Perjantai 17.11.2017

Tyrmäys hurjalle väitteelle olutmainoksista: ”Ihan täysi ankka”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
4.2.2015 09:49
  • Kuva: Saimaan Juomatehdas
    Kuva
    Saimaan Juomatehdas väittää saaneensa Valviralta luvan olutmainoksiinsa.

Valvira kiistää antaneensa Saimaan Juomatehtaalle luvan jatkaa alkoholijuomiensa kuljettamista tuotemerkkejä mainostavissa autoissa, kuten yhtiö väittää.

–Tuntuu siltä, että kyse on ihan puhtaasta markkinointitempauksesta, Valviran alkoholihallinnon ohjauksesta vastaava Kari Kunnas kommentoi Saimaan Juomatehtaan väitettä Uudelle Suomelle.

Saimaan Juomatehdas julkaisi tänään keskiviikkona aamulla tiedotteen, jossa väitettiin, että Valvira antoi heille luvan alkoholimainoksiin autoissa.

– Mikkelissä toimiva Saimaan Juomatehdas välttyy juoma-autojensa uudelta teippaukselta. Yhtiö on saanut Valviralta luvan jatkaa oluiden, siidereiden ja long drink -juomien kuljettamista tuotemerkkejä mainostavissa autoissa kuten ennenkin, Saimaan Juomatehdas kertoo tiedotteessaan.

Valviran Kunnaksen mukaan Saimaan Juomatehtaan väite ei pidä paikkaansa.

–Voin suoraan sanoa, että he eivät ole meiltä lupaa saaneet, koska me emme tällaista lupaa voi edes alkoholilain mukaan antaa. Tämä on ihan täysi ankka siltä osin, Kunnas sanoo.

Kunnaksen mukaan Valvira on yhteydessä Saimaan Juomatehtaaseen ja selvittää tilanteen.

Saimaan Juomatehtaan tiedotteesta uutisoitiin tänään laajasti Suomessa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Asko Ryynänen

Tällaistahän tämä on kun alkoholilaki on täynnä tulkinnanvaraisuuksia. Toinen virkailija myöntää ja toinen pyörtää. Ihan piruuttani skannasin nimeltämainitsemattoman anniskeluravintolan tietovisapalkintona käyttämän lahjakortin ja lähetin s-postilla neljälle eri alkoholitarkastajalle ja kyselin sen laillisuutta viimeaikaisen mediakirjoittelun perusteella. Kolme neljästä piti sitä laillisena ja yhden mielestä rikkoi mainintalakia koska siinä ei erikseen ollut mainintaa ettei ko. lahjakorttia voida käyttää alkoholiostoihin.

Miten tässä yrittäjät, ravintoloitsija jne. voisi edes toimia oikein kun jokainen virkamies tulkitsee lakia omien näkemystensä pohjalta. Selkeät toimintaohjeet kaikille tai mokoma laki romukoppaan. Suosittelen jälkimmäistä.

Timothy Kestrel

Heyno: "Niin hän se menee: kun ei ymmärrä, vaaditaan irtisanomista."

Juuri näin, sieltä se kuultiin suoraan korkean hevosen selässä ratsastavalta totuuden torvelta. Suomalaisella virkamieseliitillä on jokin Totuus, jota vaan tyhmä muu maailma ei sitten millään ymmärrä. Mahtaa stressata olla niin paljon muita viisaampi ja parempi.