Torstai 27.6.2019

Kova varoitus: H1N1-huhujen levittäjillä ”osavastuu kuolemista”

Luotu: 
29.10.2009 13:44
Päivitetty: 
29.10.2009 18:43
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Pekka Puska esittää kovalta kuulostavan varoituksen H1N1-huhujen levittäjille Suomenmaa-lehden haastattelussa.

Sikainfluenssan levitessä on Puskan mukaan liikkeellä ollut käsittämätön määrä huhuja ja virheellistä informaatiota, joka on saanut monet epäilemään rokotuksen turvallisuutta ja sivuvaikutuksia. Puska varoittaa, että H1N1-huhujen levittäjät voivat joutua vastuuseen.

-Jos tulee kuolemantapauksia henkilöille, jotka ovat kieltäytyneet rokotuksesta uskoen näihin perättömiin huhuihin, niin se on tietysti ikävä asia. Silloin huhujen levittäjille tulee tiettyä painetta päänsä päälle, ja heillä on jonkunlainen osavastuu kuolemista, Puska sanoo Suomenmaassa.

Puska kritisoi erityisesti Rokotusinfoa, joka on hänen mukaansa pieni yhden asian liike, johon ei kuulu yhtään lääkäriä.

Puska pitää selvänä, että Suomessa kuolee sikainfluenssaan yli sata ihmistä. Aiemmin THL:n tutkimusprofessori Petri Ruutu on arvioinut, että tauti tulee tappamaan Suomessa paljon virallisia arvioita enemmän ihmisiä. Ruutu on arvioinut aiemmin noin 40-50 ihmisen kuolevan sikainfluenssaan.

Rokotusinfon puheenjohtaja Jyrki Kuoppala puolestaan kritisoi kovin sanoin THL:n tiedottamista Uuden Suomen haastattelussa. Lue lisää tästä.

Aiotko sinä ottaa sikainfluenssarokotteen? Vastaa US-kyselyyn täällä!

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Vie rahat

tietää,mihin nuo kuolleisuusluvut perustuvat.

Minua vain vaivaa se, kun testejä ei enää tehdä. Kuinka lopulta voidaan arvioida miten laaja pandemia oli, kun se joku päivä laantuu.

Kirjataanko nyt kaikki influenssatapaukset kaiken varalta sikainfluenssaksi.

En vastusta rokotuksia. kaipaan vain tietoja koko pandemian hallinnasta käytännössä.

Vieras

Kaikki influenssatapaukset kirjataan sikainfluenssaksi.....

Kyllä näin tehdään ainakin Liedossa

Kuka on vastuussa mahdollisista autismi, halvaus, ym vakavemmista sivuvaikutuksista..

2 miljoonaa rokotetta ja jos 1-5% saa vakavia seurauksia niin 20-100.000 suomalaista saa vakavia jälkiseurauksia.

Ja arvion mukaan ALLE 100 kuolee Sika tai normaaliin influenssaan..

1976 yhdysvalloissa rokotettiin SIKAINFLUENSAA VASTAAN 40.000.000 kansalaista ja kymmeniä tuhansia vammautui pysyvästi..

nikke

Samoin se vastaa niistä tapauksista, jotka eivät rokotetta ota tai niistä, jotka pelotellaan olemaan ottamatta.

Poliorokotteeseen kuoli kai yksi ja sairastui muutama.
Olisiko pitänyt olla ottamatta rokote?

Ja muuten, kun suurin osa kansasta ottaa rokotteen, muutama siipeilijä pääsee turvan ihan sen perusteella.

tapio_o_neva

Ehdotan, että otetaan rikoslain mallia Itävallasta ja Saksasta. Säädetään yleisvaarallisten tartuntatautien luetteloon Suomessa kuulumattoman (A) H1N1:n vaarallisuuden vähättely holokaustin kieltämisen veroiseksi rikokseksi ja annetaan kaikille H1N1:n vähättelijöille noin kolmen vuoden ehdoton vankeusrangaistus.

Valtiovarainministeriö voisi antaa oikeusministeriölle rahaa Konnunsuolle noin 100:lle H1N1-vangille ja kunnon mediakohu.

