Torstai 27.6.2019

Kovaa H1N1-kritiikkiä: ”THL tyri”

Luotu: 
29.10.2009 18:42
Päivitetty: 
29.10.2009 18:45
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    THL:n kärkiryhmä: vasemmalta Pekka Puska, tutkimusprofessori Petri Ruutu ja ylijohtaja Juhani Eskola.

H1N1-rokotteen yhteydessä julkisuutta saanut Rokotusinfo oikoo julkisuudessa olleita virheellisiä tietoja. Yhdistyksen puheenjohtaja Jyrki Kuoppala kertoo Uudelle Suomelle, että Rokotusinfo ei anna suosituksia sikainfluenssarokotteen ottamisesta tai ottamatta jättämisestä. Eikä yhdistyksellä Kuoppalan mukaan edes ole asiaan kielteistä tai myönteistä kantaa.

- Rokotteen ottaminen on jokaisen oma päätös. Me emme ole sellaisessa asemassa että suosittelisimme suuntaan taikka toiseen, Kuoppala sanoo.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Pekka Puska kritisoi aiemmin rajusti "H1N1-huhujen levittäjiä". Kuoppalan mukaan Puskan argumentit olivat ympäripyöreitä. Hän haluaa jättää Puskan kommentit "omaan arvoonsa".

THL:ää Kuoppala kritisoi tiedottamisesta. Yksi esimerkki on Kuoppalan mukaan kuolemantapaus, johon H1N1 liittyi. THL tiedotti, että kyseessä oli sikainfluenssakuolema, vaikka OYKSin pandemiapäällikön mukaan henkilö menehtyi vaikeaan pitkäaikaissairauteensa, Kuoppala huomauttaa. Pandemiapäällikön mukaan sikainfluenssallakin saattoi olla jonkinlainen osuus.

- Se, että THL ei tiedota asiallisesti, aiheuttaa epäluuloja ja voi johtaa hätiköityyn rokotuksen väliin jättämiseen, Kuoppala sanoo.

Kuoppala kirjoittaa aiheesta myös Rokotusinfon sivuilla.

- THL:n tyritty tiedotus tai asiattomat käytännöt eivät toki osoita, että sikainfluenssarokote olisi vaarallinen tai tehoton, kirjoituksessa sanotaan.

Lisäksi Kuoppala katsoo, että THL:n välit lääkeyhtiöihin ovat liian tiiviit.

- THL tekee lääkeyhtiöiden lukuun tutkimustyötä. Voi kysyä, mikä laitoksen rooli on, onko se enää viranomainen. Yleensä viranomaiset ja yhtiöt on pidetty erillään.

Eikö THL:ään voi luottaa?

- Se on jokaisen itse arvioitava. Me pyrimme tarjoamaan tietoa asiasta. Mutta kyllä se kysymyksiä herättää.

Aiotko sinä ottaa sikainfluenssarokotteen? Vastaa US-kyselyyn täällä.

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

EVVK

Ei kiinnosta ei. Voisiko tuon em. spämmäämisen jo lopettaa. Itse aiheutettu väestöräjähdys noissa maissa.
Meitä kiinnostaa nyt tämä sikahommeli ja ne keitä kiinnostaa Afrikan lapset, voivat muuttaa sinne voivottelemaan. Good bye.

Vieras

Erittäin relevantti kommentti. Suomen muutama kymmen kuollutta ei ole merkityksellinen asia muuten kuin lähipiirissä, jossa se tietysti on vakava asia.

EVVKn kommentti tulee selkeästi Iltalehden ja MTV3sen ym. meedian totaalisen vietävissä olevalta laajempaan näkemykseen kykenemättömältä henkilöltä.

Kun ei ole kykyä kritiikkiin mediaa kohtaan niin toimittajat saavat päättää keskinäisessä kilpailussaan mikä on relevanttia ja mikä ei.

Herätkää nyt ihmiset ajattelemaan omilla aivoillanne!!

Vieras

Kirurgi Antti Heikkilä 63v esiintyi tänään torstaina tv1:ssä "asiantuntijana" sikainfluenssasta. Hänen puheensa ja nettisivustonsa tuovat esiin täysin selvästi hänen epäpätevyytensä. Ehkä hän on kirurgina jonkinmoinen, mutta kun tuon ikäinen mies vetoaa opiskeluaikojensa oppeihin, niin uskottavuus häviää. Olisi ollut mielenkiintoista kuulla hänen motiivinsa vähätellä koko sikainfluenssaa. Anttila, kuten muutkin rokotuksen vastustajat, pelaavat heittelemällä perusteettomia pikku huomautuksia, että esimerkiksi rokotus ei anna täydellistä suojaa. Mikä antaa? Ei ainakaan olla ottamatta rokotusta. Haittavaikutuksiin kiinnitetään kiitettävästi huomiota: Tv1:n uutisissa haastateltiin sairaanhoitajaa, jolla peräti rokotuskohta oli punoittanut kaksi päivää ja tuntunut yhden päivän. Hurjaa!

Heikkilän mukaan kuolleisuus on niin pientä, että siitä ei ole syytä olla huolissaan. Jos rokotetaan lähes koko kansa kuolleita tulee noin sata. Jos ei rokoteta kuolleiden lukumäärä on suurempi, mutta toivottavasti ei kuitenkaan Heikkilän esilleottamaa sairaalabakteerin aiheuttamia kuolemia, joita on noin 700 vuodessa. Yksikin kuollut on hänelle itselleen ja sukulaisille ikävä juttu.

lgrohn

A-tuubissa esiintynyt lääkäri Antti Heikkilä on uskomuslääkinnän ystävä ja hänen blogistaan löytyy mm. tämmöistä:

”Komitean keskeisiä lääkärijäseniä ovat Veijo Saano ja Hannu Lauerma. Edellinen on lääkelaitoksen byrokraatti ja jälkimmäinen on Turun vankimielisairaalan psykiatri. Molempia herroja yhdistää vankka usko lääketehtaiden kovasti peräänkuuluttamaan EBM:ään eli tieteellisesti todistettuun lääketieteeseen. Molemmat ovat hurahtaneet skepsis-nimiseen uskontoon, joka pieteettisyydessään ei voi sietää mitään mitä ei voi selittää.”

”Mukaan on otettu homeopatiaa harrastava (hyi, hyi kuinka kauhean epätieteellistä) lääkäri vihreiden edustajana ja osteopaatti.”

tapio_o_neva

Voinemme siis todeta, että Pekka Puska ei ole virologi, vaan keskustalainen, Antti Heikkiläkään ei ole oikein oikea lääkäri, koska uskoo uskomuksiin. Mitä apua on niistä, jotka eivät usko mihinkään?

