Perjantai 24.5.2019

Pelko heräsi Panimoliitossa: ”Pitkäripaisen ovi käy”

Luotu: 
9.2.2015 13:12
  • - Se, mikä varmasti tapahtuu, jos tämä toteutuu, on se, että pitkäripaisen ovi käy tiheämpään, arvioi Panimoliitto.
|

Panimoalalla on ”iso huoli” siitä, että keskustan ajama III-oluen siirtyminen Alkoihin toteutuu, kertoo Panimoliiton puheenjohtaja Elina Ussa Uudelle Suomelle. 

Ussa muistuttaa, että myös SDP:n entinen peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson ja nykyisin tehtävää hoitava Susanna Huovinen ovat suhtautuneet myönteisesti ajatukseen III-oluen poistamiseen ruokakaupoista. Kokoomuksessa ja perussuomalaisissa vastaavia ulostuloja ei ole nähty.

- Se, että keskusta nostaa voimakkaasti tämän asian talouskysymysten rinnalle vaaliohjelmassaan, on yllättävää, Ussa sanoo.

Ussa kyseenalaistaa keskustan kansanterveydelliset perusteet. Hän epäilee, että linjauksen taustalla on halu lisätä Alkon myyntiä.

- Se, mikä varmasti tapahtuu, jos tämä toteutuu, on se, että pitkäripaisen ovi käy tiheämpään. 

Keskusta haluaa Suomeen Ruotsin-mallin, jossa kaupoissa saisi myydä kolmosoluen sijaan niin sanottua kakkosolutta. Ussan mukaan Ruotsissa kakkosoluen kulutus on 15 prosenttia, eli ruotsalaisista suurin osa ei ole siirtynyt miedompaan olueen. Ussa uskoo myös, että Viron viinaralli kiihtyisi entisestään.

- Alkoja on Suomessa 350. Kyllä tämä toteutuessaan supistaa merkittävästi jakeluteitä, Ussa sanoo.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Korpilampi

Ei toki yksin, mutta yhdessä KD:n ja SDP:n kukkahattutätien kanssa voi hyvinkin sattua vahinkoja. Tämä muuttuu entistä todennäköisemmäksi kun tehdään lehmänkauppoja kunnon Suomalaiseen tyyliin, jossa muille puolueille annetaan jotain vastineksi "yksimielisyydestä".

Itse olin jo äänestämässä Sipilän puoluetta Sipilän taloustaitojen ja näkökulman takia, mutta vaaliväittelyt saivat minut epäilemään päätöstäni ja tämä oli se viimeinen pisara.

Lestadiolainen pääministeri olisi katastrofi Suomelle ja yksilönoikeuksille.

Jorma Virtanen

Kun ostaa kaiken oluen Virosta, hinta on puolet halvempi. Eikä tarvitse miettiä, mistä kaupasta sitä Suomesta saa eikä sitä, minkä vahvuista täkäläinen olut on. Näin ollen kannatan keskustan esitystä keskioluen vetämisestä takaisin Alkoon.