Keskiviikko 20.2.2019

Kunnanjohtaja koki yllätyksen – ”Kuinka valtavasti...”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.1.2015 11:32
  • Kuva: Lehtikuva Oy/Valtioneuvoston kanslia
    Kuva
    Enontekiön kunnanjohtaja Mikko Kärnä karsisi ministeriöistä julkisen sektorin tehostamiseksi. Kuvassa Valtioneuvoston linna.
|

Enontekiön kunnanjohtaja Mikko Kärnä (kesk.) katsoo Puheenvuoro-blogissaan, että julkisen sektorin tehostamiseksi olisi luovuttava useista viranomaisia ja julkisia palveluita ohjaavista normeista.

– Olen vasta kunta-alalle siirtymiseni jälkeen herännyt siihen todellisuuteen, kuinka valtavasti erilaisia normeja meillä tässä maassa on ja kuinka paljon erilaisia viranomaisia, jotka ohjaavat ja valvovat normien soveltamista, Kärnä kirjoittaa.

– Jos varsinaista julkista sektoria halutaan pienentää, vaatii tämä ensijaisesti normien purkamista, jolloin ohjaavien ja valvovien viranomaisten määrää voidaan leikata.

Vuodesta 2012 Enontekiön kunnanjohtajana toimineen Kärnän mielestä karsittavaa riittää myös ministeriöistä. Suomen 12 ministeriön toimintaa voisi hänen mukaansa virtaviivaistaa ja yhdistellä päällekkäisyyksien välttämiseksi.

– Tämä on tullut myös omassa työssäni Enontekiön kunnanjohtajana usein esille. Helsingissä eri ministeriöt ovat olleet ihmeissään, kun olemme käyneet keskusteluja toisissa ministeriöissä käynnissä olevista lainsäädäntöhankkeista, vaikka nämä hankkeet olisivat leikanneet molempien ministeriöiden toimialaa, Kärnä päivittelee Puheenvuoro-blogissaan.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Osmo Marttila

Kun valitsemme vaaleissa eduskuntaan erilaisten hallintoveivaajien ja -jyrien sijasta käytännön työelämässä kokemusta hankkineita kypsiä yksilöitä - eli todellisia toiminnallisia tuloksia tehneitä - voimme jopa saada jotain aikaiseksikin.

Rauno Ruusunen

Kunnat ei voi mitään.Lait ja asetukset pakottaa tekemään turhaa työtä.Edes kuntien yhdistyminen ei auta järkeistämään toimia.Koska henkilöstönsuojasääntö pakottaa pitämään kaikki töissä vähintään 5 vuotta.Yksityisellä puolen max. 6 kuukautta.
Suomessa hallitusta ei voi kaataa ja eduskuntaan on mahdotonta saada uusia.

Kaarle Akkanen

Työsarkaa riittää turhien lakien, asetusten ja normien purkamisessa. Vuosikymmeniä on laadittu jos jonkinlaista lakia yms. "vanhan" päälle, sivuun tai oheen? Nyt on kaiketi aika tarkastella ko. kokoelmien järkevyys ja saattaa ne nykyajan vaatimusten tasolle?