Minusta kannattaisi Late kehittää hieman tasoa ja jättää fleimaaminen vähemmälle. En nimittäin tiedä lääkäriä, joka ei olisi jossain uskossa. ellei Orioniin niin ainakin johonkin muuhun lääketehtaaseen.

http://www.tilannehuone.fi/h1n1/

Lempi

"Alisa Miller, head of Public Radio International, talks about why -- though we want to know more about the world than ever -- the US media is actually showing less. Eye-opening stats and graphs."

"Talks Alisa Miller shares the news about the news"
www.ted.com/talks/lang/eng/alisa_miller_shares_the...

Sivustoilla on myös ideoita mm. köyhyyden lieveilmiöiden
vähentämiseen ja ideoita, jotka voivat edistää myös suomalaisten ihmisten hyvinvointia.

Mielestäni viestintää on tärkeää pohtia myös Suomessa, kuten esimerkiksi päätoimittaja pohtii näkökulmassa "Markku Huusko: Lainat ja varkaudet" www.uusisuomi.fi/nakokulmat/paatoimittajalta/lainat-ja-varkaudet mielenkiintoisesti verkkovarkauksien vaikutusta lukijoille.

Monipuolinen uutisointi on mielestäni tärkeää useissa asioissa. Jos asioita uutisoidaan kopioimalla uutisointia mainitsematta lainauksia ja lainausten lainauksia sekä lähteitä ja ilman asianmukaista taustoitusta myös viestintä muokkautuu yksipuoliseksi totuudeksi, jossa kaikkien uutisten lähteenä ja taustoituksena on yksi näkökulma. Asiallinen moniarvoinen keskustelu on eri asia kuin ihmisten pelottelu.

Esimerkiksi ihmisten neuvominen asiallisesti vaikeissa asioissa kuten www.thl.fi ohjeissa H1N1-viruksesta mm. vaihtoehtona pelottelulle, on oleellista ihmisten hyvinvoinnille. Terveysuutisointi on esimerkki viestinnästä.

tapio_o_neva

Huusko lienee tehnyt suomalaisen sanonnan mukaan niin kuin Väyrynen ja nukkunut yön yli eli hän alkaa ottaa eroa Mikael Pentikäiseen, jonka mielestä Yleisradio ei saa palvella kaduilla ja ostoskeskuksissa kuin älypuhelinten kautta, esimerkiksi uutistaulut ovat kiellettyjä ja että Suomessa saa ruotia miltei reaaliajassa myös Sanoman hallitseman yhden totuuden STT:n uutisia.

Ainoa tapa pelastua suomen kielen tyhmistävältä vaikutukselta, eli Sanomalta ja STT:ltä, on käyttää vapaan maailman uutislinkistöä eli http://www.topix.net :iä.

Suomessa on vaarallinen esimerkki virallisesta totuudesta. Esimerkiksi Suomessakaan ei saisi vapaa-ajattelijoiden ja muiden tutkimusmenetelmäuskovaisten harmiksi kritisoida evoluutioteorian aukkoja. Onneksi vapaa-ajattelijoilla ei ole armeijaa niin kuin 1400-luvun paavilla eivätkä totuuden puhujat vielä pala iloisella liekillä roviolla.

Totuus ei pala tulessakaan, mutta totuuden puhujat palavat iloisella liekillä roviolla.

Lempi

Kuinka terveellistä ihmisille on jatkuvasti pelätä asioita esimerkiksi lööppien ja uutisoinnin myötä? ja miten viestintä vaikuttaa ihmisten mielenterveyteen? EU:ssa 2/3 Suomen BKT:sta kuluu vuodessa mielenterveyden kuluihin. Uutisoinnissa on tärkeää mieltää myös mielenterveyden vaikutukset ja viestinnällä voidaan myös vahvistaa hyvinvointia.

"Jokainen reagoi järkyttäviin tapahtumiin. Se on tervettä ja tavallista. Voimakkaita tunteita voivat herättää myös ajatukset siitä, mitä minulle tai läheisilleni olisi voinut tapahtua. Ihmiset ovat yksilöitä, toinen reagoi samassa tilanteessa voimakkaammin kuin toinen. Reaktiot on kuitenkin hyvä tunnistaa - niin itsessään kuin muissakin. Hyvä on miettiä sitäkin, miten voisimme tarvittaessa olla tukena lähimmäiselle. Näille sivuille on listattu mahdollisia tuntemuksia ja reaktioita, joita järkyttävän kokemuksen jälkeen saattaa esiintyä. Älä vertaa omaa suhtautumistasi toisiin. Reagointi erilaisiin tapahtumiin on aina yksilöllistä. Läheisen kuolema.Liikenneonnettomuus. Työttömyys. Avioero. Sairaus. Ne ovat arkisia, joskus odotettujakin tapahtumia. Silti ne voivat tuntua ylipääsemättömän raskailta." http://www.redcross.fi/apuajatukea/henkinentuki/fi...

Htalk

Hmmm...

Samaa mieltä että uutistarjonta voisi keskittyä enemmän myös hyviin uutisiin, ja käsitys siitä että vain huonot uutiset myyvät voi olla uutisten tuottajien taitamattomuutta tuottaa sisältöä muutoin kuin copy- paste tekniikalla.

Rokotuskeskustelussa suhteellisuus on hyvä ottaa huomioon. Liikenteessä Suomessa kuolee n. 300 henkilöä ja autoiluun suhtaudutaan suht. turvallisena liikennemuotona.

Lähde: http://www.stat.fi/tup/suomi90/lokakuu.html

Sika influenssaan arvioidaan synkimmässä tilanteessa kuolevan n. 100 henkilö. jos n. kolmasosa saa väestöstä tartunnan. Sikainfluenssa on siis absoluuttisesti mitattuna 3 kertaa turvallisempaa kuin suomalainen liikenne.

Lähde: http://yle.fi/uutiset/teksti/kotimaa/2009/10/puska_uskoo_yli_sataan_sika...

"EU:ssa 2/3 Suomen BKT:sta kuluu vuodessa mielenterveyden kuluihin. "

Tuo tarkoitti varmaankin että saman suuruinen summa kuin 2/3 Suomen budjetista kuluu EU:ssa mielenterveyden kuluihin...

tapio_o_neva

Pekka Puskan pitäisi mennä itseensä. Hän on antanut nimensä ja kasvonsa THL:n mannekiiniksi ja vastaa kunniallaan tai sen rippeillä kunniattomasta tiedottamisesta.

Koska tilanne kehittyy päivittäin ja selvityksiä tehdään ympäri maailmaa, ei lopullista totuutta voi varhaisessa vaiehessa julistaa.

Kun THL on myöhässä ja tyytyy vain "rauhoittelemaan mielialoja", se lakkaa olemasta asiantunjalaitos, ja ajautuu propagandan puolelle.

Juuri siksi tarvitaan toimittajia, jotka K A I V A V A T yleisesti saataville eri näkökulmia, jotta hoopoja puhuneet joutuvat tarkistamaan kantojaan ja tiedottamisen laatu lopulta paranee.

