Perjantai 24.5.2019

Demarin kova pettymys: ”Mitään ei tapahdu 6 vuoteen – ovatko jarruttajat tyytyväisiä?”

Luotu: 
13.2.2015 13:36
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Metropoli olisi muodostunut Helsingin seudun 14 kunnasta.
|

SDP:läinen Helsingin kaupunginvaltuutettu Ville Jalovaara purkaa Puheenvuoro-blogissaan pettymystään metropolihallintohankkeen kaatumisesta.

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko (kok.) ilmoitti eilen, että hanke ei etene. Kokoomus on vastustanut metropolihallintoa pitkään, kun taas demarit ovat sitä kannattaneet.

- Pääkaupunkiseudun yhteistyön kehittäminen siis pysähtyy ainakin vuoteen 2021, jolloin kuntavaalien yhteydessä olisi seuraava mahdollisuus tehdä merkittävämpi hallintouudistus. Voidaan kysyä, että ovatko kaikki yhteistyön jarruttajat nyt tyytyväisiä, kun mitään ei tapahdu ainakaan kuuteen vuoteen? Jalovaara kirjoittaa.

Jalovaaran mukaan hankkeen kariutuminen näkyy ihmisten arjessa ”ennen kaikkea siinä, että asumisen hintaa ei saada alennettua ja liikenneyhteyksien kehittäminen hidastuu”.

- Väistämättä tässä alkaa uskoa, että politiikka todellakin on kokoomuksen vaalislogania lainaten ainakin osittain ”rikki”, kun päätöksenteko jumittaa näin merkittävässä asiassa, Jalovaara kirjoittaa.

Hän toivoo pääministeri Alexander Stubbin (kok.) osoittavan vielä johtavuutta ja vievän hanketta eteenpäin ”siten, kun hallituksessa on jo aiemmin yhdessä sovittu”.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit