Tiistai 22.1.2019

Täystyrmäys kohuesitykselle: ”Halutaan dumpata palkkoja”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.1.2015 18:08
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Paavo Arhinmäki tyrmää esitykset ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan puuttumisesta.
|
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kommentoi tylyin sanoin Itsenäisyyden juhlarahaston Sitran tänään julkistamaa esitystä ansiosidonnaisen työttömyysturvan uudistamisesta.
 
-Nykyistä ansiopäivärahajärjestelmää romuttamalla työn tarjontaa lisätään etuuksia heikentämällä ja samalla jätetään sanomatta se taka-ajatus, että työvoiman liikatarjontaa ylläpitämällä halutaan laskea työn hintaa. Ehdotuksella siis halutaan dumpata palkkoja, Arhinmäki lataa blogissaan
 
Sitran julkistaman ehdotuksen ovat tehneet Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo,  Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtaja Tuomas Pöysti, kansanedustajat Osmo Soininvaara (vihr.) ja Elina Lepomäki (kok.) sekä Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtaja Juhana Vartiainen.
 
-Samat tahot ovat ajamassa palkkojen alentamista paikallisen sanelun kautta, työlakien romuttamista, työehtosopimusten yleissitovuuden poistamista ja lakkosakkojen kasvattamista ja lakko-oikeuden kaventamista. Tavoitteena vaikuttaa olevan palauttaa täysi isäntävalta työmarkkinoille, Arhinmäki toteaa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Maarit Lammasniemi

Miten arvelet tuon työpaikkoja lisäävän? Suosittelen käteesi paperia ja kynää, ja koeta hahmotella siihen. Älä usko ihan kaikkea mitä joku sanoo. Ei riitä, että isot tittelit kertovat, että lyhentämällä ansiosidonnaista useampi pääsisi töihin, koska työpaikkoja ei ole. Jos minä annan liitonpäivistäni sulle, niin miten siitä syntyy työpaikka? Päinvastoin. Kun alan joskus liitonpäiviä kuluttaa, niin loppuvat ne ennemmin tai myöhemmin, töitä ei tule. Päivien vähetessä kulutukseni kyllä laskee.