Suomessa on enemmän kuin tyypillistä se, että kuntiinkin STM:n SM:n tiedotteet tulevat myöhässä. Pulverikirjeiden osalta olisi tarvittu tieto siitä, että pelastuslaitoksella on suojapuku, jolla kirjeen voi sulkea näytteenottolaatikkoon. Tämä tieto piti kaivaa Yhdysvalloista.

Toinen hidaste oli tieto botuliinista, siitä, mikä on luonnollista ja mikä voi olla teollisesti valmistettua terroristista.

Yleensä Suomessa myös asiantuntijatasolla, nimenomaan tiedottavien asiantuntijoiden, jotka alentuvat propagandisteiksi, tiedot ovat huonompia kuin mitä verkosta saa esimerkiksi jostain Yhdysvalloista.

Tämä johtuu siitä, ettei media ole yhtä murhaava eikä oikeuslaitos kuin Yhdysvalloissa.

Pekka Puskan vähättelevät lausunnot siitä, että H1N1:een pitää suhtautua "kuin tavalliseen influenssaan", ovat tietenkin tukenee sairaanhoitajien kapinaliikettä. Nyt sama entinen poliitikko ja kansanedustaja uhkailee niitä, jotka ovat ryhtyneet vastustamaan hänen "arvovaltaansa".

Puskan kannattaisi perustaa tilannekeskus UM:n ja valtioneuvoston tapaan ja ryhtyä kriisijohtamaan kriisiytynyttä tiedotustaan keräämällä verkosta tietoa asiasta.

H1N1:n vähättelyn aloitti STM poistamalla sen yleisvaarallsiten tartuntatautien joukosta.

Näin ollen jos ei pidä pomostaan, on parasta ottaa H1N1-riski itse ja yskiä reilusti päin naamaa.

Kuntien pitää ruveta merkitsemään henkilökortilla rokotuksen ottanee lastentarhanopettajat, opettajat, vastaanottohenkilöt, lääkärit ja sairaanhoitajat, jotta yleisö tietäisi karttaa rokotuspinnareita.

Fisu pelle

On hyvä ja hienoa että joku uskaltaa olla toista mieltä THL:N kanssa, sillä totuushan on että kukaan meistä ei tiedä kuinka laaja epidemia tässä on tulossa jo monta meitä kuolee, sillä pahimmillaan tämä tauti voi olla kuin Espanjan tauti aikanaan, ja siihen tautiin ei oikein löydy lääkkeitä kun ihmisen oma virus puolustus järjestelmä ei tunnista muuntautumiskykyistä ”virus vihulaista”, johon ei välttämättä ehkä rokote tehoa jos virus muuttuu. Ei se THL ainakaan minusta ole tiedotuksessa onnistunut jos osa terveydenhuolto ihmisistä vastusti rokotetta. Eihän THL voi julkisesti sanoa että rokote saattaakin antaa vain n. 80 % tehon nykyistä virus kantaa vastaan, joka tarkoittaisi esim että sadasta rokotteen saaneesta kumminkin 20 saisi taudin ja joka tuhannes rokotettu voi silti kuolla.

Eli tämä tarkoittaisi sitä että jos kaikki suomalaiset ( n 5 milj. henkeä )saa rokotteen, joka tarkoittaisi sitä että viidennes saisi siitä huolimatta taudin eli noin miljoona ihmistä josta kuolisi tuhannes osa eli tuhat ihmistä kuolisi vaikka rokote on saatu. Ja lukuhan voi olla suurempi jos ei rokotetta saa. Siis kaikki tämä jos käy huonosti ja virus leviää laajasti ja muuttuu, ja näinhän on käynyt kautta aikojen. Lukekaa historiaa tarkasti niin se selviää.

Vieras

Voit varmaan kuvitella minkälainen vaikutus viruksen leviämiseen on sillä että vain 20% niistä jotka muuten sairastuisivat sairastuu. Jos pistää sivuun minä minä minä asenteen, niin tämänkin hyvän puolen rokotteesta voi nähdä.

helanes

Koko ajan informaatio on ontunut. Vuorotellen on peloteltu tai hyssytelty, kun ainoa oikea tapa olisi jakaa mahdollisimman varmaa neutraalia tietoa. Ja karttaa disinformaatiota, mm. ilmeisen asiatonta rokotuskielteistä.

tapio_o_neva

Ammattitiedottajista pitäisi luopua, koska tavalliset ihmiset valehtelisivat ja harhaanjohtaisivat vähemmän. Ensiksi Pekka Puska yritti entisenä kansanedustajana ja poliitikkoja "hallita" julkisuutta väittämällä STM:n pelastaakseen, ettei (A) H1N1:een pidä suhtautua muutoin kuin "vain kausi-influenssana".

Koko lausunnon poliittisena tarkoituksena oli tietenkin suojella STM:ää, vaikka se teki parhaansa hankkiessaan edes jotain rokotetta superhoitsu Risikon jäntevin toimin. Toinen tyynnyttelyn tarkoitus oli se, että vältettiin keskustelua siitä, ketkä hoidetaan eli priorisoinnista, koska valtiovarainministeriö ei kuitenkaan antaisi velkaa ottamalla kunnille rahaa hoitaa tautia yleisvaarallisena tartuntatautina.

Nyt sitten kun puoliakateemisiksi koulutetut sairanhoitajat, jotka ovat STM:n soutamisesta ja huopaamisesta väsyneet ja ryhtyneet rokotuksen vastaiseen liikkeeseen, on Pekka Puskan käännettävä takkiaan ja ryhdyttävä syyttelemään hyssyttelijöitä, joihin hän itse kuului muutamia viikkoja sitten.

Pekka Puska ei ole ilmeisesti ymmärtänyt, että Winchester Digitalin ekologinen 1024 GB:n kovalevy ei maksa kuin 75 euroa ja kaikki venkoilut jäävät asioista kiinnostuneiden kansalaisten kovalevyille.

Pekka Puskan kannattaisi "tehdä johtopäätöksensä" ja uskottavuudeltaan saastuneena lopettaa tiedottamisensa (A) H1N1:stä, koska häntä pidetään takinkääntäjänä ja humpuukimaakarina koko asian tiedotuksessa.

Puskan kannattaisi puhua koko ajan totta, eikä pyrkiä vuoroin hyssyttelemään ja vuoroin kiihottamaan poliitikon tapaan entisen kansanedustajan rutiinilla.

Lääkärinä, poliisina ja lentäjänä pitäisi olla uskottava eikä esiintyä kuin (terveys)poliittinen propagandisti.

Pertti J K

"Tyrii kuka tyrii-ainakin fakta on se että hoitohenkilöstö on itse vaarassa-saati sairaalassa makaavat sairaat,vanhukset,lapset....rokotetta on oltava mielummin enemmän ja kaikille kuin "pikkuerissä" jaettuna-Kela tarkastaa jokaisen ja lähettää rakkautta kirjekuiroeessa"!