Lisäksi voisi ottaa Pekka Puskan aikaisemmat lausunnon esiin ja todeta, että mies on jo käyttänyt kunnia- ja asiantuntikapääomansa sekä toiminut moraalisena esimerkkinä sairaanhoitajien kapinaliikkeelle.

Vieras

Älä puhu sontaa. Sikainfluenssaksi kirjataan vain varmistetut tapaukset.

Isorokkoakin vastaan olisi varmaan pitänyt jättää ihmiset rokottamatta, kun siinäkin rokotteessa jokunen sivuvaikutus oli.

Kaikki, jotka vastustavat rokotuksia tulisi siirtää jonnekin hevon kuuseen.
Joku tuolla saivarteli holocaust-rangaistuksilla sikainfluenssan vähättelyssä. Vaikka näin sitten, jos muu ei auta.

vieras

Minulla oli flunssa, eikä mikään sikainfluenssa, olin viimeilsilläni raskaana, ottanut rokotteen jo aikaa sitten, mutta silti minulle tyrkytettiin HETI ja AINOASTAAN tamiflu:ta elikkä sikainfluenssa lääkettä! Siis miksi tämä oli sikainfluenssa tapaus, vaikka olin saanut rokotteenkin? Kieltäydyin tietenkin, en raskaana ollessani ottanut edes buranaa. Viranomaiset vakuuttelevat tietävänsä asioista, mutta niiden silmnistähän jo näkee, että mitään oikeaa tietoa ei ole. Kadun todella rokotteen ottamista, saan raivarin joka ainoa kerta kun postilaatikosta tippuu taas uusi kutsu rokotetutkimukseen. Neuvolassa ihmettelivät kun kukaan ei halua tutkimuksiin osallistua. No miksiköhän ei! Kuka antaa oman lapsensa lääketeollisuuden riiston ja välinpitämättömyyden koekaniiniksi? Ne, joita viedään ku pässiä narussa! joka sekin on vaikeampaa kuin kusettaa tyhmiä.

anonyymi

Rokotekeskustelussa on ollut vahvasti taas esillä MINÄ MINÄ ja MINÄ ajattelu. Rokote on nähty pelkästää henkilökohtaisena asiana eikä koko yhteiskunnalle turvallisuutta tuovana.

Jos saat flunssan ja selviät niin homma ok. Mutta entäpä jos samalla tartutat sen vaikkapa lapseen joka menehtyy, niin onko sittenkin kaikki vielä ok? Voitko vain todeta, että MINÄ en kuollut.

Vieras

Kyllähän näitä huuhaa kansanliikkeitä aina löytyy, esim. rokotus.info ja Eurooppalaisen oikeusturvan keskusliitto. Toinen vaarantaa ihmisten terveyden ja toinen keskittyy pumppaamaan jo kusetetuilta loppujakin rahoja.

spanjardi

On historiallisesti ainutlaatuinen tilanne, että pandemian ensimmäisen aallon rantautuessa Suomeen käytettävissä on täsmärokote.

Viranomaiset ovat toimineet ansiokkaasti. Huhuilla rokotekampanjaa haittaavia ei vastuuseen saa. Toivottavasti tulee edes huono omatunto.

Pandemiassa on todennäköisesti useita aaltoja. Tähän viittaa historiallinen tieto. Esimerkiksi 25 000 suomalaista surmanneessa espanjataudissa 1918-1920 niitä oli neljä, toinen oli tuhoisin.

"Espanjantauti oli poikkeuksellisen dramaattinen influenssapandemia. Se tappoi myös nuoria ja vahvoja, 25-35-vuotiaita, kun yleensä influenssan uhrit ovat vanhuksia tai kroonisista sairauksista kärsiviä."

http://www.helsinki.fi/hum/hist/yhd/julk/taudit99/linnanma.html

Vaikka sikainfluenssarokote ei tuotannon pullokaulojen takia ehdi kaikille ennen ensimmäistä aaltoa, sillä todennäköisesti estetään toinen aalto. Jos vain kaikki ottavat sen...

tapio_o_neva

Tamiflu kehitettiin H1N5:een ja rinnakkaista kehitystä on onneksi olemassa. Ilmeisesti yksi 1970-luvun neuvostoliittolainen lääkekin voisi vaikuttaa. Kahta venäläistä ja yhtä ranskalaista, ehkä jopa kiinalaista kehitellään.

dosentti (korruptoitumaton)

>"Puska varoittaa, että H1N1-huhujen levittäjät voivat joutua vastuuseen."

