Lauantai 25.5.2019

”Kissa vai koira?” – Ehdokkaan pata meni jumiin

Luotu: 
6.2.2015 14:48
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Vaalikoneissa kysytään välillä outojakin asioita, kertoo eduskuntavaaliehdokas.
|

Piraattipuolueen riveistä eduskuntaan pyrkivä Ahto Apajalahti purkaa turhautumistaan vaalikoneiden kysymyksiin Puheenvuoro-blogissaan. Jo aiemmissa vaaleissa ehdolla ollut Apajalahti arvioi, että monenlaisten vaalikoneiden kysymykset eroavat huomattavasti niiden järkevyydessä.

– Erityisen selvänä tämä ero näyttäytyy Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien yhteisessä (siis Sanoma Oyj:n lehtien) vaalikoneessa. Asiallisten Hesarin kysymysten jälkeen alkaa tulla IS:n kysymyksiä: ”kissat ovat koiria fiksumpia eläimiä”, ”syön enemmän eines- kuin kotiruokaa”, ”aina kannattaa tunnustaa jos pettää”, Apajalahti kirjoittaa.

Piraattipuolueen nuorisojärjestön puheenjohtajana toimiva Apajalahti epäilee, että erikoisilla kysymyksillä ja provosoivilla väitteillä ei edes pyritä selvittämään ehdokkaiden todellisia näkemyksiä.

– Kysymyksillä ei haeta todellisia näkemyksiä, vaan sitä, minkä äänestäjäryhmän suuntaan ehdokas milloinkin haluaa kumarrella. Kysymykset ovat vuodesta toiseen samoja, eikä uusia asioita tunnu mahtuvan yhteiskunnalliselle agendalle. Ei ihme, että politiikka polkee paikallaan.

– Vastaukseni kissa- ja koirakysymykseen: ”Kissat ja koirat ovat fiksumpia eläimiä kuin tämän vaalikoneen tekijät.”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli: