Keskiviikko 16.1.2019

Iso muutos kauppojen aukioloon – katso taulukko!

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.11.2009 15:10
  • Kuva: Kaupan liitto
    Kuva

Kaupat saavat jatkossa pitää ovensa avoinna nykyistä vapaammin. Uusi laki tulee voimaan joulukuun alussa eli vajaan parin viikon kuluttua. Eduskunta hyväksyi lainmuutoksen tänään.

Vähittäiskaupoilla on jatkossa mahdollisuus sunnuntaiaukioloon ympäri vuoden. Lisäksi alle 400 neliön päivittäistavaramyymälät voivat olla auki ympäri vuorokauden juhlapyhiä lukuunottamatta.

Erikokoisten kauppojen uudet aukioloajat näet oheisesta taulukkokuvasta. Kuva suurenee klikattaessa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

ei holhouksen alainen?

Vapaita ajat ovat alle 100 m2 liikkeille, mutta tällöin niissä on kiellettyä myydä yli 200 euroa maksavia tiettyjä tuotteita (kellot, vaatteet, kodinkoneet, traktorit, ...).

Mitä *****tin järkeä tällaisessa on? Tai taivaan järkeä? Olkoot aukioloajat kaikille vapaat kuten Ruotsissa, ei sielläkään tullut vedenpaisumusta, vaikka ajat vapautettiin vuonna 1972.

Kauppiaat tietävät itse paremmin, milloin heidän asiakkaillaan on niin paljon tarpeita, että kauppa on järkevää pitää auki. Sitä paitsi eri uskonnot harjoittavat pyhiä rituaalejaan eri päivinä, olkoon se jokaisen oma asia, milloin haluaa mitäkin tehdä. Ruotsissakaan tästä ei tullut ongelmaa, vaikka siellä on paljon enemmän erilaisia uskontoja, ja kunkin pyhät ovat yhä niin pyhiä ja rauhallisia kuin ihmiset haluavat. Muuttakoon se luostariin, joka ei tykkää muiden ihmisten puuhista, niin kauan kuin muut eivät pakota häntä mihinkään.