Kätevää kuitenkin se, että rokotevalmistajat ovat saaneet täydellisen VASTUUVAPAUDEN.

Minkälainen vastuu on Pekka Puskalla vuosikymmeniä jatkuneesta disinformaatiosta liittyen Pohjois-Karjala-projektin tuloksiin kananmunan roolista sepelvaltiomotaudissa, vaikka kananmunan rasvahapot eivät ole ongelmallisia tai tiedon pimittämiseen magnesiumin puutteen osuudesta, tai margariinin aiheuttamasta useamman entsymin estosta tärkeissä rasvahappo- ja rasvaproteiiniprosessesissa ihmisen maksassa - eli margariinin haitallisuudesta.

Ei taida olla vastuuta.

Fakta on, että 1976 sikainfluenssaepidemian aikana satoja ihmisiä sairastui vakavasti rokotteista.

Eikö näistä aivan selkeistä riskeistä saisi kanssaihmisiä varoittaa?

Voisiko Puska selittää, miksi rokotevalmistajille myönnettiin vastuuvapaus!!

anonyymi

Espanjantauti oli vuosina 1918–1919 riehunut pandemia, jonka aiheutti harvinaisen tappava influenssavirus A:n alatyyppi H1N1. Puolentoista vuoden aikana tauti surmasi noin 30–100 miljoonaa ihmistä. Luonteeltaan espanjantauti oli influenssa, jonka oireina olivat yskä, kuume ja särky. Jälkitauteina se saattoi aiheuttaa muun muassa keuhkokuumeen. Pelkästään Suomessa tähän tautiin kuoli noin 25 000 ihmistä.

Heinäkuussa 1918 tauti oli levinnyt jo eri puolille maailmaa. Siihen asti kuolleisuusluvut olivat pysyneet pieninä, mutta 22. elokuuta 1918 havaittiin Brestissä Ranskassa taudista entistä vaarallisempi muunnos. Muuntunut virus aiheutti espanjantaudin toisen aallon saman vuoden lopulla, ja kuolleisuusluvut kasvoivat suuresti kaikkialla, missä tautia esiintyi. Influenssa levisi ympäri maapalloa muutamassa kuukaudessa. <a href="http://fi.wikipedia.org/wiki/Espanjantauti">Espanjantauti</a>

alikersantti Rokko

"Kätevää kuitenkin se, että rokotevalmistajat ovat saaneet täydellisen VASTUUVAPAUDEN."

Eli jos on virheellinen erä, niin ei mitään vastuuta? Enpä usko. Joka tapauksessa Suomessa voi ja tulee hakea korvausta Potilasvakuutuskeskuksesta:
http://www.pvk.fi/

Mistä haetaan korvauksia kun on uskonut jotain rokotusvastustajaa (rokotusinfo) ja jättänyt vaikkapa lapsensa rokottamatta ja kakru kuolee?

parviainen

"Sikainfluenssan levitessä on Puskan mukaan liikkeellä ollut käsittämätön määrä huhuja ja virheellistä informaatiota, joka on saanut monet epäilemään rokotuksen turvallisuutta ja sivuvaikutuksia. Puska varoittaa, että H1N1-huhujen levittäjät voivat joutua vastuuseen."

- Vastuuseen? Jos viranomaiset väittävät, että raskaana oleville voi antaa rokotteen koska se on turvallista, vaikka siitä ei ole näyttöä, niin minkä takia turvallisuutta epäilevät laitettaisiin vastuuseen kuolemantapauksista?

Kuka on vastuussa, jos rokotteesta ON vakavia vaikutuksia sikiöille? Puskako?

HL1979

Taitaa olla Pekalla muutamat GSK:n osakkeet takataskussa. Tai sitten hän on yksi vastuullisista, jotka päättivät ostaa satojen miljoonien eurojen edestä (veronmaksajien rahoilla) GlaxoSmithKlineltä rokotteita, ilman kilpailutusta, laittomasti.