Kaikki kolme THL:n ylifiksua miestä pois tehtävistyään!

Vieras

Alkaa pikkuhiljaa kuulostaa siltä että pyritään vain pitämään piilossa se asia että rokote on mahdollisesti ollut turha investointi, tai että se ei vastaa niitä odotuksia mitä sille on asetettu, koska tällaiset asiantuntijatahot eivät halua siihen ottaa kantaa. Jos kaikki olisi ok niin silloinhan ei tuossa olisi mitään ongelmaa antaa vaikka suositus, tai olla jotain mielipidettä ylipäätänsä asiasta.

Kysymykseen "Voiko THL:ään luottaa?" saamamme vastaus on sen verran tökerö että se jo itsessään kertoo epäluotettavuudesta.

spanjardi

Jokaisen sikainfluenssan uhkaa vähättelevän ja rokotteita mollaavan on syytä lukea, mita H1N1-pandemia voi pahimmillaan aiheuttaa. Ja tautihan tulee useassa aallossa, Suomessa 25 000 ihmistä tappaneessa espanjantaudissa 1918-1920 toinen oli pahin.

http://www.helsinki.fi/hum/hist/yhd/julk/taudit99/linnanma.html

Pari lainausta:

"Loppukesällä tauti hävisi lähes tyystin puhjetakseen pian uudelleen. Syksyllä 1918 oli tosi kysymyksessä. Tauti levisi räjähdyksenomaisesti maan lähes joka kolkkaan ja oli paljon tappavampi kuin kesällä. Lokakuu oli monella paikkakunnalla "musta" kuukausi. Kokonaiset kyläkunnat sairastuivat viimeistä henkeä myöten. Kouluja ja myymälöitä suljettiin, sairaalat täyttyivät. Piirilääkärit huomasivat, että tauti iski erityisen ankarasti nuoriin ja vahvoihin aikuisiin."

"Joillakin paikkakunnilla, kuten esimerkiksi Helsingissä, tämä kevään aalto osoittautui kaikkein ankarimmaksi. Hautoja ei ehditty kaivaa sitä tahtia kuin olisi ollut tarvetta. Nimimerkki Tulehmo kritisoi Helsingin Sanomissa 25.4.1919 hautauskustannusten nousua "espanjalaisen" takia:

- Tähän saakka ei kannattanut tavallisten kuolevaisten elää, mutta nyt se vasta tuli tenä eteen.
- Nyt ei vähävaraisten kannata kuollakaan."

"Lapissa (_1920_) kerrottiin taisteltavan elämästä ja kuolemasta. Inarin pitäjässä taudin raivo oli ilmeisesti pahin. Tautiin kuoli kahdessa kuukaudessa noin 200 henkeä, eli lähes 10 % väestöstä. Monista taloista olivat kaikki menehtyneet."

Diipo

Espanjantauti raivosi I maailmansodan runtelemassa Euroopassa, jossa suuri osa väestöä oli aliravittuja ja huonoissa oloissa, eikä antibiootteja ollut vielä käytössä. Influenssan jälkitaudit, lähinnä keuhkokuume, niitti satoa kuin heinää näissä oloissa.

Itse olen laskeskellut, että olisin jo kolmesti kuollut ilman modernia lääketiedettä ja sen mahdollistamia hoitoja ja lääkkeitä.

Risto Ninku

Niitä löytyy THL:n henkilöstöstä.
Tokkopa ovat tavallisten kansalaisten käytettävissä sairaanhoidon tehtäviin. Olisiko mahdollista julkistaa mainittujen "asiantuntijoiden" CV:t ? Kuinka paljon ja milloin on tehty työtä sairaanhoidon kentällä ?

Sukututkimusta harrastaneena havaitsin että nimi Räsänen ehkä muuttui Rasaseksi kun pilkut huono kirjuri jätti merkitsemättä. Toinen kirjuri sulkakynällä kirjoitti yltä avoimen aan. Niin tuli Rusanen.
Mistähän tuli Puska ?

Kaija kuopila

Biznes on biznes ja Mooses on Mooses, kuten kaikki tiedämme.
Lääketeollisuus jos mitä on mahtava biznes ja joku omistaa nyt jaettava H1N1 viruslääkkeen tuotanto firman osakkeita ja myöskö Suomessa ? Luultavasti, tai ainakin niitä myyvät yritykset ovat sidottu voittoihin. Kannattaa katsella Arkadianmäelle päin, montako heistä on sidoksissa lääketeollisuuteen (ja voittoihin), muutaman tiedänkin. Ministerimme Risikko taas uskoo lääketeollisuuden kaikkivoipaisuuteen ja kaiken säätelyyn kuin pukki suuriin sarviin, joten siltä osin elää onnellista elämää Entä suomalaiset ??

tapio_o_neva

Voisiko Kaija Kuopila esittää, mitä muuta Paula Risikon olisi pitänyt tehdä 2007-2009 kuin se, mitä hän on tähän mennessä tehnyt?

Rokotteita ei joko ole tai niitä ei ole ajoissa. Miten tämä tiedon puute katetaan jollain tehtyjä järkevämmällä toiminnalla?

Vieras

Otetaan käytäntö, että rokotteista kieltäytyneet eivät tule saamaan tautiin sitten mitään hoitoa. Jos rokote on tarjolla ja siitä kieltäydytään, ei ole reilua jälkeenpäin tulla enää itkemään asiasta.
Ja mikäli rokotteista kieltäytynyt levittää tautia eteenpäin, syyte pahoinpitelystä tai taposta/murhasta.

Jos ihmiset todellakin ovat niin TYHMIÄ, etteivät tajua mikä etu saavutetaan sillä, jos väestöstä suurin osa rokotetaan, niin tällaiset yksilöt eivät mielestäni ole yhteiskuntaan soveltuvia alunperinkään. Meillä on itsekkäitä ja siivellä eläviä ihan tarpeeksi muutenkin.

Mistä saisin rokotteen?

