisena kilpailevien ryhmien) ja sitä seuraavan roskaväen aikaansaama rappio ja ylimielisyys jatkuu väjäämättä, kunnes kansaa kohtaa niiden aiheuttama suurtuho. Siinä joko hävitään historian hämärään tai siitä pelastutaan vielä mahdollisesti perusterveen kansanosan voimin.
Taidetaan olla hyvää vauhtia matkalla.

Vieras

Eikö vihreiden aatemaailmaan kuulu kulutuksen vähentäminen. Mihin he yksinkertaisesti voivat tarvita kansanedustajan ökypalkkaa ja -eläkettä. Ryysyläiset eivät ainakaan vaatteisiin kuluta ja muidenkin kulutusta vastustetaan. Eikö nyt pitäisi näyttää esimerkkiä ja luopua palkasta ja eläkkeestä kokonaan? Samalla voisi sammuttaa sähköt kotoa, kun se voi tulla vaikka atomivoimalasta.

Antakaa mullekkin

Kiitti Janina työpanoksestasi! Varmaan hyvä fiilis kun sut äänestettiin sinne eduskuntaan "hoitamaan kansan asioita", ja nyt terveenä nuorena naisena jätät duunis voidakses olla lastes kanssa, voi miten hellyttävää! <3 <3

Neljän tonnin sopeutumis"eläke" alle 40-vuotiaalle, jonka ei halutessaan tarvitsisi enää koskaan kirjoittaa työhakemuksia tai upgreidata CV:tään, ei kyllä ole varmaan sitä, mitä äänestäjäsi (sympaattisuudestasi huolimatta) sinulle halusivat. Vai oletko eri mieltä?

Kuka mulle, perusveronmaksajaduunariäidille, maksais 4 tonttua kuussa vastikkeettomasti? Mäkin kun haluaisin viettää lapseni kanssa aikaa, olenhan ollut työelämässäkin jo pari vuotta.

Joo ei mutta totta puhuen, näihin eläköitymisjunailuihin on kyllä saatava joku tolkku! Miks MÄ joudun paiskimaan vielä 40 vuotta duunia, ja siltikin MUN eläke tulee olemaan vain murto-osa Janinan summasta? Mitä se Janina siellä eduskunnassa on tehnyt ansaitakseen ton rahan? Onko jollain konkreettista näyttöä? Hemmetti kun pistää vihaks tällanen veronmaksajien peittelemätön halveksunta.

TSV

Onhan siinä ihan nätti nainen mutta älykkyydestä en tiedä..

"-Tuntuuhan se isolta summalta. Mutta toisaalta on turvallista tietää, että on tällainen työttömyysturvan kaltainen raha, jonka avulla voin rauhassa etsiä töitä, jos töihin haluan, Andersson pohtii."

Miten yritysjohtajat? Hekin saattavat vaihtaa vielä nopeammin töitä ja olisi paha luopua yli noin 10k/kk ilman jotain "sopeutumisrahaa"

TYÖTTÖMYYSTURVAN kaltainen raha? Missä näitä pölöjä kasvaa? Ymmärtääkö tuleva ex-kansaedustaja edes mikä on työttömyysturva? Mitenköhän Suomessa kansanedustajat on parhaiten palkattuja ihmisiä?

Ehkä ihmiset alkavat pikkuhiljaa ymmärtämään, että mikä tässä Suomen SOSIAALI-demokratiassa mättää? Tai sitten tuskinpa.

työtön inssi

Kyse kohussa on mielestäni terminologiasta, onko nelikymppinen 4000e/kk eläkkeellä loputtomiin oikeutettua? Ei.

Sopeuttamisrahaan uskon enemmän, osa kansanedustajista työllistyy nopeasti. Osalle julkinen profiili voi olla liian suuri haaste, varsinkin jos eduskunnasta on lähdetty ns. takaoven kautta. Tässä asiassa etuuden saajan iällä ei tulisi olla merkitystä. 16 vuotta on ihan riittävä aika eduskunnassa, kammoksuttavampi ajatus olisi että siellä väkisin istuttaisiin työeläkeikään asti.

Eli rajat etuuden pituudelle ja mahdollinen pituuskerroin virkaiän, ei fyysisen iän mukaan.

VierasBrandheim

Kun Janina silloin joskus pääsi eduskuntaa Turun Sanomien avustuksella ,niin ensimmäiseksi tuli selville ettei tiennyt budjetin suuruutta vaikka oli sitä käsitttelemässä.Vuosien varrella han on osanut manipuloida tiedoitusvälineitä lapsensa imettämisellä eduskunnassa.

Janinan mielenkiinto poliittisiin asioihin on usein suuntautunut siiyhen mitä hän milloinkin on ollut perheensä kanssa tekemässä.Kun rakennettiin Turkuun taloa oli pääasia sen hoitaminen tai kun mies soitti laivaorkesterissä oli ne esillä.