Nyt kun alkaa olla ilmeistä, että harva ottaa tuon rokotteen vapaaehtoisesti, alkaa uhkailu ja muut hätätoimenpiteet, ettei suuri kusetus paljastuisi.

Pallo on nyt medialla - kuka lähtisi hieman kaivelemaan taustoja?

Mark

Mikä vastuu Puskalla ja Ruudulla on hysterian lietsonnasta?

Tavallinen flunssa joillekkin kuolemansairaille on aina se viimeinen tikki, tässä kohussa on ksymys vain mediamyynnistä ja -kohusta, Sen päälle lääkefirmoihin kytkyksissä olevat, omaa pätemistä kaipaavat eivät ole vissiin missään vastuussa vääristä lausunnoistaan?

Vieras

1. Mitään salaliittoa ei ole.
2. Suurinosa ottaa rokotteen suoraan ilman kitinää. Loput siinä vaiheessa (paniikissa) kun rokottamattomien joukossa alkaa ilmenemään tarpeeksi kuolintapauksia.
3. Rokote perustuu tavalliseen kausi-influenssarokotteeseen joka on annettu vähintäänkin sadoille miljoonille ilman sen isompaa haloota.
4. Aina on helpompi olla tekemättä mitään ja siten koittaa välttää oma vastuu asiassa ja syyttää huonon onnen sattuessa ulkoisia tekijöitä, mutta kaikille pitäisi olla selvää että tarjotusta rokotteesta kieltäytyminen on oma päätös ja se seuraukset joutuu kantamaan itse.

Jos tauti ruuhkauttaa sairaaloiden teho-osastot, niin rokotuksesta kieltäytyneet tulee jättää hoitojonon hännille. He ovat valintansa itse tehneet (hoito ei kelvannut kun sitä tarjottiin aiemmin).

Nappi

Juuri näin:

"Jos tauti ruuhkauttaa sairaaloiden teho-osastot, niin rokotuksesta kieltäytyneet tulee jättää hoitojonon hännille. He ovat valintansa itse tehneet (hoito ei kelvannut kun sitä tarjottiin aiemmin)."

Jos joku rokottamaton aiheuttaa suoraan tai välillisesti ongelmia allekirjoittaneella, tulee tälle rokottamattomalle yllättäviä "sivuvaikutuksia". Sen takaan. Olen nähnyt tilanteita, jossa rokottamattomat levittävät rokkotauteja vastasyntyneisiin, joita sitten teholla koitetaan pelastaa. Kaikki rokotuksista kieltäytyneet tulee sulkea julkisen terveydenhuollon ulkopuolelle. Tässä pitää katsoa kokonaisuutta, eikä jonkun yksilön itsekkäitä oletuksia.

korppu

Kaikki informaatio, joka sotii Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tietoja vastaan, leimataan heti "huhuksi". Miksi näin tehdään?

Jos THL haluaa katkaista "huhuilta" siivet, heidän pitäisi ensin selittää kansalaisille pari asiaa. Miksi internet on täynnä lääkärien ja asiantuntijoiden varoituksia rokotteen vaikutuksista? Miksi terveydenhuollon ammattilaiset käyvät oikeustaistoa välttyäkseen rokotuksilta Yhdysvalloissa? Miksi lääkärit ulkomailla kehottavat kansalaisiaan olemaan ottamatta rokotetta? Miksi mediassa ei ole mitään mainintaa edellisestä sikainfluenssarokotteesta, jonka antaminen lopetettiin kolmen viikon jälkeen?

Minä aion kutsua THL:n tietoja rokotteen turvallisuudesta huhuiksi, koska heillä ei ole MITÄÄN tieteellistä näyttöä siitä, että rokotteella ei olisi haittavaikutuksia, koska rokotteesta ei ole tehty tarvittavia tutkimuksia.

MaxBore

Hoh hoijaa. Voin sanoa kaksi vuotta rokotteiden parissa työtä tehneenä tutkijana pari asiaa: THL:llä ei ole minkäänlaista taloudellista tai arvovaltaintressiä rokottaa suomalaisia turhaan.

