Tiistai 21.5.2019

Lyttäys ehdotukselle maahanmuutosta: ”Mennään pahasti metsään”

Luotu: 
29.1.2015 20:03
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Arkistokuva.
|

Espoolainen kaupunginvaltuutettu Simo Grönroos (ps.) ihmettelee Elinkeinoelämän valtuuskunnan ehdotusta maahanmuuton lisäämisestä työvoiman saamiseksi.

Grönroos korostaa, että maahanmuuttajien työttömyysaste on 25 prosenttia kun se koko väestön osalta on 12 prosenttia.

–Onkin vaikea ymmärtää, miten kantaväestöä heikommin työllistyvän väestön määrän kasvaminen voisi parantaa työllisyysastetta, Grönroos kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

–Työikäisen väestön määrä eittämättä kasvaa maahanmuuton myötä. Maahanmuuttajat päätyvät kuitenkin työmarkkinoille kantaväestöä huomattavasti heikommin, joten lopputuloksena on taloudellisen huoltosuhteen heikentyminen, ei parantuminen, hän lisää.

Hän korostaa, että on erotettava työperäinen maahanmuutto ja humanitaarinen maahanmuutto toisistaan.

–Jos puhutaan työperusteisesta ja humanitaarisesta maahanmuutosta yhdessä ja nähdään ”Suomen tarvitsevan lisää maahanmuuttoa”, mennään pahasti metsään.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jorma Hevonkoski

Luultavasti kyseessä on toive saada maahan kahdet työmarkkinat. Pimeät halpaduunarit jotka eivät tiedä työehdoista ja "kalliit" kotimaiset joita voi helposti korvata näillä harmailla. Näinhän toimitaan eteläisessä Euroopassakin.

Mika Vuolle

Täällähän toimii jo kahdet työmarkkinat, ja se on havaittu hyvin voittoja tuottavaksi malliksi. Ydinvoimalaa rakentavat puolalaiset ammattitaidottomat hitsarit vitosen tunti ja rakennuksilla häärää alipalkattuja virolaisia sekatyömiehiä tekemässä sutta ja sekundaa. Öisin kiertävät tekemässä murtokeikkoja että saisivat vähän itselleenkin. Voitot ovat hurjia ja riskit jäädä kiinni pieniä, koska työllistävät yritykset on rekisteröity ulkomaille. Poliisin harmaan talouden hanke on tahallaan ajettu karille ja pakolaisbisnes kukoistaa. Mutta pohjaton ahneus ajaa vain haluamaan lisää tätä mannaa.

Jukka Sarjanen

Eihän niitä maahanmuuttajia kannata tänne työttömien reservin jatkoksi ottaa, jos töitä on luvassa vasta vuosien tai vuosikymmenten odottelun jälkeen!

Rekrytoidaan aktiivisesti vasta sitten kun tarvetta on. Vai luuleko EVA, että muuttohalukkaat maailmasta loppuu?...

Sami Heinonen

Pitäisi ottaa maista jotka elättävät täysin toimetonta "työvoimareserviä" varoittavaa mallia. Afrikan ja Arabian väestö ei vain yksinkertaisesti työllisty. Halla-aho on erittäin hyvin anolysoinut ne syyt joten en toistele niitä. Punavihreään maailmankatsomukseen kuuluu että kaikki hyvä kaikille ja heti. Ok mutta sen eteen tulisi myös uurastaa. Monet afrikan ja idän maat ovat luonnonvaroiltaan rikkaat joten kyllä se ongelma löytyy heidän kyvyttämyydestään hoitaa asiansa eikä Suomalaisten rasismista. Koko humanitäärinen maahanmuutto olisi lopetettava ja Australian mallin parannettu työperäinen tilalle eli 5v. veronmaksajana ennenkuin pääsee sosiaalin asiakkaaksi. Se säätelisi hyvin sosiaalin kirjoille muuttamista ja rajoittaisi turhaan saapumista.

