Perjantai 24.5.2019

”Pohja lähti vaalikampanjalta – Voi keskusta, minkä teit!”

Luotu: 
9.2.2015 15:26
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Keskusta vahvisti tänään Uudelle Suomelle ajavansa vuonna 2013 sorvattua linjaa, jossa halutaan III-olut pois ruokakaupoista.
|

Keskustan ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa aikova Niina Hietalahti purkaa Puheenvuoro-blogissaan turhautumistaan tänään puhjenneeseen olutkeskusteluun. Hietalahti on Anton & Anton -ruokakaupan perustaja ja elintarvikealan asiantuntija.

Hietalahden puolue keskusta vahvisti tänään Uudelle Suomelle ajavansa vuonna 2013 sorvattua linjaa, jossa halutaan III-olut pois ruokakaupoista. Hietalahti tuskailee, että hänen vaalikampanjaltaan putosi juuri pohja.

- Huoh! Tänään ei todellakaan ole se päivä, jolloin on ilo otsa kirkkaana suunnitella omaa vaalikampanjaa. Keskustan alkoholipoliittinen linjaus vie pohjan niiltä asioilta, joita olen halunnut omassa kampanjassani edistää, hän kirjoittaa.

Hietalahden mielestä keskustan linjaus on kertakaikkisen kestämätön.

- Voi keskusta, minkä teit! On hyvin vaikea nähdä tässä mitään hyvää, paitsi korkeintaan sen, että ainakaan kepu-kriitikot eivät tämänpäiväisen perusteella voi syyttää puoluetta kotiinpäinvetämisestä. Päinvastoin. Ehdotetuilla linjauksilla heikennetään maatalouden tulevaisuuden näkymiä ja ajetaan palvelut pois syrjäkyliltä, Hietalahti kirjoittaa.

Myös monet muut keskustalaiset ovat tänään kritisoineet oman puolueensa linjausta. Muun muassa Antti Kaikkonen ja Olli Rehn sanoutuivat siitä irti Twitterissä. Myös keskustanuorissa vaikuttava Esko Virri ja EU-edustaja Paavo Väyrysen avustaja Joonas Könttä ovat kritisoineet linjausta.

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen vahvisti tänään Uudelle Suomelle, että puolue haluaa keskioluen pois ruokakaupoista. Laanisen mukaan asia nostetaan esille myös hallitusneuvotteluissa, mikäli gallupkärjessä oleva keskusta on myös vaaleissa Suomen suurin puolue.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Risto Aallonharja

Keskustahan teki tahattomasti ihan hienosti. Onnenkantamoinen suomalaiselle tulevaisuudelle järjellisen yhteiskunnan muodostamisessa. Saisiko myös muista puolueista nämä pikkuhitlerit esille hämähäkinkoloistaan ennen vaaleja, jolloin kaikkien muidenkin puolueiden edustajat saisi nämä hirtettyä - ja nimenomaan ennen vaaleja. Kiits.

Jukka Sarjanen

Vahingoniloa on todella vaikea pidätellä. Oppositiossa sitä on niin helppoa saapastella markkinoilla ja rupatella lupsakasti säästä, seuraten kannatuskäyrän kasvua.

Sitten kun aletaan puhua asioista, paljastuu navetantakainen totuus...

Markku Lehto

Tässähän on keskustan vastaus siihen miten Suomi nostetaan nousuun. Hävitetään loputkin vähittäismyymälät haja-asutusalueilta. Mutta ei hätää. Uusia tukiaisautomaattien suunnitelmia on jo keskustan puoluetoimiston pöytälaatikoissa odottamassa tulevaa hallituskautta.

Matti Hemmi

Nyt kun landepaukut on jo hävitetty valtakunnasta ja Suomen Keskusta on enää jäljellä politiikassa ainoana yleispuolueena, joka tekee töitä koko kansan ja Suomen asuttamisen puolesta, ei kannattaisi onnettomien kaupunkilaisten höpöttää maanviljelijöistä ja maanviljelijöiden arvoista pätkääkään.

Tämä pinnallinen kakaroiden vouhkaaminen on kertaluokkaa turhempaa isänmaamme vähättelyä ja kansan juopottelemisen ihannointi kuin itseään polveen ampuisi. Hävetkää bilettäjät ja siirtykää terveelliseen maitoon ja voita reilusti pannulle. Kevitys on jo Fogelholminkin katekismuksessa hävinnyt huitsin nevadaan ja rasvasota siirretty historiaan Pohjois Karjalan arkistoon.