Haluaisin sikainfluenssarokotteen, mutta en saa sitä, koska olen siinä kurjassa ikähaarukassa, jolle rokotteita ei ole hankittu. Kuulun siihen työssäkäyvien ikäluokkaan, joka pyörittää tätä yhteiskuntaa, mutta jota ei ole otettu edes rokotusjonoon. Tasa-arvoista kohtelua tämä ei ole, kun rokotteita ei tarjota kaikille. Mitäpä tällaisen epätasa-arvoisen yhteiskunnan eteen ponnistelemaan. Nauran haudassani, jos pandemian pyyhkäistyä yli maan on taas yksi työikäinen vähempänä tässä maassa. Olisin jo ottanut rokotteen, jos oli ollut tarjolla.

tapio_o_neva

"Rokotusjärjestys ja aikataulu on säädetty riskiryhmittäin

1. Viikko 44 alkaen
Infektiopotilaita tai infektioille alttiita potilaita hoitava terveydenhuollon ja sosiaalihuollon sekä sairaankuljetuksen henkilöstö sekä apteekkien asiakaspalvelussa toimivat henkilöt.
Nämä ryhmät altistuvat työssään tartunnalle ja heidän rokottamisensa suojaa myös potilaita

2. Viikko 45 alkaen
Raskaana olevat naiset
Valtaosa niistä raskaana olevista, jotka saavat sikainfluenssan, sairastavat taudin lievänä. Heillä on kuitenkin muita suurempi riski saada vakava tauti.
Raskaana olevien naisten rokottaminen

3. Viikko 46 alkaen
Sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvat puolivuotiaista 64-vuotiaiksi
Tähän ryhmään kuuluvat henkilöt, joilla on säännöllistä lääkitystä vaativa sydänsairaus tai keuhkosairaus, aineenvaihduntasairaus, krooninen maksan tai munuaisten vajaatoiminta, vastustuskykyä heikentävä tauti tai hoito, krooninen neurologinen sairaus tai hermolihastauti. Sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat ovat kaikkein alttiimpia vaikealle taudille. Influenssan vuoksi perustauti voi pahentua ja toimintakyky huonontua.

4. Viikko 47 alkaen
Terveet 6–35 kuukauden ikäiset lapset
Pienet lapset sairastavat paljon influenssaa ja joutuvat influenssan vuoksi myös keskimääräistä useammin sairaalahoitoon. Lisäksi he ovat tehokkaita tartuttajia.

5. Viikko 48 alkaen
Terveet 3–24 vuoden ikäiset lapset ja nuoret sekä varusmiehet
Juuri 3–24-vuotiaat ovat sairastuneet sikainfluenssaan eniten. Vaikka heidän tautinsa on usein lievä, osa sairastuneista saa vaikean taudin.

6. Viikko 50–51 alkaen
Sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvat 65 vuotta täyttäneet
Vaikka 65 vuotta täyttäneillä on muuta väestöä pienempi riski sairastua sikainfluenssaan, perussairaus lisää vaaraa sairastua vakavaan influenssaan.

Koko väestön rokottamisen tarve arvioidaan, kun nähdään kuinka tilanne kehittyy. Rokotusaikataulut voivat vaihdella kunnittain. Tietoa rokotusajoista ja -paikoista, sekä siitä kuuluuko mahdollisesti riskiryhmään, saa omasta terveyskeskuksesta ja kunnan verkkosivuilta."

Minusta ei pitäisi valittaa, kun kerran elinkelpoisuus on määritelty yhteiskunnallisesti oikein. Suomessa työikäisistä on töissä vain 2/3:aa. Toisin sanoen joka toinen työssä käyvä voisi miltei huoletta kuolla ilman, että Suomelle kävisi kuinkaan.

Lempi

Mielestäni THL edustautui asiantuntevasti tänään a-talk tv-ohjelmassa rokotekeskustelussa.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilla www.thl.fi on asiallisia ohjeita ja neuvoja ihmisille pelottelun sijaan. Ohjeissa on mm.tietoa eri ryhmille ja perustietoa influnssasta.

Neuvoja on myös mm. Sosiaali- ja terveysministeriön www.stm.fi/influenssa ja SPR:n www.redcross.fi sivuilla, kuten terveyskeskuksissa.

Miksi kyseisistä ja hyvin tehdystä työstä viestitään niin vähän silloin, kun on aihetta myönteisyyteen? asiallinen taustoitettu viestintä ja uutisointi edistää ihmisten hyvinvointia ja helpottaa terveysalan työntekoa.

Vie rahat

Vastuutonta muuttaa päällä oleva tilanne semantiikaksi.
Mee hakemaan se rokote, niin ei tarvitse sukututkimukseen tukehtua.

Puskasta puheenollen. Nyt niitä on tuossa taas sama rivi kuin keväällä. Valkopäisin antoi silloin lausuntoja oikein videolla. Missä se on? Säilyttäkää kaikki, koska herrat joutuvat vielä vastuuseen.

Keväällähän minä olin vain sitä miltä, että THL:llä oli jotakin tekemistä kadonneiden eläkesijoitusten kanssa. Mutta eihän siihenkään mitään selvää tullut.

Puskasta siirryttiin vain Risikkoon.

Vieras

Suomi on pieni maa; ei löydy asiantuntijakompetenssia joka asiaan. Parempi olla tiedottamatta ,kuin tiedottaa väärin...

Myös suomalaiset tiedotusvälineet voivat katsoa peiliin; niilläkin on ollut kapasiteettiongelmaa ilmeisimmin. Maailmalta löytyy helposti asiallista tietoa jos THL:n tiedot ovat liian niukkoja. Luulisi englannin-ja ruotsinkielisiä toimittajia löytyvän. Toimittajat voisivat yrittää synteesiä maailman tietolähteiden tiedoista tehdä lukijoille, mutta tällainen näyttää olevan liian vaikeaa. Esim Fergus on Flu/BBC , cdc.gov, ecdc.eu, nhs ,jne sivuilta lähimaistakin löytyisi paljon tietoa käännettäväksi selkeässä, kiihkottomssa muodossa.
Suomessa alkaa uutisotsikot ja uutiset olla pahasti iltapäivälehtitasoisia foorumista riippumatta. Uuden Suomen jutuissakin otsikkoja lukiessakin unohtaa joskus minkä lehden sivuilla on.

tapio_o_neva

Suomessa tyhmyys ei johdu ainakaan pakkoruotsin eikä vapaaehtoisenglannin puutteesta, vaan journalistisesta laiskuudesta eli siitä, että haastatellaan vain helppoja haastateltavia eli niitä, jotka eivät asioista mitään tiedä, mutta ovat sujuvasanaisia tiedottajia.

Elämän ja kuoleman asioissa pitäisi journalisminkin olla vakavaa eikä pelkästään viihteellistä lärväilyä.

Vieras

Kaikki suomalaiset eivät näytä olevan näiden näiden
leipälääkäreiden johdateltavissa.

Tuli tosi hyvä mieli oivallista kritiikkiänne lukiessani, pelastitte päiväni. Kiitos siitä teille ajattelevat ihmiset.

MerjaH

Olen aiemmin ajatellut, etten sitä ota. Vaan nyt meninkin lukemaan Kalevasta, että jos on astma, se tulisi ottaa. Minulla on astma, mutta se on ns. lievä, ja vain kerran elämässäni olen ajatellut että NYT, kun juoksin junaan ja pelkäsin myöhästyväni. Pelkoreaktio sen teki.

Kalevassa luki: astmaatikkojen tulisi ottaa sikainfluenssa sellaisena kuin yleensäkin kausi-influenssissa, eli ottaa rokote. Minä en vain ole koskaan ottanut mitään kausirokotteita. En usko, että muutkaan astman vuoksi ovat ottaneet, jos ei se ole paha.