Oikeastaan tämänkertainen rokotuskampanja on niin _hidas_ ja ponneton, että jos salaliittoteorioita haluaa lähteä rakentamaan, tulee mieleen, että THL:n väki ei ehkä näe sikainflunessaa kovin suurena uhkana, ja rokotteita tarjotaan vain varmuuden vuoksi ja siksi, että jälkikäteen ei tarvitsisi kitistä, että viranomaiset eivät tehneet mitään. Isorokkoa tai zairelaista hyppykuppaa vastaan ihmiset kyllä rokotettaisiin nopeammin.

Rokotteen ottaminen on vapaaehtoista. Jos arvioi rokotteen riskin luonnontautia pahemmaksi, sen voi jättää ottamatta. (Minäkin saatan tehdä näin, koska minusta ei ole kivaa, että minua pistetään - kertonee jotakin asian sensaatioarvosta.)

Miksi rokotevalmistajalle on annettu vastuuvapaus? No siksi, että se ei olisi muuten uskaltanut myydä sitä suomalaisille. Onko rokote turvallista? 99 % varmasti. Mitään lääkettä ei päästetä kehittyneen teollisuusmaan, etenkään Suomen, markkinoille ilman äärimmäisiä varotoimia. Lääkkeiden kehittämisestä ja jakelusta on tehty äärimmäisen vaikea ja hidas prosessi.

Miksi valmistajalle on annettu vastuuvapaus? No siksi, että normaalimenettelyn puitteissa rokotetta ei saisi markkinoille vielä vuosiin. Ja taas syytettäisiin viranomaisia. Vastuuvapaudesta huolimatta rokote on äärimmäisen turvallinen, koska viranomaiset eivät myöskään halua ottaa sitä riskiä, että heitä syytetään murhaajiksi.

terveisin, Markku

Vieras

Joo, eihän sitä lääkkeitä ilman tarkkaa tutkimusta tänne käyttöön oteta... Mieleeni ensimmäisenä tuosta tulee kauhu, jolla olen vierestä seurannut tutkimuksen alusta alkaen, miten nopeutetusti mielialalääkkeet ajettiin seulan läpi ilman mitään pitkäaikais tutkimuksia, samalla kun kaikki ikävät löydöt vaietaan hamaan hiljaisuuteen! Lääkärit kun vielä määräävät kyseisiä lääkkeitä jopa vaivoihin, joihin edes lääkkeen valmistaja ei vaikutusta lupaa! Tutkimus jossa apua sanottiin olevan vakavasti masentuneilla 3-5%:lla on vaiettu, oli mediassa jossain mainosten välissä. Myös serotoniinin ronkkimisen vaikutuksista dopamiinin tuotantoon ei julkisuudessa ole liikkunut muuta kuin että pitää tutkia lisää. Kun rahoitus tutkijalle tuli rapakon takaa ja koekaniinit löytyivät sairaalasta, saatiin pikana lääke markkinoille...
Rokotteen kanssa ollaan jo pelkän thl:n lausuntojen mukaan siinä, että on teoriassa mahdollista että rokotteesta saa suojan, toisessa luvataankin jo 80% todennäköisesti suoja... Rokotetta ei siis olla tutkittu ennen käyttöä, moni muu maa rokottaa raskaana olevat eri aineella, täällä ei asiasta muka gurut ole kuulleetkaan... Ja jos todella pitää toista aaltoa pelätä muuntumisen jälkeen, eihän tämä rokote muuntunutta virusta vastaan anna suojaa... Hallitus kun on suoraan sanonut pimittävänsä ikävät tiedot asioista, kun ei saa kansaa tosiasioilla pelotella! Jopa on myöntänyt ministerimmekin kertoneensa muunneltua totuutta, kovin ihmetyttää sokea usko viranomaisiin moisella pohjalla!
Siis rokotteesta saattaa jopa olla suojaksi, haitat on myönnetty mutta vain vähäiselle määrälle rokotetuista, eikä kukaan ole mistään vastuussa, paitsi hoitaja joka ei piikille suostu... Internetin ja kielen opetuksen kouluissa avaamat yhteydet ympäröivään maailmaan sotkevat herran pelkoisen auktoriteettiuskoon luottavan peloittelijoiden tuumat, kun muuallakin on haittoja havaittu, täällä kuulee tutusti, ei koske Suomea...
Vanhat tavat