Itse hän kehui että suurin saavutus oli pietarin jätevesipuhdistamo ,kun venäläisillä ei ollut itse rahaa tehdä sellaista kun kaikki meni sotavarusteluun.Minun kerämääni rahat ulkomailta meni siis sinne.

Sama asia olis toteutunut kun suomi olisi pitänyt järvet ja joet puhtaana jolloin valuma olisi puhdistanut suomen rannikkoa.

Sen minkä veromarkkoja työläiset ansaitsevat sen vihreä heitävät venäjälle.

On kaikki niin kuin ennenkin

On aivan varmaa, että tämä kohu laantuu, eikä mitään muutosta saada kuitenkaan.

Tyhmiähän nuo kansanedustajat olisivat, jos eivät omia etujaan hilaisi niin korkealle kuin mahdollista. Tyhmä, laiska kansa antaa kaiken tapahtua, koska poliitiikka on niin ankeaa, tylsää ja kun big brotherkin tulee telkasta.

Täysin en ymmärrä tuota riippumattomuus perustelua henkilölle, joka jättää politiikan. Toisaalta on totta, että Janica saattaa syöttää lapsilleen yritysprobagandaa tai tekee lasten harrastuspäätökset epäeettisen perustein, jos hän ei ole taloudellisesti riippumaton.

Känsäkoura Vieras

Äänestäjät ovat valinneet asioitaan hoitamaan ja edustamaan Janinan ja kun hän taustoistaan huolimatta tekee laillistetun itseään palvelevan ratkaisun; jokaisen on tulevissa vaalitilaisuuksissa tarkkaan harkittava kenelle ja mille ryhmittymälle äänensä antaa!

Jos tilaisuus tällaiseen ratkaisuun on annettu, voi itsekäs henkilö oikeutetusti kysyä miksi en käyttäisi mahdollisuuttani hyväkseni. "Ei se ole tyhmä, joka ymmärtää kohtuuttomasti vaatia vaan se, joka lailliset taloudelliset edut vapaaehtoisesti suostuu (pakotetaan) maksamaan", kuuluisi vanha sanonta!

Taistolaisvihreiden aatemaailma poikkeaa tavallisen haalarikansan todellisuudesta yhtä paljon kuin aikoinaan sotien jälken ruotsin kielisten halusta asuttaa Karjalan pakolaisia omille alueilleen, jotta ylivertainen älykkyys ei pahasti alueilla lamenisi ja kartanot saisivat säilyttää omaisuutensa (sen aikaista rasismia). Tästä aiheesta käytiin taannoin Eduskunnassa keskustelua, jonka seurauksena muuan Astrid tirautti pienet kyyn-eleet!

Maamme tarvitsee laman ja työvoimapulan voittamiseksi ja estämiseksi parhaita saatavilla olevia vaikuttajia ja tekijöitä, sen vuoksihan Eduskunta on päättänyt palkita edustajiaan tekemisien, osaamisien ja tehokkuuksien mukaisesti erilaisilla kerhotoiminnoilla, eläke-eduilla jne, joten sen vuoksi Janina ja muut (mm. erään kunnan rikkain politiikko-sopeutuja-edustaja, nyrkkeilijä, juoksija jne) ovat ilmeisesti eronsa ja euronsa ansainneet!

Vieras

Minusta tämä on kuitenkin pienemmän riesan tie. Onpa pois vahingonmteosta. Jospa myös vaikkapa Tuija Brax ja Astrid Thors jäisivät neljän tonnin eläkkeelle, niin loppusaldo olisi meille veronmaksajille huomattavan positiivinen. Nykyisillä paikoillaan he tulevat meille huomattavaksi kalliimmiksi.

tapio_o_neva

Eikö kannattaisi äänestää eduskuntaan niitä 102 sopeutumiseläkeläistä, jotta saadaan heidät virtuaalitöihin eduskuntaan eikä tarvitsisi maksaa turhasta?

Kuka haluaa Arja Alhon, Kari Kantalaisen tai Kirsi Pihan takaisin?

Kuka takaa, etteivät äänestäjät äänestä edesvastuuttomuudessaan Anderssonin tilalle häntäkin elinkeinotoiminnalle vihamielisempää kansanedustajaa, jonka tehtävänä on heikentää Suomen kansan elinmahdollisuuksia?

Antti-Johannes

"Tuntuuhan se isolta summalta. Mutta toisaalta on turvallista tietää, että on tällainen työttömyysturvan kaltainen raha, jonka avulla voin rauhassa etsiä töitä, jos töihin haluan, Andersson pohtii". Mitähän tällaisista kommenteista ajattelee työttömäksi jäänyt tehdastyöläisäiti?

Mutta näinhän se vihreiden kova ydin näkee maailman ja suomalaisen todellisuuden. Se on vähän samanlainen ajattelumalli, jonka mukaan suomessa ei tarvita ydinvoimaa, kun sähköä saa seinästä. No, jos nyt muutama tuulimylly ja risu-uuni, että voi siskoille kertoa miten me vihreät ollaan edistyksellisiä.