Hannu Rautomäki

Eva:n, EK:n ja kokoomuksen kaltaiset tahot veivaavat kymmeniä vuosia veivaamiaan virsiä uhkaavasta työvoimapulasta suurtyöttömyyden maassa.
SDP:n lahja Ruotsista, VATT:in hokkuspokkus-johtaja Vartiainen säestää.
Suomessa ei ole ikinä nähty työvoimapulaa, eikä tulla näkemään.
Näiden tahojen pysyvä pyrkimys on maahanmuutolla lisätä kilpailua alati vähenevistä työpaikoista, jolloin palkkatasoa voidaan painaa alas firmojen voittojen lisäämiseksi.
Vihervasemmisto toimii tässä ns. hyödyllisenä idioottina, kun heidän mielestään monikulttuurisuus on kivaa.
Suomessa nyt asuvan noin 300 000 ulkomaalaisperäisen väestön virallinenkin keskimääräinen työttömyysaste on kantaväestöön verrattuna yli kaksinkertainen, ja valtion tilastokikkailun takana todennäköisesti korkeampi, joten maahanmuutolla on vain ja ainoastaan lisätty työttömyyttä.

Nykyisen taloudellisen suunnan ja maahanmuuton lisäämisen myötä Suomea ollaan viemässä kohti sosiaalista romahdusta, jossa maan elinkeinorakenteen kantokyky ei riitä elättämään yhteiskunnan tukien varassa olevaa lisääntyvää väestöä.
Suhteessa nykyiseen suurtyöttömyyteen ja maan elinkeinorakenteeseen maassa on jo nyt satoja tuhansia ihmisiä liikaa.

Kimmo Koskela

Voi voi kun me emme vain ymmärrä tuota "korkeampaa" matematiikkaa. Kysykää vaikka Vanhaselta, Urpilaiselta ja Kataiselta miten velatkin muuttuvat saataviksi tai miten sillä voi tienata kun sinulle velkaa oleva taho jättää velat maksamatta tai ainakin maksaa vain osan. Me emme vain ymmärrä, kyllä kansa ei tiedä mitään:))

Markku Penttilä

Kirjoitin neljä vuotta sitten artikkelin "Maahanmuuttopolitiikka-eurooppalaista ahneutta": http//mp2103.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1871-maahanmuuttopolitiikka-eurooppalaista ahneutta. Eurooppalaisten maahanmuuttajien ahneus ja vallanhimo tappoivat intiaanit ja biisonit lähes sukupuuttoon n. viisisataa vuotta sitten. Sitten Amerikkaan rahdattiin mustia orjiksi tekemään ns. "paskatöitä". Valkoinen raha-eliitti on vielä niskanpäällä, mutta vaihtunee sekin tulevaisuudessa. Kreikka kaatui pakolaistulvan aiheuttamaan konkurssiin, Espanja ja Italia tulevat pian perässä. EU koetta pitää maita pystyssä keräämällä rahat jäsenmaiden veronmaksajilta. Ruotsin kansankoti on mennyttä ja romahtanee jossain vaiheessa. Euroopan suurmaat ovat ottaneeet "orjikseen" valtavia määriä mm. muslimeja. Nyt tämä tuhatvuotinen kristittyjen ja muslimien taistelu Euroopasta on vasta nyt huomattu uudestaan. On kysymyksessä kulttuurien taistelu, jossa Eurooppa voi jäädä toiseksi. Sitten Suomeen: kansalta kysymättä maahamme on luotu valtava byrokratia vastaanottokeskuksineen eri puolille Suomea ja kantaväestö vaihtuu toiseksi n. parin sadan vuoden sisällä tällä menolla. Media on täysin monikultturisten hallussa ja yrittää jyrätä kalevalaisen kulttuurimme jalkoihinsa.
Ikääntymisen aiheuttama työllisten vaje tulevaisuudessa on täyttä pötypuhetta. Nyt vain ei arvosteta ja tueta suomalaisia äitejä synnyttämään pikkuisen lisää lapsia vaan
annetaan nekin rahat muualta tulijoille. Poliittinen eliitti vie kansaa kuin pässiä narusta vain muka talouden kasvattamisen ehdoilla. Miksi kansa sitten äänestää näitä samoja hallituspuolueita kerta toisensa jälkeen?? Äly hoi, älä jätä!!