Juhiz

Jos kausiflunssaan kuolee vuodessa 800 ihmistä ja sikaflunssan takia 100 lisää, niin ei kuin pienen piikin tilastoihin. Rokotus on jokaisen oma asia kuten uskontokin. Itse kuulun siihen ryhmään kuka saa rokotteen vasta ensi vuonna. Mikään media ei ole kysynyt THL:n, Lääkelaitoksen tai lääkefirman vastuuta rokotteen sivuvaikutuksista. Saako THL:ltä korvauksia, jos tulee pysyviä hermostovaurioita rokotteesta? Ettei käy kuten poliorokotteen kohdalla: http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kko/kko/1995/19950053

Reiska

Näinpä se totuudenkertojien leimaus - ja pelottelukampanja ylsi tännekin. Puska - parkaa varmaan harmittaa kun ei tahdo mennä Suomessa myrkkyrokotetta osuvasti sanottuna kaupaksi.

Muuten Puska, logiikkasi ei kestä päivänvaloa sillä jos markkinoimasi myrkkypiikki kerran suojaa niin eihän piikittämätön silloin mitään vaaraa muille aiheuta. Mitenkäs se kuuden miljoonan euron virtahepo muuten jakselee ? Aika mukavat palkkiot saitte lääketehtaalta tämän myrkyn kylkiäisinä.

Reiska

" Puska pitää selvänä, että Suomessa kuolee sikainfluenssaan yli sata ihmistä. "

Ja tavalliseen perusnuhaan paljon enemmän joten miksi ihmisten pitäisi myrkyttää itseään raskasmetalliruiskein ? Miksi Puska ?

Jotta te saisitte lääketehtailta muhevat siivut. Todella törkeää ja sikamaista touhua myydä kansalaisten terveyttä.

Miten Puska nukut yösi ? Eikö omatunto yhtään kolkuta ?

Vieras

Rokotus on syytä ottaa, mutta mistäpä sen saa, ellei kuulu riskiryhmään? Meillä sikaflunssarokotus onkin sosialisoitu niin, että kankeat ja hitaat terveysviranomaiset päättävät, mitä ryhmiä saa rokottaa ja milloin. Tämä on muiden ryhmien selvää syrjintää.

Rokotteita on tilattu maahan riittävästi, joten miksi niitä ei voida jakaa yksityisten lääkärikeskusten kautta? Näin saataisiin suuri osa kansasta rokotetuksi nopeasti ja pandemia hillityksi. Nyt on menetetty arvokasta aikaa terveysviranomaisten vitkuttelun takia.

Pensseli Setä

Lukekaapa nyt ensin esim. http://fi.wikipedia.org/wiki/Rokotus ja pohtikaa ymmärrättekö asiasta yhtään mitään. Täällä kirjoitetaan asiasta tavalla, joka viittaisi siihen ettei lääketiede ole oikein hallussa. Tätä tietysti ruokkivat rokotusinfot ja mm. radiokanavat, joiden täysin kouluttamattomat tekijät aihetta revittelevät.

Viisainta joillekkin kirjoittajille olisi kuunnella vaan Pensseli Setää, kun tuo Tippa Iita noin kovasti pelottaa.
http://www.youtube.com/watch?v=Lo_edXUlrT8

Vieras

no empä ollutkaan lukenut Wikipediakirjoitusta aiheesta.
uutta tietoa oli että rokotteen valmistaja maksaa palkat kansanterveyslaitoksella.Muutekin rokotukset wikipedian mukaan
ovat hyvinkin epävarmalla pohjalla,Amerikassa ei korvauksia
makseta koska rokotteita ei pystyttäisi valmistamaan.Lukekaa
ihmeessä wikitieto,vaikka se ei mikään faktalaitos olekkaan

tapio_o_neva

Sanoja väännellessä kannattaa muitaa, että "H1N1 ei ole yleisvaarallinen tartuntatauti" - enää.

Toinen muistettava asia on se, että Pekka Puska lietsoi välinpitämättömyyttä sanomalla, että siihen pitää suhtautua "kuin tavalliseen influenssaan".

