Perjantai 24.5.2019

III-olut kuohuttaa nyt keskustan sisällä – ”Vuoden typerin kannanotto”

Luotu: 
9.2.2015 14:24
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Keskustan olutlinjauksella ”ei ole läheskään yksimielistä kannatusta Keskustassa ja Keskustanuorissa”, väittää keskustalainen Esko Virri.
|

Keskustalaiset Esko Virri ja Joonas Könttä kertovat vastustavansa puolueensa linjanvetoa koskien III-olutta. Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen vahvisti tänään Uudelle Suomelle, että puolue haluaa siirtää kolmosoluen ruokakaupoista Alkoon.

EU-edustaja Paavo Väyrysen avustaja Könttä kirjoittaa Puheenvuoro-blogissaan näin:

- Mielestäni linjaus on huono. Sen sijaan samassa ohjelmassa oleva ravintoloiden aukioloajan laajentaminen ja ravintoloissa nautittavan alkoholin veron alentaminen, sekä täysin turha yksi juoma per asiakas -säähöksen peruminen ovat hyviä linjauksia.

Keskustalainen Esko Virri kritisoi puolueensa linjausta vieläkin kovemmin sanoin. Hänen Puheenvuoro-blogikirjoituksensa otsikkona on ”Vuoden typerin kannanotto”.

- Koen että kannanotto on paitsi hölmö, myös omien tavoitteidensa vastainen. Alkoholin kohtuukäyttö ei ole keneltäkään pois, Virri kirjoittaa.

- Mielestäni suomalainen holhouspolitiikka on alkoholin suhteen täysin epäonnistunut, ja mielestäni myös Alko on turha menneisyyden jäänne josta tulisi hankkiutua eroon, hän jatkaa.

Virri ilmoittaa, että keskustan olutlinjauksella ”ei ole läheskään yksimielistä kannatusta Keskustassa ja Keskustanuorissa”.

Könttä puolestaan kertoo olevansa valmis tuomaan ainakin osan viineistä ruokakauppoihin. Köntän mielestä mietojen viinien myyminen ruokakaupassa ei ole ristiriidassa järkevän alkoholipolitiikan kanssa.

- Viinin suosiminen voisi vähentää kovien alkoholien kulutusta, jolla olisi positiivisia kansanterveydellisiä vaikutuksia. Samaan aikaan etenkin pienemmille lähikaupoille olisi merkittäviä taloudellisia vaikutuksia viinin myynnistä, Könttä perustelee.

Nimekkäätkin keskustavaikuttajat, kuten Olli Rehn ja Antti Kaikkonen, ovat ilmoittaneet vastustavansa oman puolueensa linjaa.

 

Mitä Suomen alkoholipolitiikassa pitäisi tehdä?

2749 ääntä annettu
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marjatta Marttila

Keskustan ylivoimainen suosio taisi ruveta hirvittämään, joten piti tuoda agendalle täysin absurdi asia!! Kannatus laskee - hyvä niin myhäilee Sipilä ja kumppanit! On helpompi räksyttää oppositiossa kuin ruveta vastuulliseen työntekoon...

Antero Moilanen

Tää on nyt sitä keskustalaista työllistämispolitiikkaa. Siis voi jumalauta, tällä saadaan nyt varmaan se 200 000 työpaikkaa... Nää idiootit muuten ajaa läpi ton jutun vaikka väkisin, jos pääsevät valtaan. KD messiin, ja se väännön määrä tästä tulee saamaan täysin käsittämättömät mittasuhteet. Heillä on missio.

Veikko Yli-Nisula

Saapa nähdä koska tuo päätös kiistetään ja vähätellään ,samalla pitää kysyä mitkä muut vaaliohjelman asiat on vaan leikillään tehty ei ollenkaan noudatettavaksi lyön vaikka vetoa että tuo vähättely tulee tapahtumaan olen jo niin kauan keskustan politiikkaa seurannut