Mutta jos saisi herroilta ja viisailta edes siihen vastauksen, että miten tämä poikkeaa muista influessista, nekin kun yleensä tekevät yskää, mikä voi olla paha astmalle. Kuume taas...jos minulla olisi sydänvika niin ottaisin aina kausi-influenssiinkin rokotukset. Senhän sanoo jo maalaisjärki.

Tulisiko siis astman olla tosi paha, että pelkästään sen vuoksi sikainfluenssaan kuolee, vai onko tämä jokin kauhujuttu?

Tieto lisää tuskaa. Varsinkaan kun ei saa vastauksia.

Mikko J.

Tämä puheena oleva influenssa eroaa tavallisista kausi-flunssista siten että se infektoi hengitysteiden yläpään lisäksi henkitorven ja joissakin tapauksissa jopa osan keuhkoista. Tästä seuraavat eritteet eivät pääse nousemaan normaalia reittiä ulos tarpeeksi nopeasti, jolloin alkaa keräytyä nestettä keuhkoihin. Tämä lima on juuri se vaarallinen asia: se on hyvä kasvualusta bakteereille.
Summa summarum, jälkitaudit ovat ne vaarallinen osa tapausta.

Kaija Kuopila

Mikä lääketehdas valmisti sikainfluensa rokotteen / ketkä maahantuojat siitä hyötyy ? Arkadianmäelläkin on ollut ja on vieläkin lääketehtaan omistajia ja osakkaita. Onhan se pelottavaa tuollainen yksisilmäinen painostus rokottamiseen, en ole huomannut sitä muissa maissa. Säikähdin, kun Risikosta leivottiin terveysministeri ja todella näköalatonta, runttaavaa puuhasteluahan hänen kädenjälkensä on. Ennalta ehkäisevä terveydenhuolto on tärkeintä, ei raju rokotus.

Ahti Heyno

Miksi on niin vaikea kertoa mikä tämä lyhenne on?

artikkelin alussa viitataan yhdistykseen, mihin sellaiseen?

Onko toimittajalta karannut mopo käsistä vai vain aamuväsymystä?

Vieras

Viranomaiset ovat tyrineet sikaflunssarokotteen antamisen. Nyt ollaan jo jäljessä epidemiasta. Pitäisi antaa yksityisille terveyskeskuksille oikeudet jakaa rokotetta. Se tapahtuisi nopeasti ja joustavasti. Viranomaiset hyssyttelevät ja hidastelevat kuten Tsernobylin ydinvoimalaonnettomuuden jälkeen.

Hilda K.

...ovat pitkään huolestuttaneet Valtion tarkastusvirastoa. Suomeksi sanottuna, maamme korkein terveysviranomainen puolustaa rokotteita korruptiosyytösten varjostamana.
A-talkissa THL:n Terhi Kilpi vastasi Suomen valtion kantavan vastuun mahdollisista rokotusvammoista (ja kuolemista). Miksi korvauksia eivät maksa rokotevalmistajat, joilla riittää miljoonia ostopäätöksiä kätilöivien laitosten, mm THL:n tutkimusyhteistyön runsaskätiseen avittamiseen?
A-talk eilen: THL saa 6 miljoonaa € rokotevalmistajalta "tutkimustyöhön", kun budjettirahoitus tähän on vain 1 miljoona. Kuka voi luottaa THL:n puolueettomuuteen, kun usko puuttuu jopa Valtion tarkastusvirastolta?
Rokotevalmistajilla ja THL:n viranomaisilla (THL) on siis intressi työntää turhaa tai vahingollista ainetta suomalaisten suoneen. Mikä pelissä on median edun mukaista? Veikkaan, jos se lähtee liian innokkaasti viranomaisten pelottelukampanjaa tukemaan, jää mustapekka kouraan. Kun rokotushaitat tulevat viipeellä esiin, onko syy jälleen -- median?

lgrohn

Rokotusinfo.fi:n sivulta löytyy seuraavaa:

”Viera Scheibner: ”Rokotukset - tieteelliset tutkimukset 100 vuoden ajalta osoittavat että rokotteet ovat isku immuunijärjestelmää vastaan”

Kirjan kirjoittaja ei ole lääkäri. Kirjan arvostelusta taas löytyy seuraavaa:

”She also has an excellent chapter that explains homeopathy as a scientific system of pharmacological medicine, to support parents should they decide not to vaccinate but are concerned with how to treat childhood ”

Eli taustalla ovat homeopatian hömppäopit.

http://grohn.blogit.uusisuomi.fi/2009/10/29/rokotusinfofi-ja-sen-kytkoks...

tapio_o_neva

Menisit sinäkin Lauri Nauvossa vaikka kalastamaan ja jättäisit steinerilaisuuden ja mannermaalaisuuden kitkemisen uudenvuoden puolelle!

Varmin tapa vaikuttaa on nyt ottaa selvää, mihin tahtiin rokotetta Suomeen tulee ja miten jäljessä eri kunnat ovat rokotusten osalta.

Rokotusten tulisi toimia 24/7/60 -tahdilla, jotta rokotushenkilökunnan puute ei olisi pullonkaula.

Kun riittävä määrä olisi krisiirokotettu vuorokauden ympäri, kutistuisi koko rokotuskapina itsestään.

Eli ryhdy nyt kääntämään vaikka norjalaista materiaalia suomeksi ja aloita vaikka Länsi-Turunmaan kaupungissa selvitys siitä, mihin tahtiin on rokotettu. Ellei ole rokotettu STM:n ohjetahtiin niin tee kunnallisaloite "Norjan mallista".

Se, että paljastelelet hörhöjä kyllä auttaa kilpailussa "Suomen kovin skeptikko" niin kuin järjestäytymisharjoitukset kilpailussa "komppanian v:n alikersantti", mutta se ei tue lokakuussa, marraskuussa eikä joulukuussa lainkaan kansanterveyttä.

Tee Sinäkin jotain hyödyllistä Late!

Vie rahat

Nuo rahat tulee tutkimuslaitokselle suoraan lääketehtaalta.
Ei ole rahan määrästä kyse, vaan mahdollisuudesta syöttää koko kansalle joko lumetta tai ei samaan hintaan.

Sitäpaitsi juuri tuota "korruptiorahaa" vasten katsottuna Puskankin tekemät tutkimukset viime vuosien aikana ovat todellakin olleet "puskasta". Mitään tehokkaita pandemiarokotteita se mies ei ole keksinyt. Ei riitä kompetenssi.

Mutta jostakin syystä hänelle on sälyttynyt massojen rokotuskampanjoita ja niiden hallintaa. Ihmispeliä.

Lempi

THL:n lääkäri kommentoi mielestäni a-talk ohjelmassa kyseistä rahoitusasiaa asiallisen itsekriittisesti.