Toivottavasti jo korkeahkoon ikään ehtinyt Pekka Puska on ylpeä omasta tiedostuaikaansaannoksestaan: (akateemistuneiden) sairaanhoitajien kapinasta.

Om hienoa, että propagandisti Puskan tien aurasi televisiossa lääkärin tuntuinen lääkäri, joka ei ollut käyttänyt uskottavuuspääomaansa jo edellisessä vaiheessa loppuun jatketulla ja toistuvalla vähättelyllä.

Eikö olisi jo aika vaihtaa Puska johonkin nuorempaan ja uskottavampaan propagandistiin? Ikämiehistä Thomas Zilliacus, Lasse Lehtinen ja Ilkka Kanerva tuntuvat luotettavammilta, mutta vain heiman.

Puska julisti, ettei tarvitse H1N1:een suhtautua kuin tavalliseen influenssaan. Tavallisesta influessasta ei yleensä jaelle vastuita tai tuomioita yllyttämisestä johonkin luvattomana pidettyyn.

H1N1 ei ole yleisvaarallinen tarttuva tauti, koska sosiaali- ja terveysministeriö poisti sen listalta.

ilotippa

<a href="http://www.rokotusinfo.fi">Rokotusinfo:</a>

<ol>"Toisin kuin <a href="http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satellite/Paakirjoitukset/1194628554812... Kansan pääkirjoituksessa</a> 26.10. kerrottiin, Rokotusinfo ry ei ole korostanut sikainfluenssarokotteen aiheuttavan riskejä raskaana oleville. Sen sijaan yhdistys on todennut, että julkisuudessa esitetyt väitteet rokotteen ainesosien riskittömyydestä raskaana oleville eivät perustu tutkimusnäyttöön, ja että EU:n lääkeviraston julkaisemista asiakirjoista ilmenee, että adjuvanttia sisältävien rokotteiden käytöstä ei ole tutkimustietoa raskaana olevilla."</ol>

Vieras

Puskan "asiota" on se, että yli 60% kansasta alkoi syödä syöpää aiheuttavia trans-rasvahappoja margariinin mukana.

Puska on myös sallinut, että KTL:n Kuopion osasto on ollut yli 20 vuotta tutkivinaan sitä, mikä kosteusvauriossa sairastuttaa. Puskan laiminlyönnin vuoksi ainakin 50 000 - 100 000 suomalaista on jo kuollut kosteusvaurioiden johdosta. Puska tutkijoineen on ollut hiiren hiljaa pahoista kosteusvauriobakteerimyrkyistä, jotka aiheuttavat mm. erilaisia syöpiä.

Tästä löytyy luotettavalta tuntuvaa tietoa siitä, että sikainfluenssa ei olikaan mikään virus, vaan taudin aiheuttaisi tuberkkeli-bakteeri. Näin ollen influenssa rokotus on täysin turha:
http://www.rense.com/general88/flu.htm

Vain poliittisen vastuun ottava kepuli pystyy päästämään suustaan tuollaista.

Raskaana oleva

Kylläpä täällä ihmiset vauhkoaa asiasta mistä ei tiedä mitään.
Mä luotan kyllä siihen että rokote on ok ja aion ehdottomasti ottaa sen. En halua riskeerata syntymättömän vauvani tai itseni terveyttä vain nirppanokkaisen skeptisimin takia.

Tuntuu että kaikki vain epäilee koko rokotuskampanjan olevan jotain suurta salaliittoa, jonka avulla halutaan vaan oikeasti tappaa kansalaisia. Joo, rokotehan on oikeasti syanidia, ettekö tienneet?

Te jotka ette ilmaista rokotetta huoli, niin kärvistelkää sitten jälkitautien kourissa kun olette tartunnan saaneet. Meikäläisen vauvaan ei kyllä ei-rokotetut sitten koske..

minimii

Tuo adjuvantti on se mitä uusissa rokotteissa on ja aikaisemmissa ei ole ollut. Joku juttu siinä on että saksassa poliitikot ja raskaana olevat saavat adjuvantitonta versiota. Adjuvanttihan nostaa ilmeisesti rokotteen tehoa, jolloin vähemmästä määrästä saadaan enemmän fyff... rokotteita.