Perjantai 18.1.2019

101-vuotias Hannes Hynönen antoi viisauden tasavallan presidentille – Koskettava ajatus

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.1.2015 12:06
Päivitetty: 
1.1.2015 12:18
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Hannes Hynönen linnan juhlissa vuonna 2014.
|

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö viittasi uudenvuodenpuheessaan tapaamiseensa 101-vuotiaan sotaveteraanin Hannes Hynösen kanssa.

Niinistö tapasi Hynösen itsenäisyyspäivän vastaanotolla joulukuussa. Uudenvuodenpuheensa päätteeksi Niinistö nosti ajatuksiin veteraanilta saamansa viisauden.

- Tutustuimme itsenäisyyspäivän aikoihin Hannes Hynöseen, veteraaniin, 101-vuotiaaseen elämisen osaajaan.  Tätä nykypäivän osoittelevaa väittelyä siitä, ken on liberaali ken konservatiivi, vanhoillinen tai uudistusmielinen, suvaitseva vai suvaitsematon, tärkeä tai vähemmin tärkeä; sitä väittelyä Hannes johdatteli selkoajatteluun, Niinistö puhui.

- Jotenkin niin häntä ymmärsin, että hyvän elämisen osaaminen vaatii itsetuntemusta. Että mittaa muilta odottamansa siihen, mitä itse tekee. Että muistelee mukavat, mutta tietää ikävät. Tai että näkee, ettei sitä nyt olla toinen toistaan kummempia, mutta yhdessä vahva voima.

Lue myös uudenvuodenpuheen turvallisuuspolitiikkaa käsittelevä osuus tästä Uuden Suomen jutusta. Talouspolitiikkaa Sauli Niinistö käsitteli näin.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Aatto Kellman

Hannes Hynönen sanoi että Suomi heti Natoon! Jostain syystä Hannes Hynöselle on elämän varrella muodostunut tälläinen käsitys, olisko ollut taisteluissa Äyräpää-Vuosalmi tai Tali -Ihantala? Varmaa jo siellä kiventakana päätänsä suojassa pitäessä miettinyt että heti kun tästä selvitään niin Suomi Natoon!? Ei kyllä Nato yhteistyö kumppania tuolloin ollutkaan, mutta pääasia että mietti varmasti silloin että yhteistyö kumppaneita puolustuksessa ehdottomasti tarvitaan! Presidentinkin ajatukset puolustuksemme verkottumisen tärkeydestä on Hannes Hynösen suosituksesta kirkastuneet! Oikeeta päätelmää, Suomi ja Heti ja se tarkoitaa Heti Natoon!