Kuinka paljon mielestäsi terveysalan tutkimusta voitaisiin tehdä ja lääkkeitä kehitellä sekä valmistaa ilman yrityksiä, jotka esimerkiksi maksavat lääkäreille, rokotusten tutkijoille ja keksijöille palkkaa ja veroja, joilla tutkimusta rahoitetaan julkisella sektorilla?

Miten mielestäsi ihmisten olisi suhtauduttava, jos terveyttä ja hyvinvointia voidaan edistää erilaisiin tauteihin tutkimuksen myötä on parannuskeinoja yritysten myötävaikutuksella? Pitäisikö ihmisten olla mielestäsi ilman parannuskeinoja ja kyseistä terveyttä sekä hyvinvointia, koska tutkimusta on tehty vuorovaikutuksessa yritysten kanssa?

Ovatko mielestäsi vain rokotteiden keksijät lääkäreitä, jolla on kompetenssia terveysalalla? Mitä myönteisiä asioita on mielestäsi keksitty esimerkiksi lääketieteessä ja minkälaiset tutkimukset ovat mielestäsi mielekkäitä? millä periaatteilla arvioit Suomalaisia ja kansainvälisiä tutkimuslaitoksia?

Miksi myönteisistä asioista eri aloilla kirjoitetaan niin vähän? Mielestäni Suomessa ja kansainvälisesti tehdään paljon arvostettavaa työtä ihmisten terveyden- ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Lempi

"Jos vielä 50 vuotta sitten syöpään sairastuminen merkitsi vääjämätöntä kuolemaa, nykyään tilanne on aivan toisenlainen. Tämä ei ole vähiten kehittyneen tutkimuksen ansiosta.

- Nyt ollaan jo noin 60 % tasolla selviytymistilastoissa. Se on jo aika kiitettävä prosentuaalinen määrä, MTV:n Huomenta Suomen vieraana ollut Rautalahti sanoo.

Vuosittain noin 27 000 suomalaista sairastuu syöpään. Tällä hetkellä elossa olevia syöpää sairastavia suomalaisia on jo reilusti yli 200 000. Melkein joka kolmas suomalainen sairastuu jossain vaiheessa elämäänsä johonkin syöpään.
www.mtv3.fi/uutiset/arkisto.shtml/arkistot/kotimaa/2008/08/692748 "

Onko mielestänne mielekästä, että yritykset osallistuvat tutkimuksen rahoittamiseen?

Lempi

"Jos vielä 50 vuotta sitten syöpään sairastuminen merkitsi vääjämätöntä kuolemaa, nykyään tilanne on aivan toisenlainen. Tämä ei ole vähiten kehittyneen tutkimuksen ansiosta.

- Nyt ollaan jo noin 60 % tasolla selviytymistilastoissa. Se on jo aika kiitettävä prosentuaalinen määrä, MTV:n Huomenta Suomen vieraana ollut Rautalahti sanoo.

Vuosittain noin 27 000 suomalaista sairastuu syöpään. Tällä hetkellä elossa olevia syöpää sairastavia suomalaisia on jo reilusti yli 200 000. Melkein joka kolmas suomalainen sairastuu jossain vaiheessa elämäänsä johonkin syöpään.
www.mtv3.fi/uutiset/arkisto.shtml/arkistot/kotimaa... "

Onko mielestäsi mielekästä ihmisten hyvinvoinnin ja terveyden näkökulmasta, että Suomessa ja kansainvälisesti terveyden- ja hyvinvoinnin tutkimuksen rahoitukseen osallistuvat yritykset?

Htalk

"Norjassa sikainfluenssa on vaatinut jo kymmenennen kuolonuhrin."

"Terveysviranomaiset arvioivat, että yli 100 000 norjalaista on saanut H1N1-tartunnan tänä vuonna. Heistä kymmenen on kuollut."

AP, YLE Uutiset

Lähde alla ei ole suoraan Norjalaiseen alkuperäislähteeseen:

http://yle.fi/uutiset/teksti/ulkomaat/2009/10/kymmenen_menehtynyt_sikain...

Olisi mukava kuulla asiantuntijoilta pitävätkö em. Norjan luvut paikkansa ja miten niitä on tulkittava...

Maalaisjärjellä tämä ei kyllä houkuta otttamaan rokotetta jos suhde on siis joka 10.000 ihminen kuolee sikainfluenssaan...

Vieras

Miksi kukaan ei näytä tiedostavan sitä että riskin saada koko tartunta ja siten välttää myös 1/10000 riski (joka muuten ei ole mikään pieni kun kyse on kuitenkin elämästä) pienenee dramaattisesti jos sairastumisen riski saadaan tiputettua 20 prosenttiin mahdollisimman suurella osalla väestöstä.

Riski voi tuntua pieneltä jos pöydällä olisi ase jossa 1/10000 todennäköisyydellä olisi luoti pesässä tai vaihtoehtoisesti influessarokote, niin kummankohan valitsisit?

Vieras

Tiesitkö sen että tällä rokotteella on tutkitusti n. 60% mahdollisuus aiheuttaa täysi suoja.

Lisäksi on laajoissa tutkimuksissa todettu että 6kk - 2v lapset eivät hyödy mitenkään influenssarokotteesta, ja 2v-3v lapsilla se toimii 33% mahdollisuudella.

Vastaavasti taas jos veren kalsidoli-tasot ovat luokkaa 80nmol/l tai yli niin kaikki hengitystiesairaudet vähenevät tutkitusti n. 90%. Tämä siis pelkästään D-vitamiinilla, ja se toimii kaikki influenssoja vastaan.

Mikko J.

Itse flunssa näyttää olevan, nyt ainakin, pelättyä miedompi oireiltaan. Sen sijaan sen aiheuttavalla viiruksella on ominaisuutena levitä tavallista syvemmälle keuhkoihin, joka taas aiheuttaa huomattavasti helpommin jälkitauteja kuten keuhkokuume, joka taas miltei poikkeuksetta vaatii tehohoitoa.

En tiedä homeopaattisen hoidon positiivista hoitovastetta keuhkokuumeeseen, mutta henkilökohtaisesti haluaisin taatusti mielummin antibiootti-kuurin.

tapio_o_neva

http://www.nettavisen.no/nyheter/article2744928.ece

Suomessa ilmeisesti Holmlundia tai Stubbia ei kiinnosta siviiilikriisinhallinta niin kuin Tuomiojaa, ja homma on Risikon yksityisajattelua.

Suomen uutisvälityksen kelvottomuus ja sensuuri näkyvät siinä, ettei suomen kielellä ole tietoa 14 kuolleesta!

"Folkehelseinstituttet anslår at en million nordmenn vil være smittet av influensaviruset når den første store bølgen er over, og anbefaler nordmenn å vaksinere seg. Så langt har 14 personer med påvist svineinfluensa dødd i Norge."

Suomen kyökkikieli on varma tapa pysyä erossa maailmanmenosta ja lukea vanhoja ennakkoluuloja! Suomen kieli on varma tapa pysyä sivistymättömänä ja tietämättömänä.

Hubert

Laimennettu vesi=homeopatia, polvistuminen mekkaan, biblian lukeminen, niksi pirkkan ohjeet tai piikki peffaan. Kaikki erikseen tai yksitellen, jos auttaa hyvä niin, mutta tosiasia että maailman laajuiset rokoteohjelmat esim: isorokko, joka nujerrettiin maailmasta täysin 8.5.1980, ovat konkreettisesti pelastaneet ihmishenkiä.

Kotiagentti

Tuttavapiiristäni usealla henkilöllä on sikainfluenssarokotus otettuna ja suurimmalle osalle on tullut sivuvaikutuksia:

-Lähes kaikilla pistosjäseneen tullutta kipua, monella usean päivän ajaksi (vaikeuttanut mm. nukkumista). Jopa niin rajuna, että käsi ollut käyttökelvoton hetken aikaa.

-Lähes kaikilla korkea tai korkeahko kuume.

-Yleistä huonovointisuutta ja osalla oksentelua

-Pahimmassa tapauksessa tuttavani joutui jäämään tarkkailtavaksi hetkeksi aikaa hengitysvaikeuksien vuoksi.

Käsittääkseni joitakin henkilöitä on joutunut jäämään muutamaksi päiväksi jopa sairaslomalle sivuvaikutusten vuoksi.

Enpä ole oikein innostunut ottamaan rokotetta, jonka vuoksi saatan sairastua pahemmin kuin varsinaisessa taudissa.

tapio_o_neva

Sitten, kun Pekka Puska löytyy Jarmo Korhosen perunakellarista tai Matti Vanhasen hiihtoladuilta, kannattaisi kysyä, onko oikea se väite, jonka mukaan Tamifluta ei saa myydä reseptivapaasti sivistysmaiden tapaan koko väestölle, jottei (A) H1N1-virus muunnu.

Onko Alexader Stubb jo lähettänyt nootin ja kysymyksen siitä, miten Pohjoismaista Norja voi toimia niin vastuuttomasti, että se mahdollistaa (A) H1N1-viruksen muuntumisen siten, että se luopuu sosialistisesta säännöstelystä ja panee Tamiflun vapaasti jakeluun?

http://wap.iltasanomat.fi/news/?&id=1748833

Vieras

By Dr. Russell Blaylock (www.russellblaylockmd.com)

lääketieteen tohtorin ja 'aivokirurgin' keräämänä lähteistä kuten:
NIH (the National Institutes of Health),
the National Institutes of Allergy and Infectious Diseases , the Center for Disease Control and Prevention and
the New England Journal of Medicine.

Väitteiden tukena 39 referenssiä näihin lähteisiin.

Kiihkoton selvitys, joka osoittaa todellisen tiedon ja sopulien lööppitiedon suuren eron.

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/11/03/What-We-Ha...

vnv mode

salaliittohan se tässä, korruptiota kaikkialla ja globalisaatio kovassa vauhdissa. piiri pieni pyörii kulissien takana. itsekkyyden kärjistymä. koettahan tämä on kaikki, uhreja ollaan ja orjia, mutta aina vapaita heräämään ja nousemaan. tekemään oikean valinnan jokainen hetki. rakastamaan ja auttamaan. siinähän se on. luontoon ois päästävä, eihän tästä babylonista ole mihinkään, myrkkyä se on kun sellaiseksi sen päästimme. vaan nyt on aika uusi, taivaalliset kansatkin meitä jo tervehtii. on aika nousta ja rakastaa. amen.

Vieras

Rokotteita oeellisempaa on ihmisten immuniteettikyvyn ylläpitäminen ja sen parantaminen pitkällä aikavälillä. Siihen ei lääketehtailta tule tutkimusvaroja herumaan, eikä varmasti Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitoksen (ent. Kansanterveyslaitos), joka saa suurimman osan varoistaan lääkefirmoilta ja jonka puolueettomuudesta herää vähintäänkin epäilyksiä.

Ihmisten valinnanamahdollisuuksia ollaan kovaa vauhtia kaventamassa ja monopolisoimassa terveys (lääke)teollisuudelle. Viranomaiset edistävät rokotteiden käyttöä ja samalla aikovat heikentää vitamiinien ja lisäravinteiden saantia (Codex Alimentarius) ja lisäksi ravinnon laatua tehoviljelyllä ja sallimalla GMO -kantojen käyttö (lue MMM:n tavoiteet).

Huolehdi itsestäsi, ota selvää ja kysy myös poliitikoiltasi, mistä on kysymys, kenen asiaa he ajavat ja miten. Huomioi, että kommenttipalstojen asiattomat kommentit ovat osa tiedotussotaa, jolla huomio yritetään ohjata pois itse asiasta.

Lempi

minun mielestä on tärkeää, että ihmiset keskustelevat moniarvoisesti... mitä tarkoitat asiattomilla kommenteilla Tutkimus ja uutisointi kuinka rauhaa tehdään ja ylläpidetään myös viestinnän avulla olisi mielenkiintoista... Suomi ei ole sodassa...

Suomen laki www.finlex.fi

Rauhansopimus Suomen kanssa
"...tukea Suomen anomusta päästä Yhdistyneiden Kansakuntien jäseneksi ja niinikään liittyä jokaiseen Yhdistyneiden Kansakuntien turvin solmittuun yleissopimukseen...
www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1947/194700...

YK:n yleissopimuksesta
www.ykliitto.fi/tiedottaa/yk_pahkinankuoressa "YK perustettiin ylläpitämään maailmanrauhaa. Peruskirjan mukaan jäsenvaltiot sitoutuvat ratkaisemaan erimielisyytensä rauhanomaisin keinoin ja välttävät voimankäyttöä tai toisen jäsenvaltion uhkaamista sillä. Keskeisintä on konfliktien ehkäiseminen, eli toiminta, joka estää kiistojen ja erimielisyyksien kehittymisen aseellisiksi konflikteiksi ja torjuu konfliktien uusiutumisen. Keinona on ehkäisevä diplomatia - neuvottelut, sovittelu ja luottamusta rakentavat toimet, rauhanturvatoiminta, aseidenriisunta sekä tilanteen niin vaatiessa, sanktioiden käyttö.

YK www.un.org

Lempi

"Mikä Euroopan unioni on? EU on ainutlaatuinen taloudellinen ja poliittinen yhteistyökumppanuus, jonka muodostaa 27 demokraattista Euroopan maata. Mitkä ovat unionin tavoitteet? Rauhaa, hyvinvointia ja vapautta unionin 495 miljoonalle kansalaiselle – oikeudenmukaisemmassa ja turvallisemmassa maailmassa. EU:n jäsenvaltioden välillä ei ole ollut sotia yli 60 vuoteen" www.eurooppa-tiedotus.fi

EU www.europa.eu

EU perusoikeuskirja
www.europarl.europa.eu/charter/pdf/